kaca82 kaca82 komentáře u knih

☰ menu

Kopírák Kopírák Sam Holland

Rozhodně stojí za přečtení,ale klidně by to stačilo o půlku kratší s polovinou mrtvých. Bylo to prostě chvílemi too much. Od půlky jsem vraha tušila,ale vůbec jsem si nebyla jistá. Konec byl trochu bizar,ale celkově dobrý:)

10.02.2024 4 z 5


Tělo jako posilovna pro ženy - cvičení vahou vlastního těla Tělo jako posilovna pro ženy - cvičení vahou vlastního těla Mark Lauren

Jako aerobní sportovec mívám období, kdy úplně vypustím posilování a tak často začínám s posilováním úplně od nuly a na to mi tahle knížka přijde skvělá. Velmi rychle jsou vidět výsledky, člověk se rychle posouvá ve všech kategoriích cviků. Pak ale pokaždé následuje moment, kdy některé kategorie mám celé dokončené a cvičení je subjektivně lehké, zatímco v jiné kategorii ustrnu na cviku, ze kterého vím, že bych se nehnula další půl rok a to je okamžik, kdy s knížkou končím (většinou se do téhle fáze dostanu po cca 6 týdnech). Taky musím dodat, že z knížky čerpám čistě cvičební plán, kapitoly o stravování a názorech na aerobní trénink beru jen jako názor jednoho člověka. Jelikož ale nevím o žádném jiném systému, který by mě dokázal u silového cvičení udržet alespoň těch 6 týdnů, neustále se k ní vracím. Plánuji pořídit si od autora 90ti denní výzvu pro ženy, třeba díky ní budu mít návaznost na stagnaci, do které se opakovaně s touhle knížkou dostávám.

04.11.2023 3 z 5


Motýlí pokoj Motýlí pokoj Lucinda Riley

Taková příjemně dávkovaná červená knihovna. Bude se mi po postavách chvilku stýskat a jakmile si od žánru odpočinu, určitě se k autorce ještě někdy vrátím,četlo se to moc hezky.

04.04.2023 5 z 5


O času a vodě O času a vodě Andri Snær Magnason

Netušila jsem, že se dá tak čtivě psát o klimatických změnách. Tohle by měla být povinná literatura.. Perfektní, i když trochu děsivé.

09.03.2023 5 z 5


Skála Skála Peter May

Knížku jsem několik dní po dočtení nemohla dostat z hlavy. Kromě příběhu oceňuji i schopnost autora popsat krajinu a její nehostinnost a ponurost tak, že hltám každé písmenko, přestože jakékoli popisy mě běžně dost nudí.

10.02.2023 5 z 5


Prorokyně a hlupák Prorokyně a hlupák Jonas Jonasson

Hodnotím jako všechny knížky Jonassona. První půlka knížky boží, druhá půlka utrpení. Moc se mi líbí humor a příběhy vystavené na absurditě. Autor to ale na můj kus vždy v druhé půlce příběhu dotahuje do totálních extrémů, které mě už pak v určitý moment přestávají bavit a musím se do čtení nutit.

10.02.2023 3 z 5


Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

Nesbo je prostě dobrej,i když musím říct,že ve srovnání s jakýmkoli Holem to bylo slabsi.

08.05.2022 4 z 5


Rytmus roku s Hankou Zemanovou Rytmus roku s Hankou Zemanovou Hana Zemanová

Mám přečtenou zatím pouze první kapitolu -leden a už si troufám říct,že Hanka vydala opět klenot. Knížka je propracovaná přesně tak, jak její dřívější kuchařky. Nic narychlo nadatlovane. V knize je miliarda informací a určitě se stane,že některý prostě neprijmete,protože to máte v životě nastaveno trochu jinak,ale to je v pořádku,každý máme svoje zvláštnosti (třeba já jsem od přírody v zimě víc aktivnější),ale když tyhle drobnosti preskocite a budete se soustředit na informace,který vám přijdou zajímavý a vyzkoušíte konkrétní recepty ať už bylinkové,kuchařské nebo kosmetické,budete úplně nadšení:) nelituji jediný koruny :)

26.01.2022 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Já nadšení většiny čtenářů vůbec nesdilim :( postavy nejsou vůbec uvěřitelné,všechny mluví stejným jazykem ať se jedná o mladou holku nebo 60ti letou paní. Příběh je takový, že vůbec nevím, co si z něj vzít.strasne moc popisné,rozvláčné,aniž by ty popisy byly nějak důležité pro dej nebo vykreslení atmosfery. Musela jsem se do čtení hodně nutit.

30.10.2021 1 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Mistrovské dílo. Nemám vůbec slov.

