Jajula75 Jajula75 komentáře u knih

☰ menu

Ano, pane Božský Ano, pane Božský Lucie Srňánková

(SPOILER) Autorka by měla dát na knihu upozornění, že jsou k začátku potřeba kapesníky. Ten byl velmi dojemný a ukápla nejedna slza. Eva není tuctová chudá chudinka, ba naopak. Neměla lehké dětství a mít takovou matku jako ona, tak už ji vypakuju dávno. Zajímavá je u její postavy linka se zesnulým manželem. Sam je opravdu pan Božský, milý, pozorný, gentleman. Jejich vztah je plný chemie a vzrůstající lásky. Peprné scény jsou opět super. Ale i on má svoje tajemství.
Kromě Eviny matky bych s radostí nakopala do zadku i toho jejího kamaráda. Nechybí zde ani napětí. Víc psát a spoilerovat nebudu, protože tohle si prostě musíte přečíst.

23.01.2024 5 z 5


Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

Nejslabší díl ze všech čtyř, ale tak rozjížděl celou serii a ta má stoupající tendenci. Ava má za sebou krutou minulost, která ji v určitých věcech ovlivňuje. Alex se chová jako tvrďák, ale láska i takový chlapy zlomila. Spousta věcí kolem něj je dost přitažená za vlasy, a to i přesto, že má spoustu peněz. Ero scény nejsou nijak extra, takový zlatý střed. Místy jsem měla tendenci knížku odložit, ale nakonec dočteno a jsem vcelku spokojená.

23.01.2024 4 z 5


Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Ana Huang

Za mě je tohle nejlepší díl z celé série, na paty mu šlape ten druhý. Klasicka Hate to love linka, která ale pak pěkně vzplane. Vtipné jejich dobírání a škádlení. Josh je zvíře a jejich pikantní scény jsou opravdu pikantní. Oba jsou poznamenáni nějakou minulostí - on bojuje s pocity vůči otci, ona má za sebou pěknou špínu. Co mi trochu vadilo, bylo, jak se Josh k Jules zachoval při hlavní zvratu příběhu. Ona sice pokazila, ale řekla mu pravdu a on byl jako hulvát. Ale jinak se to čte skvěle, jako všechny autorčiny knihy.

23.01.2024 5 z 5


Vzplanutí: První kolo Vzplanutí: První kolo P. S. Herytiera (p)

Tohle je tak naivní, až je to hrozný. Příběh téměř o ničem, možná to uspokojí jen náctileté. Anotace něco slibuje, ale vnitřek je jiný. Postavy jsou nesympatické, věčně opilé nebo zdrogované, hloupé, zkrátka jsem si k žádné nenašla cestu, ani trochu. Ztracený čas s touto knihou a přitom se zdálo, že bude super.

23.01.2024 1 z 5


Pod maskou smyslnosti Pod maskou smyslnosti Mon Coucou

Vůbec nevím, kde začít. Kniha mě úplně původně zaujala, ale začala jsem autorčinou předešlou knihou s povídkama, na kterou jsem dostala doporučení, ale byla pro mě totální fiasko. Byla jsem na vážkách, zda se pustit do další knihy, ale ... Pak, po uveřejnění mého komentáře, mi začaly chodit zprávy od kamarádek autorky, až přistála i od autorky. Říkala jsem si, jak nízko musí člověk klesnout, aby obepisoval čtenáře a přemlouval ho, že další dílo určitě bude lepší nebo mu vyprávěl nějaké kecy o vydání. Čím to skončilo? Knihu jsem přečetla, i když mě autorka ujišťovala, ať to nečtu. To mě vážně pobavilo. Bohužel, musím konstatovat, že příběh je dost slabý, a s ním v podstatě i celá kniha. Chtěla by víc propracovat a doladit, autorka by se měla soustředit na vyladěnější děj. Dialogy jsou jednoduché, místy stupidní, až jsem protáčela očima. Postavy jsou ploché, nedotažené a občas se chovají tak dětinsky, že bych je propleskla. Celé to působí neuvěřitelně a vyřešení zápletky bylo poněkud divné. Nesedl mi ani autorky styl. Když tady čtu ty recenze, tak jsem asi četla jinou knihu. No, musím říct, že kdyby mi autorka nenapsala, knihu bych s klidným srdcem přešla, ale takhle to na mě schválně zakřičelo, ať si to přečtu, a bohužel to dopadlo zklamáním. Je smutné, že autorka nesnese kritiku a musí se na něco vymlouvat a se svýma kamarádkama obepisovat lidi. Nicméně tentokrát budu milejší, dávám 2* - za snahu a za o něco lepší provedení (než u povídek).

