Komentáře knihy První krev
...nu....dočteno....
"Nultý díl" série, knihu jsem sháněla, koupila a? ..... nadšení tedy vůbec nesdílím. Četla jsem ji dlouho, a do čtení jsem se nutila. Představení detektivního týmu v čele s Kim a vyšetřování vražd.
"Šéfka" Kim, to je něco příšerného, není divu, že dlouho nevydrží u nějakého týmu.
Přiznám se, že sama bych s ní měla obrovské problémy :o)) Nějaké vůdčí schopnosti a stmelení nového svého týmu, jsem z knihy necítila.
Nu, nechytlo mě to vůbec. :o((
Ale? Dám tomu ještě šanci....
Zkusím a vypůjčím první díl z knihovny, ale až za dlouho.
Další povedená série, zdá se. Po Wendy Dranfield s Madison a Lindě Castillo a její Kate se zdá, že Kim bude také velmi čtivá. Pustím se do dalšího dílu po 00 tedy do 1. a těším se. Stejně jako výše jmenované hlavní hrdinky, je i Kim zvláštní a velmi odhodlaná! Seznámila se s týmem, který si nevybrala, ale přesto uspěl ve složitém pátrání po pachateli a jak se zdá, tým bude pokračovat v dalším pátrání a já jdu na něj. Doporučuji začít, je to velmi slušné čtení!
Tenhle prequel k celé detektivní sérii Kim Stoneové se dá číst víceméně kdykoliv během čtení této série. Můžete si ji přečíst jako první díl, nebo až po 10 dílech, po kterých tenhle prequel vyšel. Osobně doporučuji přečíst si tak 2-4 dílů a pak teprve prequel.
Prequel se totiž více zabývá vztahy a osobním životem hlavních postav vyšetřovacího týmu Kim Stoneové, takže vám spoustu těchto věcí vyspoileruje dřív, než se o nich dozvíte v průběhu klasických dílů. Přijdete tedy o zábavu postupného rozkrývání vztahů a minulosti Bryanta, Stacey, Dawsona, ale hlavně Kim Stoneové.
Vyšetřování případu není nezajímavé, ale funguje zde hlavně jako katalyzátor, abychom zde zjistili charakter jednotlivých členů vyšetřovacího týmu.
Sice kniha není první v sérii, tak jak byly napsaný, ale já jsem po ní sáhla, neboť je to prequel k této obsáhlé sérii o Kim Stoneové a musím říct, že jsem udělala dobře. Udělala jsem si vlastní názor na jednotlivé postavy a tak to mám nejraději. Až do posledních stránek jsem neměla tušení kdo je vlastně vrah. Skvěle napsaná detektivka se zajímavým tématem, mohu vřele doporučit.
V rámci čtenářského klubu jsme jako březnovou četbu zvolily Němý křik A. Marsons. A já, která už jsem ji četla, jsem si vybrala nultý díl této série, který jsme po povodních v září 2024 dostali od Obce překladatelů (a dostali jsme nejen sérii A.M., ale mnoho dalších skvělých knih, takže dlužíme velké poděkování).
Kim jako problémová inspektorka, která postupně putuje policejními služebnami s pověstí šéfky, která neumí jednat s lidmi, je příliš náročná a často vede své vyšetřovací postupy na hraně zákona. Právě takovou si cíleně vyžádá inspektor Woody – člověk, který ji poprvé viděl jako šestileté dítě, které téměř utýrala k smrti vlastní matka. A právě on jí dá k dispozici velmi nesourodý tým, se kterým se Kim pustí do vyšetřování rozsáhlého případu zneužívání dětí. Dětské říkanky – kdo by to řekl?
Knihu jsem prakticky vdechla. Byla skvělá a měla přesně to, co mám u detektivek ráda. Krátké kapitoly, střídání postav ve vyprávění a hlavně zajímavou hlavní postavu - Kim.
Vypadá to, že jsem tady na DK u svých oblíbených čtenářů objevil další sérii, která by se mi mohla hodně líbit. No a že jsem ji objevil až teď, když už je na světě více než 20 dílů, tak jsem mohl začít předehrou, která byla sepsána později než první díly. Rád čtu série popořádku.
Pro mě příběh zajímavý, tým vyšetřovatelů také zajímavě poskládaný, postavy různorodé, objevuje se tam humor, nějaká ta rebelie proti zažitým postupům, takže s touto knihou velká spokojenost.
