Princezna klamu přehled
Danielle L. Jensen
Mostní království série
1. díl >
Dvě věci ví princezna Lara naprosto jistě. Zaprvé, že král Aren je její úhlavní nepřítel. A zadruhé, že to bude ona, kdo ho srazí na kolena. Proto ochotně přistoupí na dohodnutý sňatek, který má znepřáteleným královstvím přinést mír. Lara ale mír na srdci nemá. Naopak je odhodlaná udělat cokoli, aby Arenovo království oslabila zevnitř a spolu s ním přinesla zkázu i samotnému králi. Čím víc se však dozvídá o svém novém domově a o válce o most, jež v bouřemi zmítaném světě zuří, tím víc začíná pochybovat o tom, jestli sama stojí na straně dobra, nebo patří k těm zlým. A když se její city k Arenovi promění z ledové nenávisti v prudkou vášeň, ocitne se Lara před nelehkou volbou. Které království zachrání… a které zničí?... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2023 , Laser-books (Laser)Originální název:
The Bridge Kingdom, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Princezna klamu. Přihlašte se a napište ho.

No cekala jsem mozna nejake fantasy/romantasy. Romance tady byla.
Proto nemuzu dat plny pocet hvezdicek i kdyz se mi to libilo. Zacatek byl skvely, ale pak mi prislo, ze se to nejak zpomalilo. Mela jsem docela problem sledovat, kolik casu ubehlo. A s tema listama to autorka vymyslela skvele. Ale asi se vic tesim na druhy dil a doufam, ze tam bude mnohem vic akce a ne jen bourky. :)

"Pššt, Veličenstvo. Mluvení nechme na později."
"Škoda. Máš dost mrštný jazyk."
"Umí toho mnohem víc."
Aren se pomalu zakřenil. "Tak se ukaž."
Zopáčko kvôli druhej časti :)
PS: Ithicana by bola pre mňa peklom, keďže sa bojím búrok ;)
Kolem domu pobíhala kočka a Aren dokonce i teď viděl za jedním z širokých listů její žlutá očka.
"Půjdeš za ní?" zeptal se kocoura. Vitex se posadil a zívl si. "Dobře děláš. Nech ji, ať přijde sama." Aren se uchechtl. "Pak dej vědět, jestli to zabralo."
Srazila na kolena celé království. Teď je jeho poslední nadějí...
28.03.2025
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha Princezna klamu v seznamech
v Mé knihovně | 229x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Knihou měsíce Online BookClubu se stala tato vychvalována romantasy a já nevěřila, jak moc mě pohltí!
LARA - Princezna/lidská zbraň tvrdě vycvičená pro zničení jiného království, kterému je vydána jako nevěsta. Bohužel s plánem ho zničit. Tahle postava má skvělý vývoj, sarkasmus, bojové schopnosti a odvahu, až jsem zírala.
AREN - Nemilosrdný král, který vládne železnou rukou a... Akorát že vůbec. Jeho postava mě učarovala, jeho láska ke své zemi a lidem, za které bojuje v první linii a jeho věrnost manželce, s kterou jí brání... To je zlato! Pro mě srdcová postava této série.
Jejich láska prochází různými fázemi, není to instalove, buduje se velmi křehká důvěra, Lary nenávist k člověku, o kterém slyšela celý život něco, co jí brání vidět pravdu. Jejich popichování, gesta... Jsou boží!
Autorka mě šokovala hned v začátku docela brutálním prostředí, kde milosrdnost je sprosté slovo. Hned si vás kniha zaháčkuje a nepustí, protože se stále něco děje, plynulost a čtivost je na jedničku. Lsti a intriky Lary, co mě fascinovaly, stejně jako její vývoj, ale i vztah mezi ní a Arenem... Za mě mistrovsky napsáno! Kde jsem se trošku ztrácela, byla politika, která je ale velmi zásadní.
Co mě velmi příjemně překvapilo bylo barvité a skvěle popsané prostředí, na kterým mi často tolik nezáleží, tady jsem se ale ocitla v nelítostné zemi plné jedovatých hadů, krvežíznivých žraloků v moři, které je zásadní pro království.
Co musím vypíchnout jsou brilantně a dechberoucně napsané bojové scény, akce a celkově válka. To, s jakou vervou bojuje nejen vojsko, ale i samotný král s královnou. Lara se nebojí vtrhnout do bojiště, zasadit rány a ještě táhnout raněné k léčitelům!
Podtrženo sečteno - Jen co píšu tuhle recenzi, jsem z knihy velmi načatá a vřele ji DOPORUČUJI všemi prsty co mám! Tahle romantasy má snad všechno, co potřebuju ke spokojenosti. Morální dilema, pohled na problém z druhé strany, most, co je pro království, ale i ty okolní, vším a princezna, co má vše zničit? Pojď sem!!!