Ty letní noci

Ty letní noci https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357310/bmid_ty-letni-noci-dmB-357310.jpg 4 116 37

Zářící slunce, jemný bílý písek, azurové moře a sexy mladý milionář – v ráji se přece nemůžete dostat do problémů, nebo ano? Imogen Charltonové se to ale povede. Její bratr Harry totiž investoval všechny peníze do restaurace na ostrově Korfu a teď mu hrozí krach. Když se na scéně objeví bohatý Řek Panos Dimitriou a chce tavernu koupit, zdá se, že není co řešit. Bratr se ale podniku nechce vzdát a jeho nadšení je nakažlivé. Imogen tak postupně propadne kouzlu ostrova – a nejen jemu. Jiskra, která přeskočí mezi ní a Panosem, ji nutí rozhodnout se mezi snem a láskou…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Those Summer Nights , 2016


více info...

kikikrat
kikikrat
28.06.2023 3 z 5

Moc hezké prostředí Korfu. Sympatické postavy a to hlavně Elpida, která byla taková typická řecká ženská od rány a zároveň ta správná babička. Kniha byla čtivá a jasný, předvídatelná ale to člověk tak nějak čeká. Vadilo mi spíš, že se vše odehrálo za týden, což mi vůbec nesedělo, musela jsem ten fakt ignorovat. Pokud hledáte letní, oddechové čtení, tak je to kniha pro vás.

heja
heja
05.02.2022 4 z 5

Aj keď som neuveriteľne naivný romantik, nechce sa mi veriť, že človek, ktorý so sebou celý život vlečie komplexy, toxicitu a je poznačený svojim otcom, že je to v ňom hlboko zakorenené, sa zázračne "dá dokopy" behom týždňa. Bolo by to viac uveriteľné, ak by išlo o väčší časový úsek, napríklad aspoň dva mesiace. Už len z tohto princípu nemôžem dať plný počet *.
Snažila som sa nemyslieť na to, ako krátko sa postavy poznajú a potom som si mohla príbeh, aj keď predvídateľný, užiť. Grécko je naozaj krajinou raja. Veľmi sa mi páčilo aj to, ako autorka do príbehu zapracovala krízu, s ktorou sa táto krajina strela, aj s jej následkami. To, z môjho pohľadu, zasa o niečo zvýšilo kvalitu letného príbehu. Celkovo sa jednalo o pohodovú knihu. Jediné, čo ľutujem je, že som ju čítala teraz, keď je vonku zima. Verím, že ak by som ju čítala v lete a s vychladenou citronádou, ešte viac by som si ju užila.
Ak by to bolo možné, dala by som tak 3,5 - 3,75 * :)


laura
laura
28.01.2022 1 z 5

Nebylo to špatné, ale bylo to až moc předvídatelné, obehrané. Za mě maličko nuda. Děj mě chytil až někde za polovinou knihy a pak už jsem četla s větším nadšením. Každopádně předchozí kniha od této autorky mě bavila o moc víc, měla v sobě jakousi opravdovost, kterou jsem tady nenašla.

happy-smile
happy-smile
25.12.2021 4 z 5

Milá úsměvná knížečka, takový relax k moři. Pokud máte rádi tento žánr, tak určitě neprohloupíte.

Kniholapka
Kniholapka
19.11.2021 3 z 5

Čtivá kniha, která vás zanese na prosluněné Korfu. I když ji čtete v zimě, najednou se pomyslně ocitnete na pláži a slyšíte křik racků a slanou příchuť ve vzduchu. Byla to moc příjemná, odpočinková romantika, která potěší každou nežnou duši.

