Kraken126 Kraken126 komentáře u knih

☰ menu

Rytíři z Vřesova Rytíři z Vřesova František Niedl

Naprosto geniální, propracovaný, historický román se sympatickými a čestnými hrdiny, založený na historických faktech. Skvěle načtené a dle mého soudu, jsou romány Františka Niedla to nejlepší co u nás vyšlo v rámci historických románů. Konkurovat může už jen Vlastimil Vondruška s Přemyslovskou epopejí, ale Niedl je o level výše.
Děkuji pane Františku.

27.12.2023 5 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Před několika lety bych knihu hodnotil příznivněji a asi bych si jí užil. Je skvěle namluvena Martinem Stránským.
Nyní, když vím jak pracují a co dělají americké tajné služby na Ukrajině a v arabském světě, tak vím, že kniha je snůška lží a pohádek. Ve zpravodajských službách slušní a čestní lide neexistují, to co nám autor předkládá je je naprostý a ubohý blábol oslavující americkou vyjímečnost.

27.12.2023 1 z 5


Umělohmotný třípokoj Umělohmotný třípokoj Petra Hůlová

Neskutečný blábol. Možná je chyba ve mě, že nejsem s to autorčiny myšlenky pochopit, ale opravdu jsem to nedal a knihu odložil.

27.12.2023 odpad!


Boží mlýny Boží mlýny Pavel Hrdlička

Poutavý historický román s krimi zápletkami, který hravě překonává detektivní romány známého autora Vlastmila Vondrušky. Audio knihu jsem si užil a mohu jen doporučit.

27.12.2023 4 z 5


Santiniho jazyk Santiniho jazyk Miloš Urban

Kniha a její děj mě nikterak neoslovili, snad je postavička šéfa Kńoura trochu pobavila. Nevidím jedinný důvod proč v četbě pokračovat, když je tolik jiných užasných knih.

27.12.2023 odpad!


Kráľovstvo Kráľovstvo Jo Nesbø

Jsem u druhé kapitoly a knihu znechuceně odkládám. Nemám nejmenší chuť poslouchat osudy vraždících zrůdiček z prostředí, které mi je naprosto cizí a nic mi neříká. Pro mě ztráta času.
Myslím, že Nesbo už jen těží ze svého jména, které prodává a snaží se dalšími knihami si vylepšit svůj finanční profil. Rovněž ho nepokládám ze předního světového autora. Jeho serie HH byla sice čtivá, ale spíše pohádka. Kniha Macbat byla ubohý blábol. Jsou autoři, k jejichž dílům se budu vracet, ale JO NESBO mezi nimi nebude. Ze slušnosti dávám jednu hvězdu.

27.12.2023 odpad!


Dcera královská: svatá Anežka Česká Dcera královská: svatá Anežka Česká František Křelina

Užasné dílo napsané nádhernou češtinou, založené na historicky ověřených faktech. Skvělý a procítěný audiopřednes. Ukládám do svého archivu a budu se k ní neustále vracet.

18.11.2023 5 z 5


Paci, paci, pacičky... Paci, paci, pacičky... Václav Bauman (p)

Pro mě naprostý odpad. Hned na začátku autor popisuje svého otce jak si mastí brko, jsem knihu odhodil a ztratil zájem. Na takovou četbu nemám čas.

08.07.2023 odpad!


Špion, který přišel z chladu Špion, který přišel z chladu John le Carré (p)

Knihu jsem odložil. Poněkud zdlouhavé a nezajímavé vyprávění s ne příliš sympatickými postavami, abych si to mohl užít či obohatit svého ducha.

23.04.2023 odpad!


A zalévej kytky - Příběh uprchlíka A zalévej kytky - Příběh uprchlíka Jiří Boudník

Za mě nic moc, zmatečné, nesouvislé vyprávění. Četbu jsem přerušil při podrobném líčení masturbace. Autora jsem zařadil mezi úchyly, přestože na foto vypadá sympaticky.

21.04.2023 odpad!


