Princezna klamu přehled

Princezna klamu
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519974/bmid_princezna-klamu-652020d0127d4.jpg 4 186 186

Mostní království série

1. díl

Dvě věci ví princezna Lara naprosto jistě. Zaprvé, že král Aren je její úhlavní nepřítel. A zadruhé, že to bude ona, kdo ho srazí na kolena. Proto ochotně přistoupí na dohodnutý sňatek, který má znepřáteleným královstvím přinést mír. Lara ale mír na srdci nemá. Naopak je odhodlaná udělat cokoli, aby Arenovo království oslabila zevnitř a spolu s ním přinesla zkázu i samotnému králi. Čím víc se však dozvídá o svém novém domově a o válce o most, jež v bouřemi zmítaném světě zuří, tím víc začíná pochybovat o tom, jestli sama stojí na straně dobra, nebo patří k těm zlým. A když se její city k Arenovi promění z ledové nenávisti v prudkou vášeň, ocitne se Lara před nelehkou volbou. Které království zachrání… a které zničí?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Bridge Kingdom , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Princezna klamu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

Kate3003
15.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Musím říct, že mě kniha docela příjemně překvapila. Opravdu dobře se četla a stránky mizely pod rukama rychlostí blesku. Děj i jednotlivé zvraty sice byli dost předvídatelné a jakým směrem se příběh bude vyvíjet bylo jasné v podstatě od začátku, přesto si kniha dovedla udržet pozornost.
Jako protiváha k naprosto předvídatelnému ději tu ale byla dobře fungující chemie postav a dobře zpracovaná hate to love romantická linka. Hlavní hrdinka Lara je sarkastická a má svou vlastní hlavu, líbilo se mi, že nešlo o super dokonalou princeznu jak tomu bývá u těchto knih. Má nějaké chyby a je ochotná přiznat si, že něco udělala špatně i když k tomuto poznání je někdy trošku trnitá cesta. Král Aren si od Lary nenechá nic líbit a slušně jí vrací většinu jejích poznámek. Stejně tak jim velmi dobře nahrávají některé vedlejší postavy.
Zaujal mě i propracovaný svět se kterým si autorka poměrně vyhrála. Možná by mi nevadilo, kdyby dodala trošku víc z historie jednotlivých království, ale i tak byli zajímavé. Kniha má celkem vyvážené rozložení romantiky, akce a politického hašteření i když se občas najde pár nezáživných míst, tak většinou času děj příjemně ubíhá.

jitka_dankova
11.07.2024 5 z 5

Drsný intrikářský romantický dvojdílný příběh z vymyšleného světa. Ponořit se do děje této knížky bylo jako plavat ve slané vodě proti větru. Chcete i nechcete to udělat a štípe to a skončíte rozladění. Ale kdybyste do toho moře nevlezli, tak budete naštvaní víc. Příběh, který se odehrává ve zvláštním vymyšleném světě (žádná kouzla, žádná velká fantasy, jen prostě jiný svět). Je psaný v er-formě a je plný intrik, zrady, dvojího chování, předstírání... a přesto je v něm i spousta pravdy a pochopení a taky i lásky. Jsem ráda, že jsem knihu četla, byť určitá rozladěnost mi dlouho po dočtení prvního dílu zůstává. Tyhle "duologie" je lepší číst rovnou najednou, co vám budu povídat. Snad bude brzy k dispozici i druhý díl. A ano, prakticky jde o duologii, byť celá série má 6 knih (i s novelou sedm). Další dvojice knih totiž popisují příběh jiných dvojic hrdinů ve stejném světě.
Na začátku jsem myslela, že knihu po prvních řádcích odložím, jak hrozně na mne povaha hlavní hrdinky působila. Ale trvalo to fakt jen chviličku, než jsem plně pochopila, co Lara na začátku opravdu udělala a ne jen, jak to vypadalo. Vydržte číst dál. Rozhodně jde o zajímavou knížku.


andrejci
09.06.2024 5 z 5

Na první pohled mě zaujala obálka. Potom jsem si přečetla anotaci a řekla jsem si, že by to mohlo být něco pro mě. No a nakonec jsem knihu doslova zhltla za 2 dny a musím říct, že jsem nadšená. Knížka mě od první kapitoly neuvěřitelně vtáhla do děje a já si to jenom užívala.
Prostředí, kde jsou ostrovy, moře a džungle mě nadchlo a já si ho moc oblíbila. Moře mám ráda, takže toto bylo přesně něco pro mě. Navíc mi nápad s mostem přišel hodně povedený a poměrně originální. Možná bych tady uvítala lepší mapu, protože někdy šlo něco špatně přečíst. Ale už jenom díky tomuto prostředí to je ideální kniha na dovolenou k moři.
Co se týče postav tak je můžu jenom vynachválit. Lara za mě byla hodně fajn postava, kterou jsem si oblíbila. Líbilo se mi jak jsem ji víc poznávala a rozhodně se mi líbilo jak se nám na začátku knížky předsatvila. Jelikož se děj odehrává během několika měsíců tak tam jde vidět její vývoj a díky tomu na mě půsbila sympatičtěji. Navíc se mi líbila chemie mezi ní a Arenem. Ten je za mě hrozně fajn a moc jsem si je oblíbila. K plusu přidávám i pomalou romantiku. Líbilo se mi jak se pomalu seznamovali. Sem tam byly i vtipné scény a to hlavně v hlavní roli s Arenem a díky tomu jsem si ho oblíbila ještě víc.
Co se týče ostatních postav tak jsem si je také oblíbila a doufám, že dostanou v dalším díle více prostoru ať se s nimi můžeme více seznámit.
Sice je tady pár bojů, rvaček a sexuálních scén, ale není to tak moc popsáno do podrobna. K tomu i pár nadávek. Nějak to na mě působí jako něci mezi YA a NA.
Já si to, ale moc užívala celkem mě mrzí, že se o knize moc neví protože je skvělá. Doufám, že další díl bude hodně brzy protože jsem si všechny postavy zamilovala a navíc po tom konci co nám autorka připravila ho nutně potřebuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Princezna klamu v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených226x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených15x
v Knihotéce153x
v Chystám se číst240x
v Chci si koupit95x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

romantasy

Autorovy knížky

2023  87%Princezna klamu