Komentáře knihy Princezna klamu

LadyD
31.07.2026

Princezna klamu – co k ní napsat? Je to kniha plná tajemství, lží, přetvářky a zrady.
Domluvené sňatky bývají vždycky problematické, zvlášť ty královské. Nemám pravdu? Mezi hlavními postavami panuje napětí a vzájemná nedůvěra, nechybějí intriky ani jejich vnitřní boj s narůstající náklonností. Ta je nakonec pohltí natolik, že může roztříštit nejedno srdce na milion kousků – a možná i celé království. To ale zjistíte, jen když si knihu přečtete.
Kniha si mě získala už od prvních stránek. Svět je skvěle vystavěný, hlavní postavy mají hloubku a ty vedlejší zase nepostrádají můj oblíbený sarkastický humor. Bavila jsem se od začátku do konce.
Znáte pravidlo posledních sta stran? Když je všechno zalité sluncem, ale do konce knihy zbývá ještě stovka stran, je to vždycky podezřelé. Tahle knížka není výjimkou a závěrečné kapitoly mě pěkně potrápily. Samozřejmě přišel zvrat, který jsem jako ostřílená čtenářka sice očekávala, ale i tak mě dokázal zaskočit. Zároveň však krásně připravil půdu pro pokračování ve druhém díle.
Pokud máte rádi romantické fantasy plné intrik, napětí a postav, kterým není radno věřit, Princeznu klamu byste si rozhodně neměli nechat ujít – já už se chystám na pokračování.

Toledo
25.06.2026

Parádní kniha plná akce a překvapení, nemohla jsem se od ní odtrhnout a musím hned běžet pro druhý díl ! Překrásné fantasy na které jen tak nezapomenete.

Veszka
17.05.2026

Čtivě napsané romantasy. Skvěle vymyšlený svět. Chemie mezi hlavnímu protagonisty funguje. Lara je správně držkatá a kurážná. Těším se na další díl.

lydiafHQv
16.04.2026

Špiónka která se zamiluje do krále, kterého má zradit a na konci omyl jako hrom, kdy ho nechtíc zradí. Musím říct, že kniha měla spád, hlavní postavy jiskru a to hlavně mezi sebou a závěr si říká o to rychle sáhnout po dalším dílu.

Katax
14.04.2026

Mezi mnoha romantasy tahle patří k těm lepším. Trochu jsem se v prvním díle ztrácela v politice. Na můj vkus je to příliš. Druhý díl mě bavil o poznání víc. Na třetí, teď novinku, mě děj už nenalákal. Proto jsem i začala sérii číst, ale bohužel.

ZuzB
12.04.2026

Kniha se mi velmi líbila. Přečetla jsem ji během jednoho dne. Ano, můžu říci, že to bylo předvídatelné, ale i přesto mě to neskutečně bavilo. Děj běžel a já se nemohla odtrhnout. Líbilo se mi, že kniha není navíc nějak uměle protahovaná kvůli stránkám.

Jájinka_sh
27.02.2026

Velmi povedená klasická romantasy. Líbilo se mi, že tam postelové scéna sice byla, ale jen tak lehce, žádné popisné detaily... Ale ten konec, to jsem zůstala zírat, vůbec jsem netušila co to jako mělo bejt... A ty bonusové kapitoly byly zajímavé... Rozhodně doporučuju pro čtenáře romantasy, je jasné jaké to bude, ale to nás od toho vůbec neodrazzuje, že? :-)

Allinkat
01.02.2026

(SPOILER) Začátek mě docela šokoval, ale pak už to byla jízda! Lara a Aren? Jejich první setkání mě fakt bavilo. Aren si o Laře nejdřív myslí, že je jen rozmazlená princeznička, zatímco on potřebuje bojovnici. Jenže vůbec netuší, že Lara by mu klidně mohla natrhnout zadek. Jejich drzé přestřelky mě neskutečně bavily, i když jsem úplně mezi nima necítila takovou tu chemii, co bych chtěla..

Lara mi chvilkami připomínala Aelin – silná, chytrá a plná odvahy. Baví mě, jak se její postava vyvíjí, jak začíná pochybovat o všem, co znala a hledá vlastní cestu a i když chybuje, tak se to snaží napravit.

Tahle knížka má všechno – napětí, intriky, romantiku i silnou hrdinku, kterou si prostě zamilujete. A já jsem fakt zvědavá, jak to bude pokračovat, protože získat si na svou stranu lidi, kteří ji nenávidí, nebude vůbec jednoduché.

Jo a je tam “one bed” scéna!!

Vanda_v_knihách
27.01.2026

Proč jsem tohle odkládala, VÁŽNĚ PROČ!

Zamilovala jsem si další romantasy? Ano! Zamilovala jsem si Laru a Rhena? Ano! Zamilovala jsem si ten příběh? Totálně.

