Chlap na roztrhnutí

Chlap na roztrhnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490723/bmid_chlap-na-roztrhnuti-fPb-490723.jpg 4 30 10

Dvě ženy, dvě miminka, jeden muž Nadšená budoucí maminka Emily se na předporodním kurzu seznámí s podnikatelkou Leonií, které těhotenství úplně zničilo plány. Ačkoliv jsou jako voda a oheň, padnou si do noty. Další lekci mají absolvovat s tatínky svých dětí. Emily přemluví manžela Petra, aby šel s ní, ale Leonie dorazí bez doprovodu. Jak by ne, když otec jejího nenarozeného dítěte je už na místě a sedí vedle Emily! Kdo z téhle povedené trojice vypadne?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Doppelt oder nichts sagt das Glück , 2021


více info...

Přidat komentář

knihomolka525
01.02.2024 odpad!

kniha si své specifické čtenářky najde.Ale mě už přišlo otravné neustálé řešení těhotenství. Už když si Emílie nainstalovala do PC virus, aby mohla nalákat souseda na návštěvu.Vadily mi jména Emílie a Leonie.Na jménech není nic špatného , ale pojmenovat tak hlavní protagonistky mi přišlo přitažené za vlasy. Svatba erozvedených rodičů s novými partnery ve stejný den a zakomponovat do toho opět vsuvky s těhotenstvím.A nakonec příběh s inkubátorem to by nevymysleli ani Francouzi. No nic.

kusma
05.07.2023 4 z 5

Letní pohodová knížka, která dá, co očekáváte - nenáročné, nenapínavé čtení. Závěr byl až úsměvný, ale proč ne. Jako odpočinkové čtení ideální. Jen možná nečíst v těhotenství, to by mohlo někoho vyděsit, nebo spíš znepokojit ;)


Atara16
30.05.2023 5 z 5

Bláznivá knížka u které od poloviny víte jak to dopadne a stejně si ji chcete dočíst.

Dela90
21.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Emilie je nadšená nastávající maminka, která se účastní porodní kurzu, kam dotáhla i přes veškerou nevoli i svého manžela Petra. Jenže Petr záhy zjišťuje, že na porodní kurz chodí s jeho manželkou i jeho milenka. Následuje série komických i vážných peripetií, související se vztahem, životem i těhotenstvím. Jak tohle nakonec dopadne?

Opravdu podařená knížka. Když jsem četla anotaci, tak jsem věděla, že tohle bude knížka přesně pro mě. Čekala jsem trošku veselejší děj o tom žádná. Ačkoliv ta společná scéna, která tenhle kolotoč odstartovala, byla docela vtipná. Ale taky docela vážná. Za žádnou cenu bych nechtěla být na místě Emilie, tehdy jsem měla chuť Petra nakopat do zadku a vystřelit ho na Mars. Vážně, choval se jako kretén.

O Leonii jsem si ze začátku myslela, že je to nafrněná kariéristka, ale pak se ukázalo, že i ona má srdce na pravém místě.

Knížka je plná těhotenství. A všechno okolo s ním spojené. Tady jsem si dost zavzpomínala i na to své.
Jedna situace střídá druhou, štěstí, smutek, osamělost, láska, příprava na porod, rodina či rodinné problémy. Vzniká nové a silné pouto a přátelství.
Konec mě dojal k slzám a u epilogu jsem se musela smát z plných plic.

L.Helena
26.11.2022 4 z 5

Čekala jsem trochu jiný žánr, myslela jsem, že to bude vtipné čtení plné komických situací, jenže ono to vlastně bylo docela vážné. Zápletka měla potenciál bláznivé situační komedie, ovšem vnitřní pocity a pochybnosti jednotlivých postav z příběhu vytvořily docela pravdivé a skutečné vyprávění. Kniha mě bavila, dobře se četla.
Souhlasím s názorem, že anotace prozrazuje ty opravdu klíčové okamžiky, které by měly být pro čtenáře překvapením. Já jsem naštěstí upoutávku na knihu četla již před časem a pozapomněla, takže jsem si ty překvapivé momenty mohla naplno užít. 3,5*

Moniska2410
18.11.2022 3 z 5

Pěkná, pohodová knížka přečtená za jeden den.
Vtipná zápletka, kterou ale nikdo zažít určitě nechce.
Bylo to vtipné a ke konci i slzička ukápla.

