jehanys jehanys komentáře u knih

☰ menu

Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Páni. Mohu jen doporučit. Moc dobrá kniha.

18.03.2024 5 z 5


Na králův příkaz Na králův příkaz František Niedl

Tak to mám bohužel za sebou. Příběhy hrdinů knih pana Niedla jsou pro mě balzámem na duši a asi bych se musel opakovat ve svých předešlých komentářích. Tak jen "pane Niedl, moc Vám děkuji".

28.12.2023 5 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Jsou knihy, které se čtou jedním dechem. Jsou autoři, kteří takové knihy píšou. Tato kniha a pan Javůrek se vším co jsem od něho četl toto dokonale splňují. Moc děkuji za Vaše knihy.

20.09.2023 5 z 5


Hra žlutých loutek Hra žlutých loutek Jan Mašata

Dobře se to četlo, ale..... . Těžko uvěřitelné chování postav. Bylo to celé strašně jednoduché a nevěrohodné. Škoda.

14.09.2023 3 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Dva měsíce, třikrát jsem to chtěl ukončit. To se mně již dlouho nestalo. Kniha mě opravdu chytla až v závěru. Je to již druhý díl a vidím, že způsob psaní spisovatelky mně prostě nesedí. Je to vše takové roztahané, dlouhé a bez náboje. I přesto jsou mi ale oba hlavní hrdinové simpatičtí a snad se někdy dostanu k jejich dalšímu případu.

27.08.2023 3 z 5


Zavátá sněhem Zavátá sněhem Martin Stručovský

Souhlasím s hodnocením Aghatte.
Těžko uvěřitelný detektiv, policie i pachatelé a skoro vše, co se okolo nich děje. Na Jindřichův Hradec to je dost veliké sousto. Proč musí hlavní hrdina vždy dostat ohromnou nakládačku? Proč to nikdy nečeká? Jak může vzápětí vstát a bez problémů fungovat? Dám si pauzu a pak se pokusím o další dva díly, které mám koupeny.

08.05.2023 3 z 5


Lars mele maso Lars mele maso Daniel Gris

Tak Lars si užívá a já v klidu dočetl jeho další příběh. Tentokrát to bylo trochu pomalejší, ale pak to jelo. Tohle může prožít asi fakt jenom Lars. Nikomu jinému bych to nevěřil. Larsi díky za fajn čtení, jen přibrzdi s těmi kamarády. Nechápu, kde se pořád berou a co všech jsou pro tebe schopni udělat. Pozdravuj Stavrose a brzy se vrať.

16.03.2023 4 z 5


Vodní hrob Vodní hrob Martin Goffa

Podle mého názoru asi nejslabší kniha od pana Goffi. Jeho knihy jsem vždy přečetl jedním dechem,ale tentokrát tomu tak nebylo. Nevím. O to víc se těším na Mika. Přesto ale panu Goffovi díky za jeho knihy.

05.03.2023 3 z 5


Kam kráčíš, ČSA? Kam kráčíš, ČSA? kolektiv autorů

Jsem velký fanda letectví a dvě knihy pana Vaška mám přečtené. Proto jsem neváhal a tuto knihu koupil a hned přečetl. I proto, že ČSA pro mě byly ty nejlepší aerolinie a jejich osud je velmi smutný. Od knihy jsem očekával alespoň částečné vysvětlení pádu této společnosti a to jsem zde našel. Bohužel to byla asi má první kniha od které jsem se nemohl odtrhnout, ale současně mě její čtení neskutečně "vytáčelo". Jsem ale rád, že jsem ji dočetl. Je to jen pro silné povahy, ale v dnešní době by se podobné případy měli připomínat a to hlavně mladým lidem.

06.12.2022 4 z 5


Učedník Učedník Hans Rosenfeldt (p)

Už dlouho mě čtení tak nebavilo.

27.11.2022 5 z 5


Člověk za oponou Člověk za oponou Martin Goffa

Pana Goffu čtu moc rád. Přiznám se, že Mika o trochu raději než Marka. Tentokrát jsem si knihu užíval. Pouze konec mi připadal, jako by autor potřeboval někam jít, a tak honem, honem... . Ať už je to dopsaný. I tak díky za bezva čtení.

30.07.2022 4 z 5


Andílek Andílek Lucinda Berry

Tak to byla tedy jízda.Nic jiného mě nenapadá. Uf.

07.06.2022 5 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Je to ze života a o životě. Moc krásné vyprávění a děkuji autorce za bezva knihu.

27.03.2022 5 z 5


Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Jak rychle jsem začal, tak rychle jsem skončil. Kniha mě nebavila. Nuda, nuda šeď. Těšil jsem se na dobrý román, ale nebylo mi dopřáno. Další díly ani nezačnu. Možná tomu pomohlo i to, že jsem před touto knihou četl Chaloupky a Šikmý kostel.

30.01.2022 1 z 5


Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Knihu jsem přečetl jedním dechem. Těžko posuzovat tu dobu. Můj děda musel s babičkou ( byla těhotná a čekala mou mámu) a dvouletým synem ze Sudet odejít. Skončili v
polorozbořené pastoušce. Jak jim asi bylo? Němci našemu národu moc ublížili a nikdo se nemůže divit, že jsme je tu pak nechtěli. Na ta zvěrstva, co našim lidem za války udělali se dnes skoro zapomíná a to je chyba. Co se dělo po válce byl pak jen důsledek toho, co našim lidem dělali.
Bohužel to odnesli i ti, kteří si to nezasloužili. Ale co je úplně čisté a spravedlivé?

16.01.2022 5 z 5


Ano, můj pane Ano, můj pane František Niedl

Moc děkuji panu Niedlovi za další skvělý příběh. Doufám, že pokračování bude brzy a bude více dílů. Vaše knihy jsou úžasné a mně je s nimi moc fajn. Děkuji Vám pane Niedle.

10.01.2022 5 z 5


Lars pod palbou Lars pod palbou Daniel Gris

Lars je Lars a já ho mám rád. Tak doufám, že již brzy dostane novou zakázku a dá vědět, o co šlo.
Díky autorovi za fajn čtení.

09.12.2021 5 z 5


Hlídka Hlídka Robert Crais

Tak po delší době kniha, která mě moc bavila a na kterou jsem se těšil. Dobře napsané. Pořád se něco děje, jak již kdosi řekl. A tady je tomu právě tak. Mohu jen doporučit.

28.11.2021 5 z 5


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Tak nevím. V předešlé knize komisař umí jen německy. Tady plynulá angličtina. Proč musí český detektiv vyšetřovat v Norsku? Přečetl jsemvšechny díly série a tento jsem četl nejdéle. Ne a ne ho dočíst. Ty tři hvězdy je maximum.

16.09.2021


Šamanky z Maxova Šamanky z Maxova Jana Abrahamová

První kniha od autorky. Náhodná volba a příjemné překvapení. Milé a příjemné čtení. Knihu jsem přečetl manželce, která z důvodu nemoci číst nemůže a moc se líbila. Můžu doporučit a jsem zvědav, co další knihy od paní Abrahamové.

28.07.2021 4 z 5