Tohle za mě prostě byla topovka a to, jak má vypadat enemies to lovers. Týpka je vycvičená udělat v nepřátelském království revoluci, a jde si tvrdě za svým každou jednu vteřinu, co dýchá. Doslova. A vy z toho budete mít velmi dlouhou sérii infarktů, protože budete si budete kousat nehty a čekat, kdy už ji někdo u něčeho načapá. Nedovolí si cítit nejmenší slabost, pokud by ji to nemělo pomoct. Týpek a jeho království nevěří nikomu a ničemu, ani jí. No ale postupně se oba dva vyvíjí nějakým směrem. Bylo to skvělý, poutavý a přirozený. Potom to začalo mít zvraty, které jsou doslova heart breaking. Žila jsem ten příběh s nimi, a úplně mě to pohltilo.
Mini připomínka k tomu, jak je možný, že ji vlastně všechno ve výsledku prošlo? A to i před nosem babi, která byla extrém opatrnosti, drsnosti a hubovitosti. Babi, která ji bere jako zmiji, a stejně. Ne, že by to všechno proběhlo hladce jako hedvábí. Ty situace, co z toho vznikaly miluju, to byla kolikrát fakt topka. Ale chápeme se, že jo.
Láme mi srdce tenhle styl konce, a nechápu, že doteď držím a už nemám v sobě vdechnutou i dvojku! Ale mrtě se nemůžu dočkat, mám velká očekávání, a snad mě to nezklame.

KathT
17.01.2026

Knížka byla moc fajn, velmi čtivá, ačkoli dost předvídatelná.
Určitě stojí za přečtení.

Veju007
26.11.2025

Jasně…tohle už tu bylo xkrát, dopředu muže být spoustě čtenářům jasné, jak to bude víceméně probíhat…ALE…tohle bylo tak strašně moc skvělý čtení!

Autorka píše opravdu famózně - je to čtivý a pohltí vás to. Příběh je zasazen do zajímavého prostředí - spousta ostrůvků, džungle, nebezpečné moře, nedobytný most a téměř nikdy nepřestávající bouře. Nechybí politikaření, pletichy, hate to love, jedna postele nějaký ten smut - prostě vše, co se od NA fantasy dá čekat.

Co pro mě bylo velkým překvapením, byl fakt, že tu není žádný nadpřirozený magický prvek. A bylo zo vlastně osvěžující. Všichni tu mají vše tvrdě vydřené a zároveň nikdo nikomu nic nedá zadarmo.
Oblíbila jsem si jak hlavní postavy, tak i ty vedlejší - ač můžou být typickými představiteli, jsou psaní do hloubky, mají smysl a používají mozek!

Tohle bylo opravdu skvělé čtení!

Kaletrin
01.11.2025

Mostnímu království musím nejvíce pochválit začátek - první kapitoly mě zaháčkovaly takovým způsobem, že jsem četla v očekávání něčeho výjimečného. To se tedy nakonec nenaplnilo, ale i tak jsem si knížku moc užila.
Lara byla správně drsňácká, i když jsem jí nevěřila strach z vody, vzhledem k tomu, jak dobře byla vycvičená. Aren naopak nebyl drsňácký vůbec, ale narozdíl od různých Rhysandů a jeho příbuzných mi připadal dost přirozený. Ahnna, Silas, babička i Jor byli všichni skvělí a každá scéna s nimi stála za to. Obecně se mi líbilo, jak byly všechny interakce přímé a bezprostřední a na nějakou úctu nebo nadřízenost se tam moc nehrálo, což bylo příjemně osvěžující.
Svěží vítr přineslo však hlavně neobvyklé prostředí, které vlastně tahalo celý příběh. Všechen ten prales, džungle, vysoká vlhkost vzduchu, hadi, pavouci, žraloci, nelítostný ocán i nepříznivé počasí, to vše bylo tak výborně popsané, že jsem si opravdu připadala jako v tropech. A samozřejmě nesmíme opomenout samotný Most. Každou scénu s ním jsem si představovala na filmovém plátně, kde by to vypadalo prostě sakra dobře. Vlastně si případné zfilmování umím celkem představit, jelikož nás knihou provází i dost akčních scén.
Samotný děj je však, co si budeme, slabý průměr. Podobných hate to love linek prodchnutých politikou jsme četli už mnoho, namátkou třeba Zlodějský tanec, který mi přijde asi nejpodobnější. Chemii jsem ale mezi hrdiny moc necítila a zamrzel mě i uspěchaný závěr (vážně knížka nemohla mít třeba o sto stránek navíc, aby mohl být příběh uspokojivěji a emotivněji zakončený?).
Každopádně se moc těším na druhý díl, snad nezklame!

LexiS
01.11.2025

Asi jsem podvědomě čekala víc, nebo mě prostě už jen tak něco nenadchne.
Na tuhle knihu jsem čekala strašně dlouho, a když vyšel překlad, tak jsem byla nadšená. A ve finále je to vlastně docela povedená kniha. Ale!
Měla jsem pocit, že tam prostě něco chybí, nebo že něco není tak úplně dotažené. Asi romantická linka trošku vrže. Scén měli ve finále docela málo a tak jim to nejspíš nevěřím. Možná kdyby autorka přidala víc handrkování? Víc napětí mezi nimi?
První půlka knihy se taky točila ve stejné smyčce, kdy dojde k napadení, které vede ke sběru informací Lary o mostě. A to je tak nějak vše.
Fungování světa je ovšem poměrně zajímavé. A druhá polovina už byla celkově zajímavější.
Obálka je top.
Takže takový lepší průměr a 3,5 hvězdiček. Uvidíme, co si připraví druhý díl.

