Ano, pane Božský

Ano, pane Božský https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528265/bmid_ano-pane-bozsky-657aee3e0e2f2.jpg 4 73 31

Tak dokonalý, že mu nelze odolat. Když Evě zemře milovaný manžel, z hodiny na hodinu se jí zhroutí celý svět. Osud jí ale záhy přivede do cesty Samuela, vlivného podnikatele, který prožil podobnou tragédii. Vzájemná přitažlivost v nich probudí divokou spontánnost, která nečekaně rychle přeroste v intenzivní vztah. Poslechne Eva varování přítele Roberta, když ji od spojení s mužem, kterého sotva zná, zrazuje, nebo už zcela podlehla a zůstane s ním, i kdyby ji to mělo stát život? Erotický román od autorky bestselleru Ano, pane řediteli.... celý text

Přidat komentář

MAU256
07.04.2024 4 z 5

Druhá kniha této české autorky. Stejně jako první byla krásně čtivá, o erotické scény nebyla nouze a popsané byly fakt dokonale, najdeme zde i nějakou tu zápletku. Jen mi přišlo, že jejich vztah byl sakra rychlý, ale co už, když najdeš tu pravou lásku, tak na co čekat, že?

Vknihách
26.03.2024 4 z 5

Ano, pane Božský je už druhým počinom autorky Lucie Srňánkovej. Čítala som aj jej debut a čo sa týka zápletky, v tejto knihe bola taká prirodzenejšia. Ale pekne po poriadku.

Srňánková je macher na posteľové scény. Bez debát, snáď najlepšia a najoriginálnejšia autorka na SK/CZ scéne v písaní erotických scén. Neštíti sa “použiť rôzne polohy, techniky, hračky dá sa povedať, že to je aj edukatívne čítanie :D. Z môjho pohľadu je práve toto Luciino obrovské plus. Ďalšie pozitívum “Božského je netypicky zvolená postava. Už v úvode je príbeh srdcervúci, hlavná hrdinka Eva čerstvo ovdovela. Všetky jej pocity zachytila autorka presvedčivo. Avšak smrťou sa s manželom celkom nelúčime, myslím, že nejednu čitateľku práve toto v deji zaskočí, nie však negatívne. Robert, najlepší priateľ Evy je úžasný, je jej obrovskou oporou, len ma mrzí, že Evinmu úsudku nedôveroval až natoľko, že sa nechal zaslepiť vlastnou pravdou. Nie dlho po smrti manžela Eva spoznáva Sama. On má za sebou pestrú minulosť rozmazávanú bulvárom. Autorka je líška prefíkaná, pretože som netušila, čo od Sama čakať. Celý čas bol pozorný, aj z jeho uhla pohľadu(pár kapitol bolo venovaných jeho rozprávaniu) bolo jasné, že Evu miluje, ale stále mi na ňom niečo nesedelo. Čakala som prehnanú drámu, ktorá síce prišla, ale prekvapivo z úplne inej strany. To rúško tajomna vznášajúce sa nad Samom sa rozplynulo až poslednými stranami, kde to zúfalstvom a napätím sršalo. Mám však dve (absolútne ide o vec osobného vkusu)poznámky k príbehu, ktoré mi v tomto ANO nešmakovali. Podľa mňa nie je vôbec sexy ak muž (parafrázujem, nie som si istá zvoleným slovom autorky) “zhoupne obočím- pre mňa to je totálne antisexy, alebo som ešte nevidela nikoho to urobiť príťažlivo. Ďalšia vec, ktorá mi nie celkom sadla(aj keď chápem dôvody Lucie), sú predramatizované niektoré roztržky- najmä teda s Evinou mamou. Akoby boli občas umelo nafúknuté, ale v konečnom dôsledku, Evino rozhodnutie v súvislosti s matkou absolútne schvaľujem a nič lepšie nemohla urobiť.


MaláKnihomolka
26.03.2024 4 z 5

Dnes si pro změnu odskočíme k něčemu peprnějšímu, ale zůstaneme pořád v našich vodách. Jelikož i české autorky umí napsat skvělé erotické knihy, jež vás dostanou do varu. Myslím, že není třeba dlouhého rozboru, jelikož pana Božského už jste u mě pravděpodobně zaregistrovali, pokud mě sledujete už nějakou dobu. Je to již druhá kniha, která autorce vyšla a já si ji užila stejně jako Ano, pane řediteli, ačkoliv každá je jiná. Nejde o sérii, pokud by to někoho mátlo, nýbrž standalone, můžete číst klidně jen jednu nebo druhou.

