Iamblichos Iamblichos komentáře u knih

Obálka knihy Láskavé bohyne Láskavé bohyne Jonathan Littell

Uff...to bol teda narez.....vsetky doterajsie knihy a filmy o 2. svetovej vojne a holokauste pri toto vyzeraju ako Sipkova Ruzenka....citalo sa to jednym dychom, aj pasaze, kde na 10 stranach rozobera jednotlive kaukazske narecia a ich povod, aj vety, ktore sa niekedy tahaju cez 2 strany...

17.11.2025

Obálka knihy Nadace a Země Nadace a Země Isaac Asimov

Docitane s vypatim vsetkych sil....keby sa polovica nicnevraviacich dialogov, kde sa opakuje dokola stale to iste, vynechala, bola by kniha citatelnejsia. Celkovo je cela seria Nadacie velkym sklamanim, skutocne som cakal od nej nieco ine.....takto mi pripadalo, ze citam nekonecny dialog, kde podstata ostavala viacmenej ta ista, len sa kazdych 150 stran kompletne menili postavy, aspon co sa prvych 4 dielov tyka...

12.10.2025

Obálka knihy Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Vynikajuce-pre mna zatial v trojici najlepsich Kingoviek - v spolocnosti Zelenej mile a a Srdca v atlantide

16.09.2025

Obálka knihy Vítejte v opičárně Vítejte v opičárně Kurt Vonnegut Jr.

2-3 poviedky mierne slabsie, ostatne su TOP

16.09.2025

Obálka knihy Čtyři tisíce týdnů Čtyři tisíce týdnů Oliver Burkeman

Odlozene a nedocitane kratko po polovici knihy, jed som mal pocit, ze citam dokola rovnaky slovny salat a donekonecna opakujuce sa premisy, ze zivot je konecny, aj tak nestihneme vsetko co chceme urobit, naucit sa, zvladnut a teda dobre je sustredit sa a jednu vec. Ak knihu vezmete do ruky, uplne staci precitat si 12 bodov v dodatku a usetrite si aspon kusok z tych 4000 tyzdnov na nieco uzitocnejsie a zmysluplnejsie

06.09.2025

Obálka knihy Vojna a mír Vojna a mír Lev Nikolajevič Tolstoj

Tak som to dal. Musim povedat, ze sa to citalo velmi dobre, preklad bol skvely, pribeh perfektny. Ako velke plus musim spomenu kratke kapitoly, neic tak neznasam ako kapitoly, majuce 50-60 stran, bez nejakych ciastkovych odsekov, ktore nie som schopny precitat na jeden zatah. Minimalnu vytku mam len k niekedy velmi dlhym "filozofickym" uvaham, priznam sa, ze poslednych 40-50 stran som velmi rychlo preletel, a takisto mi scena polovacky z konca prveho dielu prisla nepodstatna a neprimerane dlha.

19.08.2025

Obálka knihy O klamaní - Ako odhaliť podvádzanie na trhu, v politike a v manželstve O klamaní - Ako odhaliť podvádzanie na trhu, v politike a v manželstve Paul Ekman

Slovensky preklad je absolutne necitatelny

16.08.2025

Obálka knihy Bohatý otec Chudobný otec Bohatý otec Chudobný otec Robert T. Kiyosaki

Nedoporucujem..kde tu sa daju najst zmysluplne odporucania, najma zakladne pojmy je dobre si uvedomit a zapamatat - co su aktiva, co pasiva, cashflow atd, ale v dalsom kniha skor uskodi, a snazit sa napodobovat napr Robertove machinacie s nehnutelnostami je cire blaznovstvo...z investicnej literatury by som pre bezneho laika, ktorym sam som, skor doporucoval napriklad Pruvodce pro pasivni investovani, Akciove investice a najma Psychologii penez, pripadne Grahamovu klasiku - Inteligentni investor

02.08.2025

Obálka knihy Deadwood Deadwood Pete Dexter

Vcelku drsna kniha, verim, ze takto nejak to na Divokom zapade aj fungovalo...fascinovalo ma oznacenie muzskeho pohlavneho nastroja v celej knihe, s tym som sa este -v takom rozsahu-v literature nestretol

26.07.2025

Obálka knihy Ikona Ikona Frederick Forsyth

Az na poslednych 40-50 stran asi najlepsie, co som od Forsytha cital...potom mi hlavna postava zacala pripadat ako absolutny vsevediaci vsepredvidajuci a vsezvladajuci extrasuperman. Inak cistych 5 hviezdiciek, aj za mierne mrazive porovnania so sucasnou situaciou...

