Imis Imis komentáře u knih

☰ menu

Pán hor 1 Pán hor 1 Hana Marie Körnerová (p)

No tak tohle fakt nešlo. Jiné knihy se mi líbily, ale tohle bylo bezduché a přeslazené. Hlavní hrdinka se nedokáže rozhodnout, jestli se svým milovaným chce nebo nechce být osamotě. Připomínalo mi to hodně slabý odvar Jany Eyerové nebo Bouřlivých výšin.

25.04.2024 1 z 5


Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Moje 3. kniha od tohoto autora a bavily mě všechny. Jeho knihy se čtou svižně, děj rychle utíká a bývají napínavé od začátku do konce bez hluchých míst.

23.11.2023 3 z 5


Kurátor Kurátor M.W. Craven

Za mě nejlepší kniha z celé série. Od ostatních dílů jsem čekala bohužel víc, hlavně díky vysokému hodnocení.

31.08.2023 4 z 5


Nářek drozda Nářek drozda Tim Weaver

Za mě o něco slabší než starší knihy, ale stále dobré. Poslouchala jsem jako audioknihu a Igora Bareše mám moc ráda, takže pro mě je poslech plus. Pravidelným čtenářům autora určitě neuniká určitá schematičnost jeho knih, ale zrovna v této sérii mi to tolik nevadí, vím co čekat a udržuje si to úroveň.

04.07.2023 3 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Asi jsem už moc stará na tento druh literatury. Připomínalo mi to strašidelné příběhy pro děti. Rozhodně bych jí řadila spíš jako young adult literaturu. V audioknižní podobě jsem poslouchala jen proto, že byla zdarma a neměla jsem nic jiného k poslechu, ale i tak jsem to často vypínala, protože mě kniha vůbec nebavila. Zatím jsem asi v 1/4 a nevím, zda to dám celé.

Tak jsem to nakonec doposlouchala. Děj se na můj vkus odvíjel pomalu, chybělo mi v celém příběhu napětí. Hlavní hrdinové postrádali větší hloubku a tak jsem k nim nedokázala vůbec vybudovat nějaký vztah. A navíc se tam některé informace opakovaly několikrát, což tomu taky nepřidalo na lepší poslouchatelnosti. Nepodařilo se mi dohledat kolik je autorce let, ale zřejmě je ještě hodně mladá (alespoň podle fotky) a třeba budou další knihy lepší. Vyhledávat jí ale určitě nebudu.

14.06.2023 2 z 5


Sama proti všem Sama proti všem Brian Freeman

Moc se mi líbila série s Frostem, tak jsem zkusila i další knížky, ale Dvojník už nebyla moje šálka kávy a Sama proti všem mi zatím přišla nejslabší ze všech 5, které jsem četla, takže musím dát jen 2 hvězdičky kvůli tomu srovnání.

22.05.2023 2 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Moje třetí kniha od autorky a přišlo mi jakoby tak trochu vykrádala sama sebe. Knížka se dá přečíst za pár hodin, protože i když to tak nevypadá, tak je text poměrně krátký - kniha působí mohutněji díky zvolenému fontu písma a řádkování. Některé myšlenky a situace se tam rozebírají znova a znova v dialogu s dalšími postavami a tím se text natahuje, ale nikam prakticky neposouvá děj. A navíc je díky malému počtu postav poměrně dost jasné, jak to asi celé dopadne. Takže nic super originálního a překvapivého nečekejte, ale na druhou stranu, když od toho nebudete čekat nic, tak vás to možná naopak mile překvapí. Nečte se to špatně. Jen si nejsem jistá, zda bych zkusila i další knihu, protože mám pocit, že budou dost podobné.

