Ivanka0070 Ivanka0070 komentáře u knih

☰ menu

Šest čtyři Šest čtyři Hideo Yokoyama

Bohužel pro mé mozkové buňky trpím tím, že jakmile jednou knížku začnu číst, tak byť je sebe horší, musím ji dočíst. Nevím, co mě vedlo ke koupi téhle, ale rozhodně jsem čekala něco absolutně jiného. Trpěla jsem každou stránkou v duchu odpočítávala, kolik mi ještě zatraceně zbývá do konce a že jsem měla milionkrát chuť to vzdát, tak jsem to překousala do konce, ale čekala jsem knihu o napínavém únosu o akci, strhujících zvratech a nevím co, zkrátka podle obsahu kniha slibovala zajímavý děj, bohužel se mi dostalo popisování jakéhosi systému japonské policie, fungování jejich systému, xxxxx japonských jmen ze kterých mi šla hlava kolem a prostě za mě ne, opravdu ne, opravdu kniha nenaplnila mé očekávání dle obsahu. Byla to moje první a nejspíš i poslední seznamovačka s japonským autorem a asi mi to stačilo.
Naštěstí jsem ji dočetla a s jistotou vím, že to nikdy nebude můj šálek kávy a už po ní nikdy více nesáhnu. Těm, co si knihu užívali, tak všechna čest, asi jsem nedosáhla tak vysokého IQ aby pro mě byla alespoň zajímavou.

19.02.2024 2 z 5


Nechtěné Nechtěné Emily Gunnis

Z prvotního "wau" se od zhruba půlky knihy stalo "achjo, proč?!?"...

O Magdaleniných prádelnách jsem četla jen samé hrůzy a nutno říci, že pokud byla jen malá část z knihy o šílenostech v prádelnách pravdivá, je to srdcervoucí, jaké utrpení musely nebohé ženy a ještě zranitelnější děti a miminka protrpět. Pro nás v dnešní době naprosto nepředstavitelná muka.

Kniha s tak zajímavým tématem nepotřebovala tolik zbytečných postav, překombinované dějové linky, které celou knihu udělaly rázem zmatenou, zamotanou, zároveň ale předvídatelnou, pro mě prostě trošku utrápenou...
Taková škoda,nevím, proč měla autorka potřebu tak moc vše zdramatizovat, když by téma samo o sobě bylo jistě čtivé a šokující, za mě osobně nebylo třeba vecpat několik zbytečných událostí.

Celkově ale kniha nebyla tak zlá a jako mámě pětiměsíčního trpaslíka se mi chvílemi nečetla vůbec snadno, vehnala mi i slzy do očí. Nikdy nepochopím, jak může člověk na člověku natož miminku spáchat taková zvěrstva.

08.01.2024 4 z 5


Kriminálka Kriminálka Miroslav Vaňura

Velmi čtivé dílo pana Vaňury, kterého mám ráda i díky jeho podcastům. Sice si všechny případy pamatuji z předchozích knih a podcastů, ale i tak mě kniha vtáhla a nutila číst stránku po stránce rychlostí blesku. Kdo má rád true crime, jistě nebude zklamaný. Pan Vaňura je za mě profík ve svém oboru a jeho zpracování se mi opravdu "líbí", i když píše o skutečných zločinech a je opravdu děsivé, co se na území naší krásné země rodí za bestie. Děkuji za knihu a fanouškům krimi doporučuji.

