Ewwe Ewwe komentáře u knih

☰ menu

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Tohle je další krásná kniha od Collen. Silný příběh, kde od začátku je vám smutno, čím vším si hlavní postavy prochází. Přečteno za odpoledne, nemohla jsem se od té knihy odtrhnout..

18.11.2023 5 z 5


Červený adresář Červený adresář Sofia Lundberg

To byla tak krásná kniha! Plná emocí, pochopení, síly, bolesti, lásky a odpuštění. První stránky jsou lehce nezáživné, ale nevzdávat to. Děj krásně plyne, prolínání minulosti a přítomnosti je dobře vykreslené a celkově tak kniha nenechá emoce chladné. Vřele doporučuji.

19.02.2022 5 z 5


Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Mona píše dobře, o tom žádná a z její první knihy jsem byla opravdu nadšená a ještě teď si pamatuji o čem byla. Jen tenhle díl nebyl nic moc. Zbytečně natažený, postavy nic extra - taková klasika. Nevím, chyběla mi tam ta jiskra, kterou má v jiných knihách. Kniha neurazí a ani nenadchne. Ale na takové to nenáročné čtení, proč ne.

17.02.2022 3 z 5


Láska podle hvězd Láska podle hvězd Minnie Darke

Hvězdy, to je moje láska. Na knihu jsem se těšila, ale upřímně, nic extra nenabídla. Strašně mi vadilo, jak je v knize x příběhů. Ač jsou všechny vždycky uzavřené, takže žádný otevřený konec, tak stejně to pro mne byl takový rušivý element. Na takové to pohodové čtení je to ale fajn.

17.02.2022 3 z 5


Všechny touhy vedou do Říma Všechny touhy vedou do Říma Luca Di Fulvio

První kniha od autora a četla se opravdu dobře. Miluji Řím a jeho popis v knize je opravdu krásně popsán, že jsem se zase procházela uličkami v Římě a užívala si tu atmosféru. Příběh dobře uchopen, postavy reálně vykreslené ale na mne až moc tvrdé. Z některých částí mi bylo chvílemi úzko a musela jsem to číst na etapy. Ač autor píše opravdu velmi čtivě, úplně k srdci mi bohužel nepřirostl.

17.02.2022 4 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Tahle autorka to prostě umí. Co kniha, to nadšení! Krásně barvitě popsané prostředí, postavy vyspělé a celkový příběh je tak fajn, že Vás to nutí pořád číst. Těším se na další knihu, protože tady se vedle prostě nešlápne.

23.01.2022 5 z 5


Madly Madly Ava Reed (p)

Kniha mi o proti předchozímu dílu přijde slabší. Zbytečně natažená, zbytečné pasáže o tom, jak June odmítá Masona. To je samé, chci ho, nechci ho, chci ho. Příběh by se dal uchopit lépe, námět se sebeláskou je totiž fajn, jen je potřeba z toho vytřískat co nejvíce. Což bohužel tady nebylo. Kniha má 352 stran a je tam o té sebelásce tak žalostně málo. June se sebeláskou bojuje celý život, nasazuje masku a ke konci se záhadně "vyléčila". Stačilo se jen odlíčit a hotovo.. Takhle to bohužel nefunguje a je škoda, že v tom autorka nešla do hloubky. Mělo by to lepší příběh, který by byl uvěřitelný.

23.01.2022 3 z 5


Ohnivý pták Ohnivý pták Susanna Kearsley

Od autorky jsem před nějakým časem četla zimní moře a byla jsem nadšená, jak barvitě dokázala popsat prostředí, že si člověk dokázal to místo úplně představit. Starý hrad, šumění moře a ledový vítr, zajímavý příběh. Bohužel, tohle všechno jsem celkem postrádala v Ohnivém ptákovi. Linky celkem nezajímavé, občas jsem musela přeskakovat, jak strašně se to táhlo. Nevím, ale prostředí Ruska mě moc nenadchlo a ani postavy nedokázaly vtáhnout do děje.

08.01.2022 3 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Od autorky jsem četla knihu Rytmus, já & Malychin kde jsem byla nadšená a těšila jsem se na další. S velkou chutí jsem začala číst Kulti a bohužel jsem už tak z knihy odvařená nebyla. Nejvíce mě iritovalo to, že v knize je pořád slovo kadí. OK, použít párkrát, ale tady bylo to slovo snad 100x! Postavy fajn, ale na to, že Kulti měl skoro 40 a Sal 27, tak chování jako někde na střední. Je škoda, že autorka knihu neuchopila trochu jinak a spíše se tam v první polovině knihy celkem plácala. Jako odpolední nenáročné čtení je to akorát. Snad kniha Lukov bude lepší.

05.12.2021 3 z 5


Skoro úplně normální Skoro úplně normální Hannah Sunderland

Kniha s krásnou obálkou, co úplně zve k podzimnímu čtení pod dekou s horkým čajem. Velmi čtivě napsáno, děj plyne a přečteno máte za jedno odpoledne. Ze začátku mi hlavní hrdinka Effie velmi lezla na nervy tím, jak každý večer hledala útěchu ve flašce vína, svojí sobeckostí a tím, že za všechno můžou ostatní. Celý svět byl černý, dokud nepotkala Thea. Dvě pochroumané duše co si najdou k sobě cestu. Za mě fajn příběh, sice konec trochu ukvapený a sladký jako med, ale jen dobře. Pesimistická ta kniha ze začátku byla až až.

