Vše pro lásku!

Vše pro lásku! https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43347/bmid_cekanky-vse-pro-lasku-xcr-43347.jpg 4 343 42

Čekanky série

< 5. díl

1845 Londýn, Anglie Rafe Bowman, bratr dvou čekanek a syn úspěšného amerického průmyslníka, by velice rád převzal vládu nad evropskými podniky svého otce. Svérázný starý pán si ovšem klade jako podmínku, že se syn ožení s anglickou aristokratkou. Jednu mu dokonce přímo doporučí: Natálii Blandfordovou. Protože však čtveřice bývalých čekanek nechce nic ponechat náhodě, rozhodnou se milou Natálii prověřit. Jako zdroj hodnověrných informací jim má posloužit Natáliina neurozená společnice Hannah, která od samého počátku zastává názor, že se Rafe pro její chráněnku vůbec nehodí. Nejenže se neumí chovat ve vznešené společnosti, ale dokonce si dovolil Hannah políbit. Taková troufalost! Naproti tomu Natálie je svým nastávajícím nadšená a nepokrytě ho svádí. Otázkou ovšem zůstává, jestli se Rafeovi její nadbíhání zamlouvá… Nevolá ho hlas srdce jinam, k dívce mnohem zdrženlivější, ač neurozené? Neodradí ho otcova hrozba, že pokud nevyžení šlechtický titul, bude vyděděn? Z této zapeklité situace mu mohou pomoci jedině bývalé čekanky. Ostatně byly to ony, kdo vymyslel heslo Vše pro lásku!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Wallflower Christmas , 2008


více info...

Přidat komentář

haWranka
31.10.2023 3 z 5

Taková roztomilá jednohubka, tečka za milými Čekankami. Je dobré knihu číst ve správné náladě a přes Vánocemi, pak to má větší kouzlo.

Ewe291
05.10.2023 5 z 5

Toto bola taka rychlovka co mi je aj luto. Ale velmi sa mi pacila


Senza Jenka
07.08.2023 3 z 5

Sentimentální bleskovka. Scénka čekanek s Hannah v soukromém salónu je vskutku absurdní. Ale je to celkem roztomilé.

lucie.dc
21.03.2023 4 z 5

Hezký, byť urychlený, příběh, dalo by se z toho udělat víc. Láskyplná slůvka od počátku, které spíš přehlížím, ta naivita mě už malinko unavuje, ale stejně se k těmto příběhům vracím, aby si má mysl odpočinula od všedních starostí.

Opět jsem se zasmála, tupé pozvedlo celý příběh a o takovém dopisu by snila každá z nás.

NathalieVerdun
24.09.2022 4 z 5

Ťažko mi je túto knihu hodnotiť. Keby to bolo len o hlavnom páre, tak značne slabé - obzvlášť, keď porovnávam so skoršími dielmi tejto série. Ale kebyže to beriem iba ako doplnok k čakankám, taký rozsiahlejší epilóg, som ochotná prižmúriť oči. Pravdou však zostáva, že tak či tak je to príliš krátke - vlastne, v pohode tam mohla autorka vsunúť aj pasáže z pohľadu lady Natálie Blandfordovej a Edwarda, lorda Traversa, určite by sa tým nič nepokazilo.
Rafe a Hannah ako pár ok, len nie som u LK zvyknutá na tak zrýchlené tempo a úplne tým pádom absentuje také to postupné uvedomovanie si..., drobnôstky a náznaky.
Ohorelý milostný list je príjemným okorenením :-)
A vianočný bál, nádherné róby a zimné reálie sú zase príjemne snovým zakončením :-) :-)
Za mňa 3,5

allyska
28.02.2021 5 z 5

Takové krásné, ale bohužel kratší zavzpomínání si na předchozí díly. K tomu kouzlo vánoc, opět vtipné situace a hlavně i dějová linka s mým nejoblíbenějším hrdinou Westcliffem. Za mě spokojenost.

Maruš.D
04.04.2020 5 z 5

Naprosto parádní zakončení. Je to spíš taková zkrácená verze, nicméně to neubírá na kvalitě. Hrozně mě bavilo, že to byla taková zakázaná láska. Vůbec by mi nevadilo z toho udělat plnohodnotnou knihu. Velmi jsem ocenila nahlédnutí do vztahů ostatních čekanek. Bylo to velmi reálné, hlavně co se týče Lilian, která měla obavy jako kterákoliv jiná žena. Co se týče vztahu mezi Hannah a Rafem.. naprosto super. Zamilovala jsem si je oba dva. Líbili se mi soukromé chvilky mezi nimi, jejich vášeň, nejistota, chtíč, láska.. Jak píši, nevadilo by mi si přečíst o pár stránek více. Krásné zakončení série (doufám, že vyjdou na svět i další bratři Bowmanovi).

