Knihkupectví u osamělých srdcí

Knihkupectví u osamělých srdcí https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359834/mid_knihkupectvi-u-osamelych-srdci-zcn-359834.jpg 3 92 32

Posy Morlandová má v životě jednu velkou zodpovědnost, jednu velkou lásku a jedno velké trápení. Tím prvním je patnáctiletý bratr, o kterého se již léta stará, tím druhým romantická literatura a tím třetím Sebastián Thorndyke, vnuk majitelky knihkupectví, kde Posy pracuje a bydlí, muž s pověstí největšího hulváta v Londýně. Všechno se ale zkomplikuje, když jí majitelka upadající obchod odkáže a Posy se rozhodne změnit ho v prosperující knihkupectví specializující se na romantickou četbu. Jak toho ale dosáhnout, když má kolem sebe jen skupinku podobně nepraktických knihomolů, jako je sama, a navíc se jí do práce i života neustále plete ten protivný Sebastián? Aby zachránila upadající obchůdek a začala konečně žít svůj život, bude muset Posy odložit romantickou četbu a postavit se realitě. A skončí to všechno happy endem stejně jako v knížkách, které tak ráda čte? Všichni si přece přejeme, aby ani jednou srdce nezůstalo osamělé.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Sofa Books
Originální název:

The Little Bookshop of Lonely Hearts , 2016


více info...

Přidat komentář

yonda
27.09.2023 2 z 5

O chybách už bylo řečeno, takže to nechám být. Hlavní hrdinka mě docela rozčilovala, ale to se mi stává často. Ke konci už jsem vše nějak vstřebala a knihu dočetla.

Komaeda
23.02.2023 3 z 5

Až moc spisovnych chyb a překlepů, knihu asi nikdo nekontroloval.
Bylo to pohodové a vtipné, akorát Sebastian se choval jak malý spratek a násilník, a Sam spíš jako syn hlavní hrdinky než mladší bratr.
Bavilo mě prostředí knihkupectví, i když konec knihy byl uspěchaný.


ŽabičkaHannie
20.02.2023 4 z 5

Protože mám knížky ráda a pracuji v jednom knihkupectví, tak mě knížka moc bavila. Příběh mě zaujal a přečetla jsem na jeden zátah. Příjemná oddechovka.

Jen ta jedna malá chyba na kráse :( Když v knížce občas objevíte chybu či překlep, tak se člověk zasměje a jde dál, ale tady opravdu korektor asi spal či co, protože skoro co stránka, tak je něco špatně :( Opravdu ostuda směr nakladatelství.

knihovnička007
22.10.2022 2 z 5

Jak knihu ohodnotit...
1) vyhodit korektora! Toto bylo opravdu smutné... Na každé stránce alespoň dvě chyby, kontroloval to někdo vůbec? Některé věty nedávaly smysl, přehozená slova, chybějící nebo přeskakující písmenka... katastrofa :( Knihy nestojí pár korun a tohle byla naprosto odfláknutá práce!!

Kniha naprosto předvídatelná :( žádné drama, žádné wow, žádné překvapení. Už od začátku člověk ví, jak to celé skončí. Což někdy není špatně, ale...
Příběhy z knihoven a knihkupectví mám ráda, ale tady jsem marně hledala nějaký děj kromě zachraňování starého knihkupectví :(

Přečetla jsem lehce přes třetinu a další stránky jsem přeskakovala... :(

Zetuška
12.08.2022 4 z 5

Příběh se mi docela zamlouval, postavy také, k tomu nemám rozepisy. Kniha obsahuje bohužel tolik chyb, že jsem to neviděla snad ještě v žádné jiné knize, co jsem doposud přečetla a to nejsem pedantka ani expertka na gramatiku. To byl zážitek, který zastínil jinak obstojný a hezký příběh.

MartinaF
27.02.2022 3 z 5

Kde začít. Příběh patří bezesporu do přihrádky romantické čtení pro ženy. Vůbec proti tomu nic nemám, vymyšlený příběh se mi líbil, splnil to, co jsem čekala, zasmála jsem se, pobavila se, nemusela jsem přemýšlet, prostě se jenom uvolnit. V tomto bodě bych knize dala čtyři hvězdičky.

A tím se dostávám k bodu dva - pardon, ale prošla kniha korekturou? Jindy nad chybami dokážu přimhouřit jedno oko, v nejhorším případě obě, ale tady se to hemžilo úplně zbytečnými hrubkami - tam slovo navíc, tam slovo špatně vyskloňované, chybějící písmenka, vynechané čárky. To se opravdu nedalo. Doufám, že se nakladatelství v tomto ohledu v příštích knihách zlepšilo.

kačaboušek
07.02.2022 1 z 5

Musím souhlasit s komentářem tess.de.veles. Kromě příběhu, který mě nenadchnul, jsem knihu nedočetla i kvůli mnoha chybám. Víc není co dodat.

tess.de.veles
05.12.2020 odpad!