Annyshga
29.10.2022 3 z 5

Je moc velká škoda, že anotace prozradila vlastně úplně vše o co v příběhu jde. Dokonce i tu nejdůležitější zápletku. Nebýt toho užila bych si nezvyklou životní situaci Emily mnohem víc. Takto mi bylo hned od začátku jasné, že manžel Petr žije dvojím životem. Upřímně mi lezl na nervy se svojí přetvářkou a lhaním vůči svoji ženě. Nemám ráda neupřímné lidi. Emily přehlížela všechny varovné signály a namlouvala si, že je vše v pořádku. Tímto příběh působil dost realisticky. Šok, který ji probudil z naivity byl krutý. Nepřidal tomu ani Petr svým postojem k celé situaci. No prostě noční můra jakou nechce zažít žádná z nás. Další čast vyprávění jsem měla za celkem předvídatelnou ovšem pěkně jsem se mýlila. To co přišlo jsem nečekala. Na jednu stranu udělal vývoj děje knihu zajímavější avšak už to na mě nepůsobilo tak moc reálně jako předešlá část. Nic to ale nemění na tom, že se kniha četla moc dobře a příběh byl zajímavý i originální zároveň. Závěr mě dojal, dokonce i slza mi ukapla .

ElikaBendova
05.10.2022 3 z 5

Kdyby kniha mela trochu mene moderní biomatku tak bych dala 4* ale takhle me jen rozcilovala a muzu rict jen jedjo. Emilie si muze za to sama, ze ten chlap sel za jinou (a ten chlap je taky pitomec, ze to udelal. To ho neomlouvá) mel dost casu se s manzelkou rozejit.

Danago
02.09.2022 5 z 5

Tak tato knížka byla velké překvapení. Román pro ženy o určitém milostném trojúhelníku, který se rozehraje, tak trochu jinak než by se dalo očekávat. Příběh přináší čtenářkám mnoho témat k zamyšlení, přitom rozhodně neztrácí na čtivosti. Podle mě hodně povedená knížka .

Kristy.Seb
14.08.2022 4 z 5

Každý musí bojovat se svými démony.

Vždycky existuje nějaké východisko. Jenom ho musíme najít.

Některé věci jsou dané přírodou. Dělat si kvůli nim předčasné starosti k ničemu nevede.

Pomsta je poslední prostředek, jak druhému opravdu způsobit bolest. Srazit ho na lopatky nebo ho ponížit.

Život je příliš krátký na to, aby si ho lidé vzájemně kazili.

Když se ti zrovna vede opravdu mizerně, neměli byste činit žádná rozhodnutí, která změní život. Raději počkejte, až všechno uvidíte jasněji.

Někdy život člověka postrčí jiným směrem a nezbývá než ho poslechnout nebo pořádně padnout na hubu.

Změna je tvrdá, ale proveditelná.

Kdo se pomstí, vždycky také zavírá jedny dveře - navždy. Pak už není návratu.

Někdy člověk nemůže mít všechno. Někdy se musí rozhodnout.

Jenom ten, kdo zůstane flexibilní a odchyluje se on normy, něco také zažije.

Začátek knihy mi přišel hodně ujetý a nedařilo se mi začíst. Ale musím říct, že je to hodně povedený příběh, ač dost zvláštní.

Autorovy knížky

Liane Mars
německá
2022  76%Chlap na roztrhnutí

Kniha Chlap na roztrhnutí je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce84x
Chystám se číst19x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x