katerina1237 katerina1237 komentáře u knih

☰ menu

První První Kiera Cass

Krásné zakončení trilogie, nepřestalo mě to bavit, i když byl konec celkem předvídatelný. Akce tu byla asi ze všech dílů nejvíce. Ale i přesto se často děj trochu táhl a tak jsem nechtěně začala pochybovat o kvalitě knihy. Ale jako oddechovka v pohodě :)
Někde jsem viděla náznak vývoje postav, ale America se skoro nezměnila. Pořád měla unáhlené názory a asi to byl autorčin účel, ale mě to často iritovalo. Někde se ale postavy změnily ze dne na den a to pak jako koukáte, o kom že se to vlastně píše.
Za mě ale série i přesto stojí za přečtení a jedno takové malé poselství: když se vám nelíbil první díl, tak to asi dál ani nezkoušejte, jestli vás to mělo chytnout, tak jedině na začátku. Ale to je pouze můj názor, vy si čtete co chcete, jak praví přísloví “sto lidí, sto chutí

28.04.2024 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Nedá mi to spát… tuto knihu jsem kvůli zkouškám rozebírala dopodrobna a nemohla jsem si vybrat lépe. Zajímalo mě, co se bude dít, co zažili a proč jsou takoví, jací jsou, jakou mají minulost. Jestli chcete číst něco z válečných let, z čeho vás bude mrazit až do morku kostí, tak je to správná volba.
Autorčin styl psaní je velice osobitý a má dost rozvinutou slovní zásobu, takže si nemůžu stěžovat na opakovaná slova. Celé mi to sedlo, jen jedna taková malá výtka, některé pasáže byly uspěchané.

15.04.2024 4 z 5


Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

Bylo to BOŽÍ!!!
Tak tohle zatím za mě nejpovedenější díl ze série. Ta romantická linka byla hrozně ňuňu a upřímně, když se z enemies stávali lovers pištěla jsem na celý byt, kopala nohama ve vzduchu a usmívala se jako lečooo
Dost mi to sedlo a cením, že do knihy byla zakomponovaná vážná témata, dodalo jí to takový šmrnc, který jsem v předchozích dílech kapánek postrádala.
A ještě jednou BYLO TO BOŽÍ!!

09.04.2024 5 z 5


Naprostá šílenost Naprostá šílenost Tomáš Kopecký

Četla jsem docela málo knížek věnujících se těmto tématům a tohle bylo moc hezky zpravované. Příběh, ilustrace a celkově grafické zpracování paráda! Docela mě ale zaráží, že ji rodiče pustili, i když jindy nikam nechodí. Za mě ale určitě stojí za přečtení, a zabere jen chvilku (ehmehmpůlhoďkyehm)

02.04.2024 4 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Byla jsem cílová věková skupina? To je otázka, kterou jsem si celou dobu čtení kladla. Mělo to být YA a taky že bylo, řešily se tam věci hodné této skupině, ale hlavní hrdinka se někdy na svůj věk nechovala. Šestnáct, vážně?
Postupem času mi trochu přestalo vadit, jak se vyjadřuje, a tak jsem si konečně mohla čtení užívat.
Docela se mi to líbilo, jen jsem hned odhadla zápletku (kdo rozeslal dopisy).
Usmívat se jako měsíček na hnoji - tato věta tam byla nejméně tisíckrát, bylo by to fajn, ale v menší míře. A těchto opakovaných výrazů bylo více.
Někdy to bylo trochu nesmyslně zamotané, ale zároveň mě to bavilo číst, zajímalo mě, jak se to nakonec vyřeší. Nebylo to top strop, ale hezká romantická oddechovka (pokud máte rádi dramata, tak přesně pro vás).
A co musím zmínit bylo to taaaaak vtipné, smála jsem se skoro u každého bezstarostného rozhovoru.
A mám jeden tip: lepší dříve nevědět, co je to za trope

