Hotel času

Hotel času https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516941/bmid_hotel-casu-Uc6-516941.png 4 42 19

Každý si oslavu čtvrtstoletí udělal podle svých představ, tak proč by si Nika neužila svůj narozeninový den po svém? Milovnice hororů a strašidelných míst uspořádá výlet do jedné z nejděsivějších destinací Evropy, kam pozve i sedm svých kamarádů. Pár nocí ve starém hotelu zní jako originální nápad na slavení, dokud se nezačnou dít divné věci. Tenhle pokoj už procházeli, je stejný, a přesto naprosto jiný. Jako by ho právě uklidili a čekal na své hosty. Zaslechli šouravé kroky z vedlejšího pokoje. Komu patří? Určitě žádnému z kamarádů. Další a další události stupňovaly jejich strach. Čas si s nimi pohrával podle neznámých pravidel. Nic není takové, jaké se zdá. A co se zdá, není takové, jaké má být. Minulost se stává přítomností. Co má být pohřbeno hluboko v historii hotelu, vyplouvá na povrch. „Niko! Říkala jsi, že je to bezpečný, že se není čeho bát. Všichni tady chcípnem!“ vzlykal Roman, který se skláněl nad zakrvácenou mrtvolou svého kamaráda.... celý text

mapet85
mapet85
26.01.2024 4 z 5

Máte radi tajomné a opustené miesta opradené legendami ? Jedným z takých je hotel Wrona v Poľsku, kde česká autorka Emilly Ross zasadila dej svojej knihy. Oslávenkyňa narodenín sa tu totiž rozhodne usporiadať oslavu a partia kamarátov sa s nadšením, ale aj rozporuplnými pocitmi a obavami vydáva na cestu k tomuto tajomnému opustenému hotelu. Vidina skvelej oslavy sa zmení v momente, keď si v samotnom hoteli partia uvedomí, že sa v ňom dejú čudné veci, ale aj čas plynie v hoteli inak. Bude to oslava, na ktorú nikdy nezabudnú?

Kniha je písaná pomerne jednoduchým štýlom, postavy mi k srdcu až tak neprirástli, ale atmosféra opusteného zaprášeného miesta, ktoré si odžilo svoje, bola pre mňa dobre popísaná. Autorka nás popri zvláštnych a mysterióznych udalostiach a zvratoch, ktoré postavy zažívajú postupne odkryla aj históriu samotného hotela a pôvodných majiteľov. V knihe mi trošku nesedela romantická linka a dialógy medzi postavami, ale je tu akcia, napätie, tajomno a záver, aj keď trošku urýchlený, mňa osobne pomerne prekvapil.

Ak holdujete nenáročným hororovým príbehom, mysterióznym miestam, kde nič nejde podľa zdravého rozumu a nefunguje logika, tak autorke dajte určite šancu, pretože, ako ma už presvedčila pri svojich poviedkach, potenciál určite má. Kniha je zatiaľ iba v e-forme a snáď sa dočkáme aj papierového vydania.

„Čas pohltil vás, čas najde každého z nás. Není úniku z našeho bytí, je konec vašeho žití.“

Nuttelka
Nuttelka
16.01.2024 5 z 5

No potěš, to byla jízda!! Nemít průpravu s "Ghost Adventures", asi bych to strachy ani nedočetla :-))) Ale toto se fakt povedlo, i když já osobně jsem strašpytel a jak se rozběhne fantazie, to je konečná! Nemám ráda tmu, ve tmě se děje spousta věcí a hodně se toho ve tmě ukrývá, brrrr! Hlavně na to nemyslet :-))) Za sebe knihu hodnotím jako velmi povedenou, kdo se chce "příjemně" bát..


Ka-čí
Ka-čí
15.11.2023 2 z 5

Knihu moc nepovažuji za horor,časté popisování VŠEHO dost odvádí pozornost od děje a chvílemi je to až obtěžující,dialogy mezi aktéry odpovídají malým dětem a vzhledem k věku postav jsou těžko uvěřitelné.Celá kniha na mě působí jako kdybych četla slohovou práci nějakého studenta,který se snaží aby slohovka měla požadovaný počet stran a občas vsune nějaky děj aby to nebyl naprostý propadák....řadím mezi jednoduché čtivo pro nenáročné čtenáře

karel6097
karel6097
30.09.2023 2 z 5

Ne a ne, tohle není horor pokud vám není dvanáct nebo nejste náhodou po lobotomii.Stupidita hlavních hrdinů a trapnost dialogů je zdrcující.Romantická linka obtěžující.Ztráta času.

lucie.svobodova
lucie.svobodova
09.09.2023 5 z 5

Jedna z knížek, co mě oslovila svou obálkou a věděla jsem, že to je ten český horor, který si potřebuji přečíst A teď bych ho chtěla mít i v papírové verzi ve své knihovně, tak snad jednou?

