Otrocká krása

Otrocká krása https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208834/bmid_otrocka-krasa-5Yo-208834.jpg 5 335 45

Sedmý smysl série

< 6. díl >

Zářivé kamínky zasazené do kůže – na čele, v uchu, na rukou, kam si usmyslíte. Krása! Jaké nebezpečí to ale přináší? Hanka si nechala jeden zasadit. Jednorožci s ní přestali mluvit, draci jsou zděšení. Nikdo ale neví proč. Pátrání je náročné a vede k děsivým poznatkům. Kdo bude muset zemřít? Dokážou bojovníkům s aberily pomoct tulíci? A podaří se přimět ke spolupráci jednorožce?... celý text

Přidat komentář

marketa3815
28.03.2024 5 z 5

Poslouchala naše devítiletá dcera, pro tenhle věk je série prostě úžasná, moc ji baví a chce poslouchat pořád dál. Půjčila si i knížku, taky se jí líbí, ale z ilustrací není nadšená. Vzhledem k tomu, že jde o knížky pro děti, zasloužily by si lepší formát s velkými barevnými ilustracemi.

capar
23.12.2023 5 z 5

Já vím, věk na to už nemám, ale i tak mě to tak baví, že mám doma celou sérii...a tenhle díl byl obzvlášť vydařený...Pořád se něco dělo a mlelo :) Láska, zrada, dobrodružství, hledání pravdy, jak není vždy dobré tajit minulost a že když všem jde o jednu dobrou věc, tak tu cestu ke společné pomoci prostě nějak najdou...


Nathally
06.11.2023 5 z 5

Tento díl je snad můj nejoblíbenější, protože hlavní hrdinové pomalu dospívají a začíná se to týkat lásky.

Plativa
04.11.2023 5 z 5

Budu se muset opakovat stejně jako u hodnocení minulého dílu ságy Sedmý smysl, ale to je prostě skvělá kniha. Celá zápletka točící se okolo otrockých kamenů byla velmi chytlavá, nechybí drama a dokonce ani první intimní zkušenost, což jsem od autorky nečekala. Tohle je možná můj nejoblíbenější díl z celé série.

ElikaS
17.04.2023 5 z 5

V tomto díle se nám opět trochu přitvrzuje, ale i tak si příběh zachovává svou něhu. Všechny knížky v sérii jsou stejné v tom, jak dokáží pohladit po duši a ani tento díl není výjimkou.
Navíc je každý příběh jiný i díky různým prostředím. Je skvělé, že autorka neustálé vymýšlí nové země, čímž příběhy oživuje.
Trpaslíky jsem si oblíbila a hexita si mě získala.
Konec byl dojemný a závěrečné vystoupení harpyje mě vyloženě dostalo.

Abukšákul
29.03.2023 5 z 5

Jako celá série perfektní viz. předchozí komentáře =) Jsem ráda, že jak hrdinové rostou, tak s nimi i příběh, že neustrnul =) Musíme tuto sérii přečíst celou =) A kdo si půjčuje v knihovně, tak první tři díly jsou i v akci Lovců perlorodek =)

TessieB
11.01.2023 5 z 5

Přitvrdili jsme, super. Bylo to napínavé a smutné, mělo to spád a konečně jsme se více seznámili i s trpaslíky. Za mě skvělé a těším se na pokračování.

cibulka 8
10.11.2022 3 z 5

Tak to je nářez.... od tohohle dílu autorka přitvrdila. Popisy bojů jsou hodně reálné.
Příběh má spád, pořád se něco děje....

Fiso
27.10.2022 5 z 5

Asi jeden z nejlepších dílů série, ani jsem nečekala, že mě tak chytne.

Jarka_rybář
21.11.2021 5 z 5

Stoprocentně úžasná kniha. Jsem blízká tomu označit ji za nejlepší, ale neudělám to, protože mám slabost pro první čtyři díly. Jenže, když tato je prostě skvělá. Děj vyrostl s hrdiny. Je komplikovanější, temnější a bolestnější. Krásně se v něm provazují zážitky z minulých dílů. Štvala mě jen Anděla a jistá část s Vincentem. Tulíci a trpaslíci byli úžasní.

Zverak
29.09.2021 4 z 5

Tuto sérii čtu již dlouhodobě a tento díl, musím uznat se mi asi líbil ze všech nejvíc, i když svádí krutý boj s pátým dílem. Hanka se v tomto díle dostane do větších problémů, než kdy jindy a není sama. Tentokrát se do problémů připletou všechny světové národy, které se snaží zbavit jediné věci. Světe třes se, lidmi to pouze začalo! Knize dávám čtyři hvězdičky z pěti. Pokud by šlo, tak dám spíše čtyři a půl hvězdičky, myslím si totiž že tato série má na víc, než tohle.

