Ermeston009 Ermeston009 komentáře u knih

☰ menu

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Tak to bylo neuvěřitelné. Knihu jsem přečetla za dva dny vzhledem k tomu že už od prvních 10 stran jsem byla závislá. A upřímně tohle jsem nečekala. Od Colleen jsem už přečetla několik knih ale tohle je něco úplně nového. Napínavý thriller po kterém mě přejížděl mráz po zádech. Skvěle vypracovaný příběh a absolutně nečekaný konec. Knize proste nic nechybělo. Rozhodne doporučuji protože tady tímto dílem si autorka opravdu vysloužila můj obdiv.

15.10.2023 5 z 5


Odveta Odveta Joelle Charbonneau

(SPOILER) Příběh trochu slabší. Musím bohužel přiznat že se mi kniha docela špatně četla. Některé scény byly zdlouhavé a podle me nezbytné. Pořádná akce se začne dít až na posledních 30 stánkách a zbytek byl jenom o přípravě mise. Chemie mezi Ciou a Thomasem byla taky docela nijaká. Upřímně si myslím že by to bylo lepší bez ní protože takhle to vypadalo že autorka chtěla hrozně udělat v knize nějakou romantiku ale moc se nepokusila jejich vztach rozvinout což je škoda. Taky jsem trochu doufala že autorka rozvine trochu víc postranní postavy jako třeba Iana. Myslím že je to zajímavá postava a vlastně ho autorka představila a pak se na něho vykašlala. Docela jsem doufala že bude mít na konci nějaký comeback ale nic. Jinak se mi kniha docela líbila, nápad se je podle me velmi dobrý.

19.09.2023 3 z 5


Rozkaz zabít Rozkaz zabít James Dashner

Knižní série Labyrint se mi velmi líbila a po dlouhé době jsem si teda řekla ze bych mohla zkusit prequely. Řeknu to takhle špatné to nebylo ale nadšená jsem rozhodne taky nebyla. Příběh je trochu vytažený odnikud což způsobilo ze jsem s postavami tolik nesoucítila a do deje v podstatě nevplula. Začátek byl docela dobrý ale konec už jsem opravdu měla problém dočíst. Proste jsem postavy nemela čas poznat a proto se mi kniha četla špatně.

25.02.2023 2 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Čtivé, citlivé, sentimentální a krásné. I když už jsem věděla jak příběh skončí kousek mě pořád doufalo v nějaký obrat.
Rozhodně doporučuju.

22.10.2022 5 z 5


Dámský gambit Dámský gambit Walter Tevis

Nemám slov prostě neuvěřitelné. Úplně jsem se do Beth vcítila, prožívala jsem její výhry i prohry a konfrontovala s ní každé její překážky.
Už se těším až se ke knize znovu vrátím.

19.09.2022 5 z 5


Násobky sedmi Násobky sedmi Holly Goldberg Sloan

Příjemné odpočinkové čtení kde se člověk musí zamyslet sám nad sebou.

14.07.2022 2 z 5


Loď mezi hvězdami Loď mezi hvězdami Beth Revis

Hezká knížka. Trochu nakloněná k detektivnímu a romantickému příběhu ovšem důvod proč jsem strhla jednu hvězdu je ne moc povedená romantická linka která se autorce trošku vymkla z rukou. Vztah mezi postavy byl trochu nejistý a vyhýbavý ale jinak dobrá kniha.

14.07.2022 4 z 5


Cesta ke slávě Cesta ke slávě Danny White

Zajímavá kniha. Dozvěděla jsem se víc o členech, jejich snech a ambicích. Příjemné čtení.

14.07.2022 4 z 5


Nespoutaní Nespoutaní Sophie Jordan

Jen málokdy se stane 2. díl nějaké knižní série je stejně dobrý jako ten 1. Každopádně se to tentokrát autorce doopravdy povedlo. Kniha mě bavila od prvního do posledního okamžiku a měla nádherný konec. Někteří moc růžový konce nemusí ale já si na ně rozhodně potrpím. Opravdu krásné, zanechalo ve mě hluboké vzpomínky.

13.07.2022 5 z 5


Všechny barvy Země Všechny barvy Země Beth Revis

Poslední díl série Loď mezi hvězdami je podle mě díl nejpovedenější. Byl tam suspens a začátek kde v podstatě nebylo nic jasné se vyklubalo do konce kde se všechno hezky vysvětlilo. Další věc za kterou autorce klobouk dolů je romantická linka mezi Synem a Amy. Totiž musím uznat že v prvních dílech byl vztah mezi Synem a Amy dost rozpačitý a nejasný. Ovšem v Všechny barvy země jsem se pokaždé přistihla jak se culím jako idiot při každé romantické scénce. Ne, opravdu si myslím že se vztah Amy a Syna v posledním díle krásně rozvinul a mě se díky tomu kniha četla o moc líp (vzhledem k tomu že já si na romantiku potrpím). Páni a ten konec tak tam jsem současně plakala štěstím i žalem.