Tentokrát není vůbec nouze o dojemné okamžiky a slzy. Pan Božský je taková emoční jízda nahoru a dolů. V jednu chvíli jste opravdu měli na krajíčku, jenže v druhé byste zase někomu natáhli. Ti, kteří četli, ví pravděpodobně komu. Líbilo se mi, že kromě erotiky, najdete v příběhu i vážná témata. Ačkoliv erotických scén se taky dočkáte, toho se nebojte, dostanete slušnou porci dortu. Ovšem je tu taky zakomponováno přátelství, jež ne vždy musí být sluníčkové, ztráta blízké osoby, špatné (až toxické) vztahy v rodině

Já osobně mám v knihách moc ráda humor, navíc tady mi ten autorčin opravdu sedl a jako třeba taková baterka? Vy víte o čem je řeč.. u toho jsem se opravdu smála nahlas. Lucka umí ve svých knihách využít situace a vsadit do nich vhodné vtipné hlášky.
Chemie mezi Samem a Evou je tu od začátku znatelná, jenže Eva je po ztrátě blízkého člověka psychicky zničená, takže jsem ráda, že jsme mohli sledovat, jak se s tím vyrovnává a zároveň jak roste její vztah se Samem.

Ráda bych na závěr poděkovala Lucce za možnost být poprvé betou, moci si přečíst příběh dřív a vyjádřit se k němu. Byla to velká zkušenost, děkuju!

Cteme_s_Terkou
20.03.2024 4 z 5

Vítám vás u dnešní recenze druhé knihy České autorky Lucky Srňánkové, které tímto moc děkuji za možnost přečíst si knihu jako jedna z prvních, díky poskytnutí recenzního výtisku hned po vydání. Dokonce i s podpisem a tematickou záložkou.
Zaznamenala jsem, že si někteří lidé myslí, že kniha Ano, pane božský patří do světa její předchozí knihy, Ano, pane řediteli, ale není to pravda!!!!!
Ano, pane božský je samostatná kniha, která s předchozím příběhem nijak nesouvisí!!!!!!!

Hmmm, zřejmě příběhy postavené primárně na přátelství nebudou mé nejoblíbenější, protože autorčin předchozí román se mi líbil o něco více.
Zápletka, ta v kamarádském vztahu, mě nijak nedostala, protože jsem u Lucky zvyklá na wow efekt, který se v této knize celkově tak úplně nekonal.
Měla jsem pocit, že všechny věci (špína na Sama) se vysvětlila nějak moc rychle a Eva v podstatě neměla čas mu doopravdy nevěřit.
Opět se zde setkáváme s dvěma pohledy. A to pohledem Evy a pohledem Sama. Jak už to tak bývá, pohled Sama mě bavil mnohem více. Lucčiny mužské pohledy jsou totiž poněkud více akčnější a zajímavější.
Zápletka v oblasti vztahu byla už zajímavější, ale tušila jsem ji docela předem, takže pro mě nebyla až tak nečekaná a zmenšila mi wow efekt, který jsem očekávala. Nicméně, stále jsem se u knihy extrémně bavila. Lucka má totiž perfektní smysl pro humor a fantastické hlášky. A dokonce i ví, kam je vložit, aby se hodily.

Doporučila bych tedy tuto knihu?
Ano.
A komu?
Všem, kteří mají rádi oddechové čtení u kterého nemusí přemýšlet, těm, kteří mají rádi romantiku a přátelství a těm, kteří se chtějí dobře zasmát a uvolnit večer před spaním.

Ven_D
16.03.2024 5 z 5

Nebyla nouze o emoce a erotické scény. Ty jsou pikantní, delší, detailnější, leč nijak vulgární či hrubé. Do děje a povah postav krásné zapadly a dodávaly jiskru. Jakmile došlo na dialogy, konflikty, hádky, děj letěl jako splašený. Pokud však hlavní postavy upadly do jakési dennodenní rutiny, děj lehce vázl a stával se špetku nudnějším. Naštěstí těchto momentů nebylo tolik a já jsem ráda, že jsem našla opravdu čtivou, poutavou knihu od české autorky, která mě neuvěřitelně mile překvapila. Vadí, že jsem nečetla předchozí Ano, pane řediteli? Vůbec. Příběhy stojí samostatně. Chystám se na ni? Nejspíš neodolám. Odkaz na kompletní hodnocení najdete v záložce Recenze - web Knižní díra

TerryDee
14.03.2024 5 z 5

Ano, pane božský je hodně silný a emoční příběh, který pojednává o vyrovnání se se smrtí blízké osoby, ale zároveň ukazuje možnost druhé šance na život.

