Smlouva s Adamem: Učitel lásky

Smlouva s Adamem: Učitel lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151442/bmid_ucitel-lasky-649866665689d.png 3 200 67

Smlouva s Adamem série

1. díl >

Padesát odstínů šedi po česku. První díl z plánované trilogie. První kniha české autorky, která zůstává skrytá pod aliasem. Smlouva s Adamem se stává prvním dílem plánované triologie v které je vylíčen rok sexuálního zasvěcování mladé učitelky, jež ve své naivitě a okouzlení sexem podlehne otci svého žáka. Autorka barvitě vykresluje nejen příběh hlavní hrdinky, ale i rodinné vztahy a strasti a slasti jejích dvou kamarádek.... celý text

Přidat komentář

Maxeen
19.10.2022 1 z 5

Ach jo, to bylo "něco". Celkem jsem se těšila, že si odpočinu u něčeho nekomplikovaného. Ale tohle bylo nekomplikované až moc. Ani ne tak dějem, jak nezáživnými situacemi, divným jazykem, zvláštním ukončováním vět, které postrádaly smysl..., místy to působilo až hloupě a strnule... Knihu jsem několikrát odložila a nutila se ji číst..., po dvou měsících jsem ji teda dočetla, ale jen silou vůle..., takhle už se do ničeho určitě nutit nebudu.

dooky
09.05.2022 2 z 5

První polovina knihy byla očistec. Přišlo mi to divné, místy hloupé, špatně se mi to četlo a myslela si, že snad knihu odložím. A to skoro nikdy nedělám. No nakonec jsem si asi zvykla a byla jsem zvědavá, jak to dopadne. Na víc jak dvě hvězdy to ale není...pořád jsem si říkala, co mají všichni v recenzích s tím uragánem vášně a už vím...


Jita160
11.05.2021 2 z 5

Moc českých autorů nečtu ani nevím proč...když jsem dostala do ruky tuto trilogii tak jsem doufala ,že konečně budu mít štěstí.
Ne že by se mě to nelíbilo,ale prostě tomu chybí něco co by mě vtáhlo do děje to napětí a vzrušení a zápletka nad kterou musím přemýšlet prostě slabí průměr,děsně se to táhlo.
Eva byla velmi zvláštní,nemohla jsem si na ní udělat nějaký nazor a Adama jsem prostě nemusela od prvních stránek.
Ale jsem si jistá,že někoho to určitě osloví.

Lufiik
11.12.2020 2 z 5

Celá trilogie tohoto příběhu byla dosti zajímavá ale zase na tolik mě neohromila. Jak je v knihách uvedeno, že se jedná o Padesát Odstínů Šedi po česku, jsem po tomto přečtení spíše zastánce autorky E L James a její erotické trilogie po americku. Kniha samotná nemá takový erotický a zároveň romantický nádech jako Odstíny. Trochu zklamání ale odhodlala jsem se tuto trilogii dočíst spíše pro zvědavost. Ze všech třech knih se mi nejvíce líbila Smlouva s osudem, kde bylo aspoň dosti zajímavých zvratů, jehož konec jsem očekávala aspoň o něco veselejší. Knihy jsem dostala k narozeninám. Proto asi spíš knihy nedoporučuji a odkážu čtenáře na autorku již zmiňovanou.

janina66
22.08.2019 odpad!

Tak to se nedalo ani číst.

TERKA2
15.01.2019 5 z 5

Sharona73 asi četla jinou knihu než já. Názor na knihu může mít pochopitelně každý jiný, ale před svým vyjádřením by si měl alespoň ujasnit, co je ich forma. Tímto způsobem kniha psána není a formou rozhovorů už vůbec ne.

Sharona73
16.09.2018 odpad!

Knizka mi byla doporucena, tak jsem ji docetla a stale cekala, ze se neco stane, nejaka poradna zapletka. Bohuzel byla stejne hloupa na konci jako na zacatku. Vycet veci, ktere me stvaly byl nekonecny. Nepochopitelne preskakovani z pritomneho casu, do casu minuleho a dokonce i budouciho. Ve druhem dile dokonce zmena z Ich-form na Er-form. Proc proboha? Cela knizka je vypravena formou rozhovoru, ale dialogy jako by se bavili dva pacienti z bohnic, slovo miluji te tam bylo 1023x (asi). Takhle nikdo nemluvi. Kdyby se to jmenovalo, "Denicek pubertacky", tak by to bylo trefnejsi. Nechapu proc to bylo oznaceno jako eroticky roman? To uz jsem cetla vic erotiky v poradne v Bravicku. Vubec nechapu, ze to bylo vydane a dockalo se to dokonce i tretiho dilu. Cetlo se to jako neco, co napsala sexualne frustrovana urednice a pak si to vytiskla v deseti kopiich pro kamosky.

