Osudný pád

Osudný pád https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445696/bmid_osudny-pad-sQ0-445696.jpg 4 181 53

Ve tři ráno vzbudí svobodnou matku Abi telefonát. Jeho obsahem je nejhorší noční můra každého rodiče – Abina sedmnáctiletá dcera utrpěla vážná zranění po pádu z mostu. Na Abi však čeká v nemocnici další překvapení, když zjistí, proč nemohou lékaři její dceru odpojit od přístrojů… Policie případ moc nevyšetřuje, a tak se Abi rozhodne na vlastní pěst zjistit, jak to s pádem její dcery skutečně bylo a jestli za něj není zodpovědný někdo jiný. Brzy jí začne pomáhat i Anthony, psychologický poradce policie v Seattlu. Jak se vším souvisí kandidát na senátora Gavin Montgomery? Nebo jeho dcera Kendall? Abi během pátrání zjistí mnohé i o sobě samé a vlastních vztazích v rodině.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Night Olivia fell , 2019


více info...

Přidat komentář

putpuda
19.10.2023 4 z 5

Nejdřív musím říct, že druhá kniha autorky se mi líbila víc a byla taky o dost napínavější. Dobře se mi četla, občas jsem postrádala nějaké to napětí, ale ten konec mě teda dostal. Už si ani nepamatuju,kdy jsem u knížky takhle brečela. Konec neskutečně smutný a dojemný.
Nejraději bych hned šla obejmout své dvě děti, ale to by museli být doma ;)
No jo, dnes se mi bude asi špatně usínat..
Tato autorka mi sedla, tak doufám, že budou další pěkné knihy.

micha-ella
07.10.2023 3 z 5

Hodně protahovaný, pomalý příběh. Když jde o puberťáky, tak mě knížka nebaví, soukmenovci si možná přijdou na své, já bohužel jen soucítila s matkou.


Lindulinek
03.08.2023 5 z 5

Kniha mě zaujala, dobře napsáno. Příběh byl zajímavý a konec mě překvapil.

Špekyn
26.06.2023 4 z 5

Napínavý a srdcervoucí příběh
Střídání vypravěčů v pofobě Olivie a Abi je dobře zpracováno a pěkně se čte. Zápletka je celkem odhalitelná, ale čtivosti příběhu to nebrání. Konec je dojemný.
Kniha otvírá téma skrytých vztahů, ničivých lží, mateřské lásky a naivní či idealistické představy rodičů o životě jejich dětí.

Lucciella_L
24.04.2023

Knížka se mi dostala do rukou náhodou od kamarádky. Byla jsem mile překvapena, jak dobře se četla. Kapitoly se střídaly - současnost Abi a minulost Olivie. Knížka byla hrozně smutná, konec jsem obrečela. Přesto ji hodnotím jako velice zdařilou.

aliza
22.03.2023 5 z 5

Tahle kniha ve mě dlouho zůstane. Nebyl to ani tak thriller, jako psychologické drama, plné lásky a smutku. Jelikož právě procházím něčím podobným, jako Abi, tak mi kniha sedla jako ulitá. Moc se mi líbila, jsem vděčná autorce, že ji napsala.

Kami33
10.01.2023 4 z 5

Hezké čtení. Možná místy zbytečně rozvleklé. Nevím, bylo to za mě tak na čtyři a půl. Jenom tomu malinko něco chybělo.

Imis
06.12.2022 3 z 5

Bohužel mi nebyla ani jedna hlavní postava sympatická, takže jsem se do toho nějak nemohla vžít, ale špatné to nebylo. Taková klasika v rámci žánru. Hodně podobná jako kniha Případ Amelia, takže pokud se vám jedna z těchto knih líbila, můžete sáhnout i po druhé.

ZuzanaZ83
20.10.2022 5 z 5

Velmi čtivě napsaný příběh plný záhad, ale i lásky, ztrát, tajemství a nevyřčených pravd.
Kniha měla spád, za mě moc povedené.

Micha-Él
14.08.2022 3 z 5

Nějak nevím... Přestože se mi zdají ingredience, z nichž se zápletka skládá, zajímavé, výsledek mi přišel neslaný, nemastný. Do děje jsem se nedokázala naplno vžít, postrádala jsem napětí a nějakou naléhavost příběhu. Poslední kapitoly byly přesto napsané velmi dobře, ty se mi hodně líbily. Téma celkově bych označila za výborně zvolené, jen to zpracování bylo trochu nudné a možná zbytečně natažené. Pochválit musím myšlenky v knize obsažené, velmi pravdivé a hluboké. Tady je jedna za všechny:

"Rodina se podobá krabičce s dílky puzzle. Vyplní všechny mezery vašeho života malými kousky, které jen všechny dohromady tvoří celek."

