Janetg Janetg komentáře u knih

☰ menu

Královna mrtvol Královna mrtvol Heather Herrman

Kniha s velmi zajímavým a originálním příběhem. Autorka děj dobře vypráví, v příběhu se neztrácíte a neobsahuje zbytečně dlouhé odstavce které by byly pro příběh nepodstatné. Celé čtení jsem vlastně tak nějak nevěděla jaký závěr si mám představit, ale musím říct, že mě mile překvapil. Za mě velmi slušné čtení a skvělý příběh.

02.11.2023 4 z 5


Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Žádná kniha z této série mě zatím nezklamala, a tato není výjimka. Musím se ale přiznat, že ze všech je tahle pro mě nejslabší. Jednak mi konec přišel takový nijaký, rychlý, nemastný, neslaný a dále tu byla hlavní hrdinka Mara, kterou jsem nesnášela už snad od prvního přečtení jejího jména. Zkrátka špatný charakter, který v knize vůbec nefungoval. Musím ale ocenit ilustrace, ty mi velmi líbily.

23.06.2022 4 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Autorka to se strašidelnými domy prostě umí a tahle kniha není výjimka. Nicméně musím uznat, že pro mě je tenhle díl zatím nejslabší. I tak dávám 4 hvězdy, už jen proto, že tahle série záhadných sídel je prostě super!

03.03.2022 4 z 5


Stínová hůlka Stínová hůlka Laurie Forest

Na třetí díl jsem čekala jak na smilování a musím říct, že tentokrát to se mnou pěkně zatočilo! Tady nečekejte, žádnou klidnou večerní četbu, ale pořádnou krvavou a mágovskou jízdu! Chvílemi jsem byla dost naštvaná na autorku, viz Yvan, a když jsem se s tím smířila, tak mě konec naštval snad na nejvíc. Také jsem hodně postrádala vedlejší postavy, ale věřím, že to autorka v příštím díle napraví. Černá Čarodějka je neskutečně krásné a kouzelné knižní dílo, které má svou magickou sílu a originalitu. ️ Tak prosím čtvrtý díl co nejdříve!

04.02.2022 5 z 5


Matčiny hříchy Matčiny hříchy Irene Kelly

Už po přečtení úvodu nešlo si knihu nekoupit. Tohle Vás prostě zaujme a fascinuje. Irene Kelly je neskutečně silná žena, která hodně vytrpěla a přesto našla odvahu říct světu, jaké kruté dětství a dospívání měla. Život dokáže psát skutečně kruté příběhy. Přečteno jedním dechem, rozhodně doporučuji!

08.06.2021 5 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Tohle byla dřina. Moje první kniha od Kinga, a nejspíš i poslední. Musím uznat, že zápletka je velmi dobře propracovaná, to by jeden nevymyslel. Bylo to pro mě tak napínavé, až nudné. Občas zbytečné kapitoly, které nebyly pro příběh důležité. Konec docela zklamání, ale to je u Kinga známá věc. Pro mě průměrná kniha a závěr je asi takový, že zůstanu u filmových zpracování.

07.12.2020 3 z 5


Květ železného stromu Květ železného stromu Laurie Forest

Ani nevím, jak popsat krásu téhle knížky. Emoce se mnou házely každou kapitolou, radost, vztek, smutnek, napětí. Musím říct, že v druhém díle už to začíná být celkem hustý. Ale já věřím, že to ještě Elloren všem natře. Už se nemůžu dočkat třetího dílu!

15.09.2020 5 z 5


Lískový les Lískový les Melissa Albert

Uf, tak tohle byla teda šlamastika. Děj, myšlenka i zápletka jsou vlastně dost originální a zajímavé. Ale příběh je hloupě a nesrozumitelně vymyšlený. Nevím jestli nemám vkus nebo autorka neumí tak psát, ale tohle bylo pro mě něco jako Harry Potter, Pán prstenů, Hra o trůny, Star Wars atd., atd. dohromady. Zlákal mě krásný přebal knížky, a to je asi tak všechno.