25.06.2021 5 z 5


Želary Želary Květa Legátová (p)

Asi jsem knížku četla ve špatný čas,kdy jsem měla plnou hlavu starosti a nemohla se na příběh pořádně soustředit. V množství postav se mi bohužel nepodařilo zorientovat a knížku jsem vnímala jen jako jednotlivé příběhy,které jsem si nedokázala propojit. Co mě u knížky drželo,bylo naprosto dokonalé vykreslení přírody i ducha té doby a mista.

05.03.2021 3 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Pribeh pekny, jen bara na me byla az moc negativni osoba a milade jsem to uplne neverila. Nicmene autorcin styl je tak svizny a ctivy, ze to celkove hodnotim skoro za plny pocet hvezd :)

09.10.2020 4 z 5


Od slackline k tiché radosti Od slackline k tiché radosti Anna Hanuš Kuchařová

To bylo tak strasne mily, vtipny,strhujici a bozi.. od sportovcu nikdy moc neocekavam literarni kvality neb uz jsem se mockrat spalila, ale ance umi.Rozhodne jedna z knizek se kterou jsem se hodne tezce loucila :)

09.10.2020 5 z 5


Deník bulimičky Deník bulimičky Diana Fey

Vetsinou jsem ten, kdo oproti ostatnim hodnoti prisne.Proto jsem od knizky neocekavala vubec nic a byla jsem smirena s tim, ze ji ani nedoctu, vytykana zdlouhavost me desila. Docetla jsem. Od prvni stranky jsem byla do pribehu zatazena a knizkou jsem uplne zila. Nevim, jestli to bylo tim, ze jsem pred mnoha lety pricuchla k anorexii a tak jsem se do diany umela lepe vzit, ale za me fakt super a ani stranka tam podle me nebyla navic :)

09.10.2020 5 z 5


Tak trochu lesana Tak trochu lesana Veronika Hotová Roncová

Díky famóznímu konci, který jsem probrecela, se s knihou velmi špatně loučilo..A tak si říkám že jaká je škoda že celý příběh nebyl jen o betce, Filipovi, Adele, libene a Petrovi. Mělo by to celé spád, bavilo by to od začátku do konce. Vsechny ty boční příběhy betcinych kamarádek a klientů z toho všeho dělaly takovou rozvlacnou směsicí, která se místy četla hodně špatně, dělalo to na mě dojem jako by hlavním smyslem knížky bylo do ní napechovat všechny biotemata. Přitom by mi přišlo krásný si v této knížce ponechat betciny témata a věnovat se jim. V další knížce se pustit do příběhu lucky, klidně s betkiu jako terapeutkou. V další knížce do příběhu Járy a Kamily.. Jen takovej nápad, kdyby to chtěla v budoucnu autorka takto pojmout, tak budu hned objednávat :)

20.04.2020 3 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Jo Nesbo je geniální... Dávkuji si jeho knížky postupně,tak jednu do roka a vždycky žasnu,jak jsou jeho příběhy propracovaný a jak ctive a srozumitelně píše. Tady oceňují hlavně opět prekvapive rozuzlení,hltala jsem ho jedním dechem. Co bylo zbytecne byl závěr jak z amerického filmu,ale nesbovi to odpouštím za těch perfektnich 550 stránek před tím.

09.11.2019 5 z 5


Pohřbení Pohřbení Graham Masterton

Knížka hodně čtivá,napínavá,skoro neodlozitelna. Zajímavý námět,příběh má spád,jen škoda že si autor víc neprohrál s detaily,postavy se chovají děsně nerealne a naivne. Taky do vztahových záležitostí by se autor neměl pouštět,tyhle pasáže působily jak opsané z dívčího románu nižší kvality. Naštěstí jich tam bylo jen pár,takže nijak extrémně nerušily. Byla to moje první knížka tohodle autora a zřejmě ne poslední.

16.10.2019 4 z 5


Knihkupectví u osamělých srdcí Knihkupectví u osamělých srdcí Annie Darling

Ke knížce jsem se dostala náhodou a byla jsem moc mile překvapena. Milý příběh,skvělá charakteristika postav,pobavila jsem se a víc tento žánr stejně nabídnout nemůže.. hvězdičku dolů snad jen za předvídatelný konec.

16.10.2019 4 z 5


Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Skvělá knížka,nemám vůbec co vytknout...

16.10.2019 5 z 5


Mé nepálské lásky Mé nepálské lásky Michaela Gautam

Po dlouhé řadě knížek,které jsem ani nedocetla zase jedna,kterou jsem vzala jedním dechem. Svět potřebuje víc takových bláznů :)

31.08.2019 5 z 5