Královská vánoční pohádka

Královská vánoční pohádka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496471/bmid_kralovska-vanocni-pohadka-gG2-496471.jpg 4 101 32

Kouzelné městečko, hrad jako z pohádky, královský ples a pohledný princ, to je to poslední, co by newyorská reportérka Kaylie Karlyleová čekala, když zamířila za pracovním úkolem do Evropy. Až na místě ji čekalo překvapení: cílem její výpravy se stal malý státeček Tolvánie a hostitelem samotná královská rodina! Nejvíc ji ale zaskočila žádost svérázné panovnice Isabelly: má pro její vnučku, princezničku Annu, napsat vánoční pohádku. A ještě k tomu musí Kaylie snášet nerudného prince Alexandra, který dostal od královny za úkol seznámit cizinku s rodinnými svátečními zvyky. Jediné, na čem se americká investigativní reportérka a tolvánský princ aspoň trochu shodnou, je to, že si na všechnu tu pompu kolem Vánoc nepotrpí. A co se stane, když Kaylie nevědomky odhalí temné a přísně střežené tajemství královské koruny? Dokáže kouzlo Vánoc překonat všechny rozpory a přinést šťastný konec všem?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Royal Christmas Fairy Tale , 2021


více info...

Přidat komentář

monika0356
13.01.2024 5 z 5

Krasna vanocni romantika, jak je u me znamo, na romanticke knihy si nepotrpim, ale k Vanocum to tak nejak patri i u me :)

mira399
08.01.2024 4 z 5

Tohle je opravdu hlavně o vánocích. Je tu popis všeho, každičkého věnce a ozdoby. Do období vánoc se příběh ke čtení hodí. Čte se lehce, zápletka je jednoduchá a postavy vykreslené ne úplně do hloubky.Je to moje první knížka od autorky a pokud by byla někdy zase nálada na vánoční čtení, budu vědět, kam sáhnout.


monikasbookclub
07.01.2024 4 z 5

Naprosto krásná vánoční romantika. Královská vánoční pohádka je milé oddechové čtení, u kterého není nouze o navodění vánoční atmosféry. Není tam moc děje, spíše se jedná o popis vánočních tradic a všeho, co k Vánocům patří. Věřím, že právě tohle by mohlo lidi odlákat, protože opravdu se tam nic zvláštního neděje a i celý příběh je dost pohádkový a nereálný. Ale mě v období Vánoc takové příběhy vůbec nevadí, takže jsem si čtení užila. Zamilovala jsem si také hlavní postavy, kdy mou nejoblíbenější se stala princezna Anna, kterou si prostě nešlo nezamilovat. Celkově za mě byla knížka krásné a příjemné sváteční čtení a i když se k ní nejspíše vracet už nebudu jsem opravdu ráda, že jsem si teď v období svátků na ni udělala čas.

Knihomolka97
04.01.2024 3 z 5

Pokud se vám líbí film Vánoční princ a nečetli jste tuto knížku, pak se vám bude pravděpodobně také líbit. Já jsem upřímně Vánočního prince nebyla schopna dokoukat, nějak mě nezaujal a bohužel ani kniha mě tolik nenadchla. Příběh je opravdu plný Vánoc a úzasných vánočních tradic, odehrává se v kouzelném prostředí a nechybí i lehký nádech romantiky. Ale celkově se toho zde moc neděje a čekala jsem, že to mezi hrdiny bude i více jiskřit.
Moc jsem si ale oblíbila královnu a malou princeznu. :)

ikul
03.01.2024 3 z 5

Autorce se nedá upřít snaha o navození vánoční atmosféry a o důraz na soudržnost rodiny a zachování tradic. Za to jí děkuji. Ale jinak byl příběh plytký, žádné jiskření. Královna neuvěřitelně asertivní, princ vcelku nepříjemný. Ani v posledních stránkách to nevypadá na nějaké vzplanutí. A Kaylie investigativní novinářka, která přišla a pouhopouhou přítomností připravila Tolváncům krásné vánoce. Jak řekla malá princezna:" To byly nejlepší vánoce".

