klarunas klarunas komentáře u knih

☰ menu

Soused na zabití Soused na zabití Lusy Adams (p)

Tak tohle bylo hodně fajn. O to víc mě těší, že je to od české autorky.
Svěží vtipná a peprná romantická komedie. Krásně se kniha četla a chytl mě příběh ihned od začátku. Maddie a Alek si vás získají. Postavy mají své životní problémy, ale nebojte, budete se smát od začátku do konce. Ty jejich slovní přestřelky a nebo jejich kamarádi, každý by si přál, alespoň jednoho z nich mít.

Moc mě bavilo, jak byli oba paličatí. Nedokázali se přenést přes malichernosti a tak vznikali ty vtipné situace. Chatování přes seznamku byl luxusní nápad. A když se do toho připlete silná sexuální přitažlivost jo to chcete.
Je pravda, že ke konci mi byl víc sympatický Alek než Maddie. Asi byl v chování pro mě příjemnější, ale jak říkám oba si je zamilujete.

04.04.2024 5 z 5


Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Tak jo, podlehla jsem okolí a knihu si musela přečíst. Neměla jsem od knihy žádná očekávání, jen jsem tušila, že se jedná o knihu, kde je mezi párem velký věkový rozdíl, ale že to bude taková bomba jsem nečekala. Ano, stále se jedná o čtivý, romantický, předvídatelný příběh. A přesto mě tam spousta věcí překvapila. Třeba vyspělost hlavní hrdinky Jordan, která měla nelehký život, vyrůstala ve špinavém karavanu, kde si ji nikdo moc nevšímal a přesto se z ní stala velmi chytrá a schopná dívka. Bohužel v milostném životě narazila na ne moc hodné kluky( protože chlapi to opravdu nebyli) a vůbec si ji nevážili. Posledním z nich byl Cole, který rozhazoval peníze a život měl jako jednu velkou párty. Po té poslední, to nevydržel pronajímatel a vyhodil je z bytu. Nezbývalo jim, než se nastěhovat k jeho tátovi. Pike, otec Cola je od samého začátku zlatíčko. Měl také nelehký život a absolutně chápu Jordan, že se do něj zamilovala.
Musím říct, že kniha se čte velmi dobře, je napínavá, žhavá, ale jsou tam i události, které nečekáte. Od autorky si určitě do budoucna ještě něco přečtu.

04.04.2024 5 z 5


Mechanika lásky Mechanika lásky Alexene Farol Follmuth

Tak tohle byl opravdu milý příběh. Příběh dospívající dívky, která řeší rodinné problémy, ale i to, že netuší kam se v životě vrtnout. Nastupuje na novou školu a díky profesorce, která rozpozná talent, se Bel dostane do robotického kroužku.

Myslím, že hodně dětí v jejím věku neví, čím by měli být či jakým směrem by měli jít. A tady to bylo hezky popsáno, i když očividná zručnost a velké nadání ji hráli do karet. Moc se mi líbil její příběh, jak se našla v tom co ji opravdu baví a vlastně i příběh Tea, který pocházel z jinak situované rodiny, ale neměl to o moc lehčí. Naopak byly na něj kladeny velké nároky.
Velmi se mi zamlouvalo, že autorka rozebrala i v příběhu postavení dívek /žen ve vědě, konkrétně zde v robotice. A i přes století, ve kterém žijeme, může dívka či žena v této oblasti narazit na mužské-ženské principy.

Asi bych byla nadšenější z milostného příběhu víc, kdyby mi bylo méně. Ale užila jsem si knihu i tak.

05.03.2024 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Nepochybuji o tom, že jste již tuto knihu zaregistrovali. Na první pohled mě zaujala hlavně prostředím, kde se děj odehrává. Univerzita, vědci, chemie a biologie aaaa to jsou přesně má témata. Řekla jsem si jo jdu do toho.

Hlavní hrdinka je skvělá. Olive je vtipná, chytrá a krásná, ale přesto o sobě velmi pochybuje a to po všech stránkách. Nastoupila na univerzitu, kde si dělá doktorát a to s výzkumem, který ji je hodně blízký. Její maminka zemřela na rakovinu slinivky a ona si to dala jako cíl, že nechce, aby už nikdo tímto způsobem musel přijít o své blízké.
Olive je tak trochu samotář a je zaměřená především na svůj cíl a tím je věda. Naštěstí se v jejím životě na postgraduálu objevili Ahn a Malcolm.
Olive se rozešla nedávno s jedním klukem a všimla si, že si velice rozumí s Ahn. Chtěla podpořit tento vztah a aby Ahn neměla výčitky,Olive si vymyslela, že již s někým randí. Falešný kluk v podobě vysokoškolského profesora Adama Carlsena, kterýhi nikdo nemá rád, jelikož dělá studentům ze života peklo. Sakra jk se toto stalo? Nebudu spoilerovat, to si přečtěte .

