knihomolka525

Ze začátku jsem si říkala :proč Studna ,když se velmi barvitě řešil septik.Posléze jsem přicházela na to,že to byl rozjezd na prořádnou divočinu....Stále více je mi sympatická i další postava soudního lékaře Lengyela.Svůj prostor zde dostal Kuky o kterém jsem si myslela ,že je pouze do počtu.Jen připomenu ,že knihy nemám tak, jak je DD posloupně vydal takže se v postavách někdy ztrácím.A další problém je,že vezmu knihu ke čtení a ne a ne se od ní odtrhnout.Ve svých letech jsem pozdě ,ale přece objevila DD.A že musím nejdřív udělat vše kolem domácnosti a až potom vzít knihu do ruky.Jinak neudělám vůbec nic !:-))

přečetla jsem jedním dechem.Kniha má sice 300 stran ale když se rychle prolistuje je tam spousta bílého místa.Takže se musejí stále obracet stránky.Nešvar.K obsahu:tentokrát to bylo jako šachová partie.Vždy byla na tahu jedna nebo druhá strana.Odkrývání temných stránek podsvětí a zapojení státních bílých límečků do nejodpornějšího zločinu.A stále platí,v knize uvedené v úvodu ,římské přísloví :Kdo má moc,nebojí se práva.Ohromilo mě, jak moc je to pravdivé .A v tom duchu je vlastně celý příběh.Odkrývání svinstva ve vysoké politice.kdy sem za svými zvrhlými "libůstkami " dojížděli pohlaváři z okolních států.A i z Východu.A protože to taky bylo vysoce utajené,je to jen o Krausovi a Chosém......

Knihy DD jsem sehnala za přijatelné ceny a nemám je tak jak by měly po sobě následovat.Takže děj, kde se poukazuje na nějaký jiný případ mi dělá poněkud,kulantně napsáno ,hokej v posloupnosti.Mucholapku jsem četla už od počátku se zvědavostí jako to dopadne.Moc často se mi teda tohle nestává!Protože mám v živé paměti jak se události po té "slavné" amnestii měly.Vzpoury ve věznicích ,pozabíjení dozorci (dodnes mám před očima jak leželi v krvi na chodbách)......Mrtví policajti na odlehlých místech.Tohle Mucholapka vystihuje jen jakoby okrajově.Ale zas to není dokument ale řádně fortelně napsaná detektivka.Takže po všech těch amerických,severských a francouzských knihách, jsem nastoupila do vlaku směr DD :-) Evokuje ve mně vzpomínky na dávnou minulost, kdy jsem si v nádražních PNS kupovala na cestu do školy detektivky za 15 káčées i méně.

Moje třetí kniha DD.Celkově spokojenost.Akce,napětí,chvíle uvolnění.Vše mi sedlo.Jen nemohu s knihami trávit víc času a tak se někdy v ději ztrácím.Ale to je můj problém.

Moje druhá kniha od DD.Děj má rychlejší spád než předešlá.Více vtipných hlášek.Způsob výchovy Ramiréze seniora svých dvojčat Rolanda a Ramóna,který se s nimi opravdu nepáře.Dosti překvapivé je rozuzlení případu.

Moje první kniha od DD.Nějak zvlášť mě neuspokojila.Děj mi přišel fádní.Rozvláčný s množstvím dialogů.Když knihu rychle prolistuji ,je vidno,že děj je vlastně veden dialogy.Lepší průměr.

kniha má vydání v roce 1994.Ležela mi doma spoustu let.Má příjemný formát.Vejde se sebou do kabelky.A stála v řádu desetikorun a dodnes má bílé ,ne zažloutlé strany.Takže kvalitka zpracování i papíru.Obsahem je jednodušší,spíš oddechovka.Děj odsýpá.Na přečtení mi,,. po částech stačily Velikonoce.Příběh pojednává z velké části o Jindrovi,kterému ,s odpuštěním,uvízl mozek někde dole v kalhotách.A Jana ke konci dopadne jako jeho otrokyně.Ale při starostech o své zdraví a o tři děti mi vychází ,že neměla na sebe absolutně čas.Protože Jindra svůj podělaný život táhl za ní jak pach ze Staliňáku.Kniha mě zaujala i tím ,že si hlavní aktérka procházela zdravotně s tím ,čím i já .A v místech, kde jsem obcházela zdravotnická zařízení i já.I když ne drastická početná vyšetření.Která mi z popisu vyjdou pomalu jak za středověku.Utrpením ,kterým si procházeli vyšetřovaní pacienti.

byla jsem obsahem řádně zklamaná.Čekala jsem skandinávskou akčnost.Zatím jsem dostala slabý obsah spíš pro ženy ,které mají v oblibě takové to má mě rád, nemá mě rád.Proplétají se postavy Heleny ,Ellen (fakt mě irituje, když hlavní postavy mají podobná jména) a Luisy.Ale kniha byla jen za pár peněz,takže zklmání není až tak velké.

