Mišan2024 profil

☰ menu
Mišan2024

Standa Bílek

1954 · muž · Kraj Vysočina · statistiky

Aktivní: 17.04.2024 23:28 (poprvé 29.12.2023)
Body:30
Palce za komentáře: 109 · 2 ostatním
Hodnocení v bazaru: 1/0

Nové knihy v seznamech

Za obzor
Za obzor
Emma Bamford
Tundra a smrt
Tundra a smrt
Martin Ryšavý
Hana
Hana
Alena Mornštajnová
Heřmánkové údolí
Heřmánkové údolí
Hana Marie Körnerová (p)

Kdo jsem

Knihy mě vždy přitahovaly, ta jejich vůně, v Luxoru na Václaváku nahoře při kávě. Rád jsem je rozdával jako vánoční dárky. Ale převažovala práce, sport, rodina, přátelé, výlety, akce... a klidu na čtení moc nezbylo. Nyní konečně častěji usínám s knihou, protože už nikam nespěchám, zklidnil jsem se, jojo zestárl, přestěhoval se z velkého města do domku pod kaštanem na Vysočinu, na venkov. Je mi zde krásně a s knihami (posledně Šikmý kostel) se vypravuji do dalekých časů, mně nepoznaných krajů, měst a vesnic až přímo do rodin.
Objevil jsem Databázi knih, která mě uchvátila, protože s její pomocí (a komentáři už letitých členů) se lépe orientuji v tom oceánu vydaných titulů.
Děkuji všem spisovatelům, kteří svůj příběh poctivě cizelují a používají k psaní náš překrásný jazyk. Děkuji vydavatelům, že jdou kolikrát do nejitého podniku a vydají knihu, která je svou kvalitou přesvědčí, i když asi "nevydělá" toliko, co tzv. čtenářské bestsellery.
Jsem zde krátce (od prosince 23), ale již nyní cítím, že mi zde bude dobře. Všem knihomolům a vášnivým čtenářům přeji jen dobré dny se skvělou knihou v ruce. Standa