JulietRocks JulietRocks komentáře u knih

☰ menu

Tři bonusové kapitoly k sérii Ranhojička Tři bonusové kapitoly k sérii Ranhojička Lynette Noni

(SPOILER) Opět mi přijde, že se se čtenáři Ranhojičky názorově neshoduji, protože za mě byla poslední Caldonova kapitola největším zklamáním. Je pravda, že jsem velkým jarenovým fanouškem, takže mě jeho kapitola velmi potěšila (a naopak jsem ráda, že popisuje začátky jeho setkání s Kivou a ne to, jak se cítil, když ho zradila). Torova kapitola byla za mě také hodně zajímavá, kvůli nahlédnutí do jeho vztahu s Rhess, ale poslední Caldonova kapitola.. Podle mě nám neřekla vůbec nic nového, čekala jsem například, že se tam dají dohromady s Crestou, ale vlastně jsme se nic nového nedozvěděli a za mě se prostě nic nestalo. Ano, zjistili jsme, jak moc má rád Kivu, ale to jsme věděli už celou dobu, takže za mě největší zklamání kapitola třetí. Celkově se ale knížka s bonusovými kapitolami čte stejně dobře, jako všechny tři ze série, takže jedním dechem, a určitě ji doporučuji.

03.04.2024 4 z 5


Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

(SPOILER) Za mě určitě highlight celé série! (Chvíli jsem chtěla dát Královně rebelů jen 4 hvězdičky, aby hodnocení Zrádců krve vyniklo, ale rozmyslela jsem se - zase nebýt jedničky, do série bych se tak nenadchla.)

Následuje spoiler
....
....
....
....
....
....
Kroužení Kivy a Jarena kolem sebe dávalo v této knize smysl a to, že se dali dohromady před úplným koncem knihy bylo příjemné překvapení (myslela jsem si, že si to nechá autorka jako v předchozích dvou knihách až na úplný závěr). Pár věcí mi ale úplně nesedlo, jako například to, že přežili všichni bez úhony, tedy samozřejmě až na dva záporáky, Navoka a Galdrica, ale pokud jde o kladné postavy, zemřel jen Jarenův otec a z bitvy všichni vyvázli bez úhony. I Zuleeka, přestože ji Naari bodla ve chvíli, kdy jí Kiva sebrala magii. Crestu jsem si asi jako všichni oblíbila a přesto... Jaká je pravděpodobnost, že v Zalindově budou dvě princezny? U Kivy to bylo super překvapení, u Cresty už to na mě bylo přeci jen trochu moc. A Galdricova zrada.. Chápu, že na konci bylo třeba toho dramatu, nicméně jsem i přesto Galdricovi moc to záporáctví nevěřila (spíš jsem celou dobu podezřívala Crestu a strašně si přála, abych se pletla). A nakonec Zalindov... Že tam poslali Zuleeku bylo super, ale to, jak moc si to odnesl Rooke a všichni z toho měli radost, včetně Kivy, která nikomu nic zlého nepřála mi přišlo trochu.. Zvláštní, nevím.
....
Nicméně to všechno jsou spíše takové detaily, které, kdyby byly trochu jinak, by knihu - za mě - přivedly k dokonalosti. Tak či tak jsem se nemohla odtrhnout, stejně jako u prvního dílu, a takový pocit u knihy je prostě k nezaplacení, takže doporčuju!! :)

27.03.2024 5 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

(SPOILER) Zklamání z druhého dílu snad až fyzicky bolí.. Krom cca prvních 50 stránek a posledních 50 stránek velká nuda! I když ta by se ještě dala zvládnout, horší byla hlavní hrdinka Kiva, která se chovala úplně příšerně pitomě a nelogicky. Její sestra a matka ji nechaly hnít v Zalidově ale no big deal, sourozencům budu pořád donášet a Jarenovi lhát. A to i ve chvíli, kdy už vím, že jsem na jeho straně, protože proč ne. Autorka by udělala mnohem lépe, kdyby druhou knihu psala z pohledu Tora, jak původně zamýšlela. A jsem jediná, koho tak strašně rozčilovalo protahování první pusy Jarena a Kivy? Po tom, čím vším si spolu prošli, a jak už s ní vlastně počítal jako se svojí ženou si dávali až trapně na čas. Navíc bylo jasné, že už jsou něco víc, ale jako by si autorka myslela, že jsme hlupáci, a bez té první pusy, na kterou čekáme celou knihu, to nepochopíme. Achjo, dvě hvězdičky spíš s ohledem na dokonalý první díl.

19.03.2024 2 z 5


Snížkova dobrodružství Snížkova dobrodružství Michaela Burdová

Mně se to líbilo, moc. Po více než deseti letech od čtení PJ skvělá nostalgie. Hvězdičku dolů za závěrečnou bitvu-nebitvu a pro mě obecně moc rychlý konec. Za mě to chtělo kapitolu dvě navíc.

23.10.2023 4 z 5


Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

Bohužel za mě ne. Třeba se ke knížce někdy vrátím a nahlédnu pod její "pokličku", ta mi ale zatím zůstává pevně zavřená. Ilustrace jsou však nádherné.

12.03.2023 1 z 5


Lingvistické pohádky Lingvistické pohádky Petr Nikl

Tak tohle je skvost... Jsem zastánce toho, že pohádky by měly dospělé bavit stejně jako děti a to tato knížka určitě splňuje.

