Smlouva s Evou: Zkouška lásky

Smlouva s Evou: Zkouška lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173283/bmid_smlouva-s-evou-bJ5-173283.jpg 3 122 23

Smlouva s Adamem série

< 2. díl >

Po velkém úspěchu prvotiny Smlouva s Adamem přichází autorka, jež i nadále zůstává skryta pod rouškou anonymity, s pokračováním svého vášnivého příběhu o Adamovi a Evě… Chcete se dozvědět, jak se bude po prodělaném milostném karambolu vyvíjet bouřlivý vztah mladé učitelky s otcem jejího žáka? Sotva se Adamovi podaří Evu přesvědčit, aby mu odpustila, objeví se nečekaná komplikace a jedna krize střídá další. Je jejich vzájemné pouto natolik pevné, aby společně překonali všechny překážky, které se jim staví do cesty, nebo se jejich cesty znovu rozejdou? Jakou roli v tom sehraje žárlivost? Nenaruší jejich sexuální život Evin strach z dalšího Adamova záchvatu? Nebo už Adam tentokrát udrží své emoce pod kontrolou a vše nabere nový směr? Stranou nezůstávají ani osudy Eviných kamarádek. Splní se Šárce její sen o lepším životě? Podaří se Heleně nahlédnout pod pokličku svých problémů? Život není jednoduchý ani v románu, a tak přináší řadu nečekaných zvratů… Erotický román.... celý text

Přidat komentář

Maxeen
06.11.2022 odpad!

Tato kniha se dá shrnout jednou větou - tou, která zazní asi 100x - pokud mě podvedeš - nevezmu si tě, nebudu s tebou, skončil jsi a jiné obdoby těchto prohlášení, která se opakují pořád a pořád a pořád.... Když k tomu připočítám ještě totálně protivné chování obou hlavních hrdinů, je z toho kniha, která vás neskutečně otravuje...

Lufiik
11.12.2020 1 z 5

Celá trilogie tohoto příběhu byla dosti zajímavá ale neohromila mě. Jak je v knihách uvedeno, že se jedná o Padesát Odstínů Šedi po česku, jsem po tomto přečtení spíše zastánce autorky E L James a její erotické trilogie po americku. Kniha samotná nemá takový erotický a zároveň romantický nádech jako Odstíny. Trochu zklamání ale odhodlala jsem se tuto trilogii dočíst spíše pro zvědavost. Ze všech třech knih se mi nejvíce líbila Smlouva s osudem, kde bylo aspoň dosti zajímavých zvratů, jehož konec jsem očekávala aspoň o něco veselejší. Knihy jsem dostala k narozeninám. Proto asi spíš knihy nedoporučuji a odkážu čtenáře na autorku již zmiňovanou.


Petruska200
28.06.2017 3 z 5

pokracovani bylo vcelku zajimave,obcas jsem adama ale litovala

Kačíís
21.11.2015 5 z 5

Asi se budu dost lišit od většiny čtenářů, ale mě se kniha velice líbila. Přečetla jsem ji takřka jedním dechem, velice mě bavilo pokračování příběhu Evy a Adama, zejména po tom, co ho ona v prvním dílu opustila. Příběhy vedlejších postav byly taky chytlavě napsané. Zajímalo by mě, jak to dále dopadne s Honzou a jeho láskou. Autorka se ve druhém dílu zbavila také zlozvyku a častého slovního spojení z dílu prvního - a to "uragán vášně". Pokud jsem četla pozorně, nevyskytl se v knize více než zanedbatelně. Celkově hodnotím pozitivně a těším se na další díl. Jen tak dál. :-)

jitka7
20.06.2015 odpad!

Tak tohle byl děs. Je těžké dobře hodnotit knihu, když se vám vůbec nelíbí hlavní postavy. Ani tak nemluvím o ději, ale o hlavních postavách. Tohle bylo fakt hrozné. Výkyvy nálad v období těhotenství je naprosto normální, ale co se dělo tady... musela jsem se tomu až i smát. No a nejlepší byl asi popis Adamovi nevěry :))) teda vlastně to přeci nebyla nevěra, když si za to platil. No a když už žárlí ze začátku neoprávněně, tak já jí ukážu, ať má aspoň proč. A jejda, vlastně chudák ani nevěděla, že má proč. Přeci jí to neřekl :))) Tak to byla síla. Musím říct, že příběhy vedlejších postav se mi líbili víc, bylo to i někdy vtipné. Adam a Eva - to bylo nuda.