30.06.2022 5 z 5


Milion sluncí Milion sluncí Beth Revis

Moc hezké. Knížka mě nutila přemýšlet spolu s postavami, vcítit se do jejich rolí a chápat jejich problémy. Zrovna v tomto dílu jde o problémy dost závažné takže jak už jsem zmínila jsem to hodně prožívala. Už se těším na další díl.

07.06.2022 4 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

(SPOILER) Rozhodně ne tak dobrý jako první díly protože už to tak hezky neuplynulo. Nerada to říkám ale bylo to tak trochu o ničem. Jako něco mezi útěkem před ZLOSINem a raply ale vlastně taky ne. Taky mě hodně zasáhly některé stráty že jsem si fakt říkala “to nemyslí vážně” a taky by chtěl trochu víc rozvinout vztah s Brendou. I tak hodnotím kladně protože se kniha četla velmi rychle a snadno. Konec byl velmi dobrý opravdu mi to dalo naději ale Newt a Teresa to bylo fakt hnusný. V celku ale jak říkám dobré.

10.05.2022 4 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Co se týče děje tak malinko horší než první díl. Hodně se mi totiž líbil nápad labyrintu který neměl cestu ven. Spáleniště je jiné protože se to v podstatě neodehrává v uzavřeném prostoru. Chci říct že tam méně cítím takový ten náznak hry který byl velmi dobře udělaný v jedničce. Každopádně jsem zhltla knihu za tři dny takže se mě kniha držela dobře to se jí musí nechat. Jinak každý charakter každá lež ve mě nechala hlubokou ránu a některé postavy se tam taky mohli objevovat trochu víc. Šílené zvraty. To rozhodně. Některé postavy jsem chvíli nemohla snést a pak zase jo a naopak. Poslední kapitoly byly dost šokující (navazují na zvraty) a všeobecně šílené. Thomas mi byl pořád stejně sympatický a kniha se rozvíjela poměrně dobře. Rozhodně se už těším na další díl.

07.04.2022 4 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Nádhera. Kniha mě nadchla stejně jako další kniha Hoover Možná jednou. Smysl pro poezii a příjemný pocit vlastního světa do kterého vás Hoover dostane je okouzlující. Skoro jako bych se toho pocitu komfortu mohla dotknout.
Jak jsem už zmínila nádhera. Jinak se to popsat nedá.

31.03.2022 5 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

(SPOILER) Ze začátku jsem byla nadšená ale od druhé části kdy se hlavní hrdina stane mírotvorcem mě to ze začátku nudilo a pak naprosto vytočilo. Coriolanus se začne chovat jako totální pitomec a já jsem šíleně vytočená. A ten konec? Hrůůůza. Chtěla jsem třísknout knihou a říct: “co to do pr… je?”
Přece jenom hodnotím 3*/5* kvůli hezkému podání a moc pěkný začátek.

31.03.2022 3 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Ne tak dobrý jako první díly ale taky mě to nadchlo. Hunger Games byla moje první přečtená série takže já bych to v každém případě hodnotila kladně. Jinak si ale doopravdy myslím že si knihu stojí za to přečíst

31.03.2022 4 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Kniha mě opravdu příjemně překvapila. To, aby se mě Útěk líbil tak moc jak ho hodnotím, bylo prakticky nemožné, protože mě naprosto otravují knihy napsané ve třetím pohledu, a je to prostě samá akce (což mě většinou moc nebere), ale i tak mě autor dokázal dostat do příběhu bez jakéhokoli problému. Možná maličký mínus co se týče emoční a romantické linky. Trochu mě tam chyběla, ale v celku super! Na konci jsem kapku poplakala, jinak se už ale těším na další díl a snažím se nepodlehnout depresi z toho, že budu muset počkat až do pozítří než dostanu další díl.
Bez rozmýšlení dávám 5*/5*

31.03.2022 5 z 5


Víš, že tě potřebuju? Víš, že tě potřebuju? Estelle Maskame

Osobně kniha velmi dobrá. Nejvíc se mi na ní líbilo rozkreslování New Yorku úplně si ho před sebou dokážu vybavit i přesto že jsem tam nikdy nebyla. Po téhle knize bych se nejradši hned teď zbalila a nasedla na první letadlo do New Yorku. Konec mě kapku zklamal. Ale jinak jsem si knihu fakt užila.

21.03.2022 5 z 5


Můj život u sousedů Můj život u sousedů Huntley Fitzpatrick

Byla to velmi pohodová a příjemná knížka která mě provázela obyčejným životem mladé dívky. Moc se mi líbil její život u velmi přívětivých a přátelských sousedů které jsem si zamilovala do posledního.
Krásný příběh který ukazuje že život nemusí být neobyčejný aby byl krásný. Moc obdivuji dobře popsaná rodinná pouta a všem moc doporučuji

13.02.2022 5 z 5


Krátký druhý život Bree Tannerové Krátký druhý život Bree Tannerové Stephenie Meyer

Knihu jsem četla už docela dávno sice mě nechytila tak jako Twilight ale jinak moc pěkný příběh.

31.01.2022 5 z 5