Rozcestí osudu

Rozcestí osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507684/bmid_rozcesti-osudu-swP-507684.jpg 4 69 26

Minulost dala Sáře dost zabrat, ale stále touží po štěstí a hřejivé náruči muže, který ji bude milovat stejně jako ona jeho. Ve svatební den však vyplují na povrch skutečnosti, které ji srazí k zemi. Utíká na jediné místo, kde nalézá vnitřní klid, na hřbitov s hrobem své maminky. Právě na místě zatoulaných duší nalezne, co by nikdo nikdy nečekal. Odkryje odpovědi na mnohé své otázky a někdo přijde na rozcestí, aby jí pomohl nabrat jiný směr. Kdo ovlivní její další život? Najde štěstí, lásku, vřelou náruč a zbaví se své tíživé bolesti? Možná jen osud přichystal krutý střet se stíny minulosti...... celý text

Přidat komentář

veronikaJ36e
28.03.2024 5 z 5

Kniha, které nemám absolutně co vytknout. Extrémně vychvaluji to, že se nejedná jen o bezduchou romantiku, jakých je spousta a které mě až tolik neberou.
Hlavní hrdinka Sára je v tomto případě skutečnou hrdinkou, jejíž život je jedno velké peklo. A já nechci psát, v čem všem, protože to celé bylo pro mě jako čtenářku neskutečné - všechno objevit a projít si tím při čtení. O to vás nechci připravit!
Nevím, co říct, aniž bych něco prozradila, ale tuhle knihu v závěru prostě miluju.
Děkuji, žes ji, Em, napsala.

Mamka_cte
20.03.2024 4 z 5

Když si odmyslíte otřesnou korekturu a úpravu knihy, tak objevíte neskutečně nádherný a dojemný příběh, který bych se nebála přirovnat ke knihám od CoHo.

Hlavní postava Sára je hrdinka. I přes to, co všechno zažila, se nebála zamilovat. A kde? Na hřbitově. Krásné místo pro začátek lásky, co říkáte?

Příběh v sobě ukrývá neskutečné množství překvapivých momentů. U některých jsem sotva dýchala.

Úryvek z knihy, který jsem napsala na obrázek k recenzi, mě neskutečně dostal. Nádherné gesto, ale až postupem v knize se dozvíte, že toto “gesto v sobě ukrývá mnohem, mnohem více.

Ztracená rodina, láska, bolest a mnoho dalšího obsahuje tenhle dojemný příběh. Plus jeden pes, který přidá tlapky a pomůže s osudem.

Knihu bych opravila a vydala znovu, lépe. Rozhodně by měla větší dosah, protože si to zaslouží. I přes ty rušivé elementy jsem si knihu moc užila. Krásný příběh plný emocí. Doporučuji.


Jenny46
04.10.2023 4 z 5

První kniha od autorky nebylo to špatné, dojemný příběh...

MichaelaMila
01.05.2023 5 z 5

Tak toto bylo bombový,děkuju za krásný příběh.

ketkavknizkach
16.04.2023 5 z 5

sára je neponaučitelná, svým životem docela fackovaná žena. maminku má po smrti, její dvě nejlepší kamarádky vedou žabomyší války a její přítel ondřej stojí doslova za starou belu. aby toho nebylo málo, tak se výše zmíněný neobtěžuje ani dostavit se k ní před oltář. sára, doslova zlomená životem, takhle ve svatebním pláče nad hrobem své matky a vzlyká, co se jí v životě přihodilo. to ji ale slyší jistý, krásný gentleman richard a okamžitě se ji pokusí ukonejšit. po příjemně stráveném dni litování se na hřbitově se dohodnou na další schůzce, jenže richard už se, vzhledem k nastávajícím okolnostem, neobjeví. sára, okouzlená jeho šarmem, ho ale i přesto stále vídá. nejspíš blázní, vídat duchy je přeci nemožné, ne? jenže tenhle se zdá být natolik reálný.

musím uznat, že nápad i zpracování bylo opravdu báječné! hrozně mě bavilo knihu číst a dozvídat se vše, co se téhle mladé ženě v životě přihodilo. neskutečně jsem si zamilovala tu část s bobem, takového pejska by v životě potřebovala asi každá a daniel, můj bože, daniel! to byl panečku dokonalouš jak se sluší a patří. ondřeje bych však napíchla na vidle. babičku janu jsem si ale taky oblíbila. když já mám ty knižní babičky tak ráda, ale zase ne tak moc, jako tu svou!

v knize je doslova všechno. od humorných scén, přes nádhernou romanci, až po ty smutné, které jsem oplakala. no a jak mě známe, ero scény přeskakuji a vždy na ně jen remcám, ale v téhle knize je autorka pojala opravdu jemně, takže ani mně nevadily. (a to je co říct!)

další recenze na instagramu jako @ketkavknizkach

januska82
15.04.2023 5 z 5

Krásny, dojímavý príbeh. Hlavné postavy Sára a Daniel sympatickí.