07.11.2021 5 z 5


Jeho zákusek Jeho zákusek Penelope Bloom

Tak tahle kniha je tedy slabota. Je to škoda, protože začátek série byl vážně pěkný, ale další knihou je to horší a horší. Na odpolední čtení tak akorát

16.10.2021 2 z 5


Rosiin sladký krámek snů Rosiin sladký krámek snů Jenny Colgan

Pohodové čtení do upršených dnů. Už jen to prostředí bylo krásné a ten popis sladkostí, to je hřích. Měla jsem pořád chuť na karamelky a všelijaké bonbóny. Hlavní postavy vhodně vybrané, dějové linky plynuly, romantika nechyběla.

22.08.2021 5 z 5


Ty letní noci Ty letní noci Mandy Baggot

Krásné prostředí, fajn postavy. Kniha na odpoledne, která vás přenese na Korfu a vy si užíváte tu vůni moře, horký písek pod nohama a slunce. Autorka umí barvitě popsat prostředí, že se tam opravdu ocitnete. :) Příběh je fajn, humorné scénky, ale jen ten časový úsek mi přijde celkem nereálný - za týden vše postavit na nohy? Každopádně za přečtení ta kniha stojí.

22.08.2021 5 z 5


Zmizelá apatykářka Zmizelá apatykářka Sarah Penner

Zajímavý příběh, který je velmi čtivě napsaný a usazen do krásného prostředí. Touhle knihou jsem rozhodně nešlápla vedle.

20.08.2021 5 z 5


Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Krásná kniha plná humoru, fajn postav a hudebního prostředí. Bavilo mne to sourozenecké pošťuchování a to, jak pomalu Gaby a Saša navazovali vztah. Velmi čtivě napsáno a těším se na další knihy od autorky. Jen mi občas trochu vadila ta častá vulgarita. Každopádně i tak dávám plný počet, protože jsem se u knihy vážně bavila.

18.03.2021 5 z 5


Sedm dopisů z lásky Sedm dopisů z lásky Sinéad Moriarty

(SPOILER) Když jsem brala tuhle knihu, věděla jsem do čeho jdu. Emočně rozložená a kopou kapesníků. No, v noci jsem knihu přečetla a bohužel bez kapesníků. Příběh je to poutavý, nechtěla bych ho zažít na vlastní kůži, postavy jsou fajn. Jenže něco bylo špatně. A to něco byla délka knihy. Ač ze začátku autorka to vzala hezky svižně, mělo to spád a při čtení to ve Vás hrkne, když Sarah zkolabuje. Ale pak to jde z kopce a to postavou Adama. Jeho chování nezná mezí a je to chvílemi až odporné. Proč autorka knihu zbytečně tahala jako žvýkačku, když už v polovině knihy víte, jak to bohužel dopadne? Zbytečně se to táhlo, Sarah se mezitím rozkládala a celkově se to motalo v kruhu. Smutná kniha..

03.03.2021 4 z 5


Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

Kniha, která vás roztrhá. Příběh, ze kterého puká srdce a nadělí více než tisíc slz. Knihu jsem doma měla už delší dobu, ale až teď na ni "uzrál" ten pravý čas. Hned od první stránky si Poppy zamilujete a od další kapitoly už jen tečou slzy. Je to nádherná kniha s pohádkovým příběhem a s hořkosladkým koncem. Dvě souzené duše plné lásky, které si k sobě vždy najdou cestu. Knihu ukládám, znovu číst nebudu ale vím, že si vždy vzpomenu. Život je dar a nesmíme ho jen přežívat.

23.01.2021 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Musím říct, že tohle byla zatím nejlepší kniha, co jsem od autorky četla.

18.01.2021 5 z 5


Ghostwriter Ghostwriter Alessandra Torre

Kniha s naprosto silným příběhem, který ve vás zanechá šrám. Příběh, který je plný bolesti, lží a manipulace. Hlavní hrdinku budete nenávidět a milovat, opovrhovat jí ale i fandit. Autorka tady podala naprosto perfektní výkon, kde postavy dokázala detailně pospat a do příběhu vdechnout život, ač byl neskutečně bolestný. Po knize už nejspíše nešáhnu, ale budu si i za pár let pamatovat o čem byla, jako kdybych ji znovu dočetla. Můžu vřele doporučit!

14.11.2020 5 z 5


Dům v Cornwallu Dům v Cornwallu Liz Fenwick

Mám v oblibě knihy, které jsou zasazené do prostředí Anglie a Skotska. Má to vždy takové zvláštní kouzlo. Autorka píše svižně a čtivě, takže kniha je na takovou odpolední idylku. Příběh byl zajímavý ač místy dost ponurý. Hlavní postavy fajn, jen by Hannah nemusela být tak vulgární. Ale jinak se mi kniha líbila a těším se na další ze série. Za sebe mohu doporučit

11.10.2020 4 z 5