Eva přišla o manžela a tím pádem i o smysl života. Při životě ji pomáhá udržet nejlepší kamarád Robert a její práce v cukrárně, kde společně pracují. Jednou se Eva rozhodne, že peníze z prodeje manželových věcí věnuje nadaci. Díky tomuto štědrému daru ji šéf oné nadace pozve na ples. A tím se dostává na scénu Sam.

Jejich setkání bylo náhodné, ale zároveň osudové. Jakmile se potkali věděli, že jiskra zažehla něco silného. Ano, jejich vztah byl trochu rychlejšího tempa. Ale člověk viděl, jaké to mezi nimi je. Zkrátka, že chemie funguje na jedničku. Také jsem ráda, že spolu dokazali komunikoval, i když nastal nějaký problém.

I když je to v první řadě o lásce, tak i přátelství tu má své místo. Zpočátku se mi postava Roberta zamlouvala, ale to, co se stalo potom. Tím u mě kleskl na cele čáře. Myslím si, že Eva mu až moc brzy odpustila.

Musím říct, že z jistých pasážích jsem měla slzy na krajíčku, jak to bylo dojemné. Eviny rozhovory s Mathiasem byly krásné a skvěle doplňovaly příběh.

helg_abooks
07.03.2024 5 z 5

Tato kniha pro mě byla obrovským překvapením. Nejen, že většina ero románů, co jsem četla byly na jedno brdo. Ale tady byl děj zajímavý, napínavý, vtipný a místy hodně smutný.

Na knize by mělo být varování. ,,Zakupte společně s balíčkem kapesníčků a hromadou čokolády. "
Hlavní hrdinka je majitelkou cukrárny a autorka nám tu vážně barvitě popisuje sladkosti, místa i pocity. Takže jsem v jednom kuse slintala.

Co se týče děje, nenašla jsem žádná hluchá místa. Někdy jsem si přála, aby bylo něco více rozepsané, ale to by nakonec byla bichle o 900 stránkách.

Jelikož se Eva psychicky dává dohromady, je jasné a logické, že si musíme na spicy scény nějakou dobu počkat. Přesto cítíte mezi nimi chemii už od seznámení.

Sam byl takový ňuňu miláček. Klidně bych se nechala rozmazlovat takovým chlapem. U něj se mi strašně líbil fakt, že byl miliardář a přesto to byl on, kdo tou firmou žil a kdo ji budoval. Neměl za sebe lidi, kteří by pracovali za něj a jemu jen cinkaly dukáty. Šel si tvrdě za svým a jednou ho dohnala minulost.

Byla tam teda jedna osoba, která mi pila krev. Evči matka byla totální . Evin kamarád Robert měl teda taky namále, ale nakonec si to u mě vyžehlil.

VeraKlemsova
06.03.2024 5 z 5

Mnohem lepší, než předchozí kniha autorky. Ráda sleduju posuny,ať se daří

MontynaS
01.03.2024 5 z 5

Kniha má nádhernou obálku a musím říct, že i obsah je opravdu skvělý navic se mi líbilo, že v knize byla použita i klasická česká jména - Eva, Robert, Standa

U Evy jsem se bála, jaká bude a jak se se ztrátou vyrovná, ale překvapilo mě, jak byla skvělá. Žádné fňukaní přes půl knihy, ale ani to nebylo tak, že by hned zapomněla. A její setkávání s manželem bylo hrozně romantický

Sama si nejde neoblíbit má své chyby, ale dokáže je přiznat. Ke vztahu oba s Evou přistupují dospěle a neřeší kraviny, to se mi libilo příběh krásně plynul a když jsem si říkala, co by ještě mohlo přijít, tak tam autorka nasazela jednu bombu za druhou a nešlo přestat číst trošku mě zamrzelo chování Roberta, na začátku jsem si ho hodně oblíbila, pak šel na black list

Co se týká erotických scén? Perfektni takhle si to v erotickém romanu představuji až jsem se chvilkama červenala

Dela90
01.03.2024 5 z 5

Opět úžasné čtení, ačkoliv Ano, pane řediteli se mi líbilo o trošku víc.