21.02.2023 2 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Tak tohle mi absolutně nesedlo. Po takové reklamě a nevím čem všem, jsem čekala naprostou pecku, ale to se prostě nekonalo. Začátek - nuda, postavy - divné, chování postav - mnohdy nelogické, slovník a slovní zásoba - strašná, neustálé opakování slov a spojení. Celkově to působilo zvláštně a vlastně mě ani nezajímá jak to dopadne. Druhý díl fakt ne. škoda :(

30.01.2023 1 z 5


Rozcestí osudu Rozcestí osudu Emilly Ross

Milé, příjemné, emočně vás to rozloží. Přečteno za dva večery. Příjemné překvapení na prvotinu a na to odkud to vyšlo.

24.12.2022 4 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Naprosto úžasná knížka, tak jako všechno od této autorky. Miluju všechny její knihy, jsou to srdcovky, i když se zaobírají těžkými tématy. Tohle vás prostě rozloží.

23.12.2022 5 z 5


Adventní kalendář Adventní kalendář Jana Slaninová

Tak tohle se teda moc nepovedlo. Doporučila mi to známá a mě se ten nápad s povídkou na každý den líbil, takže jsem si řekla, že si to taky přečtu. Neměla jsem. Doslova jsem se u toho kousala nudou. Povídky byly naprosto o ničem, v podstatě se to snad ani nedá brát jako povídky, byly to spíš úryvky z čehosi, z čeho by možná při hodně snahy mohla stát povídka. Celkově ty úryvky byly nudné a trapné, u jedné povídky jsem kroutila očima, byla nechutná, a říkala jsem si: Jako vážně tohle někdo napíše jako rádoby vánoční povídku? Nebyly ani ničím originální a o použitých jménech totéž (opakovala se). U další jsem si zase říkala: Copak takhle mluví chlapi? .... Zbytek radši nekomentuju. A ten bonus na závěr? Asi měl být vtipný, ale mě přišel spíš trapný. Tohle se prostě nehodí. V některých úryvcích byly záchvěvy na dobré psaní, ale je jich tam pomálu, spíš to místy bylo, jak kdyby to psalo několik lidí. Autorka by radši měla zapracovat na svých dovednostech, nejdřív si natrénovat a pak napsat třeba 4 pořádné a opravdu kvalitní povídky. Udělala by líp. Mrzí mě to, ale tohle se nedá hodnotit lépe. Zaujala mě i další autorčina kniha, ale po tomhle si ji nejspíš nechám ujít. Škoda peněz (i když to bylo pár drobných).

23.12.2022 odpad!


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Jiskřivé, vášnivé, bláznivé, někdy trochu na hlavu postavené, ale přesto ten příběh je skvělý. Oba se vzájemně nesnášejí, ale přitom spolu spí, kdykoliv a kdekoliv. Jak jednou vyzkoušíš Benetta, nechceš nic jiného :D A sexu je tam opravdu spousta, někdy na zvláštních místech, někdy je tuctový. Ale i když ten příběh miluju, tak strhávám hvězdičku za absolutně nezajímavou a divnou zápletku :(

16.12.2022 4 z 5


Můj klenot Můj klenot Lauren Blakely

Tak tohle bylo.... šílené. To bylo tak sladké, až to praští. A nehledě na to, že od začátku přesně víte, jak to dopadne. Celkem by to mělo potenciál, ale ten nebyl využit, totálně to zabily nudné scény a zápletka, která ani zápletkou nebyla. Ani nevím, jestli se tam dělo něco jinýho než trapný řeči a sex. Chmmm. A co mě vyloženě vytáčelo, byly jeho kecy o tom jak má velké přirození. Vážně? To nám to autorka nemohla říct jednou, max dvakrát? Aaaa pardon, tak kniha se tak jmenuje. Ufff. Tuto autorku už nikdy víc.