13.04.2023 2 z 5


Až na kost Až na kost Ellison Cooper

Koupila jsem si všechny díly série najednou a četla jsem je hned a sebou a musím říct, že proto, že je téma všech 3 dílů docela podobné, tak jsem se u posledního už lehce nudila. Detektivka to není špatná, ale čekala jsem od autorky trošku víc - hlavně díky tomu, že má doktorát z antropologie, studovala archeologii, neurovědu, práva a starověká náboženství. Ono se to tam sice všechno více - méně potkává, ale přijde mi, že podobné znalosti získá i laik, který se o problematiku zajímá a i když se pochopitelně jedná o detektivku a ne učebnicové pojednání a čtenáře to má hlavně bavit, tak jsem čekala trošku hlubší průnik do daných témat. Samozřejmě se člověk neubrání srovnání s tím, co už přečetl a jelikož já čtu detektivky docela často, tak mi to na 5 hvězdiček bohužel nepřišlo.

A taky to hodně zkazil za mě moc překombinovaný závěr knihy. Opakující se informace (asi aby i čtenář, který nečetl předchozí díly pochopil). Občas snad i stejné věty jako u ostatních dílů.

02.04.2023 3 z 5


Milovala jsem Pabla, nenáviděla Escobara Milovala jsem Pabla, nenáviděla Escobara Virginia Vallejo

I když se o toto téma nezajímám a neviděla jsem ani seriál, tak mě kniha bavila hlavně z pohledu psychologie. Ke konci bylo již trošku nepřehledné proč koho Escobar unesl nebo zabil, protože tam bylo opravdu hodně pro mě neznámých jmen, ale bylo jasné, že byl schopen pro svou záchranu udělat v podstatě cokoliv. A autorka se snažila popsat i souvislosti, takže základný přehled člověk nikdy neztratil. Je pravda, že pro člověka, který nezná tuto část historie Kolumbie může být kniha trochu těžko stravitelná kvůli orientaci v různých organizacích a postavách, ale i přesto to bylo zajímavé čtení.

06.03.2023 4 z 5


Srdce pro ježky - Příběh malé učitelky, která dodala odvahu žít Srdce pro ježky - Příběh malé učitelky, která dodala odvahu žít Massimo Vacchetta

Mě se tento díl líbil víc než ten první právě díky vykreslení vztahu autora s jeho matkou. Já bych skoro ten první díl spojila s pokračováním dohromady a bylo by to super.

01.03.2023 3 z 5


Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Asi moje 4. kniha od autorky. Jednotlivé knihy mají hodně společného, ale je to v takové míře, že mi to nevadí a naopak mě baví sledovat životní cesty obou hlavních vyšetřovatelů a i ostatních postav, které se objevují v ději pravidelně. U této knihy jsem měla trochu problém psychologicky porozumět takové míře fanatického uvažování a nenávisti, že to člověka dovede až k vraždám. Na druhou stranu se to ve světě opravdu děje. Ale jinak podobně dobrá kniha jako ostatní.

23.02.2023 3 z 5


Dvojník Dvojník Brian Freeman

Moje 4.kniha od autora, ale čekala jsem detektivku a toto téma mi úplně nesedlo. Zdálo se mi to trochu nudné. Scény se na můj vkus moc opakovaly a tím se děj natahoval. Díky závěru to naštěstí nakonec dávalo smysl. Lehký nadprůměr kvůli zajímavému námětu i když ne úplně originálnímu.

21.01.2023 3 z 5


Knihovna malých zázraků Knihovna malých zázraků Sara Nisha Adams

Tak s touhle knihou jsem šlápla úplně vedle. Chtěla jsem něco oddechového na vyvážení thrillerů, která čtu teď většinou, ale tohle mě nebavilo úplně od začátku. Mělo se jedna o příběhy lidí, kteří milují knihy, ale já jsem to z příběhu nějak necítila. Ano, knihy se tam řešily neustále, ale tu lásku ke knihám jsem z postav nějak necítila. Hned první postavou byl starý bručoun, který ke knihám neměl žádný vztah (ráda je měla manželka, která zemřela). Připadalo mi, že text knihy jenom popisuje běžný život postav, nic moc se tam neděje a kniha nemá vlastně nějaký předem určený děj. Čekala jsem nějakou hlubší myšlenku, ale nějak to byla neustále taková nuda, že jsem si nedokázala přestavit, že těch skoro 400 dočtu a tak jsem četbu odložila. Navíc mi docela vadilo, že autorka neustále opakuje pro našeho čtenáře nezvyklá indická jména, což by normálně nevadilo, pokud by jich tam nedala na jednu stránku třeba i 7x. Byla to jedna z maličkostí, kvůli které mě čtení opravdu až otravovalo.