AkiB
27.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Pěkný příběh, který není bohužel nereálný.

SPOILER!
Na konci mě ale napadlo, že když měla Abi za života její dcery o ni pořád takový strach, takže ji neustále kontrolovala a podobně.. tak si nedokážu představit, jaký život potom bude mít Oliviina dcera s Abi. Protože Abi v sobě bude mít ještě větší strach, a když přišla o dceru, o to více bude úzkostlivě ochraňovat svou vnučku. Ale to jen tak myšlenka na okraj.

Lenny2510
21.06.2022 3 z 5

Čekala jsem thriller,bohužel tohle za mě ne...nicméně téma je smutné,ale bohužel kolikrát reálné. Kniha je na mě tzv. pomalá,neotáčela jsem hrrrr stránky až skoro na konci,kdy jsem řvala jak želva ‍️,pač jsem taky matka a představa,že se to děje mě je nepřípustná(a v představách jsem já machr ‍️). Jde o matku Abi,které jednou v noci zazvoní telefon a ona se dozvídá to nejhorší co může ️17cti léta dcera Olivia měla nehodu. Po příjezdu do nemocnice ji dorazí pohled na dceru...mozková smrt,zvláštní podlitiny na zápěstí a je tam ještě jeden rozhodující faktor????? Abi si začíná myslet,zda jí říkají vůbec pravdu??? Policie se chystá případ uzavřít jako nehodu...Abi se rozhodne,že zjistí za jakoukoliv cenu pravdu co se stalo Olivii???? A proč??? Do děje vstupuje senátor a jeho dcera...a začínají se probouzet skryté otázky???půjde teda o tu zmíněnou nehodu či????
Je to o mezilidských vztazích,na konci srdcervouci příběh. Ukazuje se kam až může dojít starost o své dítě,jak vůbec znáte své děti???? Což si myslím,je každodenní dnešní téma...

Lexie321
24.04.2022 4 z 5

Dobre spracovaný a napísaný detektívny príbeh s poriadnou davkou rodinnej drámy. Koniec na mňa veľmi zapôsobil. Bol veľmi smutný ale zároveň ponúkal aj niečo pozitívne do budúcnosti.

KatyM.
22.03.2022 5 z 5

Kniha je velmi čtivá, vtáhne do děje, ale i chytí za srdce. Psaná střídavě pohledem dcery a matky. Konec byl smutný.

bacouch
17.12.2021 3 z 5

Tak z nějakého důvodu jsem si myslela, že to bude thriller, tak to teda vůbec. Trošku jsem doufala v nějaký twist, nedočkala jsem se. Takže moje očekávání to úplně nenaplnilo. Nicméně kroupu jsem na konci uronila, to zas jo :-)

Liturgievpatek
07.12.2021 5 z 5

Je to oddychovka o vztazích a o rodině, čte se to dobře, dočteno zhruba za tři dny. Hlubší pocity kniha ve čtenáři nezanechá, ale při čtení je poutavá.

Nula.nula.nic
25.11.2021 4 z 5

Zaujala mě obálka knihy, následně i hodnocení knihy.
Začetla jsem se téměř okamžitě, příběh je velice silný a takový jaksi ze života. Rodinné drama, které se může stát téměř každému.. odcizení je totiž bohužel častým problémem ze kterého se už špatně, jestli vůbec, vrací.
Určitě stojí za přečtení!

lucakuca
24.10.2021 4 z 5

Klubko lží - klubko hadů = dožene a kousne.
Matka a dcera.
Řešení případu jako kulisa.
Čtivé, turbo čtivé.
Život za život.
Víc nepustím, bych prozradila....

Danago
18.10.2021 5 z 5

Zajímavé rodinné drama, napínavé a čtivé od úplného začátku, bez hluchých míst.
Příběh Abi s Livie a tajemství, které autorka stále víc zamotává až vyvrcholí překvapivým závěrem. Můžete mít více teorií jak to dopadne, ale do úplného konce nevíte která z nich je ta správná. V knížce se střídají kapitoly které vypráví Abi ze současnosti a Olivie z doby před nehodou. Příběh asi zasáhne více ženy, matky.

alexis818
26.09.2021 5 z 5

Silný příběh. Rodinné drama s koncem, který vás rozbreci. Moc se mi to líbilo.