SBH
SBH
20.09.2021 3 z 5

(SPOILER) Nečekala jsem nic, a tak do půlky knihy jsem měla pocit, že jsem dostala něco.
Překvapivě mě chytila zápletka, ano, jistě, schématická, ale přijatelně vybudovaná a řešení mě bavilo. Dalším plusem byly postavy, Imogen i Harry mi byli sympatičtí a Panos, no, musí být miliardář vždycky božsky krásný? Nestačilo by jeho finanční charisma? Nebo prostě jenom charisma? Sem tam sice došlo k logickým nesrovnalostem a autorčina řecká společnost ze všeho nejvíc připomínala Angličany (například všechny Řekyně odbarvené na blond a drinky podávané před večeří), ale budiž. V zásadě (aspoň zpočátku) to nerušilo. Jo, nesmím zapomenout na sem tam povedený vtípek a občas příjemně trefnou myšlenku (například tu o poloprázdných sklenicích).
Největším kladem byly popisy Korfu, malebné krajiny, rázovitých vesniček a měst, bujarých slavností a lákavých jídel. Dobrá, u vlastních Řeků se ten dojem trošku zasekl, ale jinak jsem se pokaždé, když jsem knihu otevřela, octla pod palčivým sluncem na pláži s šumícím mořem u nohou. To všechno by stačilo na poměrně vysoké hodnocení.
Jenže v poslední čtvrtině se dojem začal kazit. Vyřešení situace nebylo žádným překvapením, takže mi přišlo, že to autorka neblaze protahuje a začala jsem se u čtení nudit. V té chvíli mi začal vadit jeden nešvar, který by u svižnějšího textu působil jenom roztomile – všichni projevovali jakékoli emoce, ehm, polknutím. Byl vyděšený? Polkl. Byl nadšený? Polkl. Byl rozzlobený? Polkl. Brrrrr.
Nakonec mi začalo lézt na nervy, co všechno se dá podle autorky stihnout v průběhu týdne. Zdevastovanou restauraci obnovit a dotáhnout ke hvězdnému úspěchu. Prodávat a kupovat nemovitosti jako na běžícím páse (řecká byrokracie asi funguje naprosto excelentně). Přestěhovat asi desítku lidí přes půlku Evropy – nikdo z nich neměl žádné závazky jako třeba pracovní smlouvu a podobně? Zkrátka kdyby měla Imogen otěhotnět, tak v průběhu toho týdne dítě odnosí a přivede na svět.
Dobře, za Panosovu rozervanou duši přidávám hvězdu, ale jinak by to byla bída.

Ewwe
Ewwe
22.08.2021 5 z 5

Krásné prostředí, fajn postavy. Kniha na odpoledne, která vás přenese na Korfu a vy si užíváte tu vůni moře, horký písek pod nohama a slunce. Autorka umí barvitě popsat prostředí, že se tam opravdu ocitnete. :) Příběh je fajn, humorné scénky, ale jen ten časový úsek mi přijde celkem nereálný - za týden vše postavit na nohy? Každopádně za přečtení ta kniha stojí.

Beruska18
Beruska18
02.08.2021 3 z 5

Ideální čtení na dovolenou. Čtení, které vás přenese na Korfu a užíváte si moře, slunce, cikády, romantiku ....

katst
katst
18.07.2021 3 z 5

Takové nenáročné holčičí letní čtení. Když k tomu člověk bude takto přistupovat a nebude očekávat žádné hluboké myšlenky a příběhy, bude spokojený.
Prostředí Řecka je hezky popsáno.

Linda007
Linda007
11.07.2021 3 z 5

Nějak se mi nechce věřit, ze se všichni a všechno změní za týden.

Sisine
Sisine
10.02.2021 5 z 5

Za mě parádní kniha do pošmourné doby.hned se člověk těší na leto a dovolenou.

