Jamira Jamira komentáře u knih

☰ menu

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Knihu jsem dostala jako darek, proto jsem ji precetla celou, i kdyz to stalo teda velke usili. Mam pocit, ze jsem cetla uplne jinou knihu, nez na jakou se tu pisou pochvalne recenze. Ocekavala jsem neco ve stylu Michaely Klevisove, ale bohuzel. Kniha je plna naprosto zbytecnych a plochych rozhovoru, ktere ctete a rikate si WTF, to jako vazne? Zapletka je pritazena za vlasy, celkove vse je tak nejak neprvdepodobne, troufam si rict hloupe... Nechci vyzradit zapletku, proto uvadim jako priklad to, ze byvala manzelka nejakeho pritazliveho a dobre zajisteneho pravnika si urcite najde jako noveho pritele cloveka, ktery sedel ve vezeni, bydli spolu v malem nepeknem byte, s nimi i deti toho pravnika a vse se tvari, ze tak to bezne chodi a je to normalni. Proste hloupe a neuveritelne to bylo cele...

09.10.2022 odpad!


Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Na knizku jsem se tesila, jenze pak zacala cist spatna hodnoceni a ztratila o ni zajem. Ted lezela v knihovne, sahla jsem po ni, ze to bude jen takova oddychovka na vikend.
A musim rict, ze jsem nadsena. Nasmala jsem se, je to psano s nadsazkou, jazykem nas mladych, ehm, zejo. Je to jizda, pokec s nej kamoskou, vzpominky na zivot na kolejich, na erasmus, byt o tomhle tam neni ani slovo. Ale tohle je zivot.
Rozhodne nesdilim nazor, ze je kniha hloupa, ze zaujme jen nekoho, kdo toho moc neprecetl. Historky maji pointu, vety jsou svizne, hezky to odsypa, tohle napsat neni uplne jednoduche.
Necekejte zadne informace z pruvodcu, nic seriozniho v knizce neni. Ale to asi ani nebylo cilem. Po knizce sahnete, pokud cekate opravdu neseriozni humor. Nic jineho v ni neni. Ale i tohle je obcas potreba, nemusime byt prece porad jen vazni a na urovni.. :)

28.05.2021 5 z 5


Mise Hygge Mise Hygge Caroline Franc

Za me teda jedna z nejhloupejsich knizek, co jsem cetla. Chtela jsem si udelat takhle na podzim hygge, ocekavala jsem oddych, ale tohle je fakt dost nepovedene. Velmi ploche, pritom se snazi o jakousi hloubku prozitku, takze vsechny postavy pak jednaji prehnane... Konec je jen pomyslnou tresnickou na dortu trapnosti.

29.09.2020 odpad!


Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Skvele. Do nejmensich detailu promyslene, napinave, zaroven ale ne zadny krvak. A moc me bavi ta vztahova linie Robin a Strika.. :)

20.06.2020 5 z 5


Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Priznam se, ze jsem nedocetla. Neni spatna, ale hodne veci vim odjinud. Je spis pro nekoho, kdo se o zdravou vyzivu a zivotni styl teprve zacina zajimat, pro toho je perfektni. Hezky vse popsano a vysvetleno.

09.06.2020 3 z 5


Geniální přítelkyně Geniální přítelkyně Elena Ferrante

Skvele! Dokonale a bez prikras popsano pratelstvi dvou holcicek.. A ze to neni vzdycky jen slunickove.. :))) My zeny jsme uz proste takove, jen se o tom nikdy nemluvi takto otevrene. Tesim se na dalsi dil.

09.06.2020 5 z 5


Ilegální vztahy Ilegální vztahy Jan Malinda

Pripominalo mi to svou atmosferou romany z emigrace, 70.leta a deziluzi. Za me dobry.. :)

09.06.2020 5 z 5


Život podle Lucie Život podle Lucie Lucie van Koten

Kniha se mi libila, bavila me, mozna i proto, ze jsme si s autorkou v nekterych vecech evidentne podobne (vztah k telocviku, rizeni auta atd.), je to takove hodne oddechove cteni, ale proc ne?

04.05.2020 4 z 5


Dáma s kaméliemi Dáma s kaméliemi Alexandre Dumas, ml.

Milostny pribeh s nestastnym koncem. Nijak me ale za srdce nechytl.

27.04.2020 3 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Jedna z nejsilnejsich a nejdepresivnejsich knih, co jsem cetla. Mam z ni uzkost i po precteni. Ale skvela.

23.04.2020 5 z 5


Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Kniha mi prisla plna klise. Motivacni vety o zivote, ale vsechno predvidatelne. Asi jsem ocekavala vic.

22.04.2020 2 z 5


Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Nezklamalo! Stejne jako predchozi, ale proste bavi.. :)

22.04.2020 5 z 5


Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Skvela. Prvni dil byl sice top, ale ani tahle nezklamala.

16.04.2020 5 z 5


Ochráním tě Ochráním tě Peter May

Souhlas s komentari-poetika mista moc fajn, vztah tech dvou hlavnich mi prisel takovy prazvlastni, celkove tam ti lide maji divne vztahy, ale jiny kraj, co ja vim, jak to tam je mezi lidmi. Konec pak bez komentare..

17.03.2020 2 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Poslouchano jako audiokniha, doporucuju. Ale hvezdu strhavam, protoze jsem dokazala poslech prerusit, aniz bych mela problem.. Cili asi to nebyl maximalni napinak, nevim, kdybych cetla, mozna by me to chytlo na 100%.

10.03.2020 4 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Skvele.. Moderni Agatha. Do posledni stranky jsem netusila, kdo je vrah.. :)

08.03.2020 5 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Hmmm, tak tuto knizku jsem docetla do pulky. Zacatek mi prisel dobry, posmrtny zivot babicky uz ale takovy nudne kycovity, Barka me taky zacala pekne lezt na nervy, takze jsem knihu odlozila.

02.03.2020 1 z 5


Chceš-li rozesmát pánaboha Chceš-li rozesmát pánaboha Michael Třeštík

Uzasna knizka. Maminka pana Trestika musela byt neskutecna zena! :) Jeho knizky mam rada, ale tahle je za me nejlepsi.

26.02.2020 5 z 5


Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Hmmm, asi jsem cekala dle ohlasu vic. Kniha nebyla spatna, konec byl napinavy, ale ten pribeh byl takovy umely.. Rozhodne jsem cetla daleko lepsi knihy z obdobi 2.sv.v.

23.02.2020 3 z 5


Střepy života Střepy života Brian Wallace

Velmi otevrene napsana kniha. Musim rict, ze jsem behem cteni mela knedlik v krku, chtelo se mi brecet, kdyz se loucil s maminkou, no hrozne... Knih z 2.sv.v.mam nactenych moc, tahle patrila k tem silnejsim. I kdyz po literarni strance to neni top, ale ten pribeh je neskutecne silny..

12.02.2020 5 z 5