nordish
12.02.2015 1 z 5

Dávám jednu hvězdičku za odvahu tuto knihu vydat. Sice je psána o něco lépe než první díl (i tak je však, co se týká stylu psaní, maximálně průměrná), ale to je jediné pozitivum, které se o ní dá napsat. Chování a názory postav jsou příšerné. V rozhovorech hrdinové často reagují přehnaně urážlivě, možná je to jediný způsob autorky, jak dodat dialogům spád. Některé názory hrdinů mi přijdou vyloženě škodlivé. Jak může hlavní "hrdina" schvalovat zacházení muslimů se ženami?! Jestli to bylo myšleno jako vtip, tak se nepovedl. Popřípadě to, že matka Evy Adamovi odpustí, že ji zmlátil, protože měl falešný důkaz o její nevěře? To jako, že když bych byla nevěrná, tak je pochopitelné, že mě partner zmlátí?! Ale když to bylo opačně - Eva viděla video, kde Adam svléká jinou ženu a házela po něm oblečení, tak to bylo označeno za přehnanou reakci. Divím se, že tohle dokáže napsat žena. V předchozích komentářích bylo párkrát zmíněno, že s text více blížil realitě. Těhotná jsem sice zatím nebyla, ale doufám, že jako v knize to u mě fungovat nebude. Kdyby to tak opravdu bylo, tak předpokládám, že procento rozchodů a rozvodů by bylo velmi blízko 100. Kolik chlapů by vydrželo cca rok a půl téměř bez sexu? A dala by se najít ještě spousta dalších výtek...

Leniiis
22.11.2014 3 z 5

Tak mě třeba druhej díl nebavil až tak jako ten první, ale i tak jsem přečetla, bavilo mě to a nemám nic proti. Naopak si myslím, že tam bylo i dobře popsáno to, jak to prostě v životě chodí a jak to je..takže nemám nic proti a jsem ráda, že jsem tuto knížku četla.

Sarrah9
15.09.2014 odpad!

Smlouvu s Evou jsem četla jen proto, že mi bylo řečeno, že je daleko lepší než první díl. Ano, tentokrát text zjevně prošel i korekturou - to je neskutečný pokrok. "Uragány vášně" se tentokrát (díkybohu) nekonají, občas si čtenář dokonce ani nemusí domýšlet, co že to spolu vlastně pod tou peřinou dělají. Eva nezklamala, je pořád tou samou hloupoučkou ovečkou, jako v předchozím díle. Když se dozví, že Adam měl po dobu jejich odloučení milenku, přijme to s pochopením a je mu ještě vděčná, že to nebyla Izabela. Těhotná milenka také není problém, stačí jí ujištění, že Adam miluje jen ji. A když jde Adam do bytu ke své sekretářce, aby si s ní zašpásoval, ale na poslední chvíli vycouvá, protože sekretářka je akční a nesplňuje tedy jeho požadavek na absolutní poddajnost, je Eva opět celá blažená, jak moc je jí věrný a celá natěšená chystá svatbu. Kdyby to byla reálná postava, tak řeknu jen: "Bože, do čeho jsi to duši dal?!". Černobílé charaktery postav jsou pořád stejně ploché, jako čerstvě položená asfaltka. Autorka by také mohla pochopit, že čtenář nepotřebuje vše vysvětlit "polopaticky". Zlá a proradná sekretářka, která se sestrou detailně probere nejen plán, jak škodit, ale rovnou vysvětlí i svůj motiv, aby všichni věděli, že je vážně jen a jen zlá - to je pouhý vrchol ledovce. Detail, že Adam je blbec na N-tou, není třeba dodávat. Jak může vést firmu, když nepodá trestní oznámení po tom, co mu nezvedená sekretářka provede? Opravdu mu stačí slib neznámé dámy (která tvrdí, že je sestrou jeho sekretářky) na desetiminutové schůzce, že Alice nebude už dělat problémy? Argument: "S tímhle nemůže podat trestní oznámení za sexuální obtěžování." ten vážně neberu. S takovou nahrávkou se dá škodit různě (co takhle prodej takového materiálu konkurenci?), vážně má Adam IQ houpacího koně, aby to nevěděl? Co máme v postavě Adama vůbec vidět? Šarmantního pana Greye nebo odstrašující příklad chlapa, kterého mít doma je za trest? Tahle knížka byla poslední, kterou jsem od této autorky četla. Na další už nemám nervy. Přínosnější a zábavnější je snad i čtení příbalového letáku k nosním kapkám.