Hlavní hrdinka Nika 25. narozeniny oslava milovnice hororů a tajemných míst výprava do Evropy Polsko 7 dalších přátel Kam tohle může asi tak vést?

To Vám mohu říct naprosto přesně - do starého hotelu, kde si s našimi postavami (a s námi) pohraje čas.
Pojďme se společně bát, události, které tato partička bude prožívat bude totiž strach stupňovat.

Emilly umí atmosféru tak dokonale popsat, že mi chvílemi běhal mráz po zádech a rozhodně to není čtivo vhodné na večery, kdy jste samotní doma . Problém je, že když čtete, tak číst prostě musíte.. samota nesamota, večer, nevečer.

Autorka má příběh promyšlený do úplných detailů, vše dává smysl a zápletka nemá chybu. Nebudu víc prozrazovat, protože nechci prozradit příliš.

Zde máme příklad, že i Češi, v tomto případě Češky umí psát horory a perfektní horory!

Latimer
Latimer
08.09.2023 3 z 5

Čekala jsem horor, ale spíše bych román zařadila do YA literatury (i přes některé scény). Erotika mi vyloženě v knize vadila, protože byla tam kam nepatřila. Z knihy je poznat, že autorka není vypsaná, vše popisuje a tak jsem se nemohla vcítit do žádné z postav. Nedokázala jsem prožít děj, protože to nedovolil styl popisu. Tedy nebala jsem se, bylo to jako poslouchat někoho třetího, jak popisuje děj příběhu. Je zajímavé, že i tak jsem knihu chtěla dočíst. Prostě nezapřu zvědavost, kterou ve mně autorka vzbudila.

JustWomen
JustWomen
24.08.2023 1 z 5

Omyl...

lucisa.n
lucisa.n
06.08.2023 3 z 5

Nika slaví narozeniny a chce je oslavit docela netradičně. S bandou dalších 7 kamarádů se vydávají za hranice, do polského hotelu Wrona. Jenže to není úplně hotel, který byste si kousek za hranicemi představili. Je to už dávno nefungující, opuštěná a zchátralá stavba uprostřed lesů. Už od začátku je pro tento výlet nadšená vesměs pouze Nika. Po příjezdu tam to ale brzy přejde i ji Hotel je obehnaný zamčeným plotem a náhodný kolemjdoucí je horlivě varuje, ať tam nechodí a radši mizí rychle pryč. Jenže Nika kamarády vyburcuje a nakonec se i přes všudypřítomné zákaz vrhají dovnitř. A začnou se dít věci..

Po delší době jsem si zase střihla knižní horor. U těch já jsem docela opatrná, protože se nerada bojím. Zjišťuji ale, že knihy jsem schopna mnohem více tolerovat, oproti filmům. Má fantazie asi není tolik vyvinutá a číst zvládám.
Na začátku této knihy jsem byla poměrně zmatená z velkého počtu postav. Přeci jen 4 kluci a 4 holky, když každý z nich má co říct a ještě k sobě navzájem určitým způsobem patří chvíli jsem tápala, kdo je kdo. Ale to si nakonec sedlo. Příběh mi hodně připomínal Odbočku v lesích, kde se taky parta kamarádů vydává na opuštěné místo. A taky se tu dějí divné věci. Nebudu lhát, bála jsem se. Zejména, když jsem knihu dočítala na dovolené, taktéž v hotelu, po tmě, jen za svitu čtečky. Ale ustála jsem to! Příběhu určitě nechybí spád a napětí. Naopak mu ale i něco přebývá. Třeba sexuální scéna, která se mi tam vůbec nehodila a v klidu bych se bez ní obešla. A některé situace a divnosti mi přišly trochu vytržené z kontextu, kdy jsem si říkala - vážně zrovna tohle? - hlavně u sršně..
U mě ale určitě kniha splnila účel. Horor to je, napjatá jak kšandy jsem byla a bála jsem se! Moc by mě zajímalo, co by řekl nějaký hororový guru. Za mě ale mohu s klidným srdcem doporučit, i přes drobné výtky, které k příběhu mám.

