E-den

E-den https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266675/bmid_e-den-266675.jpg 3 31 11

Sci-fi detektivka o lásce v různých podobách, o dospívání a nástrahách virtuálních světů. V Evropské federaci se objevila nová nebezpečná droga nazvaná E-den. E-den jako Eden, ráj, ale taky jako e-mail, e-drug, elektronická droga, se kterou si lékaři ani policie nevědí rady. Desítky mladých lidí upadají do hlubokého kómatu, ze kterého se je odborníkům nedaří probrat. Goranův otec je jeden z nejlepších policejních agentů. O prázdninách se ale místo společné cesty k moři musí rychle vydat k novému případu, a tak Goran spatří Melánii, která po vyzkoušení nové drogy také upadla do kómatu. Smrtelně ohrožená dívka obrátí jeho život naruby. Rozhodne se ji zachránit, ale sám začíná propadat umělému ráji nové drogy…... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Baobab
Originální název:

E-Den , 2004


více info...

Přidat komentář

Berulidemknihy
14.09.2021 2 z 5

Kniha mě asi nějak extra nenadchla. Lepší by bylo víc se o droze rozepsat. Autorův styl psaní mi ale osobně nesedl, proto jsem se každou stranou modlila, abych měla dočteno. Jak už se zde mnohokrát psalo: nápad výborný provedení pokulhává

a.r.nick
17.04.2021 4 z 5

Za mě by to taky mohlo být rozpracované do delšího románu. Líbil se mi nápad s e-drogou, vylíčení toho, co lidé po připojení do tohoto světa zažívali; vůbec se nedivím, že tomu mladí tak propadali. Jednotlivé zvraty v ději mi přišly opravdu nečekané, nepředvídatelné, ale závěru by mohlo být vážně věnováno víc prostoru, ten mi přišel tak uspěchaný, až jsem se v tom ztrácel. Bavilo mě i to vyprávění na střídačku synem a otcem.


Lionis
15.11.2020 5 z 5

Naprosto perfektní.
Děj mě neuvěřitelně pojal a stávalo se tak, i když jsem to četl po několikáté.
Nápad s e-drogou je za mě vynikající. Celé to ukazuje na všechny kategorie lidí. Na to, jak málo to mělo stránek, tak děj měl i příjemnou hloubku a smysl, samozřejmě se hloubka nedá porovnat s několika set stránkovým románem, ale stejnak. Ta rafinovanost celého... všeho, celé knihy a... jednoduše všeho je za mě krásná a rád se ke knize vracím. Na rychlé přečtení, které však není nudné, bezbarvé, nebo nedodělané perfektní.
U přímě jsem z knihy jednoduše nadšený. To že nevím co napsat do komentáře se mě stává málokdy, ale tady se to stalo, jelikož jsem nadšený.
Mohu jen doporučit prakticky všem, co chtějí číst.

Ditules
20.07.2020 3 z 5

(SPOILER) V knize vystupují postavy z autorovy knihy Život k sežrání. Zajímavý nápad s e-drogou.

PaniWiga
06.01.2020 5 z 5

Útlá knížka na zajímavé téma z blízké budoucnosti. Líbil se mi nejen děj knihy, ale také to, jak se autor zamyslel a pohrál si s detaily, jak by to mohlo brzy vypadat - životní prostředí, práva lidí i zábava (nápad s R.I.P. TV je tak šílený, že bych se nedivila, kdyby ho někdy někdo uskutečnil).

Osice
21.09.2019 5 z 5

Knížka mne zaujala obálkou a námětem. A po přečtení musím říct, že byla skvělá. Ráda čtu detektivky, E-den má sice k detektivce, jak si ji představuju daleko, ale to vůbec nevadí:-) Oceňuji vyprávění z pohledu dvou postav (otce a syna) a nečekané šoky, které jsem zažívala.

Na čtenářském klubu jsem ji doporučila jednomu chlapci (15 let) a vymyslel k ní z mého pohledu geniální motto: "Nic není takové, jak se zdá". Mé motto tak trefné nebylo:-)

karolinalet
06.12.2017 3 z 5

Jak už sem psali všichni, nápad na příběh je skvělý, ale kniha mi přišla jako domácí úkol napsaný na koleni. Jednoduché věty, bez větších popisů nebo naopak až moc barvité vyprávění, které do knihy nesedělo. Příběh mohl být sepsán rozhodně lépe, takhle mi to připadalo až nereálné. Po celou dobu knihy se střídaly situace super-katastrofa-super-katas... Konec byl pro mě asi největším zklamáním.

lushi
21.08.2017 2 z 5

Kniha je určená pro mladší čtenáře, než jsem já, tak snad na ni nebudu příliš krutá. Mám stejný názor jako eva9749. Námět je skvělý, ale kniha je odfláknutá. Příběh má hodně mezer, postavy jsou černobílé, závěr předvídatelný a kýčovitý. Z toho nápadu by fakt mohl být boží román...

eva9749
20.02.2017 2 z 5

Tak pěkný nápad.
A tak strašně odbyté podání. Je to snad přizpůsobeno "uspěchanému čtenáři", co mu nesmí přečtení knihy zabrat víc jak dvě hodiny?

lucka12
31.12.2016 5 z 5

Úžasná kniha. Doporučuji :)

bibi.r
16.05.2016 3 z 5

Začátek byl poměrně hodně dobrý, ale ten konec zbytečně uspěchaný.
PS: Nejvíc mě dostala zmínka o filmu s Leonardem DiCaprio Juniorem :D.