20.07.2025

Obálka knihy Obratník Raka Obratník Raka Henry Miller

Pred tymi 70 rokmi kniha musela posobit ako bomba a u nas po 89 a po vsetkych Mladych gardach a dalsich skvostoch socialistickeho realizmu asi predstavovala zjavenie, ale podla mna povest a public relations tejto knihy daleko prevysuju jej kvality....nejde o to, ze kniha fakticky nema dej, ale na 200 stranach popisuje prakticky dokola to iste - zivot americkeho polobezdaka v Parizi, co naozaj ku koncu prestava bavit a byt zaujimave....nedocitane, resp poslednych cca 30-40 preletenych

12.07.2025

Obálka knihy Magická Praha Magická Praha Angelo Maria Ripellino

Nie su to dejiny, ani literatura faktu, ale skor zbierka uvah, postrehov, impresii, co samo o sebe nemusi byt zle, avsak kniha mi vobec nesadla - ani jazyk, ani forma, ani forma tych spominanych impresii...nedocitane

12.07.2025

Obálka knihy Druhá nadácia Druhá nadácia Isaac Asimov

Opat a znova dokola....konverzacne "mind games", ktore su v podstate stale tie iste, prakticky kazdych 100 stran nove a nove postavy s novymi menami, ktore akoby tvoril generator nahodnych slov, novy pribeh, ktory je ale v podstate variaciou predosleho, prakticky bez opisu prostredia, kazda planeta a svet posobi uplne rovnako, nicim sa neodlisuje od inych.....mam za sebou polovicu serie, sancu dostane este jeden diel a potom zrejme koniec...

15.06.2025

Obálka knihy Nadace a Říše Nadace a Říše Isaac Asimov

Seria nie je zla, urcite lepsia ako Duna, z ktorej som zvladol dvaapol knihy, najvyraznejsi problem je, ze kazdych cca 100 stran /v pripade prveho dielu Nadacia/ zacinate citat novu poviedku a novy pribeh....

01.06.2025

Obálka knihy Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

Tak Tommyknockerov urcite nedoporucujem tym, ktori planuju zacat s Kingom. Niezeby to bolo uplne zle, aj ked sa toto radi k slabsim Kingovym kniham - s mimozemskou tematikou bola lepsia Pavucina snu...Tommyknockeri su roztahani, vyrazne grafomanski, s nesympatickymi prakticky vsetkymi postavami a na nich vidiet Kingove experimenty s navykovymi latkami

19.05.2025

Obálka knihy Odvážný mladý muž na létající hrazdě Odvážný mladý muž na létající hrazdě William Saroyan

Prve stretnutie so Saroyanom....poviedky zvlastne, svojske, vacsinu by som ani za poviedku neoznacil, skor za eseje, uvahy, myslienky, spatne ked pozeram obsah, o velkej casti poviedok by som podla nazvu nevedel povedat, o co v nich islo - a v niektorych naozaj toho o vela neslo a dej nemali..ine su krasne..celkovo 4*

05.05.2025

Obálka knihy Noční můra Noční můra Thomas N. Scortia

X-ta variacia "thrilleru" o nakazlivej chorobe, umelych viroch, zlych vedcoch atd....predvidatelne, slabe, nezaujimave. Strata casu, kniha pokracuje do Knihobotu

15.04.2025

Obálka knihy Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

(SPOILER) Na MAJSTRA velmi slabe. Chvilami som mal dojem, ze to bolo pisane jedine "nutnostou" nieco napisat. King "umi" ovela ovela lepsie, cital som od neho viacero zbierok poviedok, a tato je zdaleka najslabsia.
Prva "farmarska" poviedka neuveritelne roztahana a prakticky bez deja, bola doslova namaha ju docitat 1 hviezdicka
Druha poviedka o znasilnenej spisovatelke o kusok lepsia, ale takisto zbytocne dlha 2 hviezdicky
Tretia mala dobry rozbeh, ale v druhej polovici to King velmi rychlo skoncil a na nestastnika Goodhugha navalal na par stranach, co sa dalo..2.5 hviezdicky
Posledna jednoznacne najlepsia. 4hviezdicky

12.04.2025

Obálka knihy Odvedu vás do Sierry Madre Odvedu vás do Sierry Madre Asa Earl Carter

Krasna kniha

06.04.2025

Obálka knihy Margaret Thatcherová: Dáma se neotáčí Margaret Thatcherová: Dáma se neotáčí Charles Moore

Nepochybujem, ze uz sa uz neda ist do vascej hlbky a podrobnosti zivotopisu, co sa tejto velkej osobnosti 20. storocia tyka, nedalo ist, ale sprievodny negativny jav je ten, ze cloveka - aspon mna-unavila ta neuveritelna podrobnost a popis - s nadsazkou-takmer kazdeho dna zivota...po cca 350 stranach stranickej politiky - a to sa MT nestala este ani sefkou strany..knihu odkladam do buducna

30.03.2025

Zavřít