16.12.2022 1 z 5


Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Na tohle jsem se těšila, vzhledem k tomu že Gerta i Bohyně se mi moc líbily, ale... No zkrátka trochu zklamání. Bylo to zbytečně natahované, tak o minimálně o třetinu by se to dalo zkrátit. A ještě jsem se musela do čtení nutit. Byly tam sice zajímavé pasáže, ale víc jsem se nudila, než že bych si řekla: Jo chci číst dál. Škoda. Snad zas něco dalšího.

14.12.2022 2 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Další kniha s obrovskou reklamou a tak i já se nechala zlákat. No, příběh je silný a děsivý v tom, že si člověk představí, co kdyby náhodou to takhle jednou bylo. Fuj. Ale té surovosti a morbidnosti je tam na mě až příliš, a to jsem věděla do čeho jdu.

14.12.2022 2 z 5


Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

(SPOILER) Očekávala jsem zcela něco jiného, podle popisu a názvu něco zasazeného do fantasy světa. Chyba. Tohle se kolem fantasy prošlo tak ze sto kilometrové vzdálenosti, jediné co připomíná fantasy jsou jména postav. Tím to ale končí. Příběh se celou dobu táhne a téměř nic se tam neděje, kromě sexu, nějakých myšlenek a občasného vyjíti si za brány jeho domu. Nuda za nudou. Erotika by byla pikantní, kdybych to nebyla samá mušlička, broskvička, čárka apod., z toho se mi až chtělo zvracet, hlavně když to říkal Hádes, on tvďák, v jednu chvíli mluví o ptákovi a pak o mušličce. Děs a hrůza. Nějak jsem čekala, že ten Zeus toho udělá víc, ale ne. Něco dramatičtějšího přišlo na konci, ale bylo to tak rychle vyřešené, že jako by tam ani nic nebylo. čtivé to je, ale tady u mě rozhodně převažujou mínusy. Na to jakou kniha měla reklamu, je to zklamání. Ještě si hodně rozmyslím zda přečtu něco dalšího od této autorky.

14.12.2022 2 z 5


Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

(SPOILER) Tak tohle se mi moc líbilo. Za české prostředí dávám první plus, protože to se v erotice jen tak nevidí, je to tu samá zahraniční kniha a kolikrát mají tak velkou reklamu, ale samotný obsah pak stojí za prd. Tady jsem nečekala nic extra, stále jsem si říkala, že čím mě může česká autorka překvapit, vždyť už jsem tolikrát byla zklamaná. No, jenže mě to opravdu překvapilo. Možná na první pohled tuctové prostředí kanceláře, ale příběh se odehrává i jinde a je velmi příjemný. Co se týká postav. Ano, Adam byl zpočátku nesnesitelný idiot, který někdy křičel až zbytečně. Ale lidé takoví jsou, věřte tomu nebo ne, jsou i daleko horší, než tahle postava. A že byl výbušný a nesnesitelný? No zkrátka to měl v povaze. Míša nechodí pro ostrá slovíčka daleko, ale spíš mi ze začátku přišlo, že neví, co chce, s Adamem se jí to líbilo, ale zároveň ho nesnášela. Chmmm a proto tam vznikalo to správné jiskření. Oblíbila jsem si i Tomáše a hlavně Richarda-měl skvělé hlášky, děvkař jeden. Příběh se odvíjel celkem rychle a později se zaměřil hlavně na jejich vztah, ten byl moc hezký a opravdu vášnivý. Zápletka zpočátku vypadala předvídatelně, ale to, co se z ní opravdu vyklubalo, bylo naprosto jiné a nečekané. Jsem člověk, co si věci rád hledá, takže jsem si ze zajímavosti vyhledala i tohle. Ta postava byla vykreslená opravdu věrohodně, a to včetně konec. A nesmím zapomenout ani na další součást příběhu - Erotické scény byly skvělé, nijak trapné, nenutí vás k protáčení očí a rozhodně tu nenajdete broskvičky, mušličky, lilky nebo kopí. Za to má autorka u mě obrovské plus. Z příběhu mi zůstaly dvě otázky - 1) co ty kolegyně Míšiny? 2) Co ta rodičů autonehoda, jak to teda bylo?... No nakonec mi na to odpověděla moje představivost. No, takže když to celé shrnu a sečtu všechna plus, převáží ta drobná mínus. Jsem nadšená, spokojená a mile překvapená. Díky, konečně český autor napsal skvělou erotiku. Takže jednoznačně doporučuji. :)

11.12.2022 5 z 5