Esie Esie komentáře u knih

☰ menu

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Pro mě to bylo trošku zklamání. Bylo to zbytečně zdlouhavé a někdy opravdu nudné. Musím uznat, že námět je velice originální a být kniha o 100 stran kratší, tak bych dala i 4 hvězdičky, ale... Konec mě zklamal, nechce se mi věřit, že by se tak inteligentní a podlá žena nechala ukecat na sladké řečičky manžela. Další hvězdička tedy ubraná za konec, což máme konečný počet 3 hvězd.

20.03.2015 3 z 5


Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Kniha mě neoslovila. Jednoduše je tuctová a jsem si jistá, že takových knih bylo, je a bude spousta. Je mi jasné, že nejsem cílová skupina, ale ani v mých třinácti by mě tohle neoslovilo.

12.03.2015 2 z 5


Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

Nějak nevidím posun vpřed. Kniha je stejně zmatená, jako první díl a stejně nudná a nesympatičnost postav tomu nepomáhá. Přečtu ještě i třetí díl a teprve potom si udělám pořádný obrázek.

12.03.2015 2 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Co to, jako mělo znamenat? Kde ses schovávala celý můj život? Hon na Hallidayovo vejce jsem prožívala, jako bych ho sama hledala. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Jediná věc co mě tak trochu štvala byla, že si autor mohl někde odpustit tolik odkazů kulturu 80.let, ale dokážu mu to odpustit a dávám plný počet bodů.

12.03.2015 5 z 5


Země prokletých Země prokletých Liliana Lazar

Naprosto neuvěřitelné. Ze začátku byla kniha nudná a i průměrná, ale ke konci jsem se nestačila divit. Z knihy úplně dýchá tajuplný atmosféra. Ze začátku mi bylo hlavního hrdiny líto, ale na konci jsem si vážně říkala, jestli by nebylo opravdu lepší, kdyby ho zavřeli. Tolik zničených životů. Taky jde vidět, že ať je komunismus nebo demokracie lidi jsou pořád stejní, stejné pověry i báchorky. Musím říct, že z knihy jsem nadšená a neskutečně mě překvapila. Také se mi líbilo, jak je kniha napsaná, tak stručné.

04.01.2015 4 z 5


Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Na pokračování Bridget jsem se neskutečně těšila, ale trochu jsem se bála, aby to nebylo jen další nastavování příběhu. Nečetla jsem ani anotaci, takže pro mě bylo neskutečným překvapením, že Mark, ten sladký oddaný Mark je mrtvý. Bridget zůstala sama a ještě k tomu se dvěma malými dětmi a neustále celou knihu mi akorát dokazovala, jaká je nemožná matka.Bridget se mi nezdála ani dospělejší a ani rozumnější. Vztah se zajíčkem mi přišel trochu nechutný. Ne kvůli věkovému rozdílu, ale kvůli té samé zaprděnosti a zvracení. Tohle autorka mohla vynechat. Bridgetin věk mě strašil na každém stránce a upřímně nedokázala jsem si jí představit. Prostě pořád jsem viděla třicítku, akorát děti volají ,, Mamince je padesát jedna"
Kniha je prostě fajn oddechovka, i když je zde pár slabších momentů. Ze začátku jsem byla trochu zklamaná, ale nakonec mě Bridget zase dostala.

03.01.2015 4 z 5


Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela Natalie Young

Kniha mě zaujala svou grafickou stránkou a podtitulem. Představovala jsem si bůh ví co, ale mé představy se bohužel nenaplnily. Nadruhou stranu, uplně nejhorší to nebylo. Kniha rozhodně zaujmě netradičním a možná trochu vulgárním tématem, ale rozhodně téma zůstalo celkem nevyužito na můj vkus. No a když si odmyslíte, že vaří třeba ruku nebo nohu manžela, tak získáte i celkem slušné recepty na marinády :)

22.12.2014 3 z 5


Legenda o Ostojovi Legenda o Ostojovi Zdeněk Smetánka

Úžasná sonda do mysli i života raně středověkého člověka. Kniha je velice dobře napsaná a čtení přímo odsýpá. Pokud Vás zajímají všední věci života středověku, tak takhle kniha Vám toho hodně řekne…

22.12.2014 5 z 5


Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Krásné a poutavé čtení. Nemohla jsem si pomoct, ale neustále při čtení jsem byla v napětí, že se Faině něco stane. Samozřejmě krásná, chladná a krutá Aljaška je neskutečná a autorka jí úžasně vylíčila. Velice se mi líbily kratičké ukázky na začátku každého dílu. Třetí část knihy mě , ale trochu zklamala...