Začátek knihy Vás naprosto emočně rozseká. Mě to teda dostalo. Nechtěla jsem být na místě Evy ani náhodou. Eva má úžasného kamaráda Roberta, který ji byl velkou oporou. Pak je tu taky její potrhlá matka, která se vůbec jako matka nechová, spíš by potřebovala proplesknout. Když Eva daruje peníze na charitu, rázem se jí změní život. Potká totiž přitažlivého sexy chlapa jménem Sam.

Okamžitě to mezi nimi začne jiskřit, jako kdyby o sebe kamínky křesaly. A vy nestačíte koukat, co všechno se během pár stránkách knihy stane. Na můj vkus, to bylo neskutečně rychlé. Chápu, že láska na první pohled asi existuje, ale vzít si někoho po pár měsících vztahu mi přijde trošku přitažené za vlasy. Upřímně chápu Roberta a jeho nesouhlas. Ačkoliv v jedné části by potřeboval spíš tak nakopat do zadku, aby se vzpamatoval.

Na druhou stranu, kdybych potkala takového chlapa jako Sam ve skutečnosti, kdo by se do něj nezamiloval. Ten chlap měl snad všechno, sice byl příšerný workoholik. Ale pro Evu by udělal první poslední. A teda to letadlo! Do takového bych se asi nebála nastoupit

V knize se hodně řeší rodinné vztahy. Ale také tu najdete hezky zpracované pikantní scény, těch je tu opravdu dostatek. A v neposlední řadě, taky nějaké to vzrůšo v podobně Samovi minulosti.

Pak jsou tu sny Evy a jejího zesnulého manžela, které příjemně osvěžují knížku.

Epilog byla třešnička na dortu, která mi vehnala slzy do očí. Za mě doporučuju rozhodně přečíst! Moc děkuju autorce @ za možnosti si knihu přečíst v podobě eknihy v rámci #spolupráce.

“Jsem do tebe blázen od první vteřiny, co jsme se viděli. Po první schůzce jsem věděl, že budeš mojí drogou. Dlaní zahalil velkou část mého obličeje, palcem mě hladil na lícní kosti. Chci tě poznat blíž. Líbat. Hladit. Chránit. Vlastnit tě do poslední buňky tvýho těla.


Hodnocení: 4,5*

renulka16
23.02.2024 4 z 5

Ano, pane řediteli je kniha, která mě dostala. Perfektní příběh, který neměl chybičku a tak, když mě Lucka oslovila, zda bych neměla zájem si přečíst i její druhý erotický román, ani na vteřinu jsem neváhala.

Ano, pane božský je skvělá kniha, ale má pro mě pár much. První co mi vadilo, bylo, když hlavní hrdina Sam říkal, že se v Evě utopí, z toho sem fakt rostla.
Druhý co mi na příběhu vadilo, ale ve finále to vlastně vada na knize nebyla, byla Eva a její nejlepší přítel Robert. Ze začátku se jevili jako skvělá dvojka, ale časem mi začalo jejich dětinský chování lézt fakt na nervy a vřelo to. Na druhou stranu, jak jsem psala, že to vada nebyla, tak je to z toho důvodu, že si myslím, že je dobře, když kniha ve vás dokáže vyvolat emoce.
Ve mě to bylo naštvaní, pak také vzrušení a nakonec i smutek, který se mi dostal pod kůži. Nebudu vám prozrazovat proč, ale ty části, které byli plné smutku, jsou na celé té knize nejlepší.

V tomto příběhu je spousta postav, ke kterým jsem si našla vztah, ale taky pár, který mi opravdu nesedly a ze všech nejvíc asi Evina matka. A co se týká našich hlavních postav, tak i jejich vztah se mi líbil, byť mi přišel malinko hrr, ale chemie mezi nimi fungovala skvěle.

Celkově se mi kniha líbila opravdu hodně i přes výše uvedené výtky. A s radostí vám ji můžu doporučit.

red_me93
15.02.2024 1 z 5

Tak tohle určitě ne. Za mě velké zklamání, předchozí kniha autorky se mi líbila a asi jsem měla vysoká očekávání.

