Očima kriminalistů

Očima kriminalistů https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531142/bmid_ocima-kriminalistu-65ba6627a3ebc.jpg 4 9 2

Na panáka s legendami české kriminalistiky. Rozhovory, co vám nedají spát. Štoček, Hyhlík, Lottes, Antl, Pleskot... To jsou jen některá ze zvučných jmen české kriminalistiky, jejichž nositelé přijali pozvání reportéra Mirka Vaňury a nechali se vyzpovídat v jeho úspěšném podcastu Na panáka? Vznikla tak ojedinělá série rozhovorů s předními českými kriminalisty. Ponořte se do výpovědí o jejich každodenním životě, nečekaných odhaleních i nervydrásajících setkáních s pachateli – dostanete se až na samou dřeň policejní práce! Jestli hledáte esenci žánru true crime, právě jste ji našli. Kniha Očima kriminalistů však tento žánr v mnohém přesahuje. Čtenář se mimo jiné dozví, jak se jednotliví respondenti staví k rozsáhlé ammnestii vyhlášené prezidentem Václavem Havlem na Nový rok 1990 a následnému rapidnímu nárůstu kriminality. Podobně výbušných témat se napříč rozhovory táhne několik, a ty tak ve svém celku podávají komplexní zprávu o srování předlistopadové a pozdější kriminalistiky. Mirek Vaňura využívá osobní známosti se zpovídanými legendami svých oborů k tomu, aby se mu otevřely víc, než bývá zvykem.... celý text

Přidat komentář

Medovnice
12.04.2024 odpad!

Vaňura donekonečna vytěžuje stále stejné policisty. Chápu, jsou to legendy. Ale Vaňura ad nauseam přežvykuje už přežvýkané (divím se, že těm poldům nevadí to furt opakovat) a při tom se ukazuje, jak zdatný řitní alpinista dokáže být. Co bude dělat, až tyto legendy odejdou do věčných lovišť? Snad povstanou jiné. Vraždit se asi bude furt dál... a Vaňura taky pojede dál.

Jane2016
01.04.2024 4 z 5

Aniž bych si přečtla anotaci, věděla jsem, že tato kniha bude něco pro mě. Rozhovory se špičkami české kriminalistiky, věta, která zněla tak dobře, že jsem se do čtení pustila prakticky hned, jak mi kniha dorazila domů. Zvučná jména jako Štoček či Pleskot, dokážou nalákat nejednoho čtenáře.

Přiznám se, že já knihu přečetla na jeden zátah, jelikož se jedná o rozhovory, čtení příjemně plyne a než se nadějete, jste na konci knihy. Můžete se těšit na detailní popisy policejní práce. A rozhovory nejen s kriminalisty, ale i se soudním lékařem či státním zástupcem. Neoddělitelnými profesionály, kteří jsou součástí celého vyšetřování. Škoda, že kniha nemá o pár kapitol více, začetla jsem se a chci ještě!

Pokud Vás zajímá „true crime“, tak Vám tuto knihu velmi doporučuji. Jelikož má pouhých 200 stran, budete mít přečteno raz dva!


Štítky knihy

rozhovory kriminalistika

Autorovy další knížky

Miroslav Vaňura
česká, 1970
2018  86%Legendy kriminalistiky
2019  90%Legendy kriminalistiky 21.století
2023  94%Kriminálka
2019  90%Legendy českého záchranářství
2024  73%Očima kriminalistů

Kniha Očima kriminalistů je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce25x
Chystám se číst34x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x