Dcera Krále

Dcera Krále https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496603/bmid_dcera-krale-ddE-496603.jpg 4 11 3

Mladá protestantka Isabelle přežívá se svou matkou v zoufalých podmínkách neustálého trýznění z rukou místních katolíků. Lidé jejich víry jsou mučeni, pronásledováni a nuceni konvertovat k vládnoucímu náboženství. Rebelka Isabelle ale odmítá ponižování už déle snášet. Oddanost víře předků u ní nakonec nenahlodá strach, ale seznámení s katolickým vojákem Jamesem. Jejich sbližování přerve další akt násilí proti protestantům, kteří jsou bez milosti vyhoštěni z města. Dívka po strastiplné pouti Francií zakotví jako služka u katolické rodiny. Tam je však sexuálně napadena, a tak jí nezbývá než pro svou záchranu skutečně konvertovat. Jako katolička totiž může být vyslána do Kanady coby dcera krále.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Daughter of the King , 2021


více info...

Přidat komentář

KerrKnock
27.03.2024 5 z 5

Víte, že je kniha inspirována skutečnou událostí? Když jsem si ji otevřela poprvé, vůbec mě nenapadlo, že by se jednalo o popis kousku historie. Celou jsem ji přečetla za poměrně krátký čas, byla napsána moc pěkně, čtivě. Chápala jsem její rozpolcené pocity k mužům a moc mě to bavilo. Když jsem se pak dozvěděla, že Královy dcery opravdu existovaly, byla jsem unešená snad ještě víc. Rozhodně doporučuji a moc doufám v pokračování.

ERIK 2
03.09.2023 5 z 5

Příběh se odehrává v roce 1661,Francii vládne Ludvík XIV Král Slunce. V tomto období se seznamujeme s hlavní hrdinkou Isabelle Colettovou protestantkou, která celý svůj život bojuje za svobodu protestantské víry. Stane se jednou z Filles du roi. Nevíte co je Fille du roi ? Přečtěte si tento skvělý historický román a vše se dozvíte. Doporučuji.


Martule44
20.06.2023 5 z 5

Tohle bylo zajímavé, ale zpočátku velmi bolestivé čtení... Neumím si představit žít v takové době, ve které se snaží přežít hlavní hrdinka. Její příběh se mi postupně zarýval pod kůži.
Naštěstí konec zůstal otevřený a tak věřím, že další díl se bude odvíjet v duchu mnoha nadějí a naplnění, které Dcera krále nabízí již nyní :-)
Doporučuji!

Autorovy knížky

Kerry Chaput
americká
2023  89%Dcera Krále

Kniha Dcera Krále je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce57x
Chystám se číst44x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x