22.12.2023 5 z 5


Lovec přízraků Lovec přízraků Viktorín Šulc

Pana Markoviče si nesmírně cením jakožto kapacity české kriminalistiky o tom není pochyb, že byť už není mezi námi, vždycky bude patřit mezi absolutní špičky a málokdo se mu vyrovná, ale co se knihy týče, omlouvám se, ale za mě se nepovedla, nebo mi zkrátka nesedla :/
Nedokážu popsat, co konkrétně byl pro mě problém, ale nemohla jsem se začíst, dělalo mi problém udržet pozornost a tím pádem i přehled o dané situaci, možná to mu nepomohli ani časté překlepy, chyby ve jménech ( minimálně jedno si pamatuji, konkrétně slečna Šímová je jednou jmenovaná jako Ludmila a o pár stran dále jako Lucie ) a bylo jich tuším více...za mě se to zkrátka nepovedlo a je to veliká škoda, protože věřím, že taková osobnost jako pan Markovič by pod správnou taktovkou mohl vydat klidně 20 knih a všechny by čtenáři tohoto žánru hltali po stranách jakoby nic, ale tohle bylo za mě bohužel utrápené čtení, kde jsem se musela nutit k dočtení knihy do konce. Velká škoda.

28.07.2023 1 z 5


Opravdové zločiny 2 Opravdové zločiny 2 Lucie Bechynková

Čtivé, zajímavé, i když některé zločiny jsem si pamatovala z podcastů, líbilo se mi knižní zpracování. Rozhovory v závěru knihy byli příjemným a zajímavým zakončením.

23.06.2023 4 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Opět bravurní dílo z pera za mě nejlepšího autora detektivek dnešní doby!
Dějově naprosto perfektní, šokující, strhující, poutavé, čtivé, zkrátka jak je u Cartera již zvykem, nepustí vás od první stránky. Tentokráte mě osobně rozuzlení a motiv nutil k zamyšlení se nad nejen dnešní dobou, ale celkově nad tím, jak lidé dokážou být zlý, sobečtí a ubližovat jiným kvůli jejich "odlišnosti=výjimečnosti", bohužel jsme se v tomto jako lidstvo stále nezměnilo.
Hunter s Garciou prostě nikdy nezklamou, baví mě v každém díle na 150% a stále to funguje tak, jak bych si kdy u čtivé knihy představovala. U jiných autorů/ autorek, kteří také plodí série mám po čase hlavní postavy/postav plné zuby, protože mi po většinou něčím začnou vadit, něčím se mi zprotiví, ale tady nikoli a nevěřím, že k tomu kdy dojde, protože jsou to oba skvělí sympaťáci, kterým není nutné urputně vštěpovat nějakou vlezlou vlastnost, povahu apod., která časem prostě začne lézt krkem.
Rozhodně doporučuji a už se těším na další díl, kterým doplním knihovnu!!

08.05.2023 5 z 5


Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Co dodat..člověk si řekne, že každej autor má občas slabší chvilku a že z jeho spisovatelského pera prostě jednou vyjde slabší kousek... OVŠEM tohle ani v nejmenším neplatí o panu Carterovi! ....Vyplodil již tolik knih a nepřestává mě udivovat svojí neutuchající originalitou, nepřestává šokovat a zkrátka vás každá jeho kniha okamžitě pohltí a nepustí od první do poslední stránky. Je to prostě naprostá jednička mezi autory detektivek. Co se knihy týče opět byla napínavá od první do poslední stránky, plná zvratů, šokujících faktů a drsných vražd, jak jsme u Cartera zvyklí. Dvojka Hunter a Garcia zkrátka funguje naprosto dokonale! Smekám a hrnu se na další díl!

08.04.2023 5 z 5


Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Oproti předchozím knihám autorky jsem měla veliký problém se začíst, vydržet u knihy nebo se přimět ji vůbec dočíst :/ jakoby chtěla autorka co nejvíce šokovat a bohužel to na mě působilo přehnaně a tak nějak překombinovaně. Velká škoda, předchozí knihy série byly za mě výrazně čtivější a zkrátka lepší.

