kasulka kasulka komentáře u knih

☰ menu

Jmenuji se X Jmenuji se X A. J. Molloy

Zajímavý příběh... byla tam romantika, sex a napětí.
Nevím zda je příběh o mysteriích vymyšlený, nebo to autorka zažila, každopádně, já bych do toho nešla - už kvůli pátému a šestému mystériu, fuj :-D

Mark mě nijak nezaujal a ani jeho věčná erekce mě nepřesvědčila, jsem pořád věrná Christianu Greyovi :)

Jinak nevím, co bych k tomu dál napsala - možná až si knížku přečtu znovu, komentář doplním...

22.05.2013 4 z 5


Smlouva s Adamem: Učitel lásky Smlouva s Adamem: Učitel lásky Jitka Volfová

Včera dočteno: Vzhledem k tomu, že je to "Padesát odstínů po česku" tak jsem od toho čekala trochu víc. Popis sexuálních scén nic moc, hodně omáčky kolem toho, co denně dělají a něco se začně dít až ke konci - klasika.
No jestli tohle bude taky trilogie, tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat, protože od takovýho chlapa bych taky asi utekla (nebudu spoilerovat).

Jinak "uragán vášně" - jak už jsem psala to je skoro jediný popis erotiky, který pro mě nic nevystihuje, jen pro mě úsměv na tváři z tohoto slovního spojení. Jediným spestřením jsou možná role, které Eva střídá aby Adama nažhavila :)

Těším se na pokračování, které mě doufám něčím překvapí.

Ale na vydloubání očí tupým drátem to fakt není :)
Mě se to i tak líbilo, ale Padesát odstínů je lepší :)

06.05.2013 4 z 5


Na půl cesty do hrobu Na půl cesty do hrobu Jeaniene Frost

Jo, musím říct, že se mi to líbilo, určitě si přečtu i další díly této série.
Libí se mi i nové pojetí upírů, nu každý spisovatel má jinou fantasii :)
Hlavně jsem zvědavá, jak to bude s Bonesem a Cat dál, když to tak "skončilo".... těším se na druhý díl.

10.04.2013 4 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Hned po přečtení pár stránek jsem poznala, že takhle kniha je přesně to pravé. Je plná zvratů od začátku až do konce. Abby mě místy pěkně štvala, jak Travise odmítala, ale Travis... bože já se zase zamilovala :D
Po Edwardovi z Twilight ságy, Christianovi z Fifty Shades, si mé srdce získal i Travis. Taky chci takovýho chlapa :D

Ne fakt jsem z knihy nadšená, určitě ji doporučuji, nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Už se moc těším až vyjde i Walking disaster - z pohledu Travise.... doufám, že si pohnou s překladem, ať ji mám co nejdřív doma....

05.04.2013 5 z 5


Vykoupení Vykoupení Lauren Kate

Tak to mám konečně za sebou. A když říkám konečně, tak to myslím vážně.
Jako fakt musím přečíst 4 knížky abych se dozvěděla, co mě napadlo už u druhého dílu?
Nechci spoilerovat.... ale i tady platí "Za vším hledej ženu." :D

Ne fakt nejzajímavějších bylo posledních 50 stránek... myslím, že tato tetralogie se dala stáhnout do dvou knih :)

První dva díly mě bavily, ale se třetím dílem jsem to přehodnotila a trochu u mě klesly, no poslední díl to trochu zachránil, ale jako celek bych řekla tak za 3,5 hvězdiček.

02.04.2013 4 z 5


Spoutaná Spoutaná Sylvia Day

Druhý díl se mi líbil. Akorát mám prostě radši Christiana z Fifty Shades :D

Nevím Gideon mi prijde moc záhadnej a divnej... sice se už leccos prozradilo, a ten konec s tím Nathanem? To jako boháčům fakt všechno projde? To mi přijde trošku přehnaný, no ale budiš... :)

Celkově shrnuto - až vyjde poslední díl, tak si sérii přečtu celou od začátku a pak uvidím... ale jinak se mi to líbí (ale ne tak jako FS)
A pět hvězdiček si to taky zaslouží :)

26.03.2013 5 z 5


Vytržení Vytržení Lauren Kate

Tak nevím... jsem z této knížky v rozpacích. Po přečtení prvních dvou dílů jsem čekala, že se bude konečně něco pořádného dít a ono ejhle - nic moc :)
Neustále jsem knihu odkládala a nemohla jsem ji dočíst. Ale nakonec se mi to povedlo...

