Rytmus roku s Hankou Zemanovou

Rytmus roku s Hankou Zemanovou https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483591/bmid_rytmus-roku-s-hankou-zemanovou-4m6-483591.png 5 51 12

Výpravná kniha, rozdělená podle jednotlivých měsíců v roce, zachycuje, jak prožívá koloběh roku Hanka Zemanová se svou rodinou. Vznikala navíc ve spolupráci se třemi zkušenými lékařkami zaměřenými na středoevropské léčivé jídlo i byliny, tradiční čínskou medicínu, ajurvédu a antroposofii. Celou knihou prolíná slovo RYTMUS. Dozvíte se, proč nás léčí, jak nám dodává energii a vnitřní klid a proč je život mimo přirozený rytmus zdrojem nepohody a neuspořádanosti. Kniha je určena pro všechny, kteří se touží s rytmy přírody více intuitivně propojit a kteří chtějí pro podporu své rovnováhy používat ty nejdostupnější dary z nejbližší přírody. Je jak pro lidi z venkova, tak pro ty, kdo žijí ve městě – zkrátka pro všechny, kdo mají o víkendech raději výlety do přírody než do obchodních center. A kteří mají chuť každý měsíc udělat něco přirozeného pro udržení svého zdraví a pohody.... celý text

Sandalkar
Sandalkar
31.01.2024 5 z 5

Urcite neni pro kazdeho. Ze sbirky knih zabyvajicich se kolobehem roku (Tradinar, Ritualy stastne rodiny, Kolobeh roku ze Svatojanu...) mi osobne sedi nejvice.
Kvalitni zpracovani, fotky, muselo dat spoustu prace dat vse do kupy. Je videt, ze byl na tvorbu cas. Ovsem souhlasim s Robodruh, ze nekdy toho opakovani bylo moc i pro matku moudrosti.

Robodruh
Robodruh
18.08.2023 4 z 5

Tuhle knihu mám pořád poruce a čtu ji po celý rok (letos znovu a věřím, že ji takhle budu pročítat každý další rok). Pokaždé si z ní odnesu nějaký nový nápad. Skvělá inspirace jak žít více v souladu s přirozeným ročním cyklem, přírodou i sám se sbou a svojí rodinou.
Jedinou malou výtku mám k obsahové korektuře - některé věci se zbytečně opakují, aniž by na sebe nějak odkazovaly.


Martina1725
Martina1725
19.05.2023 5 z 5

Kniha, kterou by si měl přečíst každý. Muselo dát obrovské úsilí ji dát dohromady a je krásně členěná a zpracována. Je v ní spousta inspirace, jen mi přijde, že je z velké části autorčiným rodinným albem. Čekala jsem víc receptů, ale přes to je to poklad.

Evus
Evus
20.04.2023 5 z 5

Knížku jsem měla pouze půjčenou, takže jsem ji přečetla během měsíce. Šlo to vlastně samo, akorát knížka přímo volá po tom některé rady a recepty hned vyzkoušet, což třeba s čerstvou šípkovou limonádou momentálně neklapne. Jinak je příjemná, inspirativní, člověk díky ní trochu zpomalí. Celou knihou se sice prolíná až extrémní idealizace a romantizace života našich předků, kterou si můžeme dovolit právě proto, v jaké době žijeme my, fakt ale asi je, že v něčem život jednodušší měli a není na škodu si to připomenout a zkusit to třeba vhodně skloubit s tím, v čem máme život jednodušší my. Třeba pak nebudeme tak uštvaní a začneme si víc užívat.

Maus77
Maus77
02.01.2023 5 z 5

Graficky nádherná kniha s velkým množstvím cenných rad a doporučení. Není určena na rychlé čtení, jistě se k ní budete opakovaně vracet, a proto se její nákup vyplatí. Autorka použila své bohaté zkušenosti a navíc se opřela o rady dalších odbornic - lékařek. I ti, co se dlouhodobě zajímají o zdravý životní styl, najdou celou řadu nových a nečekaných informací a rad. Rozhodně doporučuji.

Lucie_1986
Lucie_1986
18.12.2022 5 z 5

Ocekavala jsem top knihu a dostalo se mi top knihy :) Je asi jeste lepsi, nez jsem ocekavala a autorce musela dat opravdu spoustu prace. Nepreberne mnozstvi informaci jak z Hanciny domacnosti, tak ze strany lekarek a hlavne Matky prirody. Obsahuje velke mnozstvi doporuceni pro kazdou cast/mesic roku, abychom se citili co nejlepe.

likaf
likaf
27.11.2022 5 z 5

Velmi dobrá kniha. Pročítala jsem ji tak jak šel čas ve skutečnosti i v knize. A protože je konec roku (na dohled), mám dočteno. Ale myslím si, že v lednu začnu znovu od začátku. Připomene mi kdy se mám na co zaměřit v přírodě :-)))

HelaF
HelaF
27.10.2022 5 z 5

Knížka na celoroční nebo spíše několikaleté listování. Připomínání pro nás zaměstnané lidi, že příroda má svůj rytmus a je pro naše těla dobré se jim řídit. Připomínání je jemné, laskavé, láskyplné. Se soustředěním na naše podnební pásmo, naši přírodu, na to z čeho procházíme. Knížka se stala moji oblíbenou. Listuji, kochám se krásnými fotografiemi, inspiruji se pro to co dělat na zahradě teď, co teď sbírat, připomíná mi mi co dělala moje babička a k čemu se mohu vrátit.

sporran
sporran
13.10.2022 4 z 5

Příjemná a inspirující kniha. Zaujalo mě zamyšlení věnované půdě a řada dalších.

MagdaFish
MagdaFish
02.04.2022 5 z 5

Skvělá knížka, nabitá radami, tipy a informacemi skutečně na celý rok. Četla jsem jí asi tři měsíce, protože rychleji se to prostě nedá.
Netvrdím, že se inspiruji vším, co Hanka píše, určitě nebudu lozit po stráních a sbírat šípky, když šípkový čaj nesnáším, ale takový pomalu tažený hovězí vývar můžu zcela doporučit.
Bravo a palec nahoru. :)

kaca82
kaca82
26.01.2022 5 z 5

Mám přečtenou zatím pouze první kapitolu -leden a už si troufám říct,že Hanka vydala opět klenot. Knížka je propracovaná přesně tak, jak její dřívější kuchařky. Nic narychlo nadatlovane. V knize je miliarda informací a určitě se stane,že některý prostě neprijmete,protože to máte v životě nastaveno trochu jinak,ale to je v pořádku,každý máme svoje zvláštnosti (třeba já jsem od přírody v zimě víc aktivnější),ale když tyhle drobnosti preskocite a budete se soustředit na informace,který vám přijdou zajímavý a vyzkoušíte konkrétní recepty ať už bylinkové,kuchařské nebo kosmetické,budete úplně nadšení:) nelituji jediný koruny :)

majáček
majáček
16.01.2022 5 z 5

Knihy od autorky jsou krásné a zajímavé. ,,Rytmus roku" je nejskvělejší. Kniha je plná rad, doporučení a především Hanka Z. předává své zkušenosti prověřené časem. Najdete zde i recepty. Kniha je doplněna fotografiemi, které dokazují kouzlo této knihy. Z knihy vyzařuje štěstí, pohodu a radost ze života. Fotografie na obalu knihy je toho dokladem. Mě zaujalo např. namáčení obilovin-fermentace nebo doporučení- jíst rajčata jen v létě. Našla jsem zde známé věci, jako cibule při nachlazení, ale pro naši lokalitu neobvyklý chřest. Ke knize se budu určitě během roku vracet.