Kenan
Kenan
06.02.2021 4 z 5

Rozvíjející se vztah dvou krásných lidí, který vám vyloudí úsměv na rtech i slzu v oku, tak to se u takové oddechovky očekává. Úplně nejvíc mně ale zaujalo sluncem prosvícené Korfu, příroda, obyvatelé řecké vesničky, jejich zvyky a jídlo a samozřejmě blankytně modré moře.

musivila
musivila
10.10.2020 4 z 5

Měla jsem chuť na rozpálené slunce, vánek ve vlasech, azurové moře, pláže, pohoří, dechberoucí západ slunce, zvuk cikád, opojnou vůní květin, malebné uličky, řecké taverny, místní pokrmy …. a to vše mi kniha splnila. Dýchne na vás srdečnost a pohostinnost místních obyvatel … jídlo, víno, tanec, zpěv. K tomu jako bonus s milým romantickým příběhem, který se celý točí, kromě lásky, kolem snu založit si vlastní restauraci, uspořádat si život a najít v něm své místo, určit si priority, vyřešit rodinné vztahy, ctít kulturu svých předků. Líbila se mi tradice s tancem zamilovaných ❤ Za mě je to další z knih, kterou bych zařadila do „romantických úniků“ od reality všedních dnů ❤ Jedná se o moji první knihu této autorky a určitě s M. Baggot ještě na Korfu v další její knize vycestuji :-) Škoda, že všechny knihy jsou jen z Korfu. Ráda bych si přečetla i o jiných řeckých ostrovech, které jsem navštívila.

LaBobule
LaBobule
23.09.2020 3 z 5

Tato kniha byla prvnim setkanim s autorkou. Cekala jsem nenarocnou oddychovou cetbu a to jsem take dostala. Dej se odehrava na krasnem reckem ostrove Korfu, takze pro romantiku jak delane. Je to kniha nejen o lasce ale take vztazich v rodine, premysleni o zivote a snaze byt lepsi clovek. Presto vsechno jsem se do cteni trochu nutila. Cetlo se to pekne, ale neco mi tam chybelo. Mozna neco dramatickeho, nejaky veliky zlom.... nevim.... pro mne to nebude kniha, kterou bych si pamatovala dlouho. Kazdopadne mi dala chut cestovat a navic se dej toci kolem restaurace a to mam rada.

Zomy
Zomy
13.09.2020 4 z 5

I tahle Mandy je tak za 3,5 hvězdy. Její romantika mě nedokáže takříkajíc chytit za srdce, necítím tam to sevření útrob jako při opravdové slaďárně, ale zároveň vím, co od ní mám čekat a s tím mě ještě nikdy nezklamala. Dokáže úžasně navodit pravou letní atmosféru v Řecku, úplně jako bych cítila ty komáry a rybí trhy kolem.
Milionář a silná dívka pečující o celou rodinu taky nemůžou nic zkazit :-)

Nelička
Nelička
28.07.2020 4 z 5

Skvělé, letní čtení a pro milovníky všeho, co se trochu pojí s Řeckem a jeho romantikou obzvlášť milé čtení. Jasně, opět předvídatelný příběh, ale komu to va? Kor v tomhle případě určitě nikomu :-) knížky od Mandy mě prostě baví a těším se na další!

pip11
pip11
16.07.2020 4 z 5

Příjemně a pohodově vyprávěný příběh ze smaragdového ostrova, kam při čtení dostanete okamžitě chuť odletět. Skvělé letní čtení. Atmosféra ostrova je lákavá, spousta slunce, bílého písku a místních tradic.

Lofda
Lofda
14.07.2020 5 z 5

Tak tohle čtení jsem si vážné užila. To plné hodnocení je nejspíš trochu moc, ale dám ho! Milá letní oddechovka, trochu romantiky (žádné přehnané vzdychání), trochu řecké kuchyně, trochu humoru a všude vlastně spousta Řecka.. Hned bych sedla na letadlo a vydala se na Korfu nejen kvůli moři, ale třeba taky posedět v jedné z těch místních taveren a ráda bych tam potkala nějakou tu prima správnou moudrou "jaju" Elpidu, její postava mě bavila moc :-)

narciska
narciska
27.05.2020 5 z 5

Kniha byla pro mě příjemná, pohodová a určitě ne poslední od téhle autorky.

Dagmar58
Dagmar58
17.04.2020 4 z 5

Korfu, léto, moře, písek, slunce, romantika, příjemná oddychovka.