IFu IFu komentáře u knih

☰ menu

Na věky věků Na věky věků Ken Follett

Knihu mi půjčil kamarád, že je to taková oddechovka. :-)
Prvních asi 200 stran jsem vyloženě louskala. Informace o převorství, intrikách v klášteře, mniši, jeptišky, "úžasné" chování otce (v uvozovkách, neboť ji otec vyměnil za krávu, která jim zemřela)jedné z hlavních hrdinek, podvody kvůli moci, znásilňování a upalování čarodějnic ..... jsem považovala za ztrátu času. Bohužel jsem ale neměla na vybranou a ze strachu, že se mě kamarád zeptá, jak se mi kniha líbila a já bych mu musela lhát, četla jsem dál.
Teď toho ale vůbec nelituji!!!
Později jsem zjistila, že ty informace ze začátku knihy byly důležité. Hodně jsem se dozvěděla o tamním životě, jak probíhal obchod, jak se vyvíjelo lékařství, co bylo potřeba pro získání "dnešního živnostenského listu", jak se vyvíjela architektura a co je pro ni důležité. Kniha ve mne zanechala něco, co se těžko popisuje.
Ještě dovětek: při začátečním louskání se mi půjčená kniha začala rozpadat (asi tím stálým přenášením, otevíráním a zavíráním), takže jsem byla vážně naštvaná, že budu muset koupit novou knihu, která se mi vůbec nelíbí, abych ji mohla vrátit kamarádovi. Hmm, teď jsem ráda, že ji mám doma - i když se slepenou vazbou. Je to vážně tíha. :-) :-)

04.08.2015 5 z 5


Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Čtvrtý a poslední díl Odkazu Dračích Jezdců. Fantasy, které je promyšleno do těch největších detailů. Do Eragona jsem se vžila a prožila s ním každou chvilku a každý boj. Všechny díly se mi ale vlévají do jednoho děje, takže po přečtení všech dílů již nejsem schopna přesně říci, co je v jedničce a co v dalších dílech.... :-( Budu muset asi psát komentáře hned po přečtení knihy a ne celého příběhu. V každém případě vás čeká dlouhé putování po království, setkání s trpaslíky, elfy, lidmi, razaky, kully, draky, stíny. Komunikace pomocí čtení mysli, kouzla, navázání neobvyklého spojení a přátelství s drakem a jiné. Byla jsem nadšená.

07.09.2014 5 z 5


Brisingr Brisingr Christopher Paolini

Třetí díl Odkazu Dračích Jezdců. Fantasy, které je promyšleno do těch největších detailů. Do Eragona jsem se vžila a prožila s ním každou chvilku a každý boj. Všechny díly se mi ale vlévají do jednoho děje, takže po přečtení všech dílů již nejsem schopna přesně říci, co je v jedničce a co v dalších dílech.... :-( Budu muset asi psát komentáře hned po přečtení knihy a ne celého příběhu. V každém případě vás čeká dlouhé putování po království, setkání s trpaslíky, elfy, lidmi, razaky, kully, draky, stíny. Komunikace pomocí čtení mysli, kouzla, navázání neobvyklého spojení a přátelství s drakem a jiné. Byla jsem nadšená.

07.09.2014 5 z 5


Eldest Eldest Christopher Paolini

Druhý díl Odkazu Dračích Jezdců. Fantasy, které je promyšleno do těch největších detailů. Do Eragona jsem se vžila a prožila s ním každou chvilku a každý boj. Všechny díly se mi ale vlévají do jednoho děje, takže po přečtení všech dílů již nejsem schopna přesně říci, co je v jedničce a co v dalších dílech.... :-( Budu muset asi psát komentáře hned po přečtení knihy a ne celého příběhu. V každém případě vás čeká dlouhé putování po království, setkání s trpaslíky, elfy, lidmi, razaky, kully, draky, stíny. Komunikace pomocí čtení mysli, kouzla, navázání neobvyklého spojení a přátelství s drakem a jiné. Byla jsem nadšená.