26.03.2023 2 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Wau! Úžasně barvitě psaná kniha formou rozhovoru, která vám dovolí nakouknout pod pokličku kriminalistiky, zločinu, vyšetřování, uvažování vyšetřovatele a všeho kolem. Doporučuji všem, kteří jsou nadšenci tohoto žánru. Kniha si mě ihned získala a cením upřímnost pana Mareše, že si nebral si "servítky"s nikým a ničím. Realita je o dost jiná, než to, co vídáme v detektivkách a proto kniha za přečtení rozhodně stojí! Pan Mareš má můj veliký obdiv za svou skvěle odvedenou práci nejen u policie, ale i za to, že se se svými zkušenostmi, historkami a poznatky podělil :)

09.11.2022 5 z 5


Tvrďáci Tvrďáci Ed Falco

Příjemné čtení, které mě vtáhlo do děje a zapojilo fantazii :) rázem jsem se ocitla v ulicích prohibiční Ameriky v třicátých letech, ulicích plných nebezpečí, nabitých kvérů, drsných gangsterů, jejich vyřizování účtů a bojů o území :)
Možná jsem měla trošku problém s větším počtem jmen, ale popasovala jsem se s tím pohodové čtení, sfouknuto za slabých 14 dnů

25.06.2022 4 z 5


Až na kost Až na kost Ellison Cooper

Opět strhující, poutavá, čtivá, plná zvratů, zkrátka další perfektní dílo této skvělé autorky. Zápletka perfektně promyšlená, až si říkám "kde na to sakra chodí?! " Byť jsem vraha pak již odhalila, vůbec to nic neměnilo na tom, že jsem se nedokázala odtrhnout :) rozhodně doporučuji

07.06.2022 5 z 5


Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Opět skvělé čtení, napínavé od první do poslední stránky

12.11.2021 5 z 5


Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Neuvěřitelné... Nelze popsat.. Nutno přečíst.. I slzy jsem uronila a stále nemohu uvěřit tomu, že se něco takového opravdu dělo.. Opravdu doporučuji..

17.01.2021 5 z 5


Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

Nejprve jsem měla trošku problém se začíst, ale nakonec se povedlo. Příjemná kniha, jen mi přišlo, že se autor tak moc snažil šokovat, až za mě trošku překombinoval. Závěr překvapil a zřejmě pořídím další knihu :)

12.12.2020 4 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Opět sázka na jistotu a opět brilantní dílo pana Cartera ❤ opravdu dost drsné a napínavé do poslední strany jak jinak, zhltnuto za dva podzimní večery ???? Hunter a Garcia jsou skvělí parťáci a autor nemohl zvolit lépe ????❤Už mám předobjednávku na další knihu a nemůžu se dočkat ????Děkuji a, vřele doporučuju ❤

19.11.2020 5 z 5


V kleci V kleci Ellison Cooper

Skvělá detektivka, příjemné, poutavé, napínavé čtení. Už čekám na aurorčinu další knihu, přijde mi trošku jako Carter v ženském provedení :) Není sice tak drsná a vraha jsem tušila, ale stránky jsem hltala. :)

23.05.2020 5 z 5


Chlapec na dřevěné bedně Chlapec na dřevěné bedně Leon Leyson

Netřeba slov.. Přes slzy se mi občas těžce četli řádky.. Nesmírně silný příběh o statečnosti, odvaze a síle bojovat o svůj život.. O nepředstavitelné bolesti a krutostech páchaných na Židech..čest Vaší památce pane Leysone..

09.12.2019 5 z 5


Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Eva Slonim

Kniha, která mi nejednou vhnala slzy do očí.. Hodně silný příběh, plný bolesti, utrpení a zvěrstev, ale také neskutečné odvahy a síly.. Takhle kniha mě opravdu dostala..

08.12.2019 5 z 5


Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Opět famózní Carter.. Mistr, který nikdy nezklame..už se nemůžu dočkat, až sáhnu po další knize. Opět skvělá detektivka plná zvratů a napětí. Hunter s Garciem jsou prostě správná dvojka.. Smekám před panem Carterem, protože vymyslet tak skvěle propracovanou detektivku umí snad jen on❤️

08.12.2019 5 z 5


Moje Pacifická hřebenovka Moje Pacifická hřebenovka Monika Benešová

Skvělé, tleskám Vám Moni, jste úžasná, jak jste se odrazila a zvládla to!!! Perfektně, čtivě napsané, za dva dny přečtené ???? děkuji, máte můj obdiv❤️????

02.12.2019 5 z 5