Budu se těšit na první případy nově složeného týmu a na témata, která mi autorka bude předkládat. Věřím, že i u dalších dílů se pobavím. Sice téma zneužívaní dětí není zrovna z těch, o kterých by se mělo psát, že jsou k pobavení.....ale tento příběh byl o jednom bolestivém tématu a další díly budou asi zase o jiných.
Opět skvělý díl! Většinou prequely k sériím nečtu, ale tady jsem si to nemohla nechat ujít a dobře jsem udělala.
Pro mě úplně první kniha od Angely Marsons i první kniha série. Velmi dobře napsaná, má spád, zvláště ke konci. Občas mi vyprávění brzdila krkolomnější jména i místní názvy (nevíte, jestli si je máte zapamatovat, nebo ne), což považuji za mínus, myslím, že to nikdy není nutné.
Líbí se mi hlavní postava Kim Stone i její tým a i když mi celkově ten případ nepřišel tak zajímavý, rozhodně to pro mě byl dobrý úvod do proslulé série, na kterou se těším.
Dotčeno. První zkušenost s autorkou. Nevím no.
Seznámení s týmem ano.
Vraždy jedna za druhou, za chvíli tušíte proč.
Za další chvíli víte, odkud je vrah.
Pak už jen dočtete, kdo byl vrah a stejně už to tak nějak předpokládáte.
Od Ježíška mám ještě jednu knihu, tak snad to bude lepší.
Nultý díl mě trošku zmátl, ale čteno jedním dechem! :) Na Vánoce jsem dostala celkem 3 knihy od autorky, takže mám co číst :)
Přečteno skoro na jeden zátah. Zajímavé vydat nultý díl po několika již vydaných ale proč ne.
Kim člověk bude buď milovat nebo nesnášet. Já jsem si ji zamilovala hned. Řeší pěkně nechutný případ, ale ona si poradí. Doporučuji.
Typický představitel krimi žánru současnosti, kniha ve všech ohledech průměrná: solidně zvládnuté základy řemesla (o tom si český autor detektivek může nechat tak akorát zdát), slušně vystavěný příběh, zato ztvárnění psychologie postav pokulhává na obě nohy. Marsonové chybí cit pro vytvoření uvěřitelné psychologie postav, její postavy jednají přehnaně a nevěrohodně, a ve snaze načrtnout dramatickou situaci nutí postavy do jednání, které vyznívá hystericky a hrdinové při tom ze sebe sypou ty nejpitomější fráze a slovní vatu. Marsonové chybí byť jen elementární cit pro jemné odstíny lidské psyché, takže když se snaží hlavní vyšetřovatelku ztvárnit jako složitou svéráznou postavu, vyleze jí z toho nesnesitelné kráva.
Ztvárnění zločinu, kolem kterého se všechno točí, je tak vycucané z prstu, že je až směšné. Další démonický úchyl, který u svých obětí zanechává dětské říkanky a jeho odhalení spočívá v intenzivním žvanění a meditování nad jejich tajuplným významem, abychom se ve finále dověděli, že když byl pachtel dítě, někdo mu udělal strááášně ošklivé bebínko na duši.
Síla ikon detektivního žánru, jako třeba Agatha Christie, spočívá mimo jiné v tom, že daní autoři znali své limity, psali pouze o tom co znali a nepodlehli nemístným ambicím. Marsonové by měl někdo vysvětlit, že i kdyby se rozkrájela, tak druhé Mlčení jehňátek prostě nenapíše. Jednoduše proto, že na to nemá.
0. kniha v sérii. Ačkoli napsána a vydána po několika dalších, vzala jsem ji do ruky jako první.
Příběh je o skládání nového vyšetřovatelského týmu, který se uskuteční při vyšetřování masového vraha. Na pozadí zločinů jsou různí pedofilové.
Kniha mě zaujala, doporučuji ji a určitě si přečtu další v sérii o Kim Stoneové.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Angela Marsons také napsal(a)
| 2016 | Němý křik |
| 2017 | Tichá modlitba |
| 2016 | Ďábelské hry |
| 2017 | Otevřený hrob |
| 2019 | Skryté karty |

91 %
79 %

Začala jsem číst první knihu z této série a naprosto mě pohltila. Nemůžu se dočkat na další díl, takže se těším, že přečtu všechny a jsem ráda, že jich je tolik:) Kim mě baví. Doporučuji k přečtení.