Za obzor

Za obzor https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518816/bmid_za-obzor-JLM-518816.jpg 4 26 7

„Vítejte na Amarante. Jakmile člověk jednou přijede, život už nikdy nebude jako dřív.“ Čerství novomanželé Virginie a Jake si plní svůj životní sen. Dávají sbohem nudnému životu v Anglii, odjíždějí do Malajsie, kupují si jachtu a vyrážejí na cestu za dobrodružstvím. Kurz: ostrov Amarante, údajně ráj na zemi. Brzy ovšem zjišťují, že má tenhle ráj i odvrácenou stranu. O pár měsíců později zachycuje loď malajsijského královského námořnictva volání o pomoc. Kapitán Danial Tengku nachází uprostřed Indického oceánu jachtu a na její palubě vyděšenou Virginii a vážně zraněného Jakea. Virginie se kapitánovi rozrušeně svěřuje: „Všechno je to moje vina. To já jsem je zabila!“ Co se stalo? Uvěří kapitán vyprávění téhle záhadné ženy? Kam až sahá děsivá minulost ostrova Amarante? A dokáže kapitán Tengku zasáhnout dřív, než bude pozdě?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Deep Water , 2022


více info...

Přidat komentář

Mišan2024
20.03.2024 3 z 5

Oddechové čtení, bez nároků na uvěřitelnost všeho dění, krom hrdinky málo vykreslené ostatní postavy, ale příběh vystavěn tak, že když vyprávění začalo být fádní, přišla událost, která vystačila na dalších 50 stran, a tak dokola až do finále. Již je to kolikátá kniha, kde mám pocit, že měla skončit o 30-50 stran dřív, aby závěr nekazil dojem z přečteného. A tak předepsaný mustr, hollywoodský scénář, se opakuje v thrillerech, detektivkách, ale též u románů, kde happy end ani nečekáte, protože dosud jste příběhu věřili. Vyčnívá pak dost uměle a jaksi navíc. Platí to i zde. Chápu však nakladatele, že vědí, co čtenářky (-ři) požadují a co je tím pádem na trhu úspěšné.
Dobré knihy do našich knihoven !

ERIK 2
25.02.2024 3 z 5

Zajímavé prostředí, dobrý námět, ale chybí akce. Zde by se dalo ještě víc zapracovat v akcích.Zde v této knize jsou vyloženě momenty, kde čeká čtenář na příjemné mrazení a nic. Nemohu dát větší hodnocení četl jsem lepší knihy, co se týče thrillerů.


čef
20.02.2024 5 z 5

Trochu jiný thriller, tento se odehrává na vzdáleném ostrově v Indickém oceánu a je kompletně upleten z podobných destinací tamtéž. Zvláštní na něm je opuštěná trestanecká kolonie, ale o tu nejde. Spíše se řeší vztahy mezi lidmi, kteří zde hodlají prožít dobrodružnou dovolenou. Daří se to tak, až jde o životy. Pro podnícení zájmu o podobnou výpravu je to napsáno velmi pěkně, pro vystřízlivění z tohoto snu ještě více.

Zuzulinka
17.02.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila.. zase jiné prostředí, pro mne neznámé..

cleopatra11
16.02.2024

Ze začátku super, pak se to strašně tááááááhlo až na konec, takže jsem stránky přeskakovala a stále jsem byla v dění událostí....Pěkné, čtivé.

mysterygirl
03.01.2024 4 z 5

Bylo to pěkne čtení, až na ten konec divokej

Arsi
29.12.2023 5 z 5

Pěkná, napínavá kniha. Moc se mi líbila.

Autorovy knížky

2023  81%Za obzor

Kniha Za obzor je v

Přečtených34x
Doporučených1x
Knihotéce64x
Chystám se číst53x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x