07.09.2014 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

První díl Odkazu Dračích Jezdců. Potřebovala jsem si odpočinout od beletrie a vůbec nelituji, že jsem se do této knihy pustila!
Fantasy, které je promyšleno do těch největších detailů. Do Eragona jsem se vžila a prožila s ním každou chvilku a každý boj. Všechny díly se mi ale vlévají do jednoho děje, takže po přečtení všech dílů již nejsem schopna přesně říci, co je v jedničce a co v dalších dílech.... :-( Budu muset asi psát komentáře hned po přečtení knihy a ne celého příběhu. V každém případě vás čeká dlouhé putování po království, setkání s trpaslíky, elfy, lidmi, razaky, kully, draky, stíny. Komunikace pomocí čtení mysli, kouzla, navázání neobvyklého spojení a přátelství s drakem a jiné. Byla jsem nadšená.

07.09.2014 5 z 5


Hrana pokušení Hrana pokušení Eve Berlin

Tak jsem konečně "přelouskala" tento díl. První díl super, druhý díl takové opakování a ve třetím díle jsem už určité odstavce přeskakovala, neboť mi to připadalo stále stejné. Svatba Dylan byla hezká, asi jeden takový nepředvídatelný děj. Po této knize jsem si musela od tohoto žánru odpočinout a začala číst "Odkaz Dračích Jezdců" - prostě jsem potřebovala něco jiného.

07.09.2014 4 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Po prvním šoku, když jsem narazila na "Óčko" to byla velmi pěkná četba. Nasmála jsem se. Je jasné, jak takovéto knihy tohoto žánru končí. Proto je čtu. Je to oddechovka, nad kterou nemusím přemýšlet a dokonale přijdu na jiné myšlenky. Pokud má kniha za cíl odvést pozornost od náročné práce, tato mi toto poslání splnila. Přečetla jsem ji jedním dechem. Mám ji elektronicky a měla jsem ji stáhnutou v mobilu a každou volnou chvilku jsem do něj jukla.... :-) Patří mezi mé oblíbené, v budoucnu si ji ráda přečtu znovu. Vtipné. (Víc jsem se ale smála u knihy "Zítra začnu nový život" od G. Legardinier - to je opravdu ze života.

14.07.2014 5 z 5


Pýcha a rozkoš Pýcha a rozkoš Sylvia Day

Tato kniha je určitě lepší než Sedm let hříchu. Zaujala mě. Mám ráda historické romány. Bylo tam napětí, zápletka, i veselé okamžiky. Do poslední chvíle nebylo možné určit "škodiče". Crossfire je ale opravdu jedinečný.

14.07.2014 5 z 5


Sedm let hříchu Sedm let hříchu Sylvia Day

Hezká kniha. Hezky se čte. Zajímavý příběh o kdysi vzniklém citu. Mnoho pěkných okamžiků a pocitů viny, vnitřního psychického boje v hlavní hrdince. Nenadchla mě ale tak jako jiná kniha od této autorky - Pýcha a rozkoš.

14.07.2014 5 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Super. Velice zajímavé. Kniha má příběh, zajímavé okamžiky. Nemohla jsem se odtrhnout a přečetla jsem ji velice rychle.

14.07.2014 5 z 5


Hrana touhy Hrana touhy Eve Berlin

Musím přiznat, že to pro mě bylo zklamání. Z prvního dílu jsem byla nadšená, přečetla jsem ho dvakrát za sebou, ale toto pokračování? Řekla bych, že jen vyměněná jména, jinak jedno a to samé. Tuto knihu jsem vyloženě "louskala".
Abych nebyla ale tak kritická, přeci jen jsem ji dočetla, což u některých ani neudělám. Kdybych ji četla dříve než Hranu rozkoše, líbila by se mi mnohem víc! :-)

14.07.2014 4 z 5


Hříšné tajemství Hříšné tajemství L. Marie Adeline (p)

V této knize jsou již dva děje. Pokračování příběhu z jedničky a hlavní hrdinka dvojky. Přiznám se, že oba se mi líbily, ale více jsem sledovala pokračování Cassie. Opět mě mrzí otevřený konec Cassie, kdežto Dauphine je šťastně ukončen. Jsem zvědavá na další díl.

16.02.2014 5 z 5


Tajnosti Tajnosti L. Marie Adeline (p)

Je to jiný příběh, než jaké jsou teď v kurzu. :-) Líbilo se mi to, moc. Měla jsem problém knihu odložit. Mrzí mě otevřený konec, ale jelikož jsem měla koupenou i dvojku, nebylo to tak hrozné. Děj je popsán níže, nebudu komentovat. Obal knihy je opravdu NÁDHERNÝ!!