Adam je přesně ten typ, co vypadá jak padouch, je zadumaný, protivný a zaměřený na výkon. Ale jakmile potká tu pracou, stane se z něj prakticky beránek. Ale jen trochu nebojte. V průběhu knihy, kde Adama poznáme, po čase lze pochopit, proč je takový jaký je. Btw já ho žeru .

Kniha je moc pěkně napsaná, vtáhne vás do příběhu ihned od první strany. Je vtipná, takže se i nahlas zasmějete a řeší se tam i témata ohledně sexuálního zneužití, postavení žen ve vědě a taky jednání profesorů vůči žákům. A samozřejmě je tam romantika a erotická scéna .

Jediné z čeho jsem kvetla je Olive a její strava . Vím, že nemá úplně moc peněz, ale jako vážně? To jí skoro jen sladkosti a přitom se věnuje běhu?

02.12.2023 5 z 5


Princezna klamu Princezna klamu Danielle L. Jensen

Pokud hledáte knihu, při které se nebudete ani minutu nudit, jelikož je plná akce, humoru a sexuálního napětí, tak je to přesně tato kniha. Příběh je vyprávěn ze dvou pohledů a to princezny Lary a krále Arena.

Lara je princezna, která je od útlého věku společně se svými sestrami učena k boji, intrikám a především k dosažení svého cíle a tím je pád krále Ithicany. Laru jsem si velmi oblíbila. Je chytrá a samosebou velmi krásná a silná hrdinka. Tohle vše, když se spojí, vznikne velmi silná zbraň pro někoho, kdo je “pouhý muž.

Lara má jediný úkol ,a to díky sjednanému sňatku se stát manželkou a špionkou zároveň. Musí probádat ostrovy Ithicany a všechny vstupy na Most, díky kterému by její země měla přístup k potravinám a jinému zboží. Jenže tento most je přísně chráněn a střežen ithicanskými vojáky. Proto musí získat důvěru krále Arena. Nepočítala však s tím, že Aren je nejen velmi pohledný, ale i milý a vlídný ke svému lidu. Postupně zjišťuje pravdy o své zemi a Ithicaně a její dosavadní život, se hroutí jako domeček z karet.

Aren, jež je králem, se tak nicméně vůbec nechová, je jedním z lidu Ithicany a především je lovec a voják, který se bezhlavě zamiluje do princezny nepřátelské země.

Jedná se o slow burn fantasy romanci a já si ji neskutečně užívala. Slovní přestřelky, které sednou jako hrnec na p**** jsem si vychutnávala s úsměvem na rtech, ale emoce lítaly i na závěr knihy, kde nezůstalo ani jedno oko suché. Je to velice dobře napsaná kniha. A varuji!!! Příběh končí velmi otevřeně, takže po druhém dílu budete prahnout!

25.11.2023 5 z 5


Habibi Habibi Baja Dolce

Wohoo! Tak to jsou moje pocity po přečtení mojí první dark romance a nemohla jsem si vybrat lépe. Bylo to divoký, drsný, sexy, ale i něžný a na závěr byly i slzičky.

Této knize opravdu nechybělo nic. Četla se sama a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Ano, jsou tam silná témata, jako mafie, drogy, prostituce atd. A co si budem, hlavní hrdina Harry alias Habibi není žádný svatoušek, ale pěkný prevít. Je to prevít, co se vám zaryje pod kůži, stejně jako jeho tetování a prakticky na něm jste závislí.
Kniha je vyprávěna ze dvou pohledů a to zmiňovaného Harryho a Cassie. Ó ano, naší sladké nevinné Cassie, která studuje na univerzitě, je dcerou vysoce postaveného politika a chce si splnit sen a napsat svou první knihu. Jenže to by nemohla poznat Habibiho, který ji opravdu ukáže svět bez cenzury a trochu díky němu pozná i sama sebe a svou rodinu. Zjistí, že není vše tak růžové, jak se zdá.

Nebudu vám tuto knihu spoilerovat, protože ji musíte prostě přečíst. Zjistíte, že je božská. Děkuji @vnimej_svet_knih za doporučení a už se těším na Candyho.

