Kriminálka

Kriminálka https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513899/bmid_kriminalka-z3J-513899.jpg 5 31 8

Jeden z nejúspěšnějších rozhlasových pořadů Kriminálka Mirka Vaňury se po třech letech vysílání na stanici Český rozhlas Dvojka dočkal i knižního zpracování. Autoři Dana a Mirek Vaňurovi prozradí unikátní detaily z natáčení, přiblíží, jak těžké bylo získat důvěru špičkových kriminalistů, a v osmi vybraných případech odhalí zákulisí vyšetřování vražd. Čtenáři tak mohou očekávat mnoho zajímavých podrobností, které se do rozhlasového pořadu nevešly. Spolu s kriminalisty z celé České republiky budou krok za krokem rozplétat tři zločiny z divokých devadesátých let a pět novodobých případů. Okolnosti pátrání po vrahovi prozradí i takové ikony kriminalistiky jako operativec Jan Štoček, bývalý státní zástupce Miroslav Antl nebo současný a bývalý šéf pražského 1. oddělení kriminálky Aleš Strach a Josef Mareš. Strhující detektivky ze skutečného života vás vtáhnou do vyšetřování a na chvíli můžete zažít pocit, že jste součástí týmu mordparty.... celý text

Přidat komentář

Ivanka0070
22.12.2023 5 z 5

Velmi čtivé dílo pana Vaňury, kterého mám ráda i díky jeho podcastům. Sice si všechny případy pamatuji z předchozích knih a podcastů, ale i tak mě kniha vtáhla a nutila číst stránku po stránce rychlostí blesku. Kdo má rád true crime, jistě nebude zklamaný. Pan Vaňura je za mě profík ve svém oboru a jeho zpracování se mi opravdu "líbí", i když píše o skutečných zločinech a je opravdu děsivé, co se na území naší krásné země rodí za bestie. Děkuji za knihu a fanouškům krimi doporučuji.

JancaMia
21.12.2023 5 z 5

Knihu jsem nadšeně v knihovně půjčila manželovi (má rád Vaňurovi pořady v radiu i tv) . Jeden případ z knížky dokonce byl i v seriálu "případy prvního oddělení" . Nejmladší případ z knihy je z roku 2020 . Bohužel je tam i případ kdy už pachatel je na svobodě ( mám i vážné obavy potom co se v posledních dnech děje v Praze .. Klánovický les, fakulta UK). Z jednotlivých případů až mrazí. Knihu jsem přečetla během dnešního odpoledne. Půjčeno z knihovny.


Forestwalker
07.12.2023 5 z 5

Knižní podoba jednoho z mých oblíbených podcastů. Určitě doporučuji, i když za jednu z velkých předností rozhlasového zpracování považuji autentický zvuk z výslechů a rekonstrukcí, které kniha samozřejmě nenabídne.
Ale jinak je autorův přístup v každém z médií stejný: téma bere vážně, citlivě k obětem a nedělá z ničeho zbytečnou senzaci.

Iki1
26.08.2023 5 z 5

Po delším čase jsem si vzal k přečtení literaturu faktu a u této knihy nejsem zklamán. Autor využil spolupráce s pracovníky kriminálek v České republice a vybral ke zpracování některé kriminální případy z posledních let. Zpracoval je přehledně a čtivě vypravěčskou formou, kterou doplnil fotografiemi a zvýrazněnými ukázkami zápisů z vyšetřování. Knížka se čte téměř sama, případy to jsou zajímavé a jak autor podotýká, mohou sloužit i jako lehké varování, čemu se v životě vyhnout.

Ditules
18.07.2023 4 z 5

Většinu případů znám z podcastů, ale tady bylo prima i čtení o jednotlivých pracovištích mordpart v rámci krajů.

Michaela91
12.07.2023 5 z 5

Velká spokojenost, většinu případů jsem znala už z podcastu ale to mi vůbec nevadilo. Čtení krásně ubíhalo.

Bar16
08.07.2023 5 z 5

Vzhledem k tomu, že k tomuto tématu mám pracovně velmi blízko, dlouho jsem hledala ten správný podcast, který nebude z násilných úmrtí dělat kdejakou senzaci. Kriminálka mě nadchla, zpracování je skvělé a kniha je toho jen důkazem. Mirek Vaňura je důsledný, jeho práce dává hlavu a patu a osobně je to sympaťák, u kterého hned poznáte, že svou prací žije. Těším se na každý další projekt, na kterém bude pracovat :-)

Korba2468
16.05.2023 5 z 5

Super knížka, doporučuji. Jelikož podcast kriminálka je můj nejoblíbenější, tak pořízení této knihy byla nutnost.

Autorovy další knížky

Miroslav Vaňura
česká, 1970
2018  86%Legendy kriminalistiky
2019  90%Legendy kriminalistiky 21.století
2023  94%Kriminálka
2019  90%Legendy českého záchranářství
2024  72%Očima kriminalistů

Kniha Kriminálka je v

Právě čtených2x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst18x
Chci si koupit16x