Ella137
13.09.2014

Nejdřív ji neoprávněně zmlátí a pak s radostí utíká za milenkou, když je těhotná.... no nevim nevim. Od červené knihovny bych čekala neco jiného.

pethula
20.06.2014

Knížka se mi líbila, možná bych řekla, že mě druhý díl bavil kapku víc než ten první. :-)

kacaaba
22.05.2014 1 z 5

Tak tento díl jsem přečetla jen ze zvědavosti, jak se s tím autorka popere. No musím říct, že kdyby takhle probíhalo každé těhotenství a mateřství, tak by lidstvo vymřelo. Nemůžu říct, že by se mi na této sérii něco líbilo. Ta hvězda je jen za to, že něco takového autorku vůbec napadlo.

jansal
20.04.2014 2 z 5

Tak suše konstatuji, že prvnímu dílu to nesahá ani po kolena... kdyby těhotenství probíhalo tak jak je popisováno tady, lidstvo by už dávno vymřelo a všichni chlapi by byli rozvedení (právě čekáme druhého potomka, takže mám s čím srovnávat). Myslím, že třetím dílem se ani nebudu obtěžovat.

Katera
27.03.2014 3 z 5

Pro mě druhý díl zklamáním. Koupila jsem si ho hned jak vyšel a s chutí se do něj pustila. Ale po několika prvních kapitolách jsem knihu odložila, vůbec mě nechytla a zatím nemám nejmenší chuť se k ní vrátit :-(((

vědu
12.03.2014 5 z 5

Líbilo se mi, že tam není jenom sex, kterého je teď všude plno. Na rozdíl od prvního dílu se děj víc blížil realitě, jsem zvědavá, o čem bude třetí díl.

Brainy
10.03.2014 1 z 5

1 hvězdička za odvahu autorky toto vydat. Jinak opravdu nemohu nic pochválit.

niknikita
06.03.2014

Ani se nedivím, že je autorka skryta pod rouškou anonymity...kdo si myslí, že není nic horšího než "Padesát odstínů", ať zkusí tohle !
Odloženo po třicáté stránce.

Michaela91
18.02.2014 2 z 5

Četla jsem ze zvědavosti jak vše dopadne, nevím kde jste vzali ze Eva s malou odejde to jsem tam neměla... ale jinak prostě mě to nezaujalo, pořád mi to přišlo že se vše točí dokola.

monnika88
11.02.2014 4 z 5

pro mne byla kniha docela dobrá...jsem zvědavá o čem bude třetí díl...

Mergirus
02.02.2014

Áááá, tak autorka se v této knize opravdu překonala. Tolik děje v jedné knize, to jsem od ní nečekala. Že se Eva vrátí, to se dalo víceméně čekat, ale že takhle narychlo? A hned mimčo? To byl fofr. Co se týká dalších hrdinek, tam se už jedná o telenovelu. Co se tak může objevit ve třetím díle? Že by se provalila Adamova nevěra? Eva by si sbalila kufry a malou jen proto, aby pak za ní Adam přišel, smutně odprosil a Eva se zase vrátila? Nu, že bych tedy čekala na třetí díl s napětím a nedočkavostí, to se říct nedá.

Ivy
30.11.2013 3 z 5

No, ne že by si oproti prvnímu dílu kniha nějak polepšila, ale drobe lepší to bylo. Událostí se tam seběhlo víc, některé bych úplně vypustila, ale co... jsem zvědavá o čem bude třetí díl, protože si myslím, že už v prvních dvou bylo řečeno maximum a i tak to byla nuda, třeba třetí díl předčí má očekávání, ale pochybuji o tom.

Autorovy další knížky

2013  50%Smlouva s Adamem: Učitel lásky
2013  52%Smlouva s Evou: Zkouška lásky
2014  65%Smlouva s osudem: Cesty lásky

Kniha Smlouva s Evou: Zkouška lásky je v

Právě čtených2x
Přečtených239x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce113x
Chystám se číst44x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x