09.03.2024 4 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Jedno velké WOW!! Začíná se to trochu komplikovat a vybarvovat. Věci začínají pomalu dávat smysl a já se nedokázala odtrhnout. Zvratů je o dost více než v prvním díle, a více otázek než odpovědí. Kdo byla ta dívka? Byli tam? Lže? Proč se to děje?! Jak to skončí? A plno dalších
Tentokráte už to nebylo tak “mírumilovné a taky bych chtěla dodat, že America je sice někdy super, ale trochu mě chvílemi začíná štvát. U nějakých jejích rozhodnutí jsem si málem rvala vlasy.
Romantická linka se docela zamotala, chvíli tak, chvíli onak, ale můj favorit se nemění!!!
Neznám motivy vedlejších postav. Chci je znát. A to znamená jediné kde je další díl ať si ho můžu co nejdříve přečíst :)

05.03.2024 5 z 5


10 pravd a spousta odvahy 10 pravd a spousta odvahy Ashley Elston

Tak, bylo to zas pohodové, nic na namáhání mých mozkových závitů.
Spisovatelka nezklamala a zas je to originální. Bylo to vtipné, a když se stal nějaký trapas, tak jsem si stejně jako Olivie přetahovala deku přes hlavu.
Hezké, jednoduché, ale přesto promyšlené.
O trochu více se mi líbil první díl, ale tenhle je hned v závěsu. Byla jsem mile překvapena, že je to napsané z více pohledů, ale díky tomu jsem si všimla, že to má malý nedostatek přišlo mi, že všichni přemýšlejí stejně a mají podobné hlášky.
Předvídatelné, co čekat.
Je to volné pokračování a nevadí, když jste nečetli díl první, protože je vše znovu vysvětlené, ale kus si vyspoilerujete.

01.03.2024 4 z 5


10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

To bylo ÚŽASNÝÝ!!!!
Bylo to vtipné, hezké, pohodové, vše co si jen přát od contemporary romantiky. Mě hrozně mrzí, že jsem ji nestihla přečíst na Vánoce.
Sophie jako hlavní hrdinka je v pohodě, fantastickou čtyřku a Margot jsem si zamilovala.
Romantická linka byla předvídatelná, ale co bych jiného čekala, je to oddechovka a nevadí mi to. Usmívala jsem se nad tím jako lečo.
Četlo se to rychle, děj odsýpal a chtěla jsem číst dál. Nápad určitě originální a zajímavý.
Ze začátku jsem se moc nevyznala v postavách a nevěděla jsem kdo je kdo, ale to se brzy změnilo.
Nechci od nich, baví mě se s nimi smát a tak jdu hned na druhý díl, Elita musí počkat, co se dá dělat :)

26.02.2024 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Miluju to, zbožňuju to a nutně potřebuju další díl :)
Takže, hned mi America přirostla k srdci, dokázala jsem se vžít do situace a poměrně rychle jsem pochopila systém světa.
Docela mi to připomínalo první díl Skleněného trůnu, až na to, že vůbec (prostě jen tou soutěží v paláci, i když se jednalo o úplně něco jiného).
Bavilo mě to, děj se netáhl, bylo vtipné a hezké, autorčin styl psaní mi perfektně sedl a i když jsem jsem někdy trochu předvídala, moc mi to nevadilo.
Zápletka ohledně rebelů bude doufám v dalších dílech rozvinutější, a že se dozvím více.

25.02.2024


Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Tak bylo to smutné, ale zároveň i hezké. Do knihy jsem se pouštěla naslepo, takže jsem neměla žádná očekávání. Upřímně jsem při čtení nedokázala klasicky vypnout od okolního světa, a to je důvod, proč jsem to četla dlouho.
Některé věci mi docházely před postavami, ale to mi zas tak nevadilo.
Trochu mi přišlo, že se děj táhl, což na 250 stránkovou knížku by se říct nemělo.
Mrzí mě, že mám takovýto názor, ale je to tak.