LadyHip
25.02.2018 odpad!

První kniha, kterou jsem se nutila dočíst. Dvakrát jsem ji odložila, nakonec zvítězila zvědavost. Nevěřila jsem, že může být takhle špatná celá. Vážně jsem ji dala šanci, ale přišlo jen zklamání. Jazyk otřesný (např. o "uragánu vášně" už tady několikrát zmínka je), příběh plytký, nudila jsem se. Cítím k autorce velkou úctu za to, že napsala celou trilogii, která si našla své čtenáře, ale já se mezi ně nepočítám.

Petruska200
28.06.2017 5 z 5

moc fajn cteni,necekala jsem to ale pribeh me fakt zaujal

Bet
26.10.2016 2 z 5

Když jsem si četla,že je to Padesát odstínů po Česku. Tak jsem si řekla, dám tomu šanci.
Po pravdě nevím co napsat pač jsem ztratila dech, jak tohle mohl někdo napsat? Začátkem se prokousat potom se to trochu zlepšilo i když mě docela zarazilo jak se k ní choval v té chatě a pak se to jen stupňovalo. Pro mě ta kniha byla jako čist o týrané ženě která si to nepřipouští. A Adam to je kapitola sama o sobě. A ani tomu nepomohlo oživení jejich sexuálního života ohledně převleků.A musím se připojit k Dajen5 URAGÁN VÁŠNĚ hrůza. V každé knize se snažím najít něco víc,ale zde to bylo jen zklamání není to ani na jednu hvězdu.

dajen5
28.03.2016

Normálně recenze nepíšu, ale u této knihy musím.... Totální znechucení slovním spojením URAGÁN VÁŠNĚ. Myslela jsem, že autorky knih mají bohatší slovní zásobu - za mě opravdu již v prostřed knihy absolutní alergie, bylo to na každé paté straně! Autorka by si měla při další knize osvěžit slovní zásobu. Za mě tedy nic moc.... Dáša

Karolína18
02.01.2016 odpad!

Na prvních stránkách jsem si bláhově namlouvala, že snad kniha nedostojí své pověsti a že jsou její čtenáři jen příliš zaujatí. To se mi ovšem hned po seznámení Evy s Adamem vyvrátilo. Ptala jsem se sama sebe: Takhle spolu vážně někdo mluví?
Podle mého názoru byla Eva jen prostoduchá, naivní a mnohdy zbytečně sebevědomá nána, která si vlastně ani jiné chování nezasloužila. Adam se mi pro změnu jevil jako naprosto arogantní, do sebe zahleděný ňouma hrající si na drsňáka.
Při této knize jsem přehodnotila svoje rozhodnutí: dočíst každou knihu až do konce. Tohle se zkrátka nedalo! Hodnocení, které zde tento příběh má je skutečně oprávněné.

lucinka5264
03.11.2015 3 z 5

Dá se říct, že se autorka nejspíš pokoušela napodobit 50 odstínů šedi, ale to mi absolutně nevadilo. Děj byl sice ke konci pochmurný a jindy jsem zase potřebovala boxovací pytel na uklidnění, ale to jen dokazuje autorčin talent vzbudit v člověku emoce.

majka277
22.06.2015 2 z 5

Knihu jsem si přečetla ze zvědavosti a musím říct, že jsem od ní čekala víc. Eva se mi zdála být celkem v pohodě, milá, přátelská, ale Adam se mi nelíbil. Četla sem i jiné knihy, kde byl hlavním hrdinou dominantní muž, ale že by se takhle choval ke své lásce, to ne. Jsem z této knihy zklamaná. Vedlejší osudy kamarádek byly lepší a pro mě přijatelnější. Proto za mě pouze 2 hvězdičky.

jitka7
20.06.2015 odpad!