Lutzinka
30.10.2025

Neurazí, nenadchne.
Četlo se to dobře, ale bohužel za mě tam nebylo nic překvapivého, ani zajímavého.
Nesedlo mi to nejspíš do nálady, protože většina je z knihy nadšená, ale já asi čekala víc.
Lara je pro mě bohužel Aelin z wishe. :-)

Katie46
23.10.2025

Kniha se velice dobře četla. Bavili mě hlavní postavy ale i ty vedlejší. Svět byl dobře popsaný a děj byl zajímavý, napínavý a místy vtipný. Sice to nebylo nic extra překvapujícího ale kniha se mi moc líbila až mě to i překvapilo. Neměla jsem velká očekávání.
Konec samozřejmě navnadil na pokračování.

kniha_je_laska
02.10.2025

Tuhle knihu jsem měla na seznamu snad od jejího vydání, ale nedostala jsem se k ní. O to větší jsem měla radost, když se dostala do vašich tipů a objevila se v mé výzvě, kde jste mi vybírali knihy z mého seznamu „Chystám se číst“

Laru celý život vychovávali a cvičili, aby byla jednou schopná porazit nepřítele království, díky kterému její lid hladoví. Za tohohle muže se má provdat a zničit jeho a jeho zem zevnitř. Je odhodlaná to udělat, ale postupně si uvědomuje, že to nebude tak snadné, jak si vždy myslela, a že vše není černobílé…

Wow, tahle kniha měla celkem drsný začátek, který mě překvapil a dost navnadil. Musím říct, že jsem se díky tomu do čtení hned ponořila, jak mě to zaujalo. Nechyběly tu intriky, boje, tajemství, politika a pevná přátelská pouta.

Autorka tu vykreslila svět, který se točí kolem mostu, který všichni chtějí a jeho obrana si žádá mnoho krve. U toho jsem měla trochu problém si představit ten most a jak to všechno vypadá a funguje.

Lara byla vynalézavá, chvílemi jsem si říkala, že má namále, a přestože šla do manželství s jasným cílem, tak bylo vidět, jak se jí postupně místní zarývají do srdce. Bylo mi jí líto, když zjistila, o co opravdu jde, protože i když něco tušila, tak je těžké se s tím vyrovnat, když má člověk jistotu.

Hodně se tu řešila politika a milostná linka byla lehce v pozadí, což byla trochu škoda, ale přesto je tu vidět, jak se ti dva pomaloučku sblížují a začínají si věřit. Arena jsem si hodně oblíbila a děsila jsem se konce, protože prostě tady víte, co přijde, od určité chvíle přibližně dokonce víte, jak to přijde, ale nevíte, kdy přesně. A věřte, že mě to vědomí ničilo, protože to bylo takové sluníčkové zrovna a o to víc jsem k té části nechtěla dojít.

Na pokračování se určitě chystám, a doufám, že mi nebude trvat se k němu dostat tak dlouho jako tady.

IG @kniha_je_laska

LuciPaci
02.09.2025

Líbilo se mi to až moc. Až tak, že mi absolutně zkazilo DNY, když se něco v příběhu nevyvíjelo sluníčkově :D Raději jsem odkládala další začtení, protože jsem věděla, že se blíží nepříjemný zvrat.

Trochu mě zklamalo větší množství politiky ke konci a jak rychlý spád měla milostná linka.

Taky byl děj předvídatelný, ale i tak jsem to hltala.

Markéta861
24.08.2025

Moc podařené dílko. Z chutí jsem se začetla ...jasná linka - zrůda otec král ,vycvičena dcera špionka která chce pomoci svému království a její ženich král ze sousedního království sympatický skrz na skrz , který chce ochránit svoje království. Moc mě bavili dialogy mezi Arenem a Larou .Dočteno a z chuti jdu na další díl

Brunnetka
17.08.2025

To byla tak pěkná knížka. Nenáročná, bez nějakých přehnaných zvratů, začátek hustej, ale pak maličko předvídatelný děj. I tak se to ale četlo moc hezky. Těším se na druhý díl

mekli
03.08.2025

(SPOILER) Musím říct, že přebal knihy mě dost odrazoval. Autorku jsem neznala ani o knize nic moc neslyšela. Večer jsem si jí vzala s tím, že na to kouknu a v podstatě to přečetla na dva zátahy. Tempo super žádné okecáváni chemie mezi hrdiny kupodivu asi první ženská hrdinka, co mi nelezla na nervy. Emoce, jak na houpačce ten konec jsem vyloženě ořvala. Chvíle, kdy poslal ten dopis jsem celou dobu říkala ne ne ne ne ne! A už když se zmiňovali o blonďaté šlechtičně mi bylo jasné že to bude její sestra a že bude svině. No zítra si jdu vyzvednout druhý díl, protože tenhle příběh mě opravdu vzal a už teď lituji že není více dílu.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi