irrrenka irrrenka komentáře u knih

☰ menu

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Je to moje první kniha od této spisovatelky a už jsem si koupila další dvě (Anežka, Rekonstrukce). Až nyní konec příběhu, který byl takový zkrácený a divný, se mi knížka moc líbila.

19.06.2020 5 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Není to lehké čtení, ale je to fakt jízda. Reálné pocity, myšlenky i rozhovory. Knížka se mi moc líbila, ale četla jsem ji pomalu a déle, není to moc oddechové .

19.06.2020


Vražda v Egyptě Podivný případ Petra Kramného Vražda v Egyptě Podivný případ Petra Kramného Ondřej Höppner

Zvláštní knížka. Jsou v ní pro i proti důvody proč by mohl P.Kramny vraždit. Jsou tam případné důkazy i vyvrácení důkazů... nevím. Nějak jsem si z toho nebyla schopná udělat úsudek. Knížka je napsána docela čtivě, ale nenadchla mě.

06.06.2020 2 z 5


Elizino tajemství Elizino tajemství Dominik W. Rettinger

Knihy s tématem holocaustu čtu poměrně často a tato patří k jedné z nejlepších. Zabývá se tématem, o kterém se v těchto knihách nepíše. Moc smutná a silná knížka, o které jsem musela přemýšlet ještě dlouho po jejím dočtení.

06.06.2020 4 z 5


Zločin jak ho pamatuju Zločin jak ho pamatuju Josef Klíma

Dobrá knížka. Co jsem od ní čekala, to splnila.O kauzách jsem věděla z jiných zdrojů, tady bylo jen hezky všechno pohromadě.

05.06.2020 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Knížku jsem dočetla, ale moc mě nenadchla. Děj se dal zkrátit, moc omáčky okolo.

05.06.2020 2 z 5


Byla jsem doktorkou v Osvětimi Byla jsem doktorkou v Osvětimi Gisella Perl

Kniha není špatná, ale četla jsem lepší knihy s touto tématikou.

05.06.2020 3 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Tato knížka se mi od autorky líbila nejméně. Moc lidí, moc jmen a ani postavy mi nebyly příliš sympatické.

05.06.2020 3 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Hlavní hrdinka byla obrovsky silná žena a někdy jsem se na ni i zlobila, že neřeší věci víc radikálně. Ale asi jí to přineslo ten klid, přízeň lidí a štěstí, které by mnohý za štěstí ani nepokládal. Při takové spoustě dětí a takovém manželovi bych asi nezvládla to, co ona. Moc hezké knížka. Chtěla bych od autorky přečíst i věci dalšího.

05.06.2020 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Krásná kniha. Přečetla jsem od autorky všechny její knihy, ale tato je moje nejoblíbenější. Všechny postavy mají své hezké i méně hezké vlastnosti, nikdo není úplně kladný hrdina a to se mi líbí. Prostě život takový jaký je ve skutečnosti.

05.06.2020 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

O knížce jsem četla spoustu pozitivních reakcí, byla jsem hodně zvědavá. Postavy byly vykresleny velice věrohodně, postava Hany se mi zdála hodně zmatená a temná, až v průběhu čtení jsem zjistila proč byla taková jaká byla. Hana byla moje první knížka od autorky a natolik mě zaujala, že jsem si koupila a přečetla všechny její další knihy.

05.06.2020 5 z 5


Bílá tma Bílá tma Zdenka Hamerová

Moje první kniha od autorky. Líbilo se mi, že je že známého prostředí, i téma mi bylo blízké. Napětí se dalo krájet.Uplně jsem si to predstavovala.Chvílemi mi trochu vadily šroubované rozhovory a oslovení zdrobnělinami.Celkově fajn knížka.

05.06.2020