18.11.2023 5 z 5


Temná kněžka Temná kněžka Margaret Rogerson

Knihu jsem si pořídila, jelikož jsem měla chuť na dark fantasy o duchách. Neměla jsem žádná očekávání a možná proto mě kniha velmi mile překvapila. Nikdy jsem nečetla knihu jako je tato - ten příběh miluju. Kniha je velice čtivá, příběh krásně plynul. Neustále se tam něco děje a já nedokázala předpovědět co se stane. Jsou tam i velmi vtipné části, především přízrak Rathanael, který osídlil Artemisii je velice vtipný a sympatický. (Tento měsíc už je to podruhé, kde mi je velmi blízká bytost, která má být ve své podstatě zlá). Artemisie je jednou ze šedých sester, mladá dívka, která byla již od útlého věku obdařena zrakem. Díky tomuto obdaření ji jako malé miminko posedl zlý duch, ale našli ji jeptišky a ducha vymýtili. Její cesta je trnitá, ale díky schopnosti komunikovat s duchy v hlubším měřítku, než je to u jiných jeptišek, ji osud připravil břímě, které spočívá v záchraně světa. Charakter Artemisie je velmi hezky vykreslený, tudíž pochopíte její úzkost z lidí a proč spíše hledá útěchu u těch mrtvých. Možná to vyzní divně, ale jakmile se do knížky pustíte pochopíte.

Děj se odehrává především na podzim, postavy se ocitají v různých zákoutí klášterů, někde v katakombách, kde je temno, vlhko a děsivo z všudy přítomné staré magie a především přítomnosti duchů a přízraků. Proto je tato kniha jako dělaná na sychravé počasí. Atmosféra této knihy je neuvěřitelná a garantuji, že ji ucítíte při čtení tak a zaručeně si ji užijete. Má to své kouzlo.
Autorka mě přesvědčila, že je opravdu vynikající spisovatelka. Určitě si velmi ráda přečtu i jiné její knihy. Je pravda, že mě v knize možná trochu chyběla nějaká malá romantická linka. I když, je to série a přijde mi, že naše hlavní hrdinka nakonec k někomu něco cítí. Uvidíme.Nicméně to si musíme počkat na další díl.
Velice doporučuji.

11.11.2023 5 z 5


Ukradený dědic Ukradený dědic Holly Black

Šla jsem na jistotu, jelikož sérii Krutý princ naprosto zbožňuji a věděla jsem, že se zamiluji znova. Ale to jsem netušila jak moc. Stále nechápu, jak můžu chovat sympatie k někomu, kdo je tak krvelačný. Teď mluvím o Suren, nebo mám říkat Wren? Celý příběh je snad ještě děsivější, než v předchozí sérii. A když čtete, opravdu nelze předpokládat, co se stane. Autorka má opravdu úžasný styl psaní, velice čtivý a milujete i tu největší obludu, která se tam objeví. Všechny postavy umí tak nádherně vykreslit a popsat jejich osudy, že vlastně chápete proč dělají tak strašné věci. Lze vůbec zbožňovat děsivé a krvavé příběhy? A to nesnáším horory, vážně.

Suren, jelikož vyrůstala mezi lidmi, i když člověkem není, má velice prchlivou a milou povahu. Poté, co ji Lady Nora vytrhla od jejich lidských nerodičů, se již Suren nedělo nic dobrého. Lady Nora z dvora Ostrých zubů ji chtěla použít pro své mocenské účely, ale po Hadí bitvě se musela stáhnout a najít jiné prostředky, jak svrhnout Nejvyššího krále.

Suren se mezitím schovávala v lidském světě, kde ji nalezne Doubek a vezme ji s sebou na výpravu za osvobozením jeho otce Madoca, kterého Lady Nora vězní.

Vztah mezi Doubkem a Suren je kouzelný. Během výpravy se špičkují a jemně oťukávají. Suren neví, co má od Doubka čekat a Doubek je přece jen prince Elfhame. Ale z příběhu cítíte, že ji velice miluje. Ale kdo by věřil Doubkovi, který zdědil vábivost po své matce, jehož nevlastním bratrem byl lišácký Locke.

Tuto knihu moc doporučuji, je tam všechno, co od knihy chcete a vaše emoce budou lítat jak na horské dráze. A ten konec?!?