24.02.2024 3 z 5


Co se stane na Twitteru... Co se stane na Twitteru... Emma Lord

Já moc contemporary nečtu, ale tohle bylo tááák hezkýý. Autorka si vyhrála s minulostí postav a zápletka byla promyšlená.
A teď to hlavní u této knihy, romantická linka nazvu to stejně jako Jenn Bennet: ňuňatá
Docela mě to bavilo, ale někdy jsem něčemu pořádně nerozuměla (to je moje chyba, kniha se na tom vůbec nepodílí).
Splnilo to skoro všechna má očekávání. Jediná výtka, přišlo mi to dlouhé - když už to vypadalo, že se všechno vyřešilo, tak se zase všechno zamotalo. Není to špatně, ale někoho by to mohlo začít nudit.

19.02.2024 4 z 5


Kufr z nebe Kufr z nebe Lin Rina

Mám takové smíšené pocity
Bylo to vtipné, hezké a taky někdy trochu napínavé. Romantická linka byla taková roztomilá, ale někdy mě v některých pasážích, kde se příběh věnoval hlavně zločinu a detektivní zápletce, otravovala.
Zápletka byla zajímavá a docela i rozvinutá, jen prostě když jsem se dozvěděla, jak to doopravdy bylo, nebyl to pro mě WAU moment.
Prostě jsem četla i lepší detektivky.
Nejlepší z knihy je zpracování, líbily se mi ty poznámky okolo, forma dopisu a případné ilustrace.

17.02.2024 4 z 5


Strážci příběhů Strážci příběhů Mechthild Gläser

Tak já už jsem tak ráda, že jsem to KONEČNĚ dočetla. Nápad byl zajímavý a mělo to potenciál, který ale nebyl moc využit. Je to hrozně nudně a zdlouhavě napsané, některé pasáže by tam ani nemusely být.
Romantická linka? No hrůza.
Bylo mi všechno jasné třeba již od poloviny (ne-li dříve). Zápletku i její rozluštění jsem odhalila.
Poslední čtvrtinu knihy jsem docela přeskakovala. Prostě mi to nesedlo (a asi se na tom podílel hlavně autorčin styl psaní) a jsem zklamaná. A to jsem šla do čtení skoro bez jakéhokoli očekávání.
A že bylo Amy sedmnáct (nebo kolik že to bylo) ? Chovala se určitě na méně. To mi na příběhu také nesedělo.

09.02.2024 2 z 5


Dcera hlubin Dcera hlubin Rick Riordan

První knížka od autora a asi jsem spokojená. Tak bylo to zajímavé, chvílemi napínavé, ale někdy trochu zdlouhavé.
Docela se mi líbil nápad, přiblížit Verneova díla modernějším příběhem.
Někdy jsem se trochu ztrácela v postavách, ale ty hlavní jsem si pamatovala a to je hlavní :)

02.02.2024 4 z 5


Jmenuji se Ester: Jsem gamblerka Jmenuji se Ester: Jsem gamblerka Ivona Březinová

Tak jsem tu sérii konečně dočetla (odzadu ale tak nevadiiiii). Taková jednohubka, rychle přečtená. Docela se mi to líbilo, autorka dovoluje čtenářům pomocí deníků ponořit se do pocitů hrdinky. Bylo to poučné, hezky poutavě napsané a zajímavé. Ostatní dva díly se mi líbily více, ale to neznamená, že tento je špatný.