16.02.2014 5 z 5


Hrana rozkoše Hrana rozkoše Eve Berlin

Hranu rozkoše jsem četla po odstínech. Objasnila mi mnohé z chování Christiana z odstínů. Moc mě nadchla. Přečetla jsem ji hned dvakrát. Moc se mi líbilo, že jsou popisovány pocity. Zápletka sice jasná, ale pěkná.

16.02.2014 5 z 5


Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Od žádné knihy se nemohu odtrhnout. Ani tuto jsem neodložila dřív, než jsem jí dočetla. Příběh pěkný, líbilo se mi to. Musím ale říci, že jsem neměla problém jít spát, či trávit čas v práci, aniž bych pokračovala ve čtení. U některých knih mám pocit, že mi něco uteče, zde jsem byla v klidu. Těším se na další díl.

16.02.2014 4 z 5


Kdopak je ta zrzka? Kdopak je ta zrzka? Alice Clayton

Knihu jsem dostala od kamarádky k vánocům. Je zajímavá, čtivá.
Je tam úžasně zachyceno přátelství, které je v této knize pravé a skutečné - myslím hlavní hrdinku a její agentku, kamarádku. Grace potká mladšího muže, ale i přes jejich věkový rozdíl, kterým se ona trápí jim to skvěle klape. Je hezké číst, jaké obavy Grace provází a jak je věk vnímán Grace a jak ho vnímá Jack. Oba si jdou svou cestou, která je nakonec rozdělí, neboť Grace odjíždí do New Yorku. Myslela jsem si, že i v tomto díle se dozvím, jak to dopadlo a zda vztah na dálku udrží, ale bohužel !!! Musím si počkat na druhý díl "Zrzko, ukaž se!" Pevně věřím, že to zvládnou a její ex nebude dělat takové problémy. Alespoň bude děj zase trochu zamotaný. :-)
Jinak, jak se píše níže, Grace je opravdu super.

28.01.2014 5 z 5


Dáma v nesnázích Dáma v nesnázích Shannon Drake (p)

Robin Hood, Lady Zelené Rukávce a Stříbrný meč. Příběh zasazen do známého příběhu Robina Hooda. Není to ale vše jen o něm. Napínavé situace, domluvený sňatek, před nímž se odehraje něco, co hlavní hrdinka zcela jistě nečekala a neplánovala.
Stejně jako všechny knihy od této autorky mohu jen doporučit. Pravdou ale zůstává, že děje jsou povětšinou stejné, jen se mění doba, místo a hlavní hrdinové.

28.01.2014 5 z 5


Vše pro lásku! Vše pro lásku! Lisa Kleypas

Nutno koupit celou sérii !!!
Tato kniha je 1.dílem série "Čekanky".
1 - Tajná láska, 2 - Tajemství letní noci, 3 - Kouzlo podzimu, 4 - Zimní naděje, 5 - Jarní skandál, 6 - Vše pro lásku.
Přečetla jsem všechny dle pořadí. Opravdu skvělé čtení. Příběhy se prolínají, proto je lepší číst postupně.
Doporučuji si sérii zakoupit celou abyste se dozvěděli i o ostatních čekankách. :-)

28.01.2014 5 z 5


Jarní skandál Jarní skandál Lisa Kleypas

Nutno koupit celou sérii !!!
Tato kniha je 5.dílem série "Čekanky".
1 - Tajná láska, 2 - Tajemství letní noci, 3 - Kouzlo podzimu, 4 - Zimní naděje, 5 - Jarní skandál, 6 - Vše pro lásku.
Přečetla jsem všechny dle pořadí. Opravdu skvělé čtení. Příběhy se prolínají, proto je lepší číst postupně.
Doporučuji si sérii zakoupit celou abyste se dozvěděli i o ostatních čekankách. :-)

28.01.2014 5 z 5


Zimní naděje Zimní naděje Lisa Kleypas

Nutno koupit celou sérii !!!
Tato kniha je 4.dílem série "Čekanky".
1 - Tajná láska, 2 - Tajemství letní noci, 3 - Kouzlo podzimu, 4 - Zimní naděje, 5 - Jarní skandál, 6 - Vše pro lásku.
Přečetla jsem všechny dle pořadí. Opravdu skvělé čtení. Příběhy se prolínají, proto je lepší číst postupně.
Doporučuji si sérii zakoupit celou abyste se dozvěděli i o ostatních čekankách. :-)

28.01.2014 5 z 5