Na začátku mě kniha bavila. Líbilo se mi, že zde nejde jen o jeden příběh, ale i u ostatních postav se to vyvíjelo všelijak. Ale udělat z hlavního hrdiny psychopata a násilníka, tak to fakt nevím, jestli to je správná cesta k dobré knížce. Ano.... pokud by šlo o knihu, kde se tomuto tématu věnuje celá kniha a nejde o román pro ženy. Neřekla bych, že dominance v posteli se dá nazvat jako poroučení a přikazování (doslova pokaždé). Věčná nadřazenost a nadrženost Adama nebyla nijak působivá. Nebylo by to špatné, jen kdyby to bylo lépe napsané a některé části se vynechali úplně. Kniha o násilníkovi mi jako román opravdu nepřipadá.

Nikol18
08.06.2015 odpad!

Nevim, jak se ke knize vyjadrit ve slusnych mezich. Spis zacnu tim, ze je to pry "50 odstinu sedi po cesku" coz je podle me urazka jak originalu, tak nasi ceske literatury. Sice je pravda, ze docela casto vychazeji u nas knihy, ktere by radeji nemely spatrit svetlo sveta, ale budiz, pokazde se nejaka takova kniha najde, ale smlouva s adamem je urazka vsech zen, ktere doma stradaji domacim nasilim a urazka vsech autoru, kteri se pisi dobrou literaturu. Pak si prijde nekdo, kdo si mysli, ze umi psat a napise brak, kterym vykrada soucasny fenomen a pokrivi ho vlastni frustraci z nedostatku zazivneho sexu se svym partnerem, a ani to pak nema odvahu vydat pod vlastnim jmenem. Nema ani cenu se vyjadrovat o charakterech postav. Vsechny maji sva pro a proti, ale v drtive vetsine proti. Neni opravdu originalni udelat z kazde postavy nevernika, postrada to tak svoje kouzlo.

zuzipol
17.05.2015 2 z 5

Kniha mi zpočátku připadala že byla psána patnáctiletou puberťačkou, po slohové stránce fakt příšerná, hlavně ten neustále se opakující uragán vášně :-D Scény kdy se Eva předváděla v jiných rolích byly spíš k smíchu než aby v čtenáři nabudily erotickou atmosféru. Poslední třetina knihy mi přišla nejlepší, konečně se něco dělo. Nicméně hodlám si přečíst i další díly a to jen z toho důvodu že nesnáším nedočtené série....

nordish
30.01.2015 2 z 5

Kniha má být českou verzí Padesáti odstínů šedi. Je pravda, že něco mají tyto knihy společného. Ani u jedné se nedočkáte žádného literárního zážitku, obě jsou totiž psány velmi primitivně a některé výrazy se často opakují. Další společnou vlastností jsou málo vykreslené charaktery postav. Velkým rozdílem oproti Odstínům je ale to, že v této knize si o sexu moc nepočtete. Víte, že k němu došlo, ale co přesně se odehrálo to se většinou nedozvíme. Autorka pouze popisuje hru na postavy, která bývá často součástí předehry hlavních hrdinů. Celkové hodnocení: kniha se dala přečíst, že bych ji ale četla s radostí to ani náhodou.

Leniiis
22.11.2014 5 z 5

Za mě určitě super čtení!! Přečetla jsem jedním dechem, bavilo mě to.

Blanka29
19.11.2014 odpad!

Po knize Padesát odstínů šedi a jejího pokračování se objevili další autoři, kteří se chtěli svést na této vlně, některým se to povedlo a některým ne. Bohužel tento pokus od autorky Volfové dopadl katastrofálně. Tato kniha a její pokračování jsou pro mě v kategorii brak....což mluví za vše, ale pokud to mám ještě vyjádřit jinak, tak jedině slovy : strašná nuda a škoda peněz :(

Autorovy další knížky

2013  50%Smlouva s Adamem: Učitel lásky
2013  52%Smlouva s Evou: Zkouška lásky
2014  65%Smlouva s osudem: Cesty lásky

Kniha Smlouva s Adamem: Učitel lásky je v

Právě čtených8x
Přečtených348x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených9x
Knihotéce146x
Chystám se číst60x
Chci si koupit4x
dalších seznamech4x