09.01.2023


Noční pták Noční pták Brian Freeman

Originální námět a dobře zpracovaný. Napínavé od začátku do konce. Doporučuji.

26.12.2022 5 z 5


Klikatá cesta Klikatá cesta Brian Freeman

Vnitřní hlas se mi líbil víc. Tohle byl za mě takový průměr, chybělo mi tam napětí, které se dostavilo až k závěru.

23.12.2022 3 z 5


Hledání Sylvie Lee Hledání Sylvie Lee Jean Kwok

Mě tato kniha bohužel nesedla. Nachytala jsem se na dobře napsanou anotaci slibující zajímavý příběh, tajemství a napětí. Osobně vlastně nemám ráda rodinné příběhy, protože mám pocit, že to vlastně zajímá hlavně ty zúčastněné, ale nikoho dalšího. Do poloviny to ještě šlo, ale pak už mě to přestalo úplně bavit a hodně jsem přeskakovala jen abych věděla jak to vlastně celé dopadlo.

21.12.2022 2 z 5


Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

Knihu jsem si koupila více-méně náhodně s jinou knihou a byla jsem mile překvapená. Četlo se to velice dobře, jediné, co mi nesedlo byl závěr, ale určitě zkusím i další knihy od tohoto autora.

19.12.2022 4 z 5


Osudný pád Osudný pád Christina McDonald

Bohužel mi nebyla ani jedna hlavní postava sympatická, takže jsem se do toho nějak nemohla vžít, ale špatné to nebylo. Taková klasika v rámci žánru. Hodně podobná jako kniha Případ Amelia, takže pokud se vám jedna z těchto knih líbila, můžete sáhnout i po druhé.

06.12.2022 3 z 5


Krámek se starožitnostmi Krámek se starožitnostmi Paula Brackston

Tak tahle kniha mi bohužel nesedla. Jak se říká - nehodnoť knihu dle obalu.... Taky mě zaujal obal na první pohled, jak už tu několik čtenářek psalo. Zaujal mě i námět, ale kniha je na můj vkus moc rozvláčná. Do 50 strany se člověk dozví jen to, co už je v anotaci. Pak už hlavní hrdinka začíná na chviličku nahlížet do minulosti, ale stále se tam vlastně nic moc neděje. V polovině už jsem ztratila trpělivost a zbytek knihy už začala přeskakovat zrychleně ke konci. A končí to bohužel taky předvídatelně jak se dalo čekat. Osobně jsem čekala, že se nebude jednat jenom o jeden předmět, který bude k hlavní hrdince promlouvat, ale že jich bude více a příběh bude obsahovat více magična. Já bych jí asi zařadila spíš do kategorie young adult, myslím, že čtenářky, které toho přečetly už hodně, to moc neuspokojí. Ale možná je to tím, že čtu hodně thrillery a jsem zvyklá na rychlejší spád a akci a tohle mi tím pádem přijde málo akční až nudné. Připomnělo mi to staré klasické romány, které měly takové pomalé tempo.

05.12.2022 2 z 5


Za každou lží Za každou lží Christina McDonald

Dobře napsaná kniha, hvězdičku dolů za závěr, který byl na můj vkus už moc přitažený za vlasy. "Udřel blesk a ona si najednou na vše vzpomněla" atd. Jinak jsem si nevědomky koupila od autorky už další knihu a docela se na ní těším.

30.11.2022 4 z 5