ERIK 2 ERIK 2 komentáře u knih

☰ menu

První krev První krev Angela Marsons

Ano, velice povedená série, ale musím to něčím překládat jinak by se mi Kim Stoneová mohla postupem dílů stát jednotvárnou a to právě nechci.

21.04.2024 5 z 5


Za obzor Za obzor Emma Bamford

Zajímavé prostředí, dobrý námět, ale chybí akce. Zde by se dalo ještě víc zapracovat v akcích.Zde v této knize jsou vyloženě momenty, kde čeká čtenář na příjemné mrazení a nic. Nemohu dát větší hodnocení četl jsem lepší knihy, co se týče thrillerů.

25.02.2024 3 z 5


Na konci kolejí Na konci kolejí Michael Reit

Vidím, že budu první čtenář s komentářem. Musím říct, že tato kniha je první, která nepopisuje jenom hrubé a krvižíznivé zacházení hlídek v koncentračních táborech. S touto knihou a hlavně s našími hlavními hrdiny postupně putujeme časem od Křišťálové noci 9-10.listopadu 1938 až po odchod do tranzitního tábora Westerbork. Musím říct, že takto beletristicky se ještě nikomu nepodařilo popsat tranzitní tábor, vyjma Terezínu, který máme zde v Čechách. Super dílo nebojte se ohavností. Tato kniha není napsaná pro reklamu, je to příběh skutečný, akorát rodina Kaganových a Weissmanových je smyšlená, ale mohla stát kterékoliv rodině.

15.02.2024 5 z 5


Sběratelka sirotků Sběratelka sirotků Ellen Marie Wiseman

Velice smutný příběh ale opět paní spisovatelka nezklamala. Už budu jen čekat, zda paní spisovatelka pro čtenáře připraví další dechberoucí román. V tomto románu je krásně vyobrazená situace, kdy lidi podléhají panice a strachu z budoucnosti a někteří z toho strachu vydělají. Jen veliká škoda je, že tyto bezcharakterní lidé nedopadají vždy tak, jako dopadlo tohle monstrum v tomto románu.Paní Wisemanová klobouk dolů.

07.01.2024 5 z 5


Marie Antoinetta: Raná léta ve Versailles Marie Antoinetta: Raná léta ve Versailles Juliet Grey

Toto je moje královna. Obdivuji ji, je to můj talisman. Mám záložku do knihy, ne jednu, s jejím portrétem. To co se stalo nevíme nikdo na sto procent. Jedno je jisté, že se stala figurkou vlastní matky na evropské šachovnici. Její matka vychovala prakticky zboží, které poslala do Francie, to je velice smutné. Marie Antoinetta je jméno, které znamená krásu, noblesu a velké utrpení.

20.12.2023 5 z 5


Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Romány, které píše paní Wisemanová jsou dle anotace určené především ženám. No moc bych s tím nesouhlasil. Knihy, které tato paní spisovatelka napsala mají co říct i drsnějším povahám a spíš bych její romány zařadil jako psycho romány. Její knihy jsou prostě napínavé a místy ostré jak břitva. Tento román je z těch ostrých. A navyše okořeněn dávkou jemné duchařiny. Za mne super.

02.12.2023 5 z 5


Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Paní spisovatelka je zárukou kvalitního čtení. Ne všichni budou se mnou souhlasit, ale skutečně je to tak. Trošičku pomalejší rozběh v ději.

18.11.2023 5 z 5


Ztracené dívky z Willowbrooku Ztracené dívky z Willowbrooku Ellen Marie Wiseman

Myslím že jsem objevil novou spisovatelku, která bude mezi mými oblíbenými. Příběh z Willowbrooku je prostě otřesný. Co museli zdejší rezidenti protrpět je vskutku nepředstavitelné.Jelikož pracuji v sociálních službách o to to bylo horší o tom číst. Vřele doporučuji všem, kteří máte rádi skutečné příběhy.

08.10.2023 5 z 5


Zpověď doktora Mengeleho Zpověď doktora Mengeleho Christopher Macht

Náhled do osobního života nacistického lékaře Dr. Josefa Mengeleho. Kniha je psaná v podobě rozhovorů. Fakta která jsou použita v knize jsou pravdivá, ale že by někdo udělal takhle rozhovor s člověkem. A to s člověkem který způsobil nesmírná muka.Dotyčný celosvětově hledaný člověk by se okamžitě po odhalení sbalil a utekl, a ne aby k někomu docházel každý den svěřovat se o tom jak zabil tolik lidí. Ale jinak docela čtivé.