Dela90
29.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Všechno začne ve Sářin svatební den, kdy se ji zhroutí svět. Útíká ve svatebních šatech na hřbitov, kam si jde popovídat se svou maminkou. Tam narazí na muže, který chodí k vedlejšímu hrobu. Dají se do řeči a domluví se, že se za měsíc opět sejdou na stejném místě. Bohužel však pro Sáru, už se nesejdou, místo toho začne Sára vidět duchy. Nebo si to aspoň myslí, do doby dokud osud nezasáhne a nepřivede jí do života nového člověka, se kterým má společného víc než se na první pohled zdá. Jaké jim osud namíchá karty? Bude nakonec šťastná?

Krásný, dojemný příběh, který nebudete chtít odložit. Ačkoliv jsem ze začátku měla trošku dejavu s tou svatbou.

Osud si nevybírá a rozdává karty, tak jak se mu zachce. Sáře, však přihrál do cesty osudového muže a nejen jednoho. Všechno do sebe krásně zapadá. A ačkoliv by se mohlo někomu zdát, že takové náhody prostě neexistují, mně se to líbilo. Ke konci knížky jsem měla jen otevřenou pusu dokořán, protože vyšlo na povrch Sářinovo tajemství a jako woow! Byl to takový ten chybějící puzzlíček do skládačky.

Daniel byl muž dle mého s velkým M. A ač si nesl své démony z minulosti, choval se k Sáře opravdu dobře. Jejich seznámí bylo trošku komické. Jaká je možnost, že chlap, kterého jste potkali, má dvojče?! :D

V celém příběhu je klíčový i pejsek jménem Bobo, kterého si Sára bere z útulku a s ním získává zpět svou ztracenou rodinu a znovu nalezené štěstí.

Knížka má nádherné myšlenky. Autorka má pohodový styl psaní, který si zamilujete.

Miluju ho všemi střípky svého srdce, které mi dává dohromady jen tím, že je.

Nikdo by neměl být sám. Každý na světě má svou druhou polovinu, ke které patří. Daniel patří ke mně a já zase k němu. Osud nás spojil velice zvláštní cestou, ale o to silnější je naše pouto a navždy bude.

Hodnocení: 4,5*/5*

barbora2863
28.03.2023 1 z 5

V určitých úsekoch som si pripadala, ako keby som čítala nejakú telenovelu. Zopárkrát som to skutočne mala chuť s čítaním zabaliť. Posledné kapitoly som len rýchlo prebehla očami, lebo som chcela vedieť, ako príbeh dopadne. Pre mňa bolo svetlých okamihov pri čítaní, žiaľ, veľmi málo. Dej sa buď vliekol, alebo mi prišiel príliš prekombinovaný a neuveriteľný, až som nechápala, čo všetko sa dá napchať do jednej knihy.
Ide o debut autorky a vydaním knihy si isto splnila svoj sen.
Určite sa nájdu čitatelia, ktorým príbeh sadne viac. Pre mňa to bolo príliš natiahnuté, zdĺhavé a bolo tam veľa "vaty". Knihe taktiež chýba rázny zásah korektora, ktorý by ho určite učesal do pre čitateľa príťažlivejšej podoby.
Tiež mi dosť prekážalo skákanie v čase, akoby sa autorka nevedela rozhodnúť, či príbeh chce písať v minulom alebo prítomnom čase. Celkom milým "plusom" a spestrením bol pes Bobo a to, ako sa okolo neho zamotal príbeh. Inak som sa skôr nudila.

Vknihách
13.03.2023 4 z 5

smutné, romantické, prepletené

Debut autorky EMILLY ROSS vôbec nebol zlý. Niežeby som očakávala knižnú katastrofu, skôr som do príbehu šla s malou obavou (či nebudem sklamaná po dočítaní ja alebo autorka po prečítaní príspevku). Z mojej strany je to spokojnosť.

Príbeh je plynulý, osudy postáv prepletené a názov ROZCESTÍ OSUDU je zvolený perfektne. Čítačka mi ukazuje niečo málo cez 200 strán, ktoré utiekli, ani neviem ako. Za 3 dni na dovolenke som prečítala nie veľmi dovolenkovo ladený príbeh, no nesťažujem sa.