04.11.2023 5 z 5


Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

3,5 hvězdy

Kniha mě nalákala na příběh prodchnutý řeckou mytologií, ale zabalený v sexy balíčku. Ano, dalo by se říct, že toto vše v knížce naleznete.
Děj se odehrává nejspíš v současnosti?? Usuzuji z toho, že lidé i bozi chodí moderně oblečeni, mají laptopy a mobily, ale místo vlády, jsou zde zmiňovaní bozi, kteří řídí obchod, potraviny atd. Tak jak známe z řecké mytologie. Přiznám se, že mi dalo zabrat, než jsem se zorientovala v jakém světě se nacházím a proč byl vlastně vystavěn. Pak jsem od přemýšlení upustila a prostě si jen vychutnávala milostný vztah mezi Hádem a Persefonou. Autorka píše neuvěřitelně čtivě, to se musí nechat a Háda s Persefonou jsem si ihned oblíbila. Nicméně žhavých scén a obscénnosti je v knize více, než by muselo být. Chvílemi mi to připomínalo 50 odstínů šedi. Ne, že bych si ty scény neužívala . Příběh jako celek působil zajímavě. Autorka si vybrala vskutku přitažlivý námět, jen by ten svět chtělo trochu líp promyslet. Děj je sice od samého začátku předvídatelný, ale brala jsem to jako oddechovou četbu. Co vám budu povídat, i když to není na 5 hvězd, druhý díl si někdy v budoucnu stejně přečtu .

Persefona je zde vykreslena jako miláček společnosti. Neustále se smějící a neuvěřitelně krásná. Avšak ona má tohoto života po krk a chce po svých 25. narozeninách odejít pryč z Olympu. Tento plán ji však překazí její matka Demeter, která vyjednala sňatek mezi Diem a Persefonou. Zeus je v tomto příběhu krutý vládce, který se nebojí násilí ani vraždy.

Persefona po této matčině zradě uteče na druhý břeh řeky Styx, kde Zeus nemá žádnou moc. Nicméně Persefona zde nalezne někoho neuvěřitelně sexy, kdo by ani neměl existovat. A tímto bohem je Hádes. Bůh-samotář, popoháněn pomstou za vraždu svých rodičů, které zabil sám Zeus. Tento bůh, jež je laskavý, má však zvláštní sexuální choutky, ke kterým přivede i Persefonu. No co k tomu dodat, tohle si musíte přečíst abyste pochopili.

27.10.2023 4 z 5


Královská vánoční pohádka Královská vánoční pohádka Karen Schaler

3,5
Musím říct, že ačkoli se mi kniha četla příjemně, bylo tam na mne málo děje a hodně moc popisování vánočních dekorací, hodně moc tradic a další přibývaly. Prostě toho bylo příliš. Vím, že autorce šlo o navození Vánoc a všeho příjemného, s čím si Vánoce můžeme spojit. Nicméně pokud bychom vypustili ten popis, tak samotný děj by byl sotva na 20 stránek. A to mě velmi zklamalo.

Co se týká samotného děje, je to příjemný příběh, romantický a nenáročný. Takový, který každý zná. Hezká pohádka, jenž jsem přesně očekávala. Nepřekvapí, ale nezarmoutí.
Kaylie Karlyleová je typická workolička z NY, která během vánočních svátků pracuje a je tak trochu Grinch. Je tolik zapálená do své reportérské práce, že vztahy odkládá na druhou kolej. Život ji ale připraví na tyto Vánoce zcela jinou cestu. A to v podobě lásky, klidu a společných Vánoc s rodinou. Kaylie se zamiluje do prince z Tolvánie, který má malou dcerku. Princ Alex z počátku novináře a reportéry nesnáší, protože mu ze života dělali peklo. Na Vánoce zanevřel stejně jako Kaylie, poté co umřela jeho žena Sophie. Ale s příchodem Kaylie, tento led v jeho srdci se pomalu rozpouští a opět nalezne vánočního ducha a místo pro lásku. Asi tušíte jak tento pohádkový příběh pokračuje dál. Ano, všichni žili šťastně až do smrti.

Je to milé nenáročné čtení na Vánoce a určitě si to své čtenáře najde. Nicméně, já budu hledat ten svůj vánoční příběh dál.

23.10.2023 4 z 5


Rozhodně ne on Rozhodně ne on Whitney G. (p)

Po knížce jsem sáhla ze dvou důvodů. Chtěla jsem na dovolenou něco oddechového a příjemného a za druhé, ten název? Ten žadoní o přečtení . Kniha absolutně nezklamala a spíše překvapila v mnoha ohledech. Nečekala jsem, že mě kniha vtáhne do příběhu hned s první stránkou. Dalšími plusy je to, že autorka píše velice čtivě a vtipně . Opravdu jsem se ne jednou zasmála. Samosebou, je to oddechovka, takže příběh je předvídatelný, ale stojí za přečtení.