EvikU.
05.02.2020 4 z 5

Ani poslední díl mě nezklamal. I když nejvíc mě bavil třetí a čtvrtý. Někdy je příjemné ponořit se do romantického čtení. Tahle série stála za čas strávený u knihy. A tak to má být. Doporučuji.

cukrovka
14.12.2019 5 z 5

Hezké zakončení celé série Čekanek. Taková romantická jednohubka.

DUNIKO
03.11.2019 5 z 5

Musím říct že mě tato knížka příjemně navnadila na předešlé díly protože jsem z celé série jako první četla tuto poslední.Mohli mít víc společneho děje ale také se mi líbili vsuvky ostatních čekanek(dlouho očekávání manželé,vyřešena nevěra-to mi hned bylo jasné jak to je). Pěkné čtení.

jinbr
29.10.2019 4 z 5

Líbilo se mi, že to nebylo až tak přímočaré. Jinak celá série prima, užila jsem si dialogy, formu mluvy a zamyslela se i nad poměry, které v té době panovaly.

luci2
20.10.2019 5 z 5

Příběh posazeny do vánočního času mě opět nezklamal. Všudy přítomné kouzlo mezi Rafem a Hannah Vás vtáhne do příběhu tak, ze se jen těžko od něho odtrhnete. Libilo se mi, jak Rafe věnoval Hannah cinoveho vojacka a jeho dopis vyznání, který neměl být nikdy objeven. Příběh nepostrádá i trochu humoru, v němž hraje hlavní roli tupé Rafova otce ;-). Pohodovy příběh na pohodovy večer.

moudivlacek
27.09.2019 4 z 5

Pěkný konec série, plno humorných scének, z níž bych asi vypíchla scénku se snahou zachránit tupé starého Bowmana. To prostě nemělo chybu. Každopádně je důležité říci, že i když Čekanky jsou již vdané, pořád jsou skvělé kamarádky, a to nakonec pozná i chudá Hannah. U Rafa jsem nejvíc ocenila jeho rozhodnutí vůči vztahu k otci.
Prostě - milé, romantické, odpočinkové čtení.

keiko33
25.08.2019 4 z 5

Pekne ukoncenie serie cakanky, ale co sa tika pribehu, nicim neohuril.

havrmoni
13.02.2019 5 z 5

Přidávám komentář po znovu přečtení a nedá mi to, abych nesrovnala tento doplňující příběh se Slibem. Toto je daleko hezčí. Já to beru jako takový delší epilog k celé sérii plus bonus Rafe s Hannah. Kdežto ve Slibu je spoustu situací, které vypadají na slibně se rozvíjející příběh či zápletku a vzápětí je vše vyřešeno. Jakoby autorka neměla dostatek papíru a musela to vtěstnat na co nejmenší množství stránek.

Irenka8
15.01.2019 5 z 5

Úžasná.

Terez9119
25.11.2018 5 z 5

Ach, takové krásné zakončení! Máme tu Rafaela, dokonale roztomilého darebáka, a rozkošnou Hannah. Příběh bez ohrožení na životě, neodehrává se zde žádné velké drama, povídka jednoduše plyne a skončí přesně, jak chcete, aby dopadla. A k tomu ostatní čekanky, kterých se najednou nechcete vzdát. Najednou si říkáte: proč už to musí končit? Já chci víc. Ačkoli je děj krajně předvídatelný, já si s ním užila jedno krásné dopoledne. Takže vám všem váhajícím radím: Dočtěte sérii až dokonce! Vyplatí se to.

Knižní střípky
18.11.2018 5 z 5

Pro mě to bylo krásné završení celé série. Bratr Daisy a Lily Rafe byl skvělý hrdina, každá si ho musí zamilovat. Vlastně všechny hlavní hrdiny této čekankové série nešlo nemilovat. Celá série byla výborná. Krásné odpočinkové čtení. Myslím, že se k čekankám určitě někdy zase vrátím. Navíc tento díl byl pro mě o to lepší, že se odehrával v období Vánoc a to já mám moc ráda.

Lee7
21.10.2018 4 z 5

Celá série byla moc hezká a při sychravějších dnech dokázaly hezky naladit a zasmát se. Líbilo se mi, že ostatní hrdinky i zde v příběhu byly i nadále vidět a mohly jsme si naposledy užít jejich strasti. Rafe a Hannah jsou krásný pár a Vánoce miluji.

TaLu
13.10.2018 5 z 5

Velmi zdařilé završení příběhu Čekanek. Během bratrova hledání té pravé a jediné, dostala každá z postav uplynulých dílů poměrně velký prostor. Navíc je celý děj zabalený do vánoční atmosféry, kterou mám ráda jak ve skutečnosti, tak v knihách. Jde o takovou jednohubku, nebo spíše třešničku na dortu. Celá série byla opravdu sladká, ale musím říci, že ne přeslazená. Za setkání s autorkou jsem vděčná, v rámci romantické literatury si ji směle řadím mezi oblíbené. Kouzelná byla scéna, kdy dochází ke svěřování a postupně se přidávají všechny Čekanky. Při ní jsem se výborně bavila.