Nejvíc mě nebavilo to cestování do minulých životů. SPOILER: A stejně se na posledních pár stránkách dozvíme, že problém je v tom, že Luce není pokřtěná (což už bylo poodhaleno v druhém díle)... fakt dík, že k tomu musím znovu dojít po 300 stranách nudy :)

Takže doufám, že závěr tetralogie bude za něco stát a dozvím se něco víc!!! :D

18.03.2013 3 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Právě jsem to dočetla podruhé, a znova si to přečtu až vyjde poslední díl, ať mi to pěkně navazuje...
Pořád jsem z toho nadšená, asi si tady mnozí hateři řeknou, že jsem divná, ale mě se to fakt líbí!!! Takže - jsem divná :D

A nejvíc se mi líbí ten konec: "Ty jsi ale dojebanej zkurvysyn." Tak to jsem se musela zasmát :D

Pro mě zatím nejoblíbenější série spolu s Twilight ságou :)

27.02.2013 5 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Dovolím si ještě komentář pro ty, co napadají autorku za nedostatečnou slovní zásobu: Je to překlad do češtiny!!! V AJ jsem ji sice nečetla, ale záleží hlavně na překladatelce, jaká slova a fráze použije v překladu... anglická slova mají mnoho významů, a to, že se překladatelka nesnažila být barvitější ve výběru slov, za to sama autorka knihy přece nemůže!!!

Příklad: "Laters, baby"
Překlad: "Pozdějc, bejby, kotě, zlato.... atd?

Já myslím, že stojí za to se nad tím zamyslet, než budete napadat autorku :)

25.02.2013 5 z 5


Muka Muka Lauren Kate

Druhý díl byl zajímavější a čtivější než první, aspoň pro mě. Těším se až si přečtu ty zbývající dva a konečně se dozvím, co se to tam vlastně děje :) Nevím, ale začíná mi být sympatičtější Miles než Daniel, ale to jen, co se týče tohoto dílu. Třeba se ty postavy ještě nějak vybarví.

SPOILER: Jo a to, že ten expřítel od Shelby bude nějakej padouch mě napadlo už ze začátku, jak se zmínila o tom, že se pořád na Luce ptá... :)

Jinak fakt oddechové čtení a doporučuji.

14.02.2013 4 z 5


Obnažená Obnažená Sylvia Day

Vzhledem k tomu, že jsem nejdřív přečetla Padesát odstínů šedi a temnoty, tak musím říct, že se mi Obnažená líbila, ale ne tak moc, jak Fifty shades - to nemá konkurenci... aspoň pro mě...

Teď k samotné knize - je čtivá, ale obsahuje také dost chyb. Například jsem se místy ztrácela v tom, co Eva říká nahlas a co si jen myslí (na začátku věty uvozovky nejsou, na konci už jsou!) a také tam bylo pár překlepů, ale to je chyba překladu, né samotné autorky. Nevím, jestli se autorka inspirovala u autorky Fifty shades, ale to je jedno.

Pro mě ale vede Padesát odstínů na plné čáře :)

06.02.2013 4 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Kristepane :) Tak druhý díl mě ještě víc uchvátil, než první... Mě se to teda moc líbí, a hlavně to, jak se Christian kvůli Aně změnil. Je to romantický a ani mi nevadí, že se z toho to sadomaso vytratilo. Takovýho chlapa bych taky brala :)

Knihu doporučuji a už se nemůžu dočkat posledního dílu...ty poslední dvě stránky knihy byly zajímavé, tak uvidíme, co se tam ještě zvrtne...

04.02.2013 5 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

To elwicek: Taky si připadám jako puberťačka :) Doteď ujíždím na Edwardovi a teď už i na Greyovi :D

No knížku jsem si právě koupila a tím podpořila výdělek paní autorky... myslím, že si to zaslouží a peněz mi líto rozhodně není, protože se už opravdu nemůžu dočkat, až si ji přečtu... (a budu číst - dokola).