Příběh vypráví o setkání dvou lidí z různých světů. A to Chloe Madisonové, která pracuje v nakladatelství a prací prakticky žije, a to až tak, že jí nezbývá čas na milostný život. Díky jejím nejlepším kamarádkám Madison ( zmrzlinářka) a Kristin ( podcasterka) se náhodou na její 30. narozeniny střetne s princem Tylerem Carringtonem z Velké Británie, s kterým zažije flirt na jednu noc. Jenže od této chvíle se věci komplikují. Ale nebojte, je to stále krásná pohádka. Pohádka, která tak trochu poukazuje na smutný příběh princezny Diany a na vztah prince Harryho a Megan. Má vše, ježibabu Hazel Swiftovou, nesnesitelnou šéfku Chloe, ale i skvělou partu přátel. Ať už na straně prince Tylera, kterým byl Dillon, jeho zaměstnanec a přítel nebo kamarádky Chloe. Čtení jsem si moc užila a doporučuji

18.10.2023 5 z 5


Balada mrtvého světa Balada mrtvého světa Alžběta Bílková

Nevěděla jsem co očekávat, jelikož toto byla má první knížka od autorky Alžběty Bílkové. A absolutně nelituji! Kniha vás zavede do světa, který je prodchnut magií a plný bohů. Nicméně byl v minulosti rozdělen vedví a na jedné straně najdete “náš svět bez magie a na druhé straně, za Hranicí, je ten magický, plný monster, lidí co ovládají kouzla a plný starých bohů. Tento magický svět mají za úkol prozkoumat takzvaní hledači, kteří riskují svůj život, aby odnesli vzorky a zapsali si zvláštní jevy ze země za Hranicí.

Hlavní hrdinkou je slečna Robin Pembertonová, tvrdohlavá dívka, která pochází z bohaté rodiny, ale vždy si šla za svým i když s ní rodiče nesouhlasili. Robin je právě zmíněnou hledačkou a jednoho dne se vrátí v zuboženém stavu bez svého kolegy, který nejspíše zahynul. Nic si z té události nepamatuje. A od této chvíle se její svět obrátí naruby. Díky knize, kterou dostala od bytosti z magického světa se u ní začne projevovat magie. Je z toho vyděšená, tudíž se vydá na druhou stranu za Hranicí, aby zjistila co se sní děje a vyřešila záhadu s jejím ztraceným kolegou.

K Robin se přidá i Kai Austern, kapitán jednotky strážců Hranice, který ji chce polapit a získat od ní informace o jeho ztraceném bratrovi.

Ten svět, který vylíčila autorka v knize je dokonalý, ano mísí se tam severská mytologie až po jiná náboženství, monstra, kletbyale vždyť je to fantasy a tohle přesně miluju. Čím déle knihu čtete, tím více je temnější a strašidelnější. V životě by mě nenapadlo, že si zamiluji knihu, která prakticky vypráví o cestě na jedno místo. Ale stále se tam něco děje, buď hrdinka či hrdina přemítají o svém životě a nebo je chce někdo zabít. Moc se těším na další díl!!! A prosím víc romantiky mezi Robin a Kaiem. Protože milostná linka tam je taky, ale jen malilinkatá .

Moc doporučuji.

14.10.2023 5 z 5


Beladona Beladona Adalyn Grace

(SPOILER) Kniha se doma ani neohřála a ihned jsem začala číst.Příběh mě zaujal hned od první stránky. Hlavní hrdinka Signa nemá lehký život již od útlého dětství. Rodiče ji zemřeli, když byla ještě malé miminko a od té doby se střídá u různých rodin, které nemají ani tak zájem o ni, jako spíše o její peníze. Signu doprovází v průběhu dospívání zvláštní úmrtí osob kolem ní a především se ji zjevuje smrtonoš. Dává mu to tak trochu za vinu. Myslí si, že vše zlé, co se děje kolem, je jeho provinění.

Děj mě zprvu sice zaujal, ale neskutečně se příběh táhl a byl nevýrazný a bez větší akce, asi tak do půlky knihy. Občas jsem se ztratila myšlenkami jinam. Ale v ten okamžik, jak se objevil na scéně smrtonoš, u téměř dospělé dívky, která má být uvedena do společnosti. To hned bylo o něčem jiném. Užívala jsem si to jemné oťukávání mezi Signou a smrtonošem, jak z něj má Signa ambivalentní pocity.

