HockeyGirl HockeyGirl komentáře u knih

☰ menu

Jsem ráda, že moje matka zemřela Jsem ráda, že moje matka zemřela Jennette McCurdy

Autobiografický příběh bývalé dětské herečky Jennette McCurdy, který vypráví, jak Jennette začala hrát, ale hlavně, kdo chtěl, aby se z ní stala herečka. Byla to právě její matka, kdo chtěl, aby Jennette hrála. Jenže ona to nesnášela. Nechtěla být herečka, chtěla být dítětem, jako ostatní. Chtěla prožít svoje dětství jako spolužáci, ne stát před kamerou a učit se texty a jezdit na konkurzy a falešně se usmívat. Její matka Jennette dokonce přivodila až k anorexii a bulimii. Jennette se po smrti matky dostávala ze všeho, co se jí během "kariéry" stalo, od jejích pocitů a emocí, až po změnu váhy. Její příběh končil tím, že odešla od herectví.

21.04.2024 3 z 5


Tři sestry Tři sestry Heather Morris

(SPOILER) Dojemný, smutný a pravdivý příběh tří sester od začátku války, po její průběh hlavně v táborech a pochodu smrti až ke konci války a životě po válce. Sestry si byly navzájem oporou po celou dobu knížky, jejich příběh by měl být inspiracích všem sourozencům, aby stáli při sobě v dobrém i špatném a nebáli se říct to, co je tíží. Dvě ze sester byly první, kdo nastoupily do Osvětimi, prostřední sestra se k nim přidala (bohužel) také později. Jejich matku a dědečka odvedli do plynu, sestry to viděly. Tento příběh opravdu doporučuji, je to skutečný a osobní příběh sester, které spolu byly vždy a chránily jedna druhou. :'))

07.04.2024 4 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Váhala jsem nad hodnocením této knížky ale nakonec se mi líbila. Nemůžu říct, že nějak extra moc, ale četla se dobře, nebyla dlouhá a navíc byla i napínavá. Vůbec bych neřekla, že bude mít takový konec, byl opravdu nečekaný. Každému by se asi tato knížka nelíbila, ale nebyla to taková ta typická romantika, ale i to, že se dva mladí lidé s problémy, mohou dát dohromady a zažít i pěkné dny, když jsou spolu. Určitě se podívám i na film. ;)

18.03.2024 4 z 5


Rudá pyramida Rudá pyramida Rick Riordan

Knížky od Riordana jsou vždycky super a dobře se čtou. Bohužel u Rudé pyramidy jsem to tak neměla. Děj byl docela zamotaný, složitý, těžký, bylo tam na mne moc postav, navíc se jmény egyptských bohů a dalších. Sama o sobě byla knížka těžká (váhově :-D). Měla jsem občas problém začíst se, skoro jsem knížku odložila, ale nakonec jsem četla dál. Byla pro mne zklamáním, i když to nerada píši. Riordan je jinak jeden z mých oblíbených autorů, toto dílo mi ale nesedlo.

05.03.2024 3 z 5


Někde mezi Někde mezi Marc Klein

Někde mezi je typ knížky, kterou jsem ještě nečetla. Možná se malinko podobá knížka Zůstaň se mnou, ale to je trošku jiný styl, ale vzpomněla jsem si na ni během začátku čtení knížky. Jedná se o zamilovaný pár, který si užívá léto, ale mají i slabší dny a pohádají se. Ano, je to možná normální, děje se to u všech, ale hlavní "hrdinka" prožívá mezi nádherným létem i dny, kdy její láska zemře při autonehodě a ona po jeho ztrátě zjistí, že duch přítele s ní stále navazuje kontakt. I ona se dostává z nehody svým způsobem, takže musí čelit i tomu, že její zdraví není 100%, ale nakonec se s přítelem shledají. Kapitoly se střídají po a před nehodou. Je to trošku přitažené za vlasy, ale líbilo se mi to, bylo to něco jiného.

15.02.2024 4 z 5


Poslední potomci Poslední potomci Matthew J. Kirby

Ten díl o asasínech mne už tak nebavil, jako ty první, kde se objevoval Altair nebo Ezio. Samostatný díl a už modernější smíchaný s předky daných postav, už nebyl tak moc přitažlivý a lákavý. Knížka sice neměla tolik stránek, ale už jsem se těšila, až ji dočtu. Spíš jsem se už u ní trápila. Rozhodně jsou lepší knížky s asasíny, než je tato.