Strašně mě nebavilo bohatství, Sam byl majitelem snad úplně všeho. Zbytečné rozbroje mezi Evou a Robertem, a když přišlo "drama" tak už jsem koulela očima...poslední 1/3 už jsem jen prolistovala a to se mi hodně dlouho nestalo.

adela.hol
13.02.2024 5 z 5

Eva se snaží vyrovnat se smrtí milovaného manžela Mathiase. Nad vodou ji jakžtakž drží jen nejlepší kamarád Robert. Ale život jde dál a ona se musí naučit znovu žít, o což ji prosí i sám Mathias, se kterým se setkává ve snech.
Po několika měsících jí osud do cesty přivede vlivného podnikatele Sama. Svou vzájemnou přitažlivost nedokážou popřít, a jejich vztah se stává velmi brzy intenzivním. Ne všichni jim to ale přejí.
Eva jako obyčejná cukrářka může působit jako zlatokopka, Sam má zase dosti pochybnou minulost.
Dokážou překonat všechny překážky a vybojovat si svou lásku?

Kniha je psaná v ich formě především z pohledu Evy, ale i Sam dostal v pár kapitolách příležitost promluvit. Stejně jako první autorčina kniha, i tato je čtivá, děj plyne přirozeným tempem a zároveň se nikde nezastaví. Pořád se něco děje.
Erotické scény jsou opět velmi detailně popsané, ale zato s vkusem. Narozdíl od předchozí knihy si na nějakou první scénu chvíli počkáte, což ale zvyšuje napětí a za mě je to lepší.

Evu a Sama si oblíbíte hned a chemie tu funguje od prvního setkání až po poslední stránku. Co jsem hodně ocenila bylo, že spolu oba komunikovali a veškeré nejasnosti, pochyby, zmatky si během rozhovoru vyjasnili.
Líbil se mi i vztah Evy s Robertem, který se sice poté na delší dobu pokazil, ale oba dva měli svou pravdu a dokázala jsem jejich jednání pochopit. V určitý moment se ale jeden z nich zachoval až moc krutě.
Evina matka byla kapitola sama o sobě, i když jsem si myslela, že do děje zasáhne mnohem víc a zároveň mi některé scény přišly vyhnané do zbytečného extrému.
Také nemůžu opomenout skvělý nápad s Evinými sny o Mathiasovi, z nichž některé mi způsobily i slzy.

Autorka už podruhé dokázala, že lze erotický román zasadit do českého prostředí a že se v něm může odehrávát i silný příběh. Samotný závěr knihy byl jen třešničkou na dortu.

EvikU.
13.02.2024 4 z 5

Začátek je hodně smutný, protože se Eva vyrovnává se smrtí svého milovaného manžela Mathiase a s tajemstvím, které jí zanechal v dopise. S jeho smrtí se nemůže vyrovnat, bolí to moc. Byli oba tak mladí. Naštěstí má už od střední školy skvělého kamaráda Roberta s kterým i bydlí. Robert je něco jako bratr, který ji držel i před bláznivou matkou, která ji věznila doma a nikam nepouštěla.

Moc se mi zamlouval vztah, který měla s rodinou po manželovi. I ti ji dali pocítit lásku, že není na všechno sama. Když největší bolest pomine, rozhodne se prodejem aut po manželovi podpořit nadaci proti rakovině. Na charitativním plese se poznává se Samem.

Je to pro oba jako blesk z čistého nebe a jejich vzájemná přitažlivost nejde ignorovat. Přitažlivost přeroste v lásku a oni jdou do vážného vztahu příliš rychle na což reaguje negativně okolí. Kamarád Robert si rve vlasy, matka Evy je jízlivá, ale taková byla vždyckySamova sestra Alice v Evě vidí zlatokopku.

Eva má sny o svém bývalém manželovi, ve kterém si povídají o jejím životě, ale i se ho ptá na věci z minulosti. Mně to tam nesedělo. Ano, může se zdát o mrtvém, ale on ji vyloženě radil, co má dělat a i když to bylo jen ve snu, byla bych radši, kdyby to tam nebylo.