12.03.2023 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Super oddechovka. Nebýt až příliš přeslazeného konce, dostala by plný počet.

28.11.2021 4 z 5


Poselství z věčnosti Poselství z věčnosti Marlo Morgan

Myslím, že když nebudete čekat pokračování Poselství od protinožců (jako já), nebudete zklamaní. Tato kniha je však o dost drsnější, než první, nicméně (ač jiným způsobem) také výborná.

28.11.2021 5 z 5


Poselství od protinožců Poselství od protinožců Marlo Morgan

Letos čteno podruhé a stále se stejným nadšením.

28.11.2021 5 z 5


Will Grayson, Will Grayson Will Grayson, Will Grayson John Green

Rozhodně moje nejoblíbenější polo-Greenovka! Přečetla jsem jí na jeden zátah. :)

Ze začátku na vás dýchne klasický Green, a tak jsem byla při čtení druhé kapitoly trochu v šoku - styl nebo snad spíše postava Levithana je syrovější a drsnější, než Greenova část, a chvilku mi trvalo, než jsem si na to zvykla. Postupem času se ale obě části měnily k sobě a ke konci už v náladě kapitol nebyl skoro žádný rozdíl. Za mě naprosto kompatibilní dvojice pro psaní románů ze dvou úhlů pohledu, doporučila bych tak na tisíc procent!

21.05.2021 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Trochu jsem se Kateřin bála, protože nejeden člověk mi o nich referoval, jako o nejhorší Greenově knížce. Já ale byla nadšená! Po pro mě celkem podobných hlavních postavách (i příběhu) Papírových měst a Hledání Aljašky, byl hlavní hrdina (i příběh) nevšední a zajímavý. Oproti již dvěma výše zmíněným knihám jsem cca v půlce knihy neměla krizi a plné zuby hlavního hrdiny - naopak mi bylo líto, že je kniha oproti ostatním kratší a tak brzy končí. No, za mě prostě naprostý top, jasných 5*!

15.04.2021 5 z 5


Vítr z hor Vítr z hor Andy Wildwood

Tato kniha se mi dost těžko hodnotí. Rozhodně totiž byla čtivá, vtáhla mě do zajímavého a napínavého děje, nenechala mě spát a nutila mě číst dál. Na druhou stranu mi - hlavně jazykově - ve spoustě věcí nesedla, a pokud bych ji měla vidět na pultech knihkupectví, předpokládala bych, že bude potřeba dost úprav.
Další věcí je, že netuším, jaké věkové kategorii je kniha určena - v některých ohledech jsou postavy a jejich promluvy dětsky naivní a v jiných ohledech je tam spoustu brutálních scén a - podle mě se moc nehodících - podrobně popisovaných sexuálních scén.
Rozhodovala jsem se mezi dvěma a třemi * a nakonec se rozhodla pro 3. Snad i proto, že můžu podrobnější zpětnou vazbu hodit autorovi do e-mailu. :)

04.04.2021 3 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Obecně mi knížka dost připomínala Papírová města. Jen nebyl hlavní hrdina tak sympatický a v druhé části knihy o něco víc otravný.

13.02.2021 3 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Já vlastně ani nevím, proč nedávám knize plný počet hvězd. Byla skvělá, čtivá, ale prostě něco málo k dokonalosti jí chybělo, nemůžu si pomoct.

01.02.2021 4 z 5


Nikola Šuhaj loupežník Nikola Šuhaj loupežník Ivan Olbracht (p)

Já nevím... Jako jo, je to klasika, ale když ono je to psaný TAK divně a nudně. Jasně, já chápu, že to není novodobá literatura, ale jsou i starší knihy, které se čtou jedna báseň a tahle mezi ně určitě nepatří.

27.03.2020 2 z 5


Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Fakt jsem se toho bála, ale knížka se mi četla skvěle, a až na konec, který autorce trochu ujel (protože tam už mi nepřijde, že úplně řeší Přátele) se mi i líbila a bavila mě.

17.02.2020 5 z 5


Alois Nebel Alois Nebel Jaroslav Rudiš

Hvězdička za grafické zpracování. Ale jinak.. Za mě ne.

12.02.2020 1 z 5


Jak chovat muže aneb Manuál pro otrlé Jak chovat muže aneb Manuál pro otrlé Daniela Kovářová

Nedočetla jsem, ještě že tak.

26.09.2019 odpad!


Depresivní porucha a jak ji překonat Depresivní porucha a jak ji překonat Ján Praško

Pro mě výborná příručka doporučená přímo paní doktorkou. Skvěle shrnuje vše, co by měl podle mě každý pacient trpící depresemi vědět.

17.06.2019 5 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Já prostě nemůžu jinak... Hodnocení knih je pro mě čistě osobní, subjektivní a hodně emoční záležitost. A mně z Lososa v kaluži prostě bylo neuvěřitelně špatně. Přijde mi, že kniha by potřebovala podobné varování jako třeba takový seriál 13 důvodů proč, který je plný toho, že by sledování tohoto programu měli zvážit lidé, bojující se stejnými problémy - depresemi. Tohle varování bych ocenila i u téhle knihy - posmrtný život, ve kterém máme pořád stejné problémy a který trvá VĚČNĚ? Nechci, díky. A kdyby mě někdo varoval (místo mé skvělé rodiny, která mi knihu naopak doporučila), NIKDY bych ji nevzala do ruky. Nehledě na to, že mě to odradilo číst cokoliv dalšího od autorky.

14.02.2019 odpad!