09.11.2014 4 z 5


Hra o trůny 2 Hra o trůny 2 George R. R. Martin

Daleko více poutavější a dynamičtější než první díl. Kdybych mohla dala bych více hvězdiček. Více už k tomu snad ani nemá cenu se vyjadřovat. Prostě je to úžasná serie plná intrik a zvratů. Oblíbená postava Daenerys a Tyrion (ten skrčet v sobě prostě něco má). Sansa je v tomhle díle tak naivní, nejraději bych jí dala pár facek, ať se z té dětské nevinnosti už probere a Joffrey........Nejraději bych ho zabila a to hodně pomalu

22.10.2014


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Prvních 50 stran jsem četla asi týden. Pořád jsem se do toho nemohla nějak dostat. Pak jsem si řekla dost, sakra zajímalo mě kdo je vraní dívka, no a zbytek jsem přečetla během jednoho dne. To samo o sobě něco vypovídá. Kniha je nudná a děj se pomalu nikam neubírá. Všechno to nějak tak pomalinku pluje na svojem bestsellerovém mráčku. Právě to slovo bestseller mě přesvědčilo si knihu přečíst, ale kdybych jí nepřečetla, tak si vážně myslím, že o nic nepříjdu. Kdo je Vraní dívka jsem věděla kolem půlky knihy. V podstatě Vás v knize nic nepřekvapí, akorát párkrát se možná pozastavíte nad zvráceností jednotlivých činů. Kniha mě pomalu začala bavit snad až kolem stránky, kdy vraní dívce začne přeskakovat. Teprve tehdy z příběhu můžete vycítit nějaké napětí a tíseň. Co se týče druhého díla, ještě pouvažuju jestli budu číst, ale zajímalo by mě, kam se až Vraní dívka dostane.

05.10.2014 2 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Postapokalyptický námět se mi velice líbil, ale to co kniha slibovala nesplnila. Ze začátku byla kniha velice čtivá a zajímavá a to až na 4 hvězdy, ale jakmile Arťom potká Chána tak to jde s knihou z kopce. Určité úseky knihy byli nudné a zdlouhavé. Velice se mi, ale libili kapitoly velká knihovna a tam nahoře. V knihovně jsem přímo cítila tísnivou a strašidelnou atmosféru onoho místa. Hodně mě zaujaly knihovníci a jejich střežení ticha v knihovně. Smrt Danila a přímé setkání Arťoma s knihovníkem bylo fascinující. Přesto mi kniha přišla nedodělaná a kdyby autor zachoval původní námět a to, že by zabil Arťoma uprostřed knihy by bylo geniální. Konec knihy mi přišel absurdní a směšný. Zklamalo mě, že některé věci v knize nebyli více rozvinuté např. homo novus, kreml, obyčejný život v metru, nebo prostě jen to co se stalo. Všechny tyto maličkosti mohli přidat knize na kvalitě. Navzdory tomu dlouhou dobu nezapomenu na některé ze silnějších osobností v knize a to např. Michal Porfirjevič a Vaněčka, Mělník, Oleg, žena před metrem v kovevé kostce a samozřejmě Arťom.

27.09.2014 3 z 5


Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Kniha se mi moc líbila.Dobře se četla,ale něco mě přece jen dost zklamalo a to konec knihy.Nechápu proč se tak pěkná postava, jako nespoutaná Jo musela takhle moc změnit.Poslední dvě kapitoly mě hodně zklamaly.Snad to bylo kvůli té době, že Jo takhle skončila.

10.09.2014 3 z 5


Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

Vážně nechápu, jak Flaubert dokázal, abych Emmu tak moc neměla ráda.Emma pro mě byla oříšek.Neustále mi lezla na nervy, až se divím, že jsem knihu dočetla.I přesto jsem ráda,že jsem dočetla, ale nějakou dobu na tu knihu nesáhnu.

10.09.2014


Dáma s kaméliemi Dáma s kaméliemi Alexandre Dumas, ml.

Kniha mě zasáhla a stále se kní musím vracet.Ani nevím jestli jsem někdy něco krásnějšího četla.Kdo nečetl neví :)

10.09.2014 5 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Knihu jsem si půjčovala stím, že když o ní každý mluví, tak ať vím o čem je řeč.A hned od začátku jsem nelitovala.Příběh byl velice poutavý a já se od knihy nemohla odtrhnout.Malou Čijo jsem si zamilovala,ale japonská kultura je mi teda záhadou.

10.09.2014 5 z 5


Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na jazyk, ale potom BOMBA.Víc k tomu ani nemůžu napsat.Jen mě mrzí, že jsem první viděla film a až potom četla knihu

10.09.2014 4 z 5


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

První díl je naprosto úžasný až je mi líto, že ostatní díly ztrácí na kvalitě(A to jsem teprve u třetího dílu)Akorát občas mě štve Arthur Dent, zato Zafod, to je kapitola sama o sobě :)

10.09.2014 5 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Knihu jsem ze zečátku brala jen jako jednu z těch, které mám na povinné četbě k maturitě, ale pohltila mě a já byla dychtivá co se vlastně s Lo a Hubertem stane.Lo byla rozmazlený fracek a Hubert prostě zvrhlík,i přesto jsem knihu četla jedním dechem.Až na pár Hubertových výlevů byla kniha čtiva a zařadila se mezi mé nejoblíbenější knihy.

10.09.2014 5 z 5


Kráľ Ubu Kráľ Ubu Alfred Jarry

Kniha mě nudila a nepřišla mi ani ničím zajímavá.Jestli knize na zajímavosti měli dodat sprosté výlevy některých postav, tak se to nepodařilo, aspoň u mě ne.Hodnotila bych i hůře,ale zase musím uznat četla jsem i horší.

10.09.2014 2 z 5