23.01.2024 3 z 5


Návrat Návrat Nicholas Sparks

Návrat od mého oblíbeného autora, se mi moc líbil. Přesto jsou jiné jeho knížky, které se mi líbily více, ale ani tato nebyla špatná. Opět klasický Sparksův styl, drama a romantika dohromady. A to se mi líbí. ;) Knížka se četla sama, nebyla dlouhá a děj byl zajímavý. Trevor (hlavní postava) se zamiluje do ženy, která je ale ovšem vdaná za muže, který je na přístrojích. Jejich láska je ale pevná, chtějí být spolu, ale zároveň nemohou. A do toho se Trevor snaží zjistit víc o jeho dědečkovi. Stopy ho zavedou i k dívce, které se dědeček ujal, když utekla z domova. Vše ale dobře dopadne.

24.12.2023 4 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Další z přečtených knížek od Darcy a jako vždy se mi knížka moc líbila. ;) Konec byl malinko přitažený za vlasy, ale pokud máte její knížky rádi, tak si na to zvyknete. Daniel se mi jevil jako příjemná postava, starostlivá a pak se už ani nebál duchů a přízraků. A pak byl rád, že má kde žít a že má práci, za kterou je královsky placený. Kdo by nebral práci v domě, kde straší, ale je za to úžasně zaplacený? :o))

02.12.2023 4 z 5


Nacistova dcera Nacistova dcera Max Czornyj

Bohužel tato knížka má u mne nízké hodnocení. A je to škoda, protože čtu ráda knížky u druhé světové válce, nejlépe skutečné příběhy lidí, kteří přežili. Jenže Nacistova dcera je zmatená knížka, plná postav, které se střídají. Greta, která ztrácí paměť, začne číst deník Anny, která s matkou přijede transportem do Polska. Pod svá křídla si je vezme jeden "esesák", pan Rott. Greta zjišťuje, že je to její otec. Jenže její terapeutka jí sdělí, že ona je Anna. Prostě - děj je ze začátku pomotaný, pak se tam konečně něco děje, ale konec je opět pomotaný. Nevíte, kdo je kdo. A co se vlastně stalo. No, četla jsem lepší knížky. ;)

17.11.2023 3 z 5


Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Obsah a pěkná obálka a také to, že se jedná o LGBT romantiku, mi daly podmět k tomu, abych tuto knížku koupila. A nelituji toho. Opravdu to stojí za to! ;) Knížka se mi četla moc dobře, skoro sama od začátku do konce. Byla napínavá, čtivá a prostě - super! Byla jsem mile překvapena dějem, ale taky jsem docela dopředu věděla, jak to dopadne. A dopadlo to jak nejlépe mohlo. Víc prozrazovat nemůžu, jinak by to byl spoiler. :o))

05.11.2023 5 z 5


Giacomo Casanova: Sonáta zlomených srdcí Giacomo Casanova: Sonáta zlomených srdcí Matteo Strukul

Benátky, 18. století. Casanovu známe asi všichni, svůdník, milovník žen a zábavy, rozkoše a milování nemá v Benátkách jen přátele a obdivovatele. Jsou mezi nimi i tací, kteří by ho raději viděli mrtvého nebo aspoň zavřeného v cele. A lidé na vyšších místech si nemohou dovolit mít ve městě muže, který není společensky vysoko a jen žije bohémský život. Casanova je pronásledován, odposloucháván a mnohdy neví, jestli daný člověk patří "na jeho stranu", nebo je to někdo z paláce. Casanova se zamiluje, i když je jeho láska poté oddělena a on je svržen do cely, ze které se pak dostane. Benátky opouští a musí se schovat.

24.10.2023 3 z 5


Letní bouřky Letní bouřky Eva Pospíšilová

Jak okomentovat knížku, kterou jsem přečetla za dva dny? Prostě - WOW! To bylo něco! Nemohla jsem se od čtení odtrhnout, těšila jsem se na další a další stránky a hrozně moc jsem se těšila, jak to bude pokračovat a jestli se Floyd s Pauliem dají dohromady. Část, kde se spolu moc nebavili nebo vůbec, byla smutná a chtěla jsem, aby byli zase v pohodě a spolu. Protože ti dva prostě k sobě patří! Úžasné čtení, rychlovka, kterou máte přečtenou hned. Oddechovka, sice letní tématika (během letních prázdnin), ale já jsem ji četla až teď a vůbec to nevadí. :o)

10.10.2023 5 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

Jámu jsem dostala jako dárek k jedné objednávce, ale předtím jsem se o ni nijak nezajímala a ani jsem neměla v plánu si ji přečíst. Ale sáhla jsem po ní, jelikož ji předtím četla mamka, které se líbila. Je to spíš psychologický thriller, místy lehce děsivý, ale žádný horor nečekejte. Na to, že o autorce a knížce, čtu hodně kladné recenze na knihkupectvích, já jsem si z ní na "zadek" nesedla. Až tak dobrá knížka to není, ale čte se dobře a má spád.

