Knihomolka223 Knihomolka223 komentáře u knih

☰ menu

Levandulová zahrada Levandulová zahrada Lucinda Riley

Skvělá kniha. Emilie de la Martiniéres je jedinou dědičkou rodinného sídla. Ona se ale vůbec nepodobá svým předkům, rozhazovačným šlechticům, je spíš zakřiknutá a s nově nabytým sídlem si neví rady. Pak ale potká Sebastiana. A začne odkrývat jedno velké tajemství svého rodu. Co vlastně dělal její otec ve 2. světové válce?

Constance - vycvičená agentka je vyslána do nacisty okupované Francie. Shodou náhod ale potká Édouarda de la Martiniéres, který ji ukryje ve svém domě před nacisty. Jenže na oplátku za úkryt musí hrát roli jeho sestřenice. A to před plukovníkem Falkem, který o ni má zjevný zájem. Aby z něj vytáhla co nejvícinformací. Édouard jí také zakáže jakékoli styky s okolním světem, aby je neprozradila. Jenže když se její kamarádka Venetia dostane do vážných potíží, Connie musí riskovat.

Oba příběhy se krásně doplňují a proplétají. Líbily se mi oba dva stejně. Nejvíc jsem si asi oblíbila Margaux a z druhého příběhu rozhodně Venetii a Frederika.
Opravdu moc krásná, napínavá kniha. Ohromně čtivá.

12.05.2021 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Opravdu napínavé, nemohla jsem se odtrhnout. Jedna z nejlepších knih od této autorky.

07.05.2021 5 z 5


Krajina plná stínů Krajina plná stínů Meg Cabot

Bylo to hodně ztřeštěné. :-D
Ale taky mě to bavilo. Konec mi přišel takový otevřený, takže jsem ráda, že jsou i další díly. Asi si je přečtu, ale čistě ze zvědavosti. Bavilo, ale mezi mé oblíbené knížky se to nedostalo.

07.05.2021 4 z 5


Noci v Rodanthe Noci v Rodanthe Nicholas Sparks

Romantické, pěkné, odlehčené čtení. Sentimentální, ale tak, aby to nevadilo, trošku smutné, ale právě pro to to bylo tak dobré.

07.05.2021 4 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Erin Hunter

(SPOILER) Páni, to bylo neuvěřitelně napínavé! Jsem hrozně zvědavá na nové území klanů. Dost lituju Hroma a pak je tu samozřejmě Vranipírko. Nemůžu se dočkat, až vydají další díl. Snad v září?

02.05.2021 5 z 5


Východ měsíce Východ měsíce Erin Hunter

Boží! Napínavý, možná někdy i trošku smutný, ale skvělý příběh. Moje oblíbená série.

27.04.2021 5 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Milé, pěkné počteníčko. Krásné ilustrace. Možná se to ke konci trochu opakovalo, ale i tak to bylo pěkné. Navíc občas proložené i vtípky, takže jako taková oddechovka je to ideální.

21.04.2021 4 z 5


Dnešek není naposled Dnešek není naposled Elan Mastai

Já nevím...
Ze začátku naprosto skvělé, nemohla jsem se odtrhnout (nejspíš za to mohly ty krátké kapitoly, když končily tak napínavě). Ale pak...
Konec byl na mě moc uspěchaný a rychlý. A občas jsem se strácela v časových rovinách, jak už se to občas stává, když čtete knížku o cestování časem.
Ale zase musím vyzvednout autorův humor a bezprostřednost. Bylo to nápadité a docela mě to i bavilo. Takže - ano, dobrý, ale není to úplně můj styl.

21.04.2021 3 z 5


Příběh magie Příběh magie Chris Colfer

(SPOILER) Na Chrisi Colferovi se mi líbí, že vytváří uvěřitelné postavy. I hlavní hrdinové musí mít nějaké stinné stránky, naopak padouši nemusí být jenom psychopati toužící po pomstě, jak to bývá ve spoustě knih.
U Země příběhů vytvořil skvělou postavu Zlé královny a vymyslel pro ni i srdceryvný příběh. A taky záporák tohoto příběhu možná není takový, jak se jeví na první pohled.
Brystal Vždyzelená (proč přeložily její příjmení, když se jmenuje BRYSTAL?) je mladá holka, která netouží po ničem jiném, než si vklidu číst. To se jí ale vymstí, když v knihovně přečte zaklínadlo a zjistí, že umí kouzlit.
Před trestem ji zachrání madam Počasitá (chová se jako Mary Poppins, ale má kočár tažený jednorožci a nemůžete si ji nezamilovat). Ta vytvoří akademii kouzel a Brystal se stane jedním z jejích prvních žáků (ostatní jsou Smaragdina, Lemon, Blankyta a Klementina prostě více méně rada víl).
Chybějícího Connera a jeho vtípky autor nahradil Lucy Husou (ano, hádáte správně, je to naše Matka Husa - světoznámá hráčka na tamburínu, akorád bez Lestera).
Takže co od tohoto příběhu máte čekat? Vtipný, svižný, s dobrou zápletkou a skvělými postavami. Můžu jen doporučit.
Krásně se doplňuje se Zemí příběhů. Dozvíte se toho spoustu i o tzv. Severním konfliktu a vzniku Rady víl. A podle mého názoru se to klidně vyrovná Zemi příběhů. Posuďte sami.