13.08.2020 2 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Kdo má rád horory, rozhodně doporučuji. Do knihy jsem se začetla jak nic, přišlo mi, že jsem ji přečetla asi tak za 5 minut. Příběh poutavý, napínavý, záhadný.

25.07.2020 5 z 5


Prorokova zima Prorokova zima Håkan Östlundh

Vůbec nevím jestli mám právo hodnotit. Nezpochybňuji, že je námět knihy určitě zajímavý a dobře propracovaný. Nicméně, já zavřela na 100 stránce a už neotevřela. Kniha mě vůbec nezaujala, ani jedna z postav mi nebyla sympatická a prostředí v knize už vůbec ne. Tato kniha táhne k politice, což je pro mě osobně absolutně nezajímavé téma. Možná se ke knize zase někdy vrátím, ale spíše pochybuji.

25.07.2020


Líbánky Líbánky Tina Seskis

Tato kniha byla pro mě taková velká oddychovka, ač mě celkem i přes průměrné hodnocení překvapila. Snadno se do ní začtete, je napsaná jednoduše a srozumitelně. A konec? Přiznávám se, že to jsem opravdu nečekala. Za mě velice dobrá kniha.

27.06.2020 4 z 5


Černá čarodějka Černá čarodějka Laurie Forest

Myšlenka knihy mě nijak nezaujala, koupeno pouze kvůli kladnému hodnocení. A rozhodně nelituji! Krásně napsané, srozumitelné, kouzelné, v každé kapitole se něco děje, neobsahuje zbytečně dlouhé odstavce, prostě nádhera! Během čtení moje představivost neměla hranice, takhle přesně má kniha fantasy vypadat. Dovolím si říct, že asi nejlepší kniha co jsem četla. A to je teprve začátek, tak šup druhý díl, ale okamžitě! :)

20.06.2020 5 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

Obecně je známo, že autorka se inspiruje Stephenem Kingem. Ale až tak? Na konci jako bych dočetla Řbitov zvířátek, akorát jinak napsaný. Inspirace je důležitá, ale tohle už byla tak trochu kopírka. Přesto mě kniha bavila, bohužel na konci mě žádné napětí nečekalo.

09.06.2020 3 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Bestseller? Nechápu. Kniha není špatná, ale jakým stylem je psaná je jeden velký zmatek. Kniha má několik postav, každá má svou kapitolu a úlohu. Což je pěkné, ale těch postav bylo tolik, že jsem se v nich neskutečně ztrácela. Kniha mě moc nenadchla, už se k ni nevrátím.

09.06.2020 3 z 5


Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

Ač má tahle kniha slabší hodnocení než Zimní lidé, mě se moc líbila. Opět skvěle napsaná a napínavá. Za mě na jedničku.

09.06.2020 5 z 5


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Dostala jsem darem a přečetla jedním dechem. Nejlepší knížka kterou jsem kdy četla. Tohle je přesně to co mě baví! Autorka má výborné příběhy a skvěle je umí napsat. Za čas se k ni rozhodně vrátím.

09.06.2020 5 z 5


Kněz Kněz Ken Bruen

Knihu jsem koupila s velkým očekáváním. To ale jaksi někam uteklo během přečtení pár stránek. Téma dobré, ale příběh neměl hlavu ani patu. Za mě propadák číslo 1.

09.06.2020 odpad!


Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Tuhle knihu jsem otevřela s velkým nadšením, ale bohužel jsem zavřela s velkým zklamáním. Začátek slibný, nicméně od poloviny do konce nuda. Chvílema jsem se sama sebe ptala, jestli je to vůbec kniha o seriálu Přátelé. Autorka pojednává o seriálech o kterých nemáte ani páru, že existují. Zajímavostí minimum, zahrnutá kampaň Me too, která nemá se seriálem společného nic. Přišlo mi, že jsem student a čtu nudný novinový článek, který přečíst musím, protože z toho budu psát sloh. Pro mě jako pro fanouška Přátel č.1 je tato kniha jako oslava k 25.letům vzniku celkem propadák.

09.06.2020 1 z 5