V knížce se tedy prolínají dvě dějové linie. Jedna popisuje Signinu cestu, aby pochopila, kdo vlastně je. Pomocí smrtonoše odhaluje svou moc a co vše za oponou živého světa dokáže, čímž si mezi sebou vybudují romantické pouto. Ale nečekejte žádnou velkou divočinu . Druhá dějová linie popisuje vyšetřování vraždy na panství Thorn Grove, které se Signa ujala díky svým schopnostem vidět duchy a promlouvat k nim. Signa si s rodinou vybudovala velmi vřelý vztah a proto jim chce pomoc.

Kniha vám navodí opravdovou atmosféru podzimu. Tajemno a duchové, to je přesně to, co chcete v říjnu číst. Ale hlavním důvodem a perlou na tomto příběhu je právě smrtonoš. Velice si mě získal a nebýt jeho, asi by bylo hodnocení i nižší.

09.10.2023 4 z 5


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Už od první stránky to je jízda. A nezastaví se to až do konce knihy. Rozhodně druhý díl je lepší než první. Možná to je tím, že jsme se toho v první knize moc nedověděli a děj se odehrával pouze ve vězení. Avšak teď to bojem jenom hýří. Kniha se mi moc líbila. Je velmi čtivá a zcela vás pohltí.
Vždy jsem se řehtala na celé kolo, když se na scéně objevili Opie s Mrňouskou. Ano, ti dva jsou opravdu k popukání. Co se týká Warwicka a Brexley, stále mezi s sebou mají sexuální napětí, ale Brexley takto působí na všechny. Nicméně nečekejte, že se ten vztah po fyzické stránce nějak rozvine. I tady to skončí pouze u imaginárních rukou šmátralek. Jediné z čeho jsem tak trochu na vážkách, je to pouto mezi nimi. Pouto, o kterém se dovídáme nejvíc na konci knihy. Možná je to na mě až moc mysteriózní, ale nechám se překvapit v dalším díle, jak to autorka vymyslí. Na kladném hodnocení se nic nemění. Tu knihu jsem si moc užila. Doporučuji.

28.09.2023 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Za mě moc pěkné dílo. Atmosféra této dystopické sci-fi mě pohltila již od začátku. Líbí se mi , jak autor otevírá několik témat k zamyšlení, ať už to je přelidnění na planetě, téma vlády a politiky, a nakonec lidskou náturu. Smrtky Curie a Faraday jsou moc sympatičtí a vyloženě jsem se těšila na konec každé kapitoly, kde jednotlivé smrtky nám odhalují úryvky z jejich deníků, co si musí psát.

V pasáži, kde se Citra objevila v Amazonii a setkává se se smrtkou Possuelem......boží. Dýchá to na mě dojmem, že i když je budoucnost a existují všelijaké vymoženosti, kde lidé neumírají, vláda neexistuje a vše řídí Nimbus. Tak v Amazonii zůstává vše nedotčené a čisté. Tamní smrtky žijí na stromech, mají svá pravidla a moc si ostatní k tělu nepouští. Asi by to tak opravdu bylo. Ale uvidíme v dalším díle.

Přiznám se, že v takovémto světě, kde můžete žít i několik stovek let, a pak vás přijde někdo z čista jasna zabít, by se mi nezamlouvalo.

Co se týká knihy, tak určitě hurá do čtení. Moc se mi líbila.

25.09.2023 5 z 5


Neznámý žalm Neznámý žalm Laura Thalassa

(SPOILER) Callie a Des, miluju je čím dál víc. To napětí a roztomilost mezi nima. Opravdu jsou jedna velká láska. Nicméně děj je ještě lepší než v jedničce. Ty šílenosti, co Zloděj duší vyvádí, by snad nenapadli nikoho. Od půlky do konce jsem četla s otevřenou pusou a nemohla uvěřit tomu, co se v říši Flory děje. Moc se mi líbila myšlenka, že ti vojáci co mizí, nakonec pohltil posvátný dubový háj, moc pěkný a strašidelný.

Kromě Callie a Dese absolutně žeru postavu Temper. Ten její slovník :D a jak je taková svá a nespoutaná. Moc jsem se bavila, když byla na scéně.

Určitě doporučuji a těším se na Temnou harmonii.

25.09.2023 5 z 5