Hlavná postava Sára prišla o milovanú mamu pred pár rokmi, odvtedy sa až nezdravo upína na mužov a v každom hľadá životného partnera. Práve Ondřej je jej vyvoleným, ktorý si ju má odviesť k oltáru. Viem si predstaviť, ako mnohé čitateľky označia tento vzťah za toxický. Je takým? Záleží od uhla pohľadu. Ondra je salámista a Sáru berie ako ťažko to opísať, ale aj samozrejmosť je v tomto prípade slabé slovo. Nevidí to Sára? Isto áno, ale túži po láske, po rodine, ktorú nikdy nemala a má neskutočne veľké srdce. Rozdala by sa a som rada, že ju autorka pred osudom po boku takéhoto muža ochránila. Nie, toto nie je spoiler. Príbeh sa skutočne rozbieha až v tomto momente.

Prepojenie postáv je až na zamyslenie, no nie tak dávno som čítala knihu slovenskej autorky, kde sa takmer každý s každým poznal. Vadilo mi to? Nie! Pretože svet je malý, ako sa hovorí a je to tak. Preto aj v Rozcestí osudu som sa iba pousmiala, že náhody neexistujú a niekto tam hore nám posiela do cesty ľudí vtedy, keď to naozaj potrebujeme.

Autorka do knihy vsadila niekoľko zlomových zvratov, no nič prehnane dramatické tu nenájdete. Prežívame so Sárou bežné, ľahšie i ťažšie dni, no v tých najťažších je tu Klára. Takú priateľku by si priala isto každá žena. V závere sa odhalia najväčšie tajomstvá hlavných hrdinov a je to vskutku dojemné. Aj vzájomné nedorozumenie, pri ktorom som si vravela- je možné, aby takto Sára reagovala? A viete čo? Je. Zamýšľala som sa nad tým neraz a vlastne autorka len potvrdila jej povahu. Vinu brala na seba, odpúšťala, bola láskavá a milujúca.

Nič zásadné ma v príbehu nerušilo, len som sa pozastavila pri vášnivej bozkávačke pri upchatom nose s angínou, ale proti gustu
Viac o knihách na IG účte @v.knihach

Alpasstyle
19.02.2023 5 z 5

Nelehký příběh Sáry mě moc bavil. Stránka za stránkou utíkala a já byla překvapená, co si pro nás autorka všechno připravila. Nikde to nevázlo, děj utíkal jak po másle. Pořád se v životě hlavní hrdinky něco odehrávalo a já od ní nemohla odejít. Tolik ztrát, zvratů. Při čtení mě tahalo za srdce a mrazilo na zádech. Neskutečná jízda. Děkuji. ️

knihomolka.Lea
08.02.2023 4 z 5

Ondřej? Richard? Daniel?

Dojemný příběh, který dostal Sáru na rozcestí. Doslova. Jenže táhne za sebou minulost, která sakra ovlivní budoucnost.

Představte si, že máte před svatbou. Postupně se chystáte na velký den. Těšíte se s kamarádky. Jedna je skvělá a přála by si takovou přítelkyni snad každá z nás. A druhá kamarádka? No, tak i hada si často hřejeme na prsou...

Sára naštěstí prozře a běží na místo, kde se cítí paradoxně nejlépe. Ke hrobu maminky.
Tady jsem se sama zastyděla a měla nutkání své zesnulé navštívit. Takže děkuji, Emilly, na hrobečku už svíčky svítí. I na sousední hrob se dnes podívám...

A tady, na místě, které by nikdo nečekal, se Sáře mění celý osud.
Potkává jednoho tajemného muže, do kterého jsem se hned zamilovala. A pak druhého.
Do toho linka pejska Boba, kterou jsem upřímně obrečela, jak i němá tvář pomohla celý příběh emočně rozložit, ale tady nemohu více prozradit.
Co jsem vůbec nečekala, jak minulost hlavní hrdinky mohla ovlivnit i další postavy knihy.

Nakonec vše dopadlo tak, jak dopadnout mělo. Jedinou výtku, kterou autorce mohu napsat, je nebát se ero scény, které byly v celé knize fakt jen malinko, i když skvěle napsané, protože já mám ero scény fakt ráda.

Při čtení této knihy si opravdu nachystejte papírové kapesníky, protože emoce tu tečou proudem a já se těším na další dílo talentované, české autorky.

Lala519
21.01.2023 5 z 5

Nádherné. Nedokázala jsem zadržet slzy.

Ivinka1512
12.01.2023 1 z 5

Ide o český debut, obálka je veľmi sľubná. Budem stručná.