No musim rict, ze pro me tedy pekne velke zkalmani...Jak po dejove strance tak i po pravopisne...Ja se nad chyby v knihach dokazu celkem snadno povznest....A i kdyz jsem knihu po 150 strankach odlozila, tech chyb tam tedy bylo...Tohle nemohla cist zadna redaktorka-korektorka, protoze by to jinak nepustila... Pro me tahle kniha byla jen ztrata casu...a ac se vzdycky snazim kniham dat sanci a docist je cele...tohle opravdu neslo...:-(

Nais
10.03.2020 4 z 5

Čtivá romantická knížka, která má sympatické postavy a konec očekávaný u takto sladké knížky. Doporučuji jako oddechovku pro romantické duše :)

tami1
12.02.2020 3 z 5

Příběh se zpočátku rozvíjí pomalu, je takový nemastný, neslaný. Hlavní postavy mi k srdci moc nepřirostly. Posy působí spíš jako potrefený puberťák, než starší sestra a Sebastián se na nekompromisního a zhýralého hulváta chová trochu jako bačkora. Víc mě bavilo osazenstvo knihkupectví.
Čistokrevná romantika.

kaca82
16.10.2019 4 z 5

Ke knížce jsem se dostala náhodou a byla jsem moc mile překvapena. Milý příběh,skvělá charakteristika postav,pobavila jsem se a víc tento žánr stejně nabídnout nemůže.. hvězdičku dolů snad jen za předvídatelný konec.

SBH
25.06.2019 5 z 5

Rozhodla jsem se pro čtenářský optimismus. Vtipné propojení románu, který psala hlavní hrdinka, s dějem mě dostalo a znamená osvěžující prvek poměrně stereotypního žánru. Sebastian byl k pomilování a Posy se chovala přiměřeně normálně. Další bod za sympatického bráchu. A nápad s knihkupectvím. A za spoustu vtipných hlášek.
Bohužel musím zmínit dvě závady. Rozjezd příběhu. Ten jsem dávala na dvakrát. Závěrečný propletenec naštěstí napravil dojem (díky autorce za to, že vynechala obvyklé rozchodové klišé). A potom příšerné množství pravopisných chyb, chybějících slov, nesmyslných spojení. Jednoznačně odfláknutá korektura překladu. Hanba nakladatelství!!!
Ale jinak vřele doporučuju a sama se ke knize určitě vrátím, až budu potřebovat vyloudit úsměv na líc.

lenkaabooks
22.04.2019 4 z 5

Sladká romantika při pondělním volnu. Velkým plus je děj zasazený do knihkupectví, tedy knihy, knihy, knihy. Posy zdědí neprosperující obchod a věří tomu, že ho zachrání romantickými knihami. No a je tu okouzlující, ale strašně protivný Sebastian. A vzhledem k tomu, že kniha má pokračování, romantiky bude ještě spousta.

evca7271
29.01.2019 3 z 5

Kniha byla pekna,ale mohlo byt i lepsi.

kirjava
13.01.2019 4 z 5

Knížka je pěkná, poutavá, ale škodí jí překlad nejen s gramatickými chybami, ale častokrát je zde věta, která vůbec nedává smysl.

ivana02
09.01.2019 4 z 5

Kniha mě nalákala na "místo činu", dá-li se to tak říci. Děj se odehrává totiž v knihkupectví. A mně se příběh líbil! Žádná přeslazená romantika, to vůbec, i když od začátku víte, jak to bude probíhat a jak to skončí. Teď před Vánoci jsem měla chuť přesně na tento druh knížky. Už vyšel i druhý díl, mám ho zarezervovaný.
Co bylo šílené - odfláknutá korektura, neskutečně moc překlepů, na každé stránce jste aspoň na jeden narazili..

evismaior
26.12.2018 4 z 5

75% - Tahle knížka mi přišla docela roztomilá a splnila moje požadavky na nenáročné oddychové čtení romantické literatury. Hlavní hrdinka Posy je docela normální, navíc s pěkným vztahem ke knihám, parta zoufalců, kteří jsou jejími zaměstnanci v knihkupectví, mi přišla dobře zvolená a docela ušel i hlavní hrdina Sebastián, který dlouho hrál tu svoji roli nenapravitelného hulváta - až mě pak ten jeho přerod v zamilovaného "musíme se rychle vzít" chlapíka dost překvapil. Skoro nejlepší na tom ale byly ty pasáže historického lechtivého románu, který začala hlavní hrdinka se správnou špetkou sarkastické nadsázky sepisovat - to bych si klidně dala v plném provedení:-)
České nakladatelství, které knihu vydalo, by se ale vážně mělo stydět, protože fakt nejmíň 80% chyb a překlepů, které tam byly (a mnohdy i několik na jedné stránce), by měl označit i samotný textový editor, stačilo by to projít, když už se to teda zjevně nikomu nechtělo číst... Ale to nehodnotím, za to autorka nemůže. A ani překlad sám o sobě není špatný, co se stylu týče, i když ty chyby musela snad ve svém textu vidět i překladatelka...

Ivuska.09
28.11.2018 4 z 5

Pokud máte rádi romantiku a jste knihomolem tělem i duší, tak vás Knihkupectví u osamělých srdcí opravdu potěší. Je zde totiž vše, co má pravý knihomol rád. Akorát souhlasím s tím, že jsou v textu zbytečné chyby - to je jediný důvod, proč v hodnocení strhávám jednu hvězdu. Jinak samotný příběh se mi moc líbil.

akinomV
18.09.2018 3 z 5

Příjemná oddechová romanťárna, jen kdyby tam nebylo tolik překlepů a chyb....

liletka_a
17.09.2018 3 z 5

Po přečtení asi máte pocit, že britové jsou tak trochu z jiné planety, ale i oni tu mají své místo. :D Chvíli mi přišlo, že si spíše čtu příběh o teenageřích, než o dospělých lidech, ale můžeme tomu říkat ztřeštěnost.. :)) Autorka mohla vybrat hezčí jméno než Posy, to jsem si neoblíbila ani do poslední strany. ;) Co se týče děje, slovní špičkování Posy se Sebastianem bylo asi jediným světlým okamžikem knihy, jinak průměr.

Štítky knihy

knihkupectví

Autorovy další knížky

2017  69%Knihkupectví u osamělých srdcí
2018  67%Láska v knihkupectví