Na konci knihy je velké drama. Kniha se čte sama, sexuálních scén hodně, ale proto je kniha označena štítkem erotika. Scény jsou opět hezky vkusně napsané a uvěřitelné. Skvělá oddechovka.

Books_by_Dee
12.02.2024 4 z 5

Na druhou knihu z pera české autorky Lucie Srňánkové jsem se neskutečně těšila, i kdy jsem se o trochu víc těšila na příběh Richarda z první knihy, nevadí tohle totiž byla také skvělá romantická, ale hlavně dramatická jízda, kterou rozhodně doporučuju!

V příběhu se setkáváme s Evou, které náhle zemře manžel a celý svět se ji sesype jak domeček z karty, tady její příběh však nekončí, teprve začíná, to, když se potkává s podnikatelem Samuelem, který si prožil podobnou tragédii. Jejich chemie je naprosto úžasná, jiskřičky létají a já si je zamilovala hned. Obzvlášť Samuel, na takové chlápka bych také ráda narazila (i s tím soukromým letadlem)

Kniha není jen o příběhu jedné velké lásky. Kniha je také o rodinných dramatech, kdy hlavní hrdinka Eva má problémy se svojí matkou. Její matka je opravdu strašná, ale nemůžu si pomoct a nenapsat, že mě to přišlo až trochu přetažený za vlasy – celkově mě přišlo, že Eva ty konflikty neumí moc řešit a radši na matku řve – nebo vlastně všichni řvou na všechny – mám poznámku – proč jsou všichni tak afektovaný? Asi mě to tak prostě přišlo
To nemění nic na tom, že se mě kniha dobře četla a doporučila bych ji dál. Na závěr mě i slzička ukápla (u dopisu) a několikrát jsem se i nahlas zasmála.

První díl mě ale přeci jen o malinko více sedl.

Literarytwins
07.02.2024 5 z 5

Druhý román z pera české autorky nám tentokrát přináší zcela odlišnou story.

Tento příběh je srdcervoucí jízdou po horské dráze, kdy vaše emoce dostanou řádně na zadek. Sam a Eva Vás provedou velmi trnitou cestou. Pro Evu je to nejnáročnější etapa v jejím životě a ona tak čelí nejednomu těžkému rozhodnutí a životní překážce.

Chcete si poplakat? Splněno! Chcete někomu jednu fláknout? Minimálně dvakrát splněno, a to zejména díky tématu toxických vztahů, kterým se zde Lucka věnuje. Ano, pane Božský je však i příběhem plným ztrát, předsudků a druhých šancí.

A samotný hlavní hrdina Sam? Je to oproti Adamovi z Řídi spíš takový medvídek, ale dost sexy žhavý medvídek! A nutno podotknout, že po přečtení pana Božského si nejedna čtenářka šla společně s baterkou sama rozbít mrazák a doufala v podobného šikovného “opraváře! No, ruku na srdce holky, která z nás by se nechtěla nechat takhle hýčkat?

Co se týče některých dalších postav, tam se raději nebudu vyjadřovat, abych se vyhla vulgarismům, ještě teď bych na některé z nich nejraději použila nějakou hůl. Povězme si však, že postava, která umí vyvolat natolik silné emoce u čtenáře = dobře napsaná postava.

Kdybych měla porovnat knihy, tak Adama jsem si oblíbila o chlup více, ale to bylo dané mou slabostí pro bad boye :)) Na druhou stranu si stojím za tím, že se tyto dvě knihy porovnávat nedají, protože jsou každá z nich zcela odlišně vystavěna. Nicméně Sam nabízí neméně kvalitní příběh zaměřený spíše na závažnější a dnes tak velmi každodenní témata.

Vy, kdo jste ještě tuto knihu nečetli, tak to utíkejte rychle napravit!

Petulk@
07.02.2024 3 z 5

Po první knize od autorky jsem od této určitě očekávala více. Děj mohl být skvělý, ALE! Za mě bohužel velmi nesympatická hlavní hrdinka. Celá kniha mi přišla hrozně afektovaná, buď se všichni šíleně milovali, nebo k smrti nesnášeli. A teda opravdu přespříliš na sebe všichni křičeli: "zakřičela jsem, křik, zakřičení, vykřikla jsem, křičela jsem". Když už byly emoce na hrdinku opravdu extrémní, tak zařvala, místo aby zakřičela.
U přeložených knížek bych to brala jako ne úplně zdařilý překlad, ale tato kniha byla psána česky, takže tuto omluvu pro neustálé křičení použít nemohu.