08.10.2023 3 z 5


Hřbitov Hřbitov Ed Warren

Hřbitov je soubor duchařských povídek, příběhů, které se staly. Warrenovi jsem původně vůbec neznala, až jsem zjistila, že dle jejich zájmu o paranormální aktivity, je natočený film V zajetí démonů. Film jsem sice neviděla, ale když jsem narazila na tuto knížku, musela jsem ji mít. Byla čtivá, kapitoly nebyly až tak dlouhé a příběhy byly zajímavé a napínavé. Mnohdy jsem si říkala, jestli jsou opravdu skutečné, ale věřím, že se něco podobného stát mohlo. Četla jsem už víc "duchařské" knížky, ale tato taky nebyla špatná.

27.09.2023 4 z 5


Baneovy kroniky Baneovy kroniky Cassandra Clare (p)

Kroniky Magnuse Banea byly super čtení, byly to krátké povídky, ale přečtené byly rychle, kapitoly byly krátké, ale čtivé. Magnus je jedna z mých oblíbených postav této knižní série, pak je hned za ním Alek, který byl i Magnusův přítel. Magnus, jakožto čaroděj, chodí dobře oblékaný, je společenský a snaží se řešit vše v klidu, ale taky to ne vždy, jde. Knížky s Magnusem a i nejlépe, s Alekem dohromady, jsou moc dobře napsané a doufám, že si od autorky, přečtu i další knížky a budou stejně dobré, jako ty s Magnusem. ;)

27.09.2023 5 z 5


Loď plná nevěst Loď plná nevěst Jojo Moyes

Od Jojo jsem četla již Než jsem tě poznala a Poslední dopis od tvé lásky a Život po tobě a moc se mi líbily. Bohužel kniha Loď plná nevěst nebyla pro mne tak moc dobré čtení, jako předchozí (zatím) přečtené knížky. Prvních asi 100 stránek se tam nic moc nedělo, takže jsem skoro knížku odložila. Pak se nevěsty začaly více poznávat, začaly si vyprávět svoje příběhy a člověk se o nich dozvěděl víc. Plavba musela být pro nevěsty dlouhá a náročná a dost nudná. Navíc, když nevěstě přišel telegram, ať už nejezdí, ale nevěsta už byla na cestě na lodi. Knížka se mi četla docela dlouho, ale jsem ráda, že jsem ji dočetla.

03.09.2023 3 z 5


Houslistka z Osvětimi Houslistka z Osvětimi Ellie Midwood

Musela jsem dát plné hodnocení, protože tato knížka si to prostě zaslouží. Je naprosto krásně napsaná, byť téma je smutné, přesto historické a z velké části i pravdivé. Život slavné houslistky Almy se odehrává v Osvětimi, kde Alma touží přežít, jako každý vězeň. Proto založí orchestr, který by hrál vězňů, ale hlavně vedení tábora a všem dalším, kteří v táboře jsou a pracují. Alma má pod svými křídly i děvčata, která postupně do orchestru přidává a drží je tak naživu. Mnohdy čelily smrti, ale vždy se jim podařilo přežít a to hlavně díky Almě. Její láska v pianistu, kterého zabili jako prvního, ji uvedla do smutku a dle knížky spáchala sebevraždu. Smutné, ale velmi čtivé.

15.08.2023 5 z 5


Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Krásná, čtivá a úžasná knížka od jednoho z mých oblíbených autorů přečtená za 6 dnů. :) Nenudila jsem se ani v jednom okamžiku, bylo to moc pěkné ale i smutné čtení. Tyto krátké knížky ale plné všeho a všech možných pocitů, se moc dobře čtou. Opravdu doporučuji, četla se sama a prostě - Sparks nikdy nepřestane bavit.

28.07.2023 5 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Rozhodně doporučuji, není nad to přečíst si nějakou super knížku od Browna. Já prostě nevím, ale on mi padl do oka hned, jak jsem viděla fimy s Robertem Langdonem a zjistila jsem, že jsou to i knížky, tak jsem je musela přečíst. Sice jsou knížky silnější a mají víc stránek, ale snad u žádné kapitoly se nebudete nudit.

23.07.2023 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Knížku jsem dostala o sestry. Dle popisu se měla přibližovat ke Karikovi, kterého čtu a je jeden z mých oblíbených. Kariku to trochu připomínalo, ale s mnohem detailnějším popisem děje a dlouhými kapitolami. Jelikož to byl dárek, knížku jsem předtím nějak nesledovala a koupě mne nenapadla. Přesto jsem se začetla, i když byly některé pasáže "na hlavu" a konec v nedohlednu, byla jsem zvědavá na závěr a na toho, kdo za tím stál. Zamilovala jsem si jednu postavu - psíka Imbuse.

23.07.2023 3 z 5