Iamblichos
To bolo jednoducho nadherne.....spolu so Srdcom v Atlantide bezkonkurencne najlepsia kniha od Majstra
Nadherna kniha....a - vlastna skusenost - uplne inak ju cita a preziva student a inak citatel v strednom veku s dvoma detmi......
Uff...to bol teda narez.....vsetky doterajsie knihy a filmy o 2. svetovej vojne a holokauste pri toto vyzeraju ako Sipkova Ruzenka....citalo sa to jednym dychom, aj pasaze, kde na 10 stranach rozobera jednotlive kaukazske narecia a ich povod, aj vety, ktore sa niekedy tahaju cez 2 strany...
Som trochu na rozpakoch...namet originalny, velmi som sa na knihu tesil, avsak postupne som sa stratil v jednotlivych postavach a jednotlivych dnoch, respektive dni, ktory sa neustale opakuje....az natolko, ze ku koncu mi bolo vcelku jedno, co sa stane s panom Bishopom, ci Evelyn zavrazdia naozaj alebo nie a kto je vrahom...myslim, ze je uzitocne si od zaciatku pisat poznamky, co jednotlive postavy v dany den robili a koho stretali, urcite to citanie ulahci
Tak som to dal. Musim povedat, ze sa to citalo velmi dobre, preklad bol skvely, pribeh perfektny. Ako velke plus musim spomenu kratke kapitoly, neic tak neznasam ako kapitoly, majuce 50-60 stran, bez nejakych ciastkovych odsekov, ktore nie som schopny precitat na jeden zatah. Minimalnu vytku mam len k niekedy velmi dlhym "filozofickym" uvaham, priznam sa, ze poslednych 40-50 stran som velmi rychlo preletel, a takisto mi scena polovacky z konca prveho dielu prisla nepodstatna a neprimerane dlha.
Az na poslednych 40-50 stran asi najlepsie, co som od Forsytha cital...potom mi hlavna postava zacala pripadat ako absolutny vsevediaci vsepredvidajuci a vsezvladajuci extrasuperman. Inak cistych 5 hviezdiciek, aj za mierne mrazive porovnania so sucasnou situaciou...
Jedna z najlepsich knih o druhej svetovej vojne - co som mal moznost citat
Dost mrazive citanie, nakolko to pan pisal pred cca 30 rokmi a prakticky presne popisuje sucasny svet..mame sa na co tesit..snad sa aspo v niecom myli
Cakal som viac "zakulisnych informacii"... pripadalo mi to ako sumar informacii uz publikovanych v mediach, bez dalsej pridanej hodnoty /ak neratam zopar citacii smsiek s vulgarizmami/..co uz...ako dokument doby doby je to dobre, ale celkovo skor sklamanie
Od Majstra su teda aj lepsie kusky, ale urcite Misery medzi kvalitnejsie diela patri
Bradbuy nemoze sklamat...aj ked sa mi pribeh zdal trosinku priamociary, zrychleny, malo rozvinuty, vyrovnal to vsak nadherny poeticky styl, ktorym to pan Bradbury napisal
Keby som necital ine knihy o seberozvoji, tak mozno by zaujala, takto nie...Bata povedal, ze hybat sa je dobre...Bata povedal, ze spat aspon 8 hodin....Bata povedal, ze farby vplyvaju na psychiku a naladu...atd atd
Na Agathu teda slabota....zapletka vcelku jasna uz v polovici knihy, pachatel prakticky jasny od vykonania vrazdy...
Vzhladom na autorov Ferri-Conrad som k Asterixovi pristupoval s nedoverou -prvykrat ini autori nez Goscinny-Uderzo, avsak bol som velmi milo prekvapeny urovnou komiksu.
A zavodnik Coronavirus s maskou ma v kontexte aktualnej ruskovej doby rozsekal :-))) /vydanie komiksu z roku 2018, vskutku prorocke
No....feministkam, genderistom a vsetkym 350 "pohlaviam" sa to pacit nebude, ale to je tak vsetko, co s tym mozu spravit :-))
Bezkonkurence doposial najlepsia kniha, ktoru som od Kinga cital. Tymto ma presvedcil, ze jeho dielo nie je len o horroroch a thrilleroch, ale ze dokaze napisat skutocnu Literaturu /cielene s velkym L/. Smutno-nostalgicke, s mnohymi otazkami, na ktore tazko najst odpoved
Vynikajuce-pre mna zatial v trojici najlepsich Kingoviek - v spolocnosti Zelenej mile a a Srdca v atlantide