Pre mňa má táto kniha viac záporov ako kladov, ktoré som autorke radšej napísala do správy. Príde mi zbytočné to podrobne rozpitvávať verejne. Bolo tu za mňa množstvo nelogických vecí, všetko sa dialo strašne rýchlo a dramaticky, zároveň chýbala dynamika, a to všetko na malom rozsahu. Hlavné postavy mi nič nehovorili.

Páčil sa mi pes Bobo, a to ako bola vymyslená jeho minulosť a cestička k hrdinke Sáre. Celé to bolo náramne milé. Tiež som si užívala Sárinu najlepšiu kamarátku Kláru. To bola postava, ktorej mohlo byť pokojne viac a niekoho takého v živote potrebujete. Bola to proste správna žena.

Taktiež kvitujem, že príbeh je z miestneho prostredia. Autorka nepíše zbytočné omáčky, ide k veci, čo možno bolo miestami na škodu a chýbala nejaká plynulosť.

Záverečné hodnotenie
Debut, ktorý mne nesadol, no na Databáze kníh má skvelé hodnotenia. Sme rôzneho vkusu, názoru, preferencií, možno práve vám sa zapáči, ak mu dáte šancu. Niekedy sa netreba dať odradiť tým negatívnejším názorom. Je to buď alebo. Za mňa 1.5/5.

zimolka
04.01.2023 5 z 5

Krásný dojemný příběh. Kniha se mě moc líbila, jak již zde bylo zmíněno, kapesníčky jsem též potřebovala.

Jeanine8
03.01.2023 4 z 5

Často se mi nestává, aby mě knihy tohoto typu překvapily, ale zde se to autorce asi v necelé polovině příběhu podařilo (ten konec zase až tak překvapivý nebyl, díky jedné indicii na začátku) a to tu knihu celkem odlišilo a udělalo zajímavou. Co se týká vztahu mezi hlavními postavami - zde najednou bylo vše hrozně překotné a hrrr, proto 4 hvězdy.

Wabinka
02.01.2023 3 z 5

Tady půjdu jednou zase trošku proti davu. Ano, musím přiznat, že na prvotinu je příběh opravdu solidní a relativně dobře vymyšlený. Ale když knížku celkově zhodnotím, tak styl psaní je takový plytký a hodně hrr. Ani jednou jsem se při čtení nedojala, natož aby byla nějaká slza.
Prostě taková průměrná kniha.

MAU256
30.12.2022 4 z 5

Silný příběh, jak si osud s námi dokáže pohrát. Co všechno si nejen Sára ale i Daniel museli prožít, aby dosáhli na své štěstí. Moc jsem jim to přála. Jediná maličkost, za kterou ubírám jednu hvězdičku, jsou chyby v psaní, ale ty člověk prostě musí překousnout.

evineckY
29.12.2022 5 z 5

Kolik a co všechno člověk vydrží a co máme vepsáno v osudu...
Ten epilog mi málem přivodil infarkt !
Moc se mi kniha líbila a ne - jedna slza ukápla.
Doporučuji .

TeaS2015
29.12.2022 4 z 5

Čtení v rámci vlastní "akce" - číst jiný, než oblíbený žánr.
Celkem slušný počin, na to, že jde o prvotinu mladé autorky. Najdete v ní zajímavě pojatý a netradiční příběh, který by vyzněl skoro tak dobře, jako kdysi knihy z edice Harlequin. Nebýt tedy sexuálních scén, ve kterých pokaždé někdo někam, něčím a nějak zajíždí, sjíždí a vjíždí, nebo splétá jazyky... ale to beru jenom jako drobnou vadu na kráse, protože věřím, že autorka se dalším psaním posune a nabídne nám pokaždé lepší a lepší kousek.
Co mi připadalo velmi zvláštní: momenty, kdy mladá holka v přímé řeči i sama k sobě hovoří, jako sto let stará kniha. V historickém příběhu by výrazy, jako "nabídl mi rámě" nijak netrčely, ale zde se mi nějak k mladé ženě nehodily.
Přesto celkově hodnotím velmi pozitivně, byť za výše uvedená ne příliš vydařená "znaménka krásy" to není plný počet hvězd. Rozhodně jsem zvědavá na vývoj, kterým autorčino psaní do budoucna projde.

MonikaBobo21
28.12.2022 5 z 5

Do háje to jsem si pěkně obrečela. Dobrá, emotivní kniha, na prvotinu super!
A chyby? V každé knize najdu nějakou chybku, tady jich zase tolik nebylo, setkala jsem se už s horším zpracováním