Konec světa & Hard-boiled Wonderland přehled

Konec světa & Hard-boiled Wonderland
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43253/bmid_konec-sveta-a-hard-boiled-wonderlan-nO4-43253.jpg 4 1104 1104

Kultovní román, odehrávající se ve dvou paralelních světech: v současném nočním Tokiu a v jakémsi světě představ, kde neplatí minulost ani budoucnost. Hrdina, specialista na kódování počítačových dat, přijme na první pohled normální zakázku a vzápětí se stane klíčovým prvkem v podivné hře. Netuší, že se už dávno ocitl na okraji propasti a že ta propast je mnohem hlubší, než by čekal. Mrazivé podobenství o cestě do temnot, skrývajících se za nablýskanou reklamní realitou našeho světa.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Sekai no owari to hádoboirudo wandárando , 1985


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec světa & Hard-boiled Wonderland. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (143)

HakuTheDeadBoi
14.07.2024 5 z 5

Tak z téhle knihy jsem si fakt sedl na zadek.
Téměř kyberpunkový příběh v jednom světě (šifry a kódování, tajní agenti, boj korporací), skoro až kafkovská fantasy v tom druhém.
Málokdy se mi stane, že narazím na knihu, jejíž prostředí je tak poutavě navržené a vyobrazené, že skoro až cítím, že se tam nacházím s nimi. V případě Konce světa to platí absolutně. Doteď vidím město za Zdí tak jasně, jako kdybych je právě četl, a nejspíš se tam brzy zase vrátím.

Co mě zaráží, je právě kyberpunkovost zápletky v prvním světě. Rok 1985, kyberpunk existuje v USA nějaké tři roky, Neuromancer vyšel rok před Koncem světa, i když je pravda, že Gibson viděl zrod budoucnosti právě v Japonsku.
A Murakami, který rozhodně není autorem čisté science fiction, musel být osvícen nevím kým, že dosáhl atmosféry, o kterou se tematická sci-fi scéna teprve pokoušela.

Touto knihou se Murakami dostal na seznam velmi oblíbených autorů.

SoňkaSoník
22.01.2024 5 z 5

Bože, jak já tu knihu miluju. Rozdělení na dva světy není chaotické, každou kapitolu jsem hltala. Mám ráda fantasy světy, obzvlášť, pokud jsou promyšlené, což za mě Murakami splnil na výbornou.
Knihu jsem četla na etapy, podle toho, jak jsem na ni měla čas a jak byla dostupná v knihovně. I tak mi její čtení zabralo tři roky. Pokaždé, když jsem se k ní vrátila, jsem přesně věděla, kde jsem skončila. Můj další nákup knih bude tento titul jistě obsahovat, chci ji mít ve své knihovně.


Ran
26.08.2023 5 z 5

Kniha je jedinečná svým stylem psaní a vyprávění, motivy a celkovým zpracováním. Její čtení jsem si hodně užila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Konec světa & Hard-boiled Wonderland v seznamech

v Právě čtených34x
v Přečtených1 537x
ve Čtenářské výzvě114x
v Doporučených127x
v Knihotéce503x
v Chystám se číst344x
v Chci si koupit62x
v dalších seznamech15x