Knihodrak
20.08.2021 5 z 5

Je fajn na všechno zapomenout a ponořit se do světa fantazie :)

JAnD
18.03.2021 5 z 5

Jestliže mi pátý díl přišel nejslabší, tak tento díky trpaslíkům patří mezi moje favority.
Hexita byla velmi zajímavá věc :-)

Luigi1
05.03.2021 5 z 5

Jsem nadšen,že si spilovatela udržela svůj standart.

Knihomolka223
03.03.2021 5 z 5

Zatím nejnapínavější díl ze série. V lidském světě se jako vlna šíří neznámé nebezpečné kamínky. Hanka s přáteli musí zabránit válce mezi rasami. Jenže jednorožci se stáhli do ústraní a odmítají vydat informace. V tomto díle se konečně objeví trpaslíci a dozvíme se taky něco málo o tulících. Kdo všechno ale bude muset zemřít, aby se znovu nastolila rovnováha?

TaLu
23.02.2021 5 z 5

Strhující díl. Příběh, kde nevinně vypadající krásné kamínky, které se stanou módou ve škole i mimo ní, přinášejí rychle netušené problémy.
Kolem kamenů začíná být opravdu horko a nikdo nic neví, nebo naši hrdinové naráží na hradbu mlčení. Proto znovu pátrání a dobrodružné putování ohrožující na životě je, i velké množství kamarádů. Knihy postupně temnější a temnější. Autorka nás zavede mimo známá místa i mezi trpaslíky. Obdivuji její fantazii. Opět nový svět. Jen romantické linky jsou nevěrohodné, naštěstí je jich málo. Několik okamžiků bylo dojemných. Tulíci jsou nositelé dalších, dosud netušených darů. Doporučuji všem. Nezáleží na tom, kolik nám je, ale zda se umíme dívat srcem naplněným fantazií.

soupik2012
07.10.2020 5 z 5

Konečně se autorka oprostila od striktně pohádkového scénáře a tím tento příběh v mých očích strašně získal. Již jsem neposlouchala pouze pohádku, kdy je předem všechno nalinkované, ale opravdu jsem místy měla obavu jestli všechno dobře dopadne. Nové dobrodružství v nám již dobře známém světě. Propojení dříve poznaných postav. To vše napomohlo k tomu, abych mohla tento díl prohlásit, za jednoznačně nejlepší. Tentokrát bych dala víc než 5 hvězd. Opravdu mimořádně vydařená část série. Možná je jenom škoda, že byla ukončená. Protože to bylo vymyšlené opravdu dobře a klidně bych si toto téma střihla až do samotného finále. Každopádně se budu moc těšit, co nám paní autorka přichystá příště. Tuto sérii čte naprosto kouzelně paní Margit Vinklárková. Neumím si představit, že by tuto sérii někdo dokázal načíst lépe.

DK197
29.07.2020 5 z 5

E-KNIHA: Tohle je jednoznačně jeden z nejlepších dílů Sedmého smyslu. Tajemný, strašidelný, napínavý a i přesto pořád kouzelný a plný zajímavostí. A tentokrát jsem ani nedutala, jak jsem byla napnutá, jak to dopadne. Dozvídáme se víc o trpaslících, ale i o všeobecně oblíbených roztomilých tulících... Autorka umně a postupně odhaluje další zákoutí jejího světa. Hrdinové nám dospívají a je fajn, že kromě fantasy prvků paní spisovatelka nezapomíná ani na osobní a osobností rozvoj našich hrdinů. Tady není, co by se dalo vytknout.

PetraBery
06.10.2019 5 z 5

Pěkné pokračování fantasy od české autorky, které neztrácí žádné z kouzel z předchozích dílů. Nechybí napětí, akce, radost, smutek a síla přátelství. A mít takového tulíka, to je prostě sen :o). Malou výtku ale přece jen mám, stejně jako v některých níže uvedených komentářích mi přišla scéna mezi Hankou a Vincentem ve skladu naprosto zbytečná a možná i nevhodná. Ale i tak hodnotím plným počtem, těší mě, že i my v Čechách máme skvělé autory a autorky.

Radoušš
15.03.2019 5 z 5

Tento díl předčil minulí, který byl pro mě zatím nejlepší ze série. Ze začátku jsem si myslel, že to bude víc holčičí, nakonec jsem se ponořil do děje.