Soused na zabití

Soused na zabití https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530835/bmid_soused-na-zabiti-65c8c891089e8.jpg 4 68 17

Sousedi série

1. díl

Když Maddie poprvé narazí na Aleka (doslova), věci jdou rychle z kopce. Někdo by dokonce mohl říct, že je to nenávist na první pohled. Přestože v normálním životě se nemůžou vystát, v online světě to mezi nimi pořádně jiskří. Škoda že netuší, že si píšou spolu. Maddie je odhodlaná soustředit se na rozkvétající romanci s dokonalým QB, ale navzdory věčným hádkám se jí Alek dostává stále hlouběji pod kůži. Hranice mezi nenávistí a přitažlivostí brzy přestává být zřejmá a Maddie se musí rozhodnout – má zvolit bezpečnější možnost v podobě online přítele, nebo naplno propadnout sousedovi z pekel, který nakonec asi nebude tak špatný? A co se stane, až zjistí, že se jedná o stejnou osobu?... celý text

Přidat komentář

Kristie_7
11.04.2024 5 z 5

Tohle vůbec nebylo špatné. :) Na knihu jsem narazila náhodou na IG, kdy na ni probíhalo společné čtení a všechny čtenářky na ni psaly moc pěkné pozitivní ohlasy. Způsobily tak, že mě kniha zaujala. Kdybych ji viděla v knihkupectví na polici, tak se u ní asi ani nezastavím, protože na první pohled mě obálka ničím příliš nezaujala. Já to tak mám. Nejdřív mě musí zaujmout obálka, jinak po knize obvykle nesáhnu. Pak anotace a popř. recenze.
Takže jsem opravdu ráda, že jsem si knihy díky děvčatům všimla, protože příběh jako takový je vtipný a velice čtivý. Četlo se to perfektně, oba hlavní hrdinové mi sedli, takže než jsem se nadála, byla jsem na konci. :D
Maddie je mladá spisovatelka, která hledá narychlo nové bydlení a Alek pracuje sám na sebe v oblasti marketingu. Jejich první setkání bylo celé takové nešťastné. Alek měl zrovna den blbec a shodou nešťastných náhod si svou frustraci vybil právě na Maddie. Co si budem, choval se prostě jako hulvát. A od té doby to šlo z kopce. Ti dva se nemohli vystát. A já se jim asi ani nedivím. Kdybych byla v kůži jednoho nebo druhého, tak po tom druhém dávno vystartuju. Nenechala bych některé věci být a jen je takříkajíc “přetrpěla. :D
Přestože si ti dva nemůžou skoro přijít na jméno, nemohou ani popřít, že je to k sobě přitahuje. Ta chemie mezi nimi je naprosto zřejmá a výbušná. :D O to víc mě štvalo, když to vždy byla právě Maddie, kdo z toho vycouval. Když už to udělala po několikáté, měla jsem chuť rvát si vlasy! :D
Jejich konverzace v online světě byly příjemným zpestřením celého příběhu. Chovali se k sobě úplně jinak než v reálu a i online to mezi nimi pořádně jiskřilo.
Finální zápletka není žádným překvapením. Čekáte ji od samého začátku. Jen tedy co mě zaskočilo, bylo to, jak se k tomu celému postavila Maddie. Její chování bylo naprosto iracionální a až přehnaně vyhrocené. Její důvody tedy ani moje hlava nepobírala.
Nicméně když to shrnu, tak se mi kniha velice líbila a určitě mohu doporučit. Věřím že ty žabomyší války mezi Maddie a Alekem pobaví i vás a i vy jim nakonec budete fandit, aby na sebe už konečně skočili. :D
Za mě super příběh. :)

klarunas
04.04.2024 5 z 5

Tak tohle bylo hodně fajn. O to víc mě těší, že je to od české autorky.
Svěží vtipná a peprná romantická komedie. Krásně se kniha četla a chytl mě příběh ihned od začátku. Maddie a Alek si vás získají. Postavy mají své životní problémy, ale nebojte, budete se smát od začátku do konce. Ty jejich slovní přestřelky a nebo jejich kamarádi, každý by si přál, alespoň jednoho z nich mít.