21.04.2021 5 z 5


Zlodějíček z pátých hradeb Zlodějíček z pátých hradeb Ilka Pacovská

Co dodat... další díl mě nesklamal. Možná jen ta závěrečná bitva byla málo dramatická, ale jinak jsem si to užila. Celkem mi v tomto díle chyběl Sváťa a taky Plam měl celkem malé uplatnění. Tak doufám, že to autorka v příštím díle napraví. Ale třeba nová ochránkyně Helara byla super a Vronovi se nic nevyrovná.

14.04.2021 5 z 5


Dalajlamova kočka a umění příst Dalajlamova kočka a umění příst David Michie

Milé, nenásilné čtení. Ze začátku se to trošku rozjíždělo, ale pak jsem začetla. Vtipné, pěkné a poučné. Rozhodně doporučuji.

14.04.2021 5 z 5


Půlnoc Půlnoc Erin Hunter

Celou první sérii jsem přečetla dvakrát a protože jsem veliký fanoušek kočičích válečníků, přirozeně jsem šáhla po dalším dílu. Nezklamal. Jako vždycky jsem se hned začetla, protože příběh je napsán opravdu poutavě a napínavě. Šlo vidět, že za další sérií stojí další skvělý nápad. Vystřídal se hlavní hrdina, tentokrát sledujeme Ostrodrápa (ano, je to ten Ostrodráp - syn Drápa).
On, jeho sestra Zlatuška, Pírka a Hrom (teď už válečníci, jinak pořád koťata Šedého pruha), Veveruška (dcera Ohnivého měsíce) a Vránek se vydají na nebezpečnou pouť, protože Hvězdný klan má (zase) další proroctví. Jo a ještě něco - v této knize je překvapivě dost jezevců (a ti, co tuto knihu četli, jistě pochopí).
Takže dávám opět 5 hvězdiček.

09.04.2021 5 z 5


Moře nestvůr Moře nestvůr Rick Riordan

Skvělá kniha nabitá vtípky, bitvami a řeckou mytologií. Zajímalo by mě, jak to vlastně dopadne. Napínavé od první věty do poslední tečky. Hrdinové, bohové, titáni, satyrové, nymfy, harpyje... a Percy.

07.04.2021 5 z 5


Ve tvých očích Ve tvých očích Nicholas Sparks

Zatím moje první knížka od tohoto autora. Moc pěkné a milé čtení. Nejprve román, pak detektivka až triller. Skvělé čtení. Napínavé. Oddechovka.

07.04.2021 5 z 5


Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

+ zajímavý a napínavý příběh
+ velice čtivý
+ pohled několika postav
+ osud jedné rodiny, kterou si zamilujete

30.03.2021 5 z 5


Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Mě osobně se kniha velice líbila. Autorka půvabně vykreslila dobovou atmosféru. Pořád se tam něco dělo :-). Asi ani nevím koho mám nejradši. Marii, nebo Kitty? Nebo Paula? Všichni byli skvělí! Rozhodně doporučuji!

23.03.2021 5 z 5


Saturnin zasahuje Saturnin zasahuje Miroslav Macek

Skvělá laskavá a humorná kniha. Teta Kateřina, Milouš, doktor Vlach, Saturnin... všichni na jedné chatě!

23.03.2021 5 z 5


Hodinářova dcera Hodinářova dcera Kate Morton

Hned jsem se začetla a knihu už neodložila. Příběh se tváří obyčejně, ale postupně, stránka za stránkou, se odkrývá tajemství, které odolalo zubům času. V ději se prolíná několik příběhů z různých dob. Je tu archivářka Elodie, která našla fotku neznámé ženy, Leonard Gilbert, který sepisuje příběh Edwarda Radcliffa, malý Tip se svou "imaginární" přítelkyní, Ada Lovegroveová a Lucy Ratcliffeová. Všechny spojuje jedna věc - sídlo Birchwood a vražda, která se zde stala. Ale bylo to opravdu tak, jak si všichni myslí? Kam zmizel Ratcliffský diamant? A co se stalo s tajemnou hodinářovou dcerou?

03.03.2021 5 z 5


Otrocká krása Otrocká krása Ilka Pacovská

Zatím nejnapínavější díl ze série. V lidském světě se jako vlna šíří neznámé nebezpečné kamínky. Hanka s přáteli musí zabránit válce mezi rasami. Jenže jednorožci se stáhli do ústraní a odmítají vydat informace. V tomto díle se konečně objeví trpaslíci a dozvíme se taky něco málo o tulících. Kdo všechno ale bude muset zemřít, aby se znovu nastolila rovnováha?

03.03.2021 5 z 5


Průvodce ztracených Průvodce ztracených Ilka Pacovská

Autorka pěkně vykreslila život v Airbowanu. Bylo zajímavé sledovat příběh i z pohledu Sama a Toma. Rozhodně doporučuji.

03.03.2021 5 z 5