27.01.2024 4 z 5


Posel v temném lese Posel v temném lese Lois Lowry

Pokračování série zas nezklamalo. To bylo tak krásně napsané. V příběhu se skrývají těžká témata - ztrácení sebe sama.
Dojalo mě to, dohnalo k slzám a můžu hodnotit jedině pozitivně. Konec jsem nečekala skoro až do poslední chvíle.
Jsem ráda, že se příběh Kiry, Jonase, Mattyho a dalších propojuje. Hrozně se mi líbí autorčin styl psaní, vlastně vnímáme svět očima hrdinů a je to celé takové jiné narozdíl od ostatních běžných fantasy.
Sice pořád platí, že Dárce byl z nich nejlepší, ale stejně :)

26.01.2024 5 z 5


Křiváci Křiváci Maureen Johnson

To byla taková nuda. Bylo to celé takové roztahané, klidně by se to vešlo do 200 stránek. Všechno dlooooooouze popisované, akce skoro žádná a když se něco konečně objevilo tak nic. Nejvíc mě zajímala zápletka z minulosti, té se však kniha věnovala minimálně. Postavy neměly pořádný charakter a nechápala jsem jejich úmysly a motivy. Hlavní hrdinka se chovala jako desetileté děcko, na to že to měla být chytrá holka, kterou zajímá kriminalistika a má načteno detektivek a dokumentů a naposloucháno podcastů o opravdových zločinech, věděla úplný houby a její rozhodnutí a činy dost pokulhávali. Romantickou linku bych tam vůbec necpala, byla tam navíc a ještě k tomu dost slabá. Skončilo to otevřeně, případ (ani jeden) nebyl dořešen, což mě ale neskutečně naštvalo. Asi si druhý díl nepřečtu, do toho vážně nejdu. Měla jsem na ni až moc velká očekávání (čekala jsem klasickou detektivku) a jsem zklamaná.

24.01.2024 3 z 5


Krev a med Krev a med Shelby Mahurin

No to snad neee! Nemůžu přestat brečet :(
To bylo tak smutny a mě to ničí..
Krev a med byl takový více politický, hledání spojenců, vymýšlení strategií (které jim jsou většinou k ničemu, protože to dopadne úplně jinak), boje atd.
Kdyby se mě teď někdo zeptal jaký z dílů, které jsem zatím přečetla, se mi líbil více, řekla bych, že ten první. Přišel mi takový mírumilovnější a tohle bylo silný kafe.
Zvraty za každým rohem, nepředvídatelné, úžasné, tohle prostě chcete číst (pokud nejste moc citliví jako já například).
Hned v nadcházejícím týdnu si pořídím třetí a poslední díl, konečně si ho přečtu nevnímajíc moje stoleté TBR a tohle moje trápení uzavřu :)
Jedna věc, co mě dosti štvala byly ty překlepy a chyby. Vždycky když to bylo napínavé a já ani nevěděla o tom, že čtu, se objevilo například: to může trvat několik hodit

21.01.2024 5 z 5


Transport za věčnost Transport za věčnost František Tichý

Ježiiš, to bylo tak hezky napsané. Brečím ještě teď. Bylo to velmi dobře zpracované, velký dík spisovateli. Ilustrace jsou kouzelné.
Knihu určitě doporučuji.

29.12.2023 5 z 5


Hodná holka, zlá krev Hodná holka, zlá krev Holly Jackson

Tak tohle byla jednoduše řečeno bomba. Takže, námět skvělý, zpracování ještě lepší a grafické doplňky, fotky a ilustrace nádhera. Jen co mě štvalo, že hrdinka docela často *hrdinkovala*. Jakože pardon, ale někdy její chování bylo prostě přes čáru (odkazuju hlavně na jedno její rozhodnutí) nemějte mi to za zlé, nijak nezpochybňuji závažnost všeho čím si prošla, ale prostě mi moc nesedla. Ale to nijak neovlivnilo moje hodnocení.
Bylo to napínavé, pohlcující čtení. Za každým rohem nebezpečí, dobrodružství, strach, láska
U této knihy jsem se vůbec nenudila. Konec mě skoro rozbrečel.
Za mě ale první díl byl lepší, nevím čím to je, ale je to tak (každý má svůj názor).
Obdivuji všechny co píšou detektivky a thrillery, protože vymyslet záhadu tak, aby to nebylo prokouknuté hned, ale zase aby to dávalo smysl a postupně hrdinové odkrývali další a další stopy nechápu :)

21.12.2023 4 z 5