kramlinka88
kramlinka88
24.07.2023 5 z 5

Knížka je skvělá, na to, že je to autorčina hororová prvotina mám výtku pouze k jedinému a to je jedna z romantických linek, která graduje před koncem....díky ní se mi to hodilo spíš do YA hororu, ale vlastně i chápu, proč tam byla :)
V knize sledujeme partičku kamarádů, kteří chtějí oslavit s Nikou její narozeniny velmi originálním způsobem a to přespat v neobydleném a strašidelnými historkami ověnčeném hotelu kdesi v Polsku. Už jen cesta k němu je dobrodružství a to ještě ani zdaleka netuší co je čeká uvnitř :O
Děsivé představy, mizející lidé, dveře nebo celé místnosti? A pak taky ty hodiny...... Čas - zajímavá veličina, jak je možné, že každému jdou hodinky jinak, baterie mobilů se vybíjí neskutečnou rychlostí a opravdu odbíjejí hodiny půlnoc teď ? A už zase ? Po kolikáté už ?
Opravdu se to děje nebo to slyším jen ve své hlavě ? A co se to plíží z temných stínů?
Kniha má prostě grády, má náboj, napětí, zvraty a skvělý konec, který vás prostě dostane :)
Vysvětlení minulosti hotelu vás uchvátí a příběh vás prostě pohltí.
Já se nenudila ani vteřinu.
Existuje spousta spisovatelů hororů, ale takhle bravurní zakončení zvládne málokdo :) I když byl konec malinko uspěchaný, přesto byl excelentní :)
Výňatek citace z knížky:
"Čas - Je nemilosrdný, krutý a zákeřný. Zároveň přináší radost, lásku a krásné vzpomínky. Ať jsi mladý nebo starý, ať jsi chudý či bohatý, každému z nás ubíhá stejně bez vyjímky. Určuje náš život, ať se ti to líbí, nebo ne."

monikasbookclub
monikasbookclub
28.06.2023 3 z 5

Upřímně mám o knize rozporuplné pocity. Nemůžu knize vytknout, že ve mě vyvolala strach, napětí a nejedno překvapení. Obsahovala také paranormality a krveprolití, co u hororu očekávám. Co mi tam ale vadilo, byla přítomnost romantiky a erotické scény, které podle mě v knize neměli co dělat (bylo totiž zvláštní, že uprostřed toho, co se jim v hotelu dělo by někdo měl chuť na pohlavní styk ). Taky mi v knize nesedla ani jedna z hlavních postav a některé scény jsem si těžko představovala. Nejvíce se mi na knize líbilo odhalování historie hotelu a samotný konec, který byl nečekaný! Celkově mě ale kniha zvlášť neoslovila a po přečtené anotaci, která mě na knihu nalákala jsem byla i celkem zklamaná. Určitě si ale knihu přečtěte a udělejte si na ni svůj názor.

ketkavknizkach
ketkavknizkach
19.06.2023 4 z 5

každý z party osmi kamarádů si oslavu narozenin vybral podle svého poklidného vkusu. nika chce ty své ale oslavit jinak. milovnice hororů a děsivých míst tedy pozve své kamarády do opuštěného hotelu v polsku, který má poměrně proslulou pověst záhadných úmrtí. naprosto originální a pro niku dokonalá oslava, jak se na první pohled zdá být, se ale zvrtne a nastává doslova závod s časem

no a já jsem si to úplně zamilovala! hlavní hrdinku niku jsem měla ráda prakticky od začátku, stejně tak jako ostatní ženské osazenstvo, i přes to, že moje jmenovkyně byla malinko otravnější - ale to se na její současný stav a situaci vlastně hodilo. u kluků už to tak říct nemůžu, sympatický mi vyloženě asi nebyl ani jeden, možná až na jakuba. no a roman to je ztělesnění zla v lidské podobě. jeho osud mu jen a pouze přeju.

abych to shrnula, tak kniha splnila všechna má očekávání - strach, plno akce, zvratů, náhlých krveprolití, paranormalita, zajímavá historie, vývoj postav, zakončení teda ten konec? to bylo sakra něco!

co bych knize vytknula, byla přítomnost erotické scény v hororu - na to já jsem fakt pes. když čtu horor, tak se chci bát a ne číst, jak spolu uprostřed vraždění někdo no. chápu, že tady to bylo poněkud důležité pro příběh, ale stejně. rýpnout si musím!
hodnotím však velmi pozitivně, tedy čtyřmi a půlkou hvězdičky, zvysoka doporučuji a ručím svým životem, že pokud si knihu koupíte a autorku tím podpoříte, nebudete toho litovat.

další recenze na instagramu jako @ketkavknizkach.

