Gleam Gleam komentáře u knih

☰ menu

Stín bohů Stín bohů John Gwynne

Dobře se četlo, ale po přečtení série Hry o trůny se každá další fantazy velice špatně hodnotí. Jelikož koncem této knihy patrně vše začíná, pustím se do dalšího dílu.

03.08.2023 2 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Po předchozím dílech jsem si musela dát chvilku oraz od Jonna Linny, opět jsem se k němu ráda vrátila. Hromada krve, občas trochu předvídatelné, s useknutým koncem, přesto poutavé a čtivé, chystám se na další díl.

24.11.2022 4 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Nic závratného jsem od knihy nečekala, spíš romantickou oddechovku, i tak mne kniha zklamala. Kráska a zvíře. No, do dalších dílů se asi nepustím.

24.11.2022 1 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Nemám všeobecně moc v oblibě české autory. Kniha pro mě však byla velice zajímavá svým námětem, o kterém jsem neměla ani tušení. Vcelku dobře se četla a doporučuji k přečtení a rozšíření vlastních obzorů.

19.07.2022 4 z 5


Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Podle pětihvězdičkových komentářů bych čekala něco, co mě chytne a nepustí. Nechytlo a jsem ráda, že jsem dočetla. K vodě na plovárnu vlastně skoro ideální, nenáročné čtení. Čekala jsem, kdy se příběh zvrtne v klasickou červenou knihovnu, to se překvapivě nestalo, do dalšího dílu série ale nemám odvahu.

19.07.2022 2 z 5


Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Přečetla jsem další díl série, s politováním musím říct, že do dalších se prozatím pouštět nebudu, stále mi v knihách něco chybí. Snad někdy později se vrátím.

24.05.2022 3 z 5


Goldstein Goldstein Volker Kutscher

Další díl série opět "přečten" v audio verzi, za mě opět výborné. Knihy tohoto autora mě baví, těším se na další díl a jsem zvědavá, kam se hlavní postava příběhu posune.

01.04.2022 4 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Kniha se čte snadno a rychle. V porovnání se severskými detektivkami je však jaksi plochá. Počítám, že se pustím do dalšího dílu a nejpozději pak bude čas přečíst si nějakou méně plochou knihu. Osobně mi vadí autorův styl ukončování kapitol.

01.04.2022 3 z 5


Milá č. 18 Milá č. 18 Leon Uris

Pokud porovnám s mojí první knihou autora, kterou byl Exodus, musím říci, že mě naplnil více než Milá č. 18. Více historických souvislostí, pro mě spousta nových informací, které mi umožnily pospojovat si vlastní znalosti a zařadit je do historického vývoje. Milá č. 18 mne asi více zasáhla emotivně. Už jenom představa, co lidi dokáží špatného udělat jiným mi připadá v této pohnuté době až příliš současná a zároveň nepochopitelná. Vzhledem k aktuální situaci totiž celý příběh nutí člověka při čtení neustále myslet jen na jedno - může se to stát znovu, i když trochu jinak. Bohužel je však výsledkem stále a pořád utrpení lidí a přivírání očí ostatních patrně s nadějí - ono to nějak dopadne. Jsem zvědavá na další autorovy knihy.

19.03.2022 5 z 5


Tichý zabiják Tichý zabiják Volker Kutscher

I další díl jsem nepřečetla, ale poslouchala ve skvělé audioverzi a musím říct, že se těším na další, kriminální komisař mě baví stále víc.

13.03.2022 4 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Nemám moc ráda knihy českých autorů, ale dala jsem opět jedné šanci. Nijak překvapivá, vraha jsem odhadla docela brzy. Kniha se četla dobře, možná se dostanu k dalším dílům autorky.

28.02.2022 3 z 5


Mokrá ryba Mokrá ryba Volker Kutscher

Knize dávám tři hvězdičky a to jenom proto, že jsem knihu nečetla, ale poslechla v audio verzi při zdravotních procházkách a tedy nemohu objektivně posoudit, jak by se mi četla. Zápletka je fajn, na každý další poslech jsem se těšila. Mimochodem, moc pěkně namluveno. Trochu jsem doufala, že se dozvím více o Německu té doby, nestalo se, ale jedná se o detektivku, ne o historický román. Hlavní hrdina trochu suverén, občas jsem měla pocit, že mi přestává být sympatický. Ale tento pocit se vytratil a já se s chutí pouštím do poslechu dalšího dílu.

21.02.2022 3 z 5


Šachové figurky Šachové figurky Peter May

Po přečtení posledního dílu série mi nezbývá než opakovat, že tato série se velice dobře četla. Nic převratného, nic krvavého, což je proti severským detektivkám, které ráda čtu, nezvyklé. Proto mě celá série velice mile překvapila. Vřele doporučuji k přečtení. Bohužel dle recenzí na ostatní série nemám odvahu pustit se do jiných děl autora. Snad ji najdu a nebudu zklamaná.

12.02.2022 4 z 5


Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

V knize nejsou žádné překvapivé dějové převraty, zůstává i příjemný popisný styl spisovatele. Baví mě, jak autor u jedné postavy používá něco jako ich formu, pokud se to tak dá v tomto případě nazvat. Děj je možná trochu předvídatelný, kniha se mi však četla velice dobře a určitě si přečtu další díla autora.

30.01.2022 4 z 5


Skála Skála Peter May

Kniha vlastně není krimi románem, jak jsem si původně myslela. Je to spíše popis návratu do dětství, vzpomínek, dávných přátelství. Nechybí překvapení, možná trochu tušené. Popis okolní krajiny je obsáhlý, nikoli však na překážku. Kniha se mi dobře četla, ráda se k mně dosud neznámému autorovi opět vrátím.

13.01.2022 4 z 5


Ohnivý sloup Ohnivý sloup Ken Follett

Po dlouhé době pro mě další kniha z dílny pana Folletta. Opět nezklamala, mám raději jeho tvorbu z historicky dřívějšího období, čemuž tato kniha plně vyhověla. Příjemný, poutavý příběh, který člověka donutí k tomu, aby si oprášil či doplnil historické souvislosti. To nikdy nikomu neuškodí, knihu vřele doporučuji.

31.12.2021 4 z 5


X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Nemůžu si pomoci, ale ještě pořád mě tento autor baví. Předchozí díl takové malé zvolnění k dalšímu rozjezdu v zatím posledním díle série. Spousta čtenářů zde kritizuje useknuté konce, ale mě to docela baví. Předpokládala bych další sérii s jistou dánskou ex policistkou v hlavní roli, no necháme se překvapit, autorova díla si pohlídám a doporučuji.

22.12.2021 4 z 5


Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Kniha se mi jako zatím všechny v sérii četla velice dobře. Možná ještě o trochu lépe, neboť se mi zdála méně překombinovaná a krvavá. Jdu se s chutí pustit do dalšího dílu.

30.11.2021 4 z 5


Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

Další díl série, hlavní hrdina sice vše vyřeší, nevnímám ho ale úplně jako kladnou postavu příběhu, další díl si ale určitě přečtu

11.11.2021 4 z 5


Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Po dlouhé době jsem začala číst zase něco ze severských sérií, kniha čtivá, však místy těžko zvratově překvapivá, až neskutečná

11.11.2021 4 z 5