Poslední potomci

Poslední potomci https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406163/bmid_posledni-potomci-wrK-406163.jpg 4 29 7

V Owenově životě neběží nic správně už od chvíle, co jeho otec zemřel ve vězení, obviněný ze zločinu, o němž si je Owen jist, že ho nespáchal. Monroe, školní ajťák, mu však nabídne způsob, jak by mohl otcovo jméno očistit, a to když ho nechá použít Animus – zařízení, které uživatelům umožňuje prozkoumávat genetické vzpomínky pohřbené v jejich vlastní DNA. Ta zkušenost ale přinese Owenovi víc, než předpokládal. Během simulace totiž odhalí existenci starověké a mocné relikvie, která byla dlouho považována za legendu – Trojzubce ráje. Tajné organizace se nyní nezastaví před ničím, aby artefakt získaly – a to jak bratrstvo asasínů, tak templářský řád. Brzy začne být zřejmé, že se Owen může zachránit pouze tak, že najde Trojzubec jako první. Pod Monroeovým vedením vstoupí Owen a několik dalších mladých lidí do vzpomínky, kterou spolu sdílejí prostřednictvím své DNA, ocitnou se tak uprostřed Odvodových nepokojů v New Yorku v roce 1863. Owena a jeho společníky tak čekají těžké zkoušky v nebezpečných ulicích New Yorku a jejich minulé zkušenosti budou mít navíc dalekosáhlé důsledky pro přítomnost.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Last Descendants , 2016


více info...

Přidat komentář

HockeyGirl
23.01.2024 3 z 5

Ten díl o asasínech mne už tak nebavil, jako ty první, kde se objevoval Altair nebo Ezio. Samostatný díl a už modernější smíchaný s předky daných postav, už nebyl tak moc přitažlivý a lákavý. Knížka sice neměla tolik stránek, ale už jsem se těšila, až ji dočtu. Spíš jsem se už u ní trápila. Rozhodně jsou lepší knížky s asasíny, než je tato.

Luigi1
27.10.2020 5 z 5

Owen se musí vyrovnat se smrtí otce který zemřel ve vězení do kterého byl zavřen neprávem za zločin který nespáchal.


StarPopcorn
16.06.2020 4 z 5

Docela dobrá kniha ze světa AC. Zvlášť chválím postavu Monroea

Highlander
14.02.2020 5 z 5

Já nevím, já si moc nemám na co stěžovat...
Ano, působí to jako rozjezd. Ano, moc se děj kupředu nevyvinul - ale už jsme si u Assassinů mohli zvyknout, že 'současnost' se moc nehýbá. Ale to mi vůbec nevadí.
Mně se líbí prožívat historické momenty a hltat způsob, jakým se tvůrcům daří do toho zakomponovat Templáře, Asasíny a mocnou civilizaci, která tady byla dávno před námi. A toho se mi dostalo bohatě. Obzvláště mě potěšil první 'záznam' z Animu, protože byl z mého oblíbeného místa/doby...
Každopádně děj mě bavil, navnadil, nenudil... co víc si přát?
Ale ano, asi mi trošku vadí, že je to o děckách, ale co se dá dělat, to je už můj problém. ;)

KubaHanzelin
23.06.2019 2 z 5

Silnější dvě hvězdy.
Je to něco jiného než ostatní Assassin's Creed knihy, jedná se spíš o young adultovku, která navíc působí jako úvod k dalším knihám, nojo, ale úvod se nemá táhnout na 250 stran když má samotná kniha 300, ale abych nebyl jen negativní, děj příjemně plynul a četlo se to skoro samo, snad budou další díly lepší

Fantasysvet
09.05.2019 4 z 5

Na začiatku sa pozeráme na svet očami Owena, ktorého zožiera túžba po pravde o jeho otcovi. Šokom však môže byť skok, kedy sa kniha prestáva orientovať len na hlavného hrdinu, ktorého nám predstavila v úvode, alebo ešte na Javiera, jeho kamaráta, a čitateľ ako taký sa zrazu ocitá v tele pravého asasína či zvyšných postáv a na svet či iba simuláciu sa odrazu bude pozerať z niekoľkých rôznych perspektív. Táto zmena v štruktúre knihy zapríčiňuje malú dezorientáciu, ale časom sa dá navyknúť na spôsob, akým sú všetky príbehy v tejto časti rozprávané. Všetko je príjemne plynulé a čo kapitola, to iný zážitok, ale stále je všetko výborne konzistentné.

GinaKicaid
06.05.2019 2 z 5

Přiznám se, možná jsem příliš příkrá, jenže tato kniha má tolik nedostatků, nad kterými jednoduše nemůžu přivírat oči, že jsem nakonec u těch dvou hvězdiček zůstala.
První problém - opravdu jsem se nudila, měla jsem pocit, že čtu jeden velký prolog, ale 300 stran je na prolog jednoduše moc.
Druhý problém - sice čteme z pohledu hl. postav, ta ale nemají na vývoj knihy žádný vliv, takže to nemá, jak vtáhnout děje.
Třetí problém - myšlenka knihy je super, ale to podání... chování jistých dospělých... opravdu jsem s celým konceptem měla problém...
Ale abych nebyla jen negativní... Další díly budou zřejmě lepší (tedy snad), ale já už se do nich pouštět nebudu

Štítky knihy

Assassin's Creed

Autorovy další knížky

Matthew J. Kirby
americká, 1976
2019  78%Poslední potomci
2021  80%Geirmundova sága
2021  85%Chánova hrobka
2021  90%Osud bohů

Kniha Poslední potomci je v

Právě čtených2x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce73x
Chystám se číst27x
Chci si koupit14x