P.S. jsem zvědavá, kolik haterů dá knížce "odpad"... nikdo vás nenutí, to číst - pokud se vám nelíbil první díl, tak ten druhý nečtěte jen proto, abyste ho mohli hanit!!! :)

30.01.2013 5 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Byla to moje první knížka o andělech...a musím říct, že se mi líbila. I Když mi to ze začátku přišlo zbytečně táhlé, ale ten konec tomu dal víc šťávy. Určitě si přečtu celou tetralogii. Je to takové oddychové romantické čtění, a to já můžu :) Doporučuji :)

28.01.2013 4 z 5


Sága Stmívání: oficiální ilustrovaný průvodce Sága Stmívání: oficiální ilustrovaný průvodce Stephenie Meyer

Pro fanoušky je tato kniha příjemným spestřením. Já osobně četla celou ságu několikrát a to taky míním zopakovat, protože jsou to mé oblíbené knihy :) V knize jsou pěkné kresby a detailní popisy postav, atd. :)

22.01.2013 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Tak a mám dočteno... a fakt nechápu, jak můžou někteří dát této knize "odpad!". Mě se to teda rozhodně líbilo a to moc :) Čekala jsem nějakou tvrďárnu, ale je to docela romantický - takové romantické porno na papíře :D A navíc si myslím, že Christian je do Any taky zamilovaný, proto ty ústupky... jo a moc se těším na druhý díl. Knihu si klidně přečtu znovu, protože se mi opravdu líbila - ať si říká, kdo chce, co chce :)

22.01.2013 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Začala jsem ji číst včera a jsem asi na 120. stránce (Chris zavedl Anu do svého "ráje"). Ale musím říct, že se mi to zatím líbí a dokonce se u toho i zasměju :) Nejvíc asi: "Takže teď se semnou pomiluješ?" - "Ne Ano já se nemiluju. Jen šukám... a tvrdě." Tak to bylo fakt dobrý :D Až budu mít dočteno přidám hodnocení a další komentář :)

18.01.2013 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

No... než jsem se dokousala do poloviny knihy, myslela jsem, že ji odložím a ani nedočtu, protože mi připadala nudná. Ale... když jsem se přehoupla přes polovinu, konečně se začalo něco dít a už jsem ji nechtěla odložit! Opravdu pěkný a zajímavý příběh, který nakonec opravdu nenudí. Knihu si přečtu znovu až shlédnu film (na který jsem mimochodem zvědavá). Dopadlo to podle mě moc pěkně a doufám, že se dočkám pokračování. Moc by mě totiž zajímalo, jak budou duše žít dál s lidmi :)

15.01.2013 4 z 5


Útěk Útěk Sophie Jordan

Druhý díl opět nezklamal :) .... SPOILER: To, že Tamra bude taky drakie mě napadlo hned, jak jsem uviděla přední obal knihy (ovšem, posléze jsem si to tady přečetla na zadním obalu knihy)... a svazek mezi Jacindou a Cassianem? No jsem zvědavá, jak tohle dopadne - doufám že bude s Willem a jsem navíc zvědavá, co na sebe Will ještě prozradí :) Jinak je paní spisovatelka moc šikovná :)

07.01.2013 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Dovolím si ještě další komentář... celou sérii jsem přečetla dvakrát... ovšem ke čtení jsem se rozhodla, až když jsem shlédla první, druhý, třetí a čtvrtý film - nemohla jsem se dočkat posledního filmu, tak jsem si objednala komplet knížek v pevné vazbě. Musím říct, že čtení mě nikdy nebavilo, ale toto byla pecka stokrát lepší než filmy. Ale aspoň jsem si mohla zhmotnit postavy v knize podle filmu, a Edward v podání Roberta Pattinsona je prostě úžasnej. Knížky jsou bezkonkurenční, ale na filmy se dívám jen kvůli Robovi :D (Ještě ke knihám - ty v té pevné vazbě jsou daleko hezčí, než v paperbacku... nevím, kdo to vymyslel!). A chci aby SM vydala Půlnoční slunce :( Tak snad jsem vystihla všechno :)

03.01.2013 5 z 5