karolinalet karolinalet komentáře u knih

☰ menu

E-den E-den Mikäel Ollivier

Jak už sem psali všichni, nápad na příběh je skvělý, ale kniha mi přišla jako domácí úkol napsaný na koleni. Jednoduché věty, bez větších popisů nebo naopak až moc barvité vyprávění, které do knihy nesedělo. Příběh mohl být sepsán rozhodně lépe, takhle mi to připadalo až nereálné. Po celou dobu knihy se střídaly situace super-katastrofa-super-katas... Konec byl pro mě asi největším zklamáním.

06.12.2017 3 z 5


Naivní. Super. Naivní. Super. Erlend Loe

Mám strašně ráda styl autorova psaní, jen mi tam chybí určitá pointa nebo příběh, kterého bych se mohla chytnout. V některých fázích tak byla kniha nudná a nezajímavá. Jinak jsem se nasmála a určitě si ráda přečtu další autorova díla. Na druhou stranu chápu, že tento styl psaní prostě nesedne každému, je hodně specifický.

18.11.2017 5 z 5


Doppler Doppler Erlend Loe

Mám strašně ráda styl autorova psaní, jen mi tam chybí určitá pointa nebo příběh, kterého bych se mohla chytnout. V některých fázích tak byla kniha nudná a nezajímavá. Jinak jsem se nasmála a určitě si ráda přečtu další autorova díla.

18.11.2017 4 z 5


Hledání modré Hledání modré Lois Lowry

Kniha se mi krásně četla a otevřený konec je právě to, co se mi líbí a díky čemuž kniha podle mě vyniká mezi ostatními. Možná mi bylo trochu líto, že některá fakta byla podána až moc přímočaře a většinou jsem dokázala odhadnout, co se stane dál. To je však asi jediné, co knize mohu vytknout. Rozhodně doporučuji, kdybych měla příběh srovnat s Dárcem, myslím, že by nebylo jednoduché tvrdit, který je lepší.

07.10.2017 5 z 5


Čmeláci v srdci Čmeláci v srdci Petra Hülsmann

Pohodové čtení na léto, někdy napsaná možná až moc "primitivně" v jednoduchých větách, i tak mě ale dokázala rozesmát i rozbrečet. Doporučuji.

13.08.2017 5 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Jak už to bývá zvykem, kniha je slabší než první díl. I tak mě ale do děje dostala a rozhodně jsem ráda, že jsme si ji přečetla. Je to asi jeden z nejlepších druhých dílů, které jsem u trilogie četla.

20.07.2017 4 z 5


Čáry života Čáry života Veronica Roth

Knihu jsem si koupila asi jen kvůli autorce, ale musím říct, že nadmíru předčila sérii Divergence. Sice jsem někdy měla zmatek v tom, jak si mám některé věci představit, protože to bylo ve smyšleném světě a autorka se nějak nezaobírala popisem,ale i tak jsou Čáry života jedna z mých nejoblíbenějších knížek. Těším se na další díl, i když nevím, co od něj mám čekat.

20.07.2017 5 z 5


Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

Na počátku mi chvíli trvalo, než jsem se dostala do děje, někde od první třetiny mě příběh opravdu vtáhl do sebe a když pak ke konci začalo dávat všechno smysl, dočetla jsem celý příběh jedním dechem.

19.07.2017 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Sice moc nemusím knihy z prostředí drog, ale tato mě svým příběhem naprosto ohromila. Strhující kniha, rozhodně doporučuji všem.

19.07.2017 4 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Snad moje úplně první knížka, kterou jsem četla sama. Stejně jako ostatní knihy od spisovatelky-milá, reálná, krásná.

19.07.2017 5 z 5


Madynka Madynka Astrid Lindgren

Krásná kniha mého dětství. Žádný přeslazený a nereálný příběh.

19.07.2017 5 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Nádherná kniha. Někdy je méně více. Měl by si přečíst každý, zvlášť když se nikdo nemůže vymlouvat na to, že nemá čas. Já sama knihu přečetla 5x.

19.07.2017 5 z 5


Dva proti Říši Dva proti Říši Jiří Šulc

Perfektní kniha, úžasný příběh. A že tam jsou možná nějaké historické nepřesnosti? Myslím, že kniha měla být spíše strhující román pro veřejnost, ne přesné vylíčení událostí. Je samozřejmé, že si autor něco upravil.

19.07.2017 5 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Knihu bych charakterizovala jako "nejprodávanější zklamání roku". Bylo mi velice líto, že polovina knihy je o erotických scénkách, ve druhé polovině se Lou ještě nemůže vyrovnat se svou ztrátou. Kniha samotná by možná ani nebyla tak špatná, pouze mi to naprosto zničilo dojem z prvního dílu. Knihy od Moyesové mám ráda, tahle podle mě ale byla ta nejhorší.

18.07.2017 2 z 5