Je hlína k snědku? Je hlína k snědku? Jakuba Katalpa (p)

Za mě vynikající autorský počin

29.11.2022


Robert Šlachta: Třicet let pod přísahou Robert Šlachta: Třicet let pod přísahou Josef Klíma

Nejsem s to objektivně knihu ohodnotit, protože jsem jí odložil, nicméně po přečtení komentářů s k ní nejspíše vrátím. Pana Šlachtu velice respektuji, ale odradilo mě, když jsem v úvodních kapitolách slyšel již poněkolikáté, že pracoval vždy pro dobro občanů a podobné otřepané fráze. Rovněž mě nic neříkali jména kamarádů či bývalých velitelů. Neznám ani nevím kdo je Pepa Těžky, Karel Štastný atd. Ani mě nijak moc nezajímalo, že chodil na pivo a líbilo se mu bydlet s 10ti dalšími chlapy na cimře. Myslím, že úvod nebyl příliš povedený, což ovšem nikterak nesnižuje zásluhy pana Šlachty. Thank you for your service Mr. Slachta.

06.06.2020


Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Excelentní nástup, pak už velmi slabé, Není to kniha, kterou bych si uložil do svého zlatého fondu. Kromě toho mi vadily v audioverzi naprosto rušivé zvuky naznačující pauzu.

02.03.2020 2 z 5


DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Severské krimi, velmi žádané téma a dobrý obchodní artikl, zásluhou především Stiega Larsena, ale i Jo Nesba, Jussi Adlera Oslena a Larse Keplera.

Islandský autor nikterak neurazí ani nenadchne. Mám k dispozici skvěle namluvenou audioverzi a jsem zhruba tak ve třetině knihy. Zatím jsem nenašel sympatickou postavu, policisté se chovají jako skautíci a děj je snadno předvídatelný. Nejsem si jist, zda-li dojdu do konce, pakliže usoudím, že další poslech je ztrátou času.

Soudím, že se jedná o průměrnou detektivku od průměrného autora vezoucího se na vlně severské krimi. Takže dávám hodnocení dobře a 3 hvězdičky.

PS:
Knihu jsem dočetl či spíše doposlouchal a přidávám jednu hvězdu

26.02.2020 2 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Knihu jsem začal poslouchat před několika hodinami a mám za sebou pár kapitol v excelentním podání Pavla Baťka. Už nyní mohu dát maximum hvězd. Jsem zvyklý, že dobré knihy píší hlavně muži a kvalitní spisovatelka je spíše vyjímka. Petra Dvořákové je právě onou vyjímkou a já této mistrni slova upřímně děkuji za skvěle naspaný román. Budu se těšit na další její díla a vmém žebříčku hodnocení zaujímá velmi vysokou příčku.

21.02.2020 5 z 5


La Loba La Loba Alan Russell

Audio knihu v podání Viktora Prese si velice užívám. Jsem asi v polovině a jsem si jist, že to dotáhnu do konce. V průměru 8 z e 10 knih házím do koše, protože se jedná o bláboly. Už v této chvíli dávám nejvyšší hodnocení.

24.11.2019 5 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Naprosto skvělé severské krimi. Policajti nejsou ani moc sympatičtí ani nesympatičtí, nechovají se jako idioti.Děj strhující. Jo Nesbo musí být pěkně nasranej, má kvalitní konkurenci.

24.11.2019 5 z 5


Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

Naprostý blábol podprůměrného pisálka, který Stiegu Larsonovi nesahá ani po kotníky. Knihu jsem nedoposlouchal, přestože podání Martine Stránského bylo excelentní. Byla to ztráta času. Děj překombinovaný a nesmyslný.

24.10.2019 odpad!


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Holger Munk coby kriminalistické eso se mi jednoznačně jeví jako retardovaný dement a v knize jsem nenašel postavu, která by byla mému srdci blízká. Dějová linka neustále přeskakuje a uprostřed knihy vstupují do příběhu nové postavy, aby z něho vzápětí odešly. Je poměrně obtížné se v nich orientovat. Kniha nemá drajf a dokončím jí s největším sebezapřením. Kniha nepatří do žánru severské krimi ale překombinovaných slátatnin.

24.10.2019 odpad!


Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Nejsem úchyl ani zrůda, abych něco tak odporného četl. Markýz DE SADE by zmodral závistí. Vím, že za války se děly příšerné věci, ale tato kniha je lektvar čirého hnusu, zla a polopravd, které mají s drsnou realitou války málo společného.

09.10.2019