Moc mě bavilo, jak byli oba paličatí. Nedokázali se přenést přes malichernosti a tak vznikali ty vtipné situace. Chatování přes seznamku byl luxusní nápad. A když se do toho připlete silná sexuální přitažlivost jo to chcete.
Je pravda, že ke konci mi byl víc sympatický Alek než Maddie. Asi byl v chování pro mě příjemnější, ale jak říkám oba si je zamilujete.


Wajny
28.03.2024 4 z 5

Myslím, že tu není nikdo, kdo by neslyšel o knize Soused na zabití od české autorky Lusy Adams. Já sama jsem „podlehla“ a ihned, jak byla e-kniha k dispozici, jsem si ji pořídila (Paperback bude v prodeji od května 2024, ale již teď si ho můžete objednat).

V této knize autorka zpracovává dvě dost táhnoucí témata – sousedi a hate to love. I přestože jsem četla již dost knih s touto tématikou, tak mě Soused na zabití příjemně překvapil. Příběh je čtivý, velmi dobře napsaný a já si čtení neskutečně užívala.

Hate to love linka je skvěle vykreslena, dodává příběhu dynamiku a já jim tu jejich nenávist opravdu věřila, i přestože vznikla kvůli prkotině, ale tak už to bývá. Občas mi tedy přišlo dohadování postav lehce nesmyslné a zbytečně vyhrocené, především Maddie to občas trochu přeháněla a bylo mi líto Aleka.

V knize nenajdete žádné dlouhé pasáže, celý příběh je postaven na velkém množství slovních přestřelek a komických situací, což miluju. Nechybí ani konverzace přes chat, právě chatovací okénka jsou zpestřením knihy, jak po obsahové, tak estetické stránce.

Hlavní postavy, Maddie a Alek, jsou komplexní a sympatické postavy, které vás zaujmou. Maddie byla občas až moc zlá, přitom je to taková roztomilá, milá postava. Bavila mě její drzá stránka, která nekorespondovala s její plachostí. Alek byl skvělý, neuvěřitelný pohodář, který si na nic nehrál a působil opravdově. Občas mi ho bylo líto, ale odolával Maddie velmi dobře.

Romantická linka je postupná a působí opravdově. Nechybí ani jiskření a žhavější scény, které ale byly vkusné a přirozeně zapadaly do příběhu.

Soused na zabití je povedená romantická komedie, která vás bude bavit a přečtete ji raz dva. Knihu bych doporučila všem, kteří hledají oddechové čtení plné humoru, romantiky a zajímavých postav. A jelikož se jedná o sérii, tak já se nemůžu dočkat, až se dozvím více o Masonovi, Libby a Mer, protože i tyto postavy jsem si dokázala oblíbit.

ZapisnikTerky
28.03.2024 5 z 5

Tuhle knihu prostě chcete číst . Má to vtip, romantiku a je to sexy . Jedna z nej rom-com u nás . Miluju to a už chci další díl .

alzbeta2843
26.03.2024 4 z 5

Ak vás baví romantická komédia Láska cez internet, tak rozhodne vás bude baviť i táto rom com kniha. Je teda o veľa viac peprnejšia, ale je i dosť vtipná a mne sa páčilo rozprávanie z oboch pohľadov, pretože bolo vtipné ako si náhodu dokázal každý vysvetliť po svojom a kvôli viacerým takýmto náhodom sa tvorila búrka medzi hlavnými hrdinami.

zivotvknihovne
23.03.2024

Na knihu mě lákali úplně všichni a já samozřejmě nakonec neodolala. Musím říct, že to rozhodně nedopadlo tak, jak jsem očekávala, ale nakonec to vůbec nevadilo.
-----------------

Romantická linka byla takovým mixem všeho, co mám ráda. Hromada klišéto je moje. Taky musím vyzdvihnout fakt, že Maddie je spisovatelka! Dlouho jsem nečetla o spisovatelce a docela jsem se bála, že to bude jen taková postranní lišta. Nebyla. Krásně to do celého příběhu zapadlo.
-----------------

Co jsem si ale moc neoblíbila byla bohužel hlavní hrdinka. Nějak se mi nedařilo se s ní propojit a sympatická mi nebyla. Celkově na mě asi hlavní hrdinové úplně nezapůsobili. Romantika byla opravdu prvotřídní a chemie mezi nimi nepopiratelná, ale i tak mi prostě lezli na nervy.
-----------------

Rozhodně to byl skvělý zážitek. Když se na to zpětně koukám, nějak ani nechápu, co mě na tom tak bavilo, ale nejspíš to bylo to klišé a horda romantických nesmyslů vedle sebe. Co na to říctjsem divná.
-----------------
Shrnuto podtrženo:
- Spisovatelka v hlavní roli
- Spousta romantiky
- Nesympatické postavy
-----------------

adela.hol
17.03.2024 5 z 5

Šestadvacetiletá Maddie je spisovatelkou. Díky Meredith, své agentce a kamarádce v jednom, se stěhuje do domu, kde má mít jediného souseda. Tím je třicetiletý Alek, se kterým se poprvé doslova srazí v kavárně. A protože Alek má zrovna den blbec, spustí se mezi nimi lavina nenávisti. V reálu si sice nemohou přijít na jméno, ale zároveň si dopisují přes seznamovací aplikaci, kde to naopak mezi nimi jiskří. Jaká bude jejich reakce, až zjistí pravdu? A jak moc se to zkomplikuje, když se mezitím sblíží i v tom skutečném světě?

Kniha je psaná v ich formě z pohledu obou hlavních postav. Začtete se od první stránky a budete se bavit až do té poslední. Zápletka příběhu sice není nijak originální, ale co na tom, když tu funguje úplně všechno? Chemii mezi Maddie a Alekem cítíte v každé scéně a v obou světech. Všudypřítomný humor vás donutí se smát i nahlas.

Alek v počátku kvůli pár nedorozuměním působil jako typický sukničkář, ale samozřejmě to byl ten dokonalý pohádkový princ, který bude chránit svou vyvolenou za všech okolností. Maddie byla se svou introvertní povahou a vztahovými zkušenostmi mou stoprocentní kopií, a tak jsem plně dokázala pochopit každou její reakci, protože vím, že bych jednala stejně.
Příběh zpestřovaly i chatovací konverzace, ve kterých se ukázalo, jak jsme online mnohem odvážnější. Ať se to týká čehokoliv, v psané formě si dovolíme víc, než když hledíme druhému do očí.
Oblíbila jsem si i další postavy, především Meredith a Alekova nejlepšího kamaráda Masona, kteří svým humorem ještě zvyšovali laťku celého příběhu.

Obrovské doporučení pro všechny milovníky romantických komedií a hate to love linky. Tohle budete milovat. Nemůžu se dočkat tištěné verze, až si vyznačím všechny oblíbené pasáže, ke kterým se budu opakovaně vracet.

barbora6886
08.03.2024 5 z 5

Super. Kniha mě velice bavila! Hláška, že po hovnech mi vždycky vyhládne, to mě fakt zabilo.

B.Wilde
03.03.2024 5 z 5

Chtěla bych moc poděkovat @lusyadams za možnost přečíst si tento příběh v předstihu. Rozhodně nebudu váhat ani minutu a ráda si knihu koupím v tištěné podobě po jejím vydání, protože ji rozhodně potřebuju mít na poličce.

A teď k mému hodnocení musím říct, že kniha se četla sama a byla prostě a jednoduše boží! Mít víc času a nečíst jen sem tam po večerech, dala bych jí na jeden zátah. Alek a Maddie si mě získali hned od prvních stran. Užívala jsem si jejich dohadování, stejně jako pozdější chatování a vzájemnou chemii, která mezi nimi vznikala. Sedl mi humor, líbila se mi zápletka, příběh byl po celou dobu vážně skvělý. Kolikrát jsem se přistihla, jak se u čtení chatovacích konverzací uculuju, jako bych toho snad sama byla součástí a bylo to příjemné zpestření děje. Knihy ze dvou pohledů mi sedí a sem se to krásně hodilo. Pro milovníky hate-to-love romantiky je tahle kniha vyloženě nutnost a rozhodně ji doporučuji.

Do dalších dílů série se určitě ráda pustím, jelikož jsou tady velmi zajímavé i vedlejší postavy. Docela ráda bych si přečetla víc třeba o Masonovi nebo například o Libby. No ale, pokud mě paměť neklame, zahlédla jsem, že druhý díl bude o Meredith. Tam možná budu trochu váhat, ač některé její postřehy krásně sedly do děje, jako postava mi asi jako jediná až tak moc nesedla, no uvidíme, třeba by se to změnilo, při čtení dílu, kde by jí člověk poznal tak nějak z jiné stránky. Uvidíme

Dellphi
01.03.2024 5 z 5

Tak tohle bylo parádní. Příběh byl sice taková klasika, kde se nic překvapivého nestalo, ale vůbec to neubíralo na čtivosti. Bavilo mě to od začátku do konce a četbu jsem si fakt užívala. Tyhle příběhy ráda (sousedi, hate to love) mám ráda a vůbec mi nevadí číst je na sto způsobů. Navíc mi opravdu sedl autorčin styl psaní, takže si určitě počkám na další díly.

Zonia0118
28.02.2024 5 z 5

Já musím říct, že jsem se u této knihy opravdu bavila. Příběh byl naprosto perfektní! Nechtělo se mi od knihy odtrhnout. Četlo se to skvěle a je to přesně ten typ knihy, které mám moc ráda. Oddechová, ale přitom zábavná a sladká romantika. Rozhodně doporučuji :)

lusitta05
22.02.2024 4 z 5

Jej,toto bolo také fajn, svieže a vtipné. Romantika ako má byť, dúfam že čoskoro bude ďalší diel.

knizni.taurus
19.02.2024 5 z 5

Milovníci rom com zbystřete. Přichází Soused na zabití, aby vás rozesmál a zlepšil náladu o tisíc procent. :)

Když se Maddie potká s Alekem, tak všechno nabírá rychlý spád, bohu(dík)žel plného nedorozumění a tak nám tady začíná výborná hate to love romantická linka. Budete si říkat: “no tak lidi, dyť se nic tak hrozného nestalo nebo “to máš z toho, že posloucháš cizí rozhovory bez celého kontextu? Jo. Zamilujete si i tak postavy, protože ty jejich komické výstupy a slovní přestřelky vás budou bavit? Sakra jo! :D

Maddie je neskutečně milá, roztomilá, drzá, bojovná a zároveň plachá žena, jejíž práce jako spisovatelky romantických fantasy, mě bavila. To jak pro knihy byla zapálená, bylo hrozně super sledovat. Alek jako pohodář, který se své práci věnuje na 110%, rád (a dobře) vaří a je vtipný, je ten typ muže, kterého budete milovat (na rozdíl od Maddie, která ho teda na začátku nemůže vystát). Kromě nich tady najdete jejich přátelé, kteří jsou zábavní, nebojí se jim říct co si zrovna myslí a tak to brnkání na nervy občas nehraje jen Alekovi a Maddie navzájem, ale na nervy jim hrají i oni. :D Když je někde takhle skvělá parta přátel, tak je to radost číst.

Jinak kniha se nezajímá o nějaké dlouhé opisy, a tak tady hlavní roli představují dialogy, které jsou navíc ozvláštněny chaty, a tak to čtení ubíhá rychle (já měla přečteno během dvou dnů). Romantická linka se neobešla od nějakých spicy scén, které příběh trochu okořenily. Konec byl trochu uspěchanější, ale s výsledkem jsem celkově hodně spokojená. :)

No a jedná se o první díl série Sousedi.. očekávám teda, že v dalších knihách dostanu více Masona, Mer atd. že jo? :D

Za poskytnutí e-knihy k recenzi bych ráda poděkovala přímo autorce @lusyadams :)

*spolupráce

4,5 hvězd :)

Knihomolka97
19.02.2024 5 z 5

Příběh jsem zhltla během dvou dnů, nedalo se odtrnout, miluju každou stránku. Je vyprávěno z pohledu Maddie i Aleka, což je paráda a text je doplněn i konverzacemi ze seznamovací apky, kde si spolu nevědomky dopisují. Bavilo mě jejich hašteření, slovní přestřelky a ta chemie mezi nimi? Uuu.
Maddie byla vážně pokušitelka, až mi bylo Aleka chvilkama líto. Odůvodnění přezdívky Modrásek mě pobavilo. :-D Oblíbila jsem si i vedlejší postavy.
Moc doporučuji!

jitka_dankova
17.02.2024 3 z 5

Od této skvělé autorky mi asi budou sedět jen fantasy příběhy. Román o mladé americké spisovatelce a jejím sousedovi jsem četla jen s velkým úsilím. Je psaný z pohledu obou osob, což bývá obvykle prima, ale tady jsem si ani s jedním aktérem prostě nesedla. Do čtení jsem se musela nutit a v knize mi chyběla větší hloubka. Nedokázala jsem si užít žádné jiskření, o kterém psaly jiné čtenářky, ani ty konverzace mi nevyhovovaly. U Lusy Adams zůstanu asi jen u božské fantasy série Mackenzie Sinclair.

Dela90
16.02.2024 5 z 5

Bomba! Z téhle knihy humor naprosto srší. kamarády. Maddie byla neskutečně paličatá, což dokazuje i hřebík v ruce :D

“Přestaňte být paličatá a nechte si pomoct. Potom se můžeme vrátit k předstírání, že ten druhý neexistuje.

Jenže oba dva mají účet na seznamovací aplikaci a ani jednoho z nich nenapadne, že by jim systém mohl vyhodit shodu právě se sousedem, kterého nenávidí. Když si QB a Modrásek začnou psát, najednou zjistí, že toho mají hodně společného.

Já při každé jejich konverzaci napjatě čekala, kdy se to provalí. Chatovací okýnka byla moc příjemným zpestřením celé knihy. Najdete tu i peprnější scény.

A jak to tak bývá, co se škádlívá to se rádo mívá. A tady dvojnásob. Za mě skvělá romantická komedie, u které se budete culit, jak měsíček na hnoji a smát se z plných plic.
Protože, tohle byla jízda a moc děkuji za možnost si knížku přečíst ještě před jejím vydáním.

Rozhodně si musím přečíst i další autorčinu tvorbu. Za mě ANO, tohle chcete číst!

BlankaHill
15.02.2024 5 z 5

Top strop! Za mě naprostá pecka. Dlouho už jsem se u knihy tak nebavila a nesmála nahlas Ty konverzace mezi Alekem a Maddie byly prostě boží Knihu si určitě pořídím i v tištěné verzi(zatím dostupná jen e-knihy) - ta nesmí v mé knihovně chybět! Byla tam žhavost, hate to love - to miluji, hned na to neskončili, zaplaťpánbůh - kniha mě pak přestává bavit, jakmile postavy hned skončí v posteli. Prostě romanťárna absolutně dle mého gusta. DOPORUČUJI

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Lusy Adams (p)
česká, 1991
2011  78%Odstíny života
2021  84%Bez duše
2024  85%Soused na zabití
2022  89%Hodnota krve
2022  90%Bez dechu

Kniha Soused na zabití je v

Právě čtených3x
Přečtených84x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených5x
Knihotéce97x
Chystám se číst71x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x