Viveca Sten je u mě vždy sázka na jistotu.Na švédskou autorku není zas tak překombinovaná.I když ani ona se nevzdá nabalování postav navíc,které nejsou ani moc důležité pro děj.Tahle kniha je spíš oddechovka.

nechala jsem se strhnout komentáři a knihu si pořídila.Prolistovala jsem ji a už jsem tušila ,že to nebyl dobrý kauf.Po delší době jsem ji přečetla a opravdu mě nezaujala hned od začátku.Klíčovým momentem měla být osudová ,emocionální hádka. Měla to být osa příběhu .A pak už mě nezaujaly nepochopitelné postupy postav a jejich zkratovité jednání.Postupné odhalování příčiny Moničina těhotenství.Odhalené tajemství zubního kartáčku.

jednoduchý příběh.Předvídatelný.A ke konci i nudný.

knihu jsem získala ještě než oficiálně vyšla.Varuji před ní čtenáře,kteří jsou zvyklí na normálně psané knihy.Je mi už spousta let ,ale tohle jsem držela v ruce poprvé .Spisovatelka silně zaexperimentovala.O knize nikde nebylo psáno víc jak v anotaci zde.A na webu, kde knihy většinou kupuji, ani nebyl úryvek z knihy.Což je tam neobvyklé. Nehledě že za ty peníze bych knihu o rozměrech 17x10.5x2cm a poloprázdnou textem- s velmi prapodivným textem - kamenné prodejně nezakoupila.Tohle je snad poprvé co zde píši velmi negativní hodnocení

No fakt paráda.Knihu jsem si objednala ve slovenštině a neprohloupila jsem.Hned jak jsem si ji přinesla z pošty domů,okamžitě jsem vařila kafe a pustila se do ní.Jsem naladěna na severskou literaturu krimi, ale tahle moje první kniha od spisovatele Kozmona je oproti nim top.Už dlouho se mi nestalo ,abych se dokázala od knihy odtrhnout = abych se aspoň krátce vyspala.Doporučuji.Tu knihu :-).

Opravdu je to slátanina ,ale dala jsem tomu šanci a mimo Marca mám všechny dostupné knihy.Ale vždy z toho vyšel lépe film.Tady u knih je aspoň klika ,že si můžeme k postavě dosadit i tvář.Herce který ztvárňuje Morcka, mám extra v oblibě!

Knihu jsem si objednala ještě předobjednávkou a nelituji.Je dosti objemná ,není to záležitost na dva večery- je nabitá dějem a vzhledem k tomu,že paní Krnáčová si v politice "užila "své ,věřím ,že místy je děj reálný.Jinak politiku fakt nemusím!

stokrát omílané téma.Jednou to chce ona ,pak to chce on a ona nechce a hurá,pak to konečně chtějí oba.Začátek začal slibně, ale nakonec to skončilo v klišé daného tématu.Knihu mám z antikvariátu,podle anotace jsem čekala jiný příběh.Čtenář(ka) přede mnou dokonce děj tak prožíval(a), že si kroužkoval(a) čísla stran, kde byly erotické scény......Nic proti gustu.

Zašmodrchaný děj.Přijde mi, že autor si takhle nechává otevřená vrátka pro další díl série.Aby bylo co rozmotávat.Nějak mě to v polovině přestalo bavit a do dalších knih autora již nejdu.

opravdu nuda ,kdy se opět prolínaly dva příběhy z minulosti a přítomnosti.spousta bezvýznamných postav .Např. žena v paruce v obchodě.Nic podstatného nesdělila jen nějaký svůj pocit.A toho tam byla spousta.Kniha má čtyřista hustě popsaných stránek, takže do konce jsem doslova doklopýtala.Před polovinou mě to přestalo bavit a na přeskáčku jsem se podívala, jak se spisovatel popasuje s dokončením.Protože už mi to připadalo ,že neví co s tím.

Po dlouhé době příběh který mi sedl.I když už to přeskakování v čase je dosti otravné.A na konec vyplyne ,že šlo o něco úplně jiného (narození Laury) a oheň byl jen podružná událost.