Mon.CouCou
Mon.CouCou
04.06.2023 5 z 5

Nika se rozhodne oslavit narozeniny po svém-ve strašidelném prostředí. Takže horor, který jsem naštěstí četla jen s rozsvícenou lampičkou.
No já bych upřímně kamarádku s takovým nápadem praštila pánvičkou, ale když ostatní přátelé souhlasí, vyjede se na výlet do hotelu Wrona v Polsku.
Čím jsou blíž k místu, který partičku až magicky táhne, tím se začínají dít podivné věci.
Jo. Čekáte, že se něco stane. Ale ono je to psané tak, že i díky špetce humoru celý horor nepustíte, dokud nepřečtete další a další kapitolu.
Musím vyzdvihnout originalitu smrti, která v příběhu nesměla chybět a hlavně... TEN KONEC! Bože, ten konec! Hned jsem si představila pokračování :-)
Každopádně, já knihu vřele DOPORUČUJI.

miloslava3256
miloslava3256
01.06.2023 5 z 5

Můj první horor. První dojem po dočtení - wtf? Cože? Proč? Jak? :D jsem zvyklá na jiný styl, ale k tomuto žánru to sedlo! Od začátku upoutala, nechce se vás pustit, jednotlivé zvraty byly vždy nečekaný, málem bych si okusovala nehty. Stále doufáte jak to skončí, že přeci tak bude něco dobrého (tedy aspoň já :D). Moc se mi i líbí obálka knihy. Stále mne nutí kniha se v mysli vracet do příběhu, fakt se vám zažere do mysli.

zimolka
zimolka
30.05.2023 5 z 5

Příběh má vše co k hororu patří- napětí ,strach, překvapení. Můžu přiznat ,že při večerním čtení jsem se i bála. Toto je pro mě druhá kniha od autorky co jsem přečetla a už teď se těším na další knihu co napíše.

Alpasstyle
Alpasstyle
30.05.2023 5 z 5

Rychle přečteno. Nejprve musím podotknout, že kniha má hezkou obálku. Co se týče příběhu, nikde se neloudá, furt jede. Autorka má zápletky hezky promyšlené, napětí zde nechybí a ten konec... Nečekala jsem. Moc se těším na autorčinu další tvorbu. Zatím mě vůbec nezklamala. Fandím jí.

Nadda64
Nadda64
29.05.2023 5 z 5

Kniha se velmi dobře čte i když jsem se chvílemi bála . Držela jsem palce oslavenkyni , ale v hororech to vždy dopadne jinak než si čtenář myslí. Knihu doporučuji je skvělá a těším se na další knihy od této spisovatelky .

LuciePro
LuciePro
29.05.2023 5 z 5

No co nato říci... kniha by si určitě zasloužila vydat papírové podobě. Autorce se opravdu podařilo abych byla napnuta celou dobu, byla jsem celkem naivní fandila jsem Nice a Jakubovi že se jim podaří utéct ale to by nebyl horor aby to neskocilo tak jakto skončilo. Byt na mě tak Roman by si zaslouzil neco jineho. Ikdyz jsem se bála nedokázala jsem přestat číst jak je dobre napsaná. Hotel je druhá kniha autorky a je to velmi nadějná ceska autorka a už teď se těším na její další knihy.

tom24165
tom24165
27.05.2023 5 z 5

Hotel času je dobře napsaný horor od nadějné české autorky, od něhož se nedokážete odtrhnout. Ačkoliv číst ho v noci není skutečně dobrý nápad, autorka popsala atmosféru skutečně výborně, takže člověku běhá mráz po zádech a bojí se. Nebudu prozrazovat, jak to dopadne, ale myslím, že konec k tomu vážně sedí. Místy, zvlášť u dvou scének jsem si i pobrečel. A Roman mě tam neskutečně rozčiloval, takový hajzl. Upřímně doufám, že jednou tato kniha vyjde i tištěná, zaslouží si to.

veronika4001
veronika4001
26.05.2023

Co na to říct? Škoda, že jde o eknihu. Papírovou v pevné vazbě nebo v paperbacku bych si pořídila raději. Vždyť se jedná o horor! Proč zrovna jen ekniha?

Štítky knihy

smrt strach horory paranormální jevy duchové a přízraky staré domy

Autorovy další knížky

Emilly Ross
česká, 1991
2023  82%Hotel času
2023  88%Rozcestí osudu

Kniha Hotel času je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených6x
Knihotéce61x
Chystám se číst48x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x