Nermal
06.02.2024 3 z 5

Přiznám se, že mě kniha moc nebavila, občas jsem se trochu nudil.
Četla se dobře, erotika byla pěkná, přesto se mi zdál děj nějaký nesourodý a chyběl mi tam jistý druh chemie mezi Evou a Samem. Průběh vztahu se mi zdál moc přímočarý a bez překvapení. Teprve v poslední čtvrtině se to trochu zlepšilo.

Nechci to dál příliš pitvat, určitě se knížka bude některým lidem líbit, ale víc jsem si užil prvotinu Ano, pane řediteli. Teprve teď, s odstupem vidím, že měla jiskřivější dialogy a pro mě záživnější děj.

lucie3944
06.02.2024 3 z 5

Omlouvám se, nedočetla jsem. Konec jsem už jen prolétla. Asi nejvíc mi vadily dvě věci. První - člověk by netušil, jak moc se dá různě hýbat obočím a co vše se tím může vyjádřit. Druhá, závažnější - opravdu jsou na sebe dva lidi okamžitě sprostí, křičí na sebe a neumí se domluvit? Puberťáci možná, ale dospěláci, kteří dosáhli nějaké postavení?! Pro mě to bylo přitažené za vlasy a rušilo mě to.
Jinak za mě příběh v pohodě, pohádka pro ženy, sexu požehnaně, zápletky celkem uvěřitelné.
I přes určité výhrady určitě přečtu další knihu. Českých spisovatelek podobné literatury není nikdy dost.

Sarkak94
05.02.2024 5 z 5

Je to taková sladká, romantická pohádka pro velké holky. Místy dost absurdní, ale jako proč ne? Je to kniha a tam se může stát cokoliv.
.
Za mě jedno malinké mínus je to, že na můj vkus, se jejich vztah vyvíjel až moc rychle (i když to je zmíněno v anotaci) a jakoby jednoduše.... Na druhou stranu bylo zase fajn, že na to po prvním setkání hned nevlítli. Naopak v tomto šli na to hezky pomalu. Pár nevinných schůzek. Sem tam nějaký letmý dotek. Později i polibek.... No a když už konečně došlo na pikantnosti. Tak to stálo sakra za to. A Sam ukázal i svojí dominantní stránku a scéna ze sprchy je asi moje top
.
Při čtení jsem snad prožila všechny emoce. Smutek. Radost. Vzrušení. Vztek. Obavy. Dojetí..... U nějakých pasáží jsem smála na hlas. I slza mi ukápla
.
Oba hlavní hrdiny jsem si moc oblíbila. Eva je skvělá, to co si prožila. Dostal me i samotný dopis od Mathiase a ty její sny jsem milovala. Obdivovala jsem ji i za to, že si stála za svým rozhodnutím. I když jí to Robert vůbec neulehčoval a musím říct že byl hodně přesvědčivý a já sama jsem díky němu byla dost na pochybách.....Sam je miláček. Hned jak uviděl Evu, šel si zatím co chce, a to pořádně pohlavě. Byl sice šílený workoholik, ale díky ní se snažil krotit. Bylo vidět že pro něj vším.
.
Sladký průběh příběhu je skvěle okořeněn chováním matky Evy (to teda byla fúrie), ale i chováním Roberta, měla jsem chuť ho praštit stejně jako Sam.
.
Moc se mi líbilo i to, že to není takový ten typický příběh kdy se při první rozepři hend rozejdou. Ba naopak, bylo příjemné jak oba za svoji lásku bojují.
.
I samotná zápletka byla skvělá. Čekala jsem něco takového? Ano. Ale tím, že to bylo napsané z pohledu Sama, o to to bylo napínavější a takové zajímavější.
.
A epilog? Tak to už je opravdu taková třešnička na dortu.... Na to jak tu celou dobu Sam působí chytře, tak mě jeho reakce neskutečně pobavila.

Štítky knihy

erotické romány české romány romány pro ženy

Autorovy další knížky

Lucie Srňánková
česká, 1989
2022  77%Ano, pane řediteli
2024  88%Ano, pane Božský

Kniha Ano, pane Božský je v

Právě čtených1x
Přečtených76x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce97x
Chystám se číst62x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x