11.09.2023 4 z 5


Dcera Krále Dcera Krále Kerry Chaput

Příběh se odehrává v roce 1661,Francii vládne Ludvík XIV Král Slunce. V tomto období se seznamujeme s hlavní hrdinkou Isabelle Colettovou protestantkou, která celý svůj život bojuje za svobodu protestantské víry. Stane se jednou z Filles du roi. Nevíte co je Fille du roi ? Přečtěte si tento skvělý historický román a vše se dozvíte. Doporučuji.

03.09.2023 5 z 5


Doktor Doktor John Nicholl

Není to nic až tak brutálního, můžou to číst i čtenáři, kteří nečtou knihy např. Chrise Cartera. Takový průměr mezi thrillerem a detektivkou.

13.08.2023 5 z 5


Perfektní manželství Perfektní manželství Jeneva Rose

Skutečně perfektní manželství.Ten konec je fakt super.

30.07.2023 5 z 5


Rez a záře hvězd Rez a záře hvězd Tammy Greenwood

Tento příběh je dechberoucí, napínavý a skutečně reálný. I kdyby si byla autorka tento příběh vymyslela, může se stát kdykoliv a kdekoliv. Příběh jedenáctileté Florence Hornerové "Sally" unesené padesátiletým automechanikem Frankel Lasallem Vám nedá spát. Příběh je inspirovaný skutečnou událostí z roku 1948.
Dporučuji.

05.07.2023 5 z 5


Ďáblovy dveře Ďáblovy dveře Lee Mountford

Kniha" Ďáblovy dveře" je dobře a čtivě napsaná.Zde se dostaneme na úplný začátek.Dozvíme se, co se událo předtím, před příběhem dvou sester Sarah a Chloe, které zdědili starý dům že třináctého století a které jsme měli tu čest spoznat v první knize" Sídlo hrůzy ". Knihy na sebe navazují. Někteří čtenáři by čtení otočili a nejdřív by četli Ďáblovy dveře a pak Sídlo hrůzy. Mohli bychom to přirovnat např. Vetřelci. Ve Vetřelci máte taky Vetřelec 1,ale to co se odehrálo předtím máte v Prometheovi. Jinak napětí dobrý, pro někoho to možná bude brak, pro někoho top. Hold to už každý čtenář musí zvážit sám. Za mne spokojenost.

24.06.2023 5 z 5


Sídlo hrůzy Sídlo hrůzy Lee Mountford

Za mne vydařena duchařina i když trošku přehnaná,ale to se dá za tu čtivost prominout.Příběh sester Sarah a Chloe Pearsonových,které zdědí dům po svém strýci.Jejich strýc byl obchodníkem se vzácnými artefakty.To co sestry po něm zdědí je fakt pecka.

12.06.2023 5 z 5


Vlaštovčí kopec Vlaštovčí kopec Donna Everhart

Opět jsem měl šťastnou ruku, při výběru knih v naší knihovně na Vinohradech. Příběh se odehrává v roce 1932 ve státě Georgia v USA v jedném pracovním táboře, kde se těží smůla z borovic vlasatek. Je to nádherný příběh, ale těch chyb a překlepů, chybějících předložek..... no zde by se měl někdo chytit za nos. Dávám plný počet hvězdiček ale kdybych byl korektorem textu raději se k tomu nepřiznám.

28.05.2023 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Tohle bude další kniha, na kterou jen tak nezapomenu.

14.05.2023 5 z 5


Letovisko Letovisko Sarah Pearse

Dávám 5* za mne velice dobrá oddechovka a rychle se čte. Je tam hodně situací, nad kterými se pousmějete, ale fakt spisovatelka se snažila.

06.05.2023 5 z 5


Sanatorium Sanatorium Sarah Pearse

Za mne dobře napsaná detektivka, není to Chris Carter, na toho nikdo nemá, ale tohle stojí za přečtení.

16.04.2023 5 z 5


Rudé orchideje ze Šanghaje Rudé orchideje ze Šanghaje Juliette Morillot

Není slov jak vyjádřit obdiv jak spisovatelky tak i hlavní hrdinky. Po "Loutkáři z ghetta" další kniha na kterou budu dlouho, ale dlouho myslet.

02.04.2023 5 z 5