RockMartina
23.12.2023 4 z 5

Vánoční pohádka pro dospělé. Nereálné, ale takové pohádky jsou. A jak píše sama autorka v poděkování, její vánoční příběhy jsou povznášející, srdečné a potěšující a dodávají naději i v těch nejnáročnějších dobách. A to je přesně ono. Proto knihy Karen Schaler čtu každé vánoční svátky a vždycky dostanu přesně to, co v tomto období potřebuji a bez čeho si již Vánoce neumím představit.

Damonka12
23.12.2023 4 z 5

Milá Vánoční romantika. Moc jsem si čtení o Vánocích užila, je to opravdu taková pohádka.

Klarv
18.12.2023 3 z 5

Taková fakt pohádka. :) Hodně nereálné, hodně vánoční. :D :) Půlka knížky popisuje ozdoby na stromečku, světýlka a tradice a tak dále. Četlo se to příjemně, přemýšlet se u toho nemusí, spíše než román pro ženy bych řekla, že se jednalo o knížku pro náctileté. :)

pip11
10.12.2023 4 z 5

Je to skutečně vánoční pohádka s pěknou obálkou.

wielka
09.12.2023 3 z 5

Ako vianocna romanca citana v adventnom obdobi moze byt. Ale inak bezny pribeh, uplne nerealny, ale so sympatickymi postavami, ktory v podstate neprinasa ziadne prekvapenie. Preto asi rozpravka :-)

Renike
04.12.2023 5 z 5

Tahle kniha mi zbyla jako poslední k přečtení od autorky. Bála jsem se, co nového ještě dokáže Karen vymyslet vánočního. A mile jsem překvapená, byla to hezká pohádka - zase něco jiného, roztomilého a vánočního. Hezky se mi to četlo na 1. hodně zasněženou adventní neděli.

jana1874
18.11.2023 4 z 5

Při vybírání jsem si nečetla anotaci, vybrala jsem si knihu díky tomu názvu.

Začetla jsem se asi po třetiny knihy. Královna se chovala neobvykle vzhledem k jejímu postavení, ale líbila se mi, stejně tak princezna a její pes. K princovi mi chvíli trvalo, než jsem si našla cestu kvůli jeho počáteční podezíravosti a chování, ale později se ukázalo, že k němu měl důvod, když jsme zjistili detaily minulosti jeho rodiny.

V knize je hodně popisu - jídla, vánočních dekorací, vánočních tradic, mně se nejvíc líbily popisy krajiny (měla jsem pocit, jako bych to viděla před očima).

Líbilo se mi nečekané překvapení, které královská rodina udělala na konci, to bylo moc milé zakončení, úplně pohádkové.

Je to příběh podobný filmům od Hallmarku, ale v tomhle počasí, kdy stále prší, mi tahle pohádková vánoční kniha sedla, přestože děj je předvídatelný, ale je to oddechové čtení a na tohle období ideální

monika0181
27.10.2023 4 z 5

Je to moje třetí kniha za sebou od autorky. Mnooo, je to pořád na jedno brdo. Velmi zaměstnaná ambiciózní žena, která nemá chuť a čas slavit Vánoce. V tomto příběhu je to investigativní reportérka a princ malého království, kterému zemřela žena a bulvár mu znepříjemňoval život. To je celá zásadní zápletka. Jinak je příběh milý, citlivý, vánočně laděný. Bohužel se opakuje příběh z předchozích knih jen zasazen do jineho prostředí. V knize je opravdu hodně popisu, až jsem přeskakovala. Pokud mohu doporučit, nečtěte knihy za sebou jako já, máte šanci si to více užít. Je to romantická vánoční kniha, kterou si přečtěte pro atmosféru a odpočinek, který si s příběhem užijete.

klarunas
23.10.2023 4 z 5

3,5
Musím říct, že ačkoli se mi kniha četla příjemně, bylo tam na mne málo děje a hodně moc popisování vánočních dekorací, hodně moc tradic a další přibývaly. Prostě toho bylo příliš. Vím, že autorce šlo o navození Vánoc a všeho příjemného, s čím si Vánoce můžeme spojit. Nicméně pokud bychom vypustili ten popis, tak samotný děj by byl sotva na 20 stránek. A to mě velmi zklamalo.

Co se týká samotného děje, je to příjemný příběh, romantický a nenáročný. Takový, který každý zná. Hezká pohádka, jenž jsem přesně očekávala. Nepřekvapí, ale nezarmoutí.
Kaylie Karlyleová je typická workolička z NY, která během vánočních svátků pracuje a je tak trochu Grinch. Je tolik zapálená do své reportérské práce, že vztahy odkládá na druhou kolej. Život ji ale připraví na tyto Vánoce zcela jinou cestu. A to v podobě lásky, klidu a společných Vánoc s rodinou. Kaylie se zamiluje do prince z Tolvánie, který má malou dcerku. Princ Alex z počátku novináře a reportéry nesnáší, protože mu ze života dělali peklo. Na Vánoce zanevřel stejně jako Kaylie, poté co umřela jeho žena Sophie. Ale s příchodem Kaylie, tento led v jeho srdci se pomalu rozpouští a opět nalezne vánočního ducha a místo pro lásku. Asi tušíte jak tento pohádkový příběh pokračuje dál. Ano, všichni žili šťastně až do smrti.

Je to milé nenáročné čtení na Vánoce a určitě si to své čtenáře najde. Nicméně, já budu hledat ten svůj vánoční příběh dál.

Kerberos
29.04.2023 4 z 5

Dojemný vánoční příběh tak trochu červená knihovna s jasným koncem.

josska
03.04.2023 5 z 5

Krásný vánoční příběh,nádherná obálka,lákavá anotace,moc se mě to líbilo...

Kniholenka9
01.02.2023 3 z 5

Autorka krásně popsala vánoční atmosféru i výzdobu hradu. Všichni a všechno bylo až neuvěřitelně dokonalé. Nenáročné, odpočinkové čtení.

Magdyla.8
26.01.2023 3 z 5

Takové milé, oddechové čtení v průběhu vánočních svátků. Příběh vám navodí vánoční atmosféru, plnou koled, tradic, sněhových koulovaček, zábavy, jídla a královské rodiny. Po přečtení bych nejraději navštívila Tolvánii. Za mě pohodové čtení když potřebujete vypnout hlavu.

katst
25.01.2023 5 z 5

Tenhle styl vánoční knížek mám nejraději. Mají vše, co od vánoční knihy/příběhu očekávám.
Dokonale popsána vánoční atmosféra, tradice a zvyky, nechybí haldy sněhu a ani láska…
Ano, děj je předvídatelný, ale vůbec mi to nevadí, protože chci hlavně nasát vánoční atmosféru se vším všudy a to autorka umí skvěle.

alnahu
13.01.2023 5 z 5

Tak toto byla opravdu krásná vánoční pohádka -nejen obálkou,ale i příběhem z Tolvánie ,kde na hradě zvaném Labutí brána,strávila newyorská reportérka Kaylie Karlyleová nějaký čas.Byla pozvána samotnou královnou ,aby sepsala jejich vánoční tradice pro budoucí generace.Na konci knihy najdeme recept na královské vánoční perníkové palačinky,které milovala princeza Anna.Toto je již moje třetí přečtená kniha s vánoční tématikou od této autorky a všechny jsou skvělé.

Štítky knihy

Vánoce romantika

Autorovy další knížky

Karen Schaler
americká
2019  76%Vánoční tábor
2020  80%Jak si zamilovat Vánoce
2021  76%Láska k Vánocům
2022  79%Královská vánoční pohádka
2023  78%Vánoční přání

Kniha Královská vánoční pohádka je v

Právě čtených3x
Přečtených132x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